Johny Matovic píše:vies co je to minuta? (60 sekund,6000 stotin)
Chces mi povedat ze sa ti este nikdy nestalo ze by si preklikaval okno s makrom a icq,netom napr a tych 60 sekund nepozrel na hru?
Ano nech su tresty za afk ,ale toto nie je afk.Za afk povazujem ked niekto spusti makro a ide na pivo a dojde za 3 hodiny a nie minutu co pozera na net a preklikava hru.
AFK se v tomto případě rozumí to, že nejsi schopen do nějakého času (zde třeba minuta, dvě - záleží na metodě) reagovat ve hře na výzvu o kontrole. To, za co AFK považuješ ty je dost nedůležité, neber to zle.
Já jsem natrénoval postav několik a u žádné jsem nebyl nikdy afk. I když jsem šel jen do ledničky, nebo na záchod, tak jsem vždy makro důsledně vypínal a pokud jsem trénoval a koukal na film/surfoval, tak jsem měl vždy kus okna vidět na monitoru, abych mohl co pár sekund zkontrolovat, co se ve hře děje. Případně jsem makroval tak, že jsem se ve hře bavil s lidma místo psaní po netu, aby mi při tom sledování hry líp utíkal čas. A víš proč jsem to tak dělal? Protože mi příjde správné na serveru, kde hraju dobrovolně, dodržovat pravidla.
Většina lidí, co obtejden lobuje za zmírnění AFK politiky na DP jsou lidi, kteří jsou notoričtí afkáři .. pustěj si film fullscreen a jednou za čas mrknou hru, jdou si do sprchy a nechaj to puštěný, nechaj to puštěný přes noc a podobně - vyber si, kdo jsi ty.
Plno skillů, které jsem ještě třeba já musel makrovat, tak už se teď makrovat vůbec nemusí, tak nechápu, na co si tu vůbec dovolíte stěžovat. Třeba skillbooky na lore skilly a podobně, který už teď natrénuješ aktivním hraním a ne makrem.
Čili závěr je - přestaňte bulet a nebuďte afk. Pokud nejsi schopen makro 60x za hodinu na sekundu zkontrolovat, tak holt trénuj postavu hraním v nb dungeonech a podobně. U toho bejt afk nemusíš a dřív nebo později tu psotavu taky natréníš. Oh wait! Jenže pravda, to by vyžadoval tréning tvoji pozornost a nešlo by mít max postavu za to, že se díváš na compu na všechny díly Tak jde čas ;P