Tinker

Vaše problémy, rady a skripty týkající se tohoto prográmku
Spike
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spike »

Pepik píše:A co kdyby jsi si to tam dopsal a přestal otravovat?*
Udělal bych to, kdybych v době psaní příspěvku byl doma - z hlavy si ho nepamatuju.
Pepik píše:Za 1. takhle na to aspoň bude muset dávat bacha a nebude úplně AFK (jakože to je script na hodně AFK)
No to je teda argument. Skript snad má být od toho aby mi práci ulehčoval, ne aby mne do ní nutil.
Pepik píše:a za 2. psal tady někdo v topiku, že chce, aby mu to hlídalo váhu, gmka, gárdilo PKčka vedle v baráku, pak ještě script šel posekat logy, nadělat boardy, sehnat další matroš, udělat loďky a pak postávat na trhu a řvát "Prodam lode - 10k, vymenim locky za vas bronz"?
Elegance a splácání několika věcí dohromady opravu nemá mnoho společného, spíše naopak, si ji asi pleteš s povídkou jak kočička s pejskem vařili dort :-P
Pepik píše:*Možná to je sprostý, ale docela se držím, abych nebyl víc...
Nechápu, co tě tak rozhodilo.
Pepik píše:Edit: Když jsme u tý elegance, tak jsem tady otevřel pár topiců, ale neviděl jsem jedinej tvůj script. Tak se pochlub - a já to klidně celý editnu...
Huh? Co má společného (ne)postování mých skriptů s tím, že mám rád eleganci ve skriptech? Na to bych opravdu rád dostal odpověď. A nejsem typ co by měl potřebu se chlubit a předvádět se.

Možná jsem neměl používat slovo "elegance", ale raději "úplnost (dodělanost) skriptu za použití elegantního vepsání vzorečku namísto pevné hodnoty".
Spike
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spike »

Drakulia píše:Imo spike by rad script co ho odnesie na najblizsiu plosku ktora vedie do delu a vyhadzalo mu to all items na zem...
A na takovýhle nesmysl jsi přišel jak?
Drakulia píše:Pochop ze nie kazdy ma ten luxus domova.
No tím spíš by měly být skripty vypracovány tak aby za žádných okolností neházely předměty po zemi ne?
Drakulia píše:A script co ti otvori banku a vyhadze veci do nej, potom vytiahne z banky z truhlicky x dajme tomu 100 Ironu... no to uz je trochu pritiahnute za vlasy... Ja osobne si pred vyrobou hocicoho(aj ked je to stakovatelne ako santy) spravim maximalny poriadok u seba...
A kdy jsem psal něco o otvírání banky skriptem? Tu snad ještě každý normální člověk otevře ručně a skriptem pouze zatargetí inkriminovanou truhličku. Nějak jsem nepochopil smysl tvé argumentace.
Carda
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Carda »

Spike píše:Co kdyby náhodou...
A co kdyby k tobě třeba někdo přišel a začal tě zabíjet? Chceš tam i guardění? A co kdyby třeba náhodou fakt přišla ta atomovka? Nechceš tam třeba spamovat parte?
http://dl.dropbox.com/u/36197238/Phoenix/Phoenix.Scripts.DP.7z
Spike
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spike »

Carda píše:
To děláš běžně, že do citace vkládáš text, který dotyční nikdy nenapsali? To už je trochu moc ne?
Carda píše:A co kdyby k tobě třeba někdo přišel a začal tě zabíjet? Chceš tam i guardění? A co kdyby třeba náhodou fakt přišla ta atomovka? Nechceš tam třeba spamovat parte?
A co kdyby jsi se probral a přestal plácat nesmysly? Podívej se do výkladového slovníku na slovo "přiměřený", očividně jsi o něm nikdy neslyšel. Pokud si dobře pamatuji, psal jsem něco o eleganci. Zeptám se tě tedy také: Co má podle tvého názoru splácání všeho možného dohromady (ala Pepik) společného s elegancí? Reaguješ vůbec na to, co jsem já napsal nebo na to, co jsi si vymyslel podobně jako tu citaci nahoře? Třeba jsi si úplně spletl forum, ne?

Nyní již jsem doma, takže mohu doplnit skript. Konečná podoba tedy bude vypadat takto:

Kód: Vybrat vše

sub vpanty()
   UO.AddObject("batoh")
   while UO.Targeting()
      Wait(100)
   wend
   while true
      if not UO.Count("0x1bef", "0x0000") then
         UO.Print("Prehazuji hinges a doplnuji iron...")
         UO.FindType("0x1055",-1,"backpack")
         if UO.FindCount() then
            UO.MoveItem("finditem",-1,"batoh")
            wait(500)
         endif
         UO.FindType("0x1bef", "0x0000", "batoh")
         if not UO.FindCount() then
            UO.Print("dosel matros, konec")
            return
         endif
         UO.Moveitem("finditem", (549 - UO.Weight), "backpack")
         wait(500)
      endif
      UO.DeleteJournal()
      UO.WaitMenu("Tinkering","Parts","Parts","Hinge")
      UO.UseType("0x1EBC")
      repeat
         Wait(100)
      until UO.InJournal("You put|Tinkering failed")
      Wait(500)
   wend
end sub
Carda
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Carda »

Spike píše:
Carda píše:
To děláš běžně, že do citace vkládáš text, který dotyční nikdy nenapsali? To už je trochu moc ne?
Tak nějak sem to vytrhl odsud->
Spike píše:Copak se asi stane kdyz...
připadá mě to významem jaksi to samý a nechtělo se mi hledat co přesně si tam slovo od slova napsal, vážně se moc omlouvám jesi se tě to tolik dotklo. Měl sem to namysli cca tak, že pořád mluvíš o jednom vymyšlenym případu, kterej se může stát, ale taky se vážně vůbec nikdy stát nemusí. Jedná se sice jen o drobnou úpravu, ale nejspíš by se takovýhdle "copak se asi stane, když..." dalo najít i víc.
Spike píše:A co kdyby jsi se probral a přestal plácat nesmysly? Podívej se do výkladového slovníku na slovo "přiměřený", očividně jsi o něm nikdy neslyšel. Pokud si dobře pamatuji, psal jsem něco o eleganci. Zeptám se tě tedy také: Co má podle tvého názoru splácání všeho možného dohromady (ala Pepik) společného s elegancí? Reaguješ vůbec na to, co jsem já napsal nebo na to, co jsi si vymyslel podobně jako tu citaci nahoře? Třeba jsi si úplně spletl forum, ne?
Ne, o "přiměřený" sem nikdy neslyšel, ale o "přeplácaný" nebo "zbytečný" už sem, mám ten dojem, někde teda četl. Ta tvoje "elegance" může taky znamenat pro každýho něco úplně jinýho. Já si pod tim teda pod tim rozhodně nepředstavuju ošetření čtyryašedesáti téměř bezvýznamných věcí, který se vážně nestávaj tolik moc často.
http://dl.dropbox.com/u/36197238/Phoenix/Phoenix.Scripts.DP.7z
Pepik
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepik »

Spike píše: UO.Moveitem("finditem", (549 - UO.Weight), "backpack")
Na tohle jsi potřeboval být doma? WTF?!?

BTW: UO.MoveItem("finditem", (((UO.Str*4)+20)-UO.Weight), "backpack")
podpis v rozporu s pravidly fora :D
Spike
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spike »

Carda píše:že pořád mluvíš o jednom vymyšlenym případu, kterej se může stát, ale taky se vážně vůbec nikdy stát nemusí
Ano, teď jsi to trefil, mluvím pořád o jedné maličkosti, zdůrazňuji slovo "jedné", tak nechápu, proč se mi pořád snažíte podsouvat dalších 5 kdyby tohleto a támhleto.
Carda píše:Jedná se sice jen o drobnou úpravu, ale nejspíš by se takovýhdle "copak se asi stane, když..." dalo najít i víc.
No toho si právě nejsem vědom, že by se tam toho dalo najít více. S podobně postaveným skriptem jsem natrénoval celej tinkering u své kraftky a za celou dobu jsem nezpozoroval že by se skriptem byl jediný problém.
Carda píše:Ne, o "přiměřený" sem nikdy neslyšel, ale o "přeplácaný" nebo "zbytečný" už sem, mám ten dojem, někde teda četl.
No, jestli ti přijde nahrazení čísla 100 vzorečkem (549 - UO.Weight) jako přeplácanost, tak to teda už potom vážně nevím. Mě to zkrátka přijde jako elegantní ošetření jedné nepříjemné skutečnosti, která může nastat.
Carda píše:Ta tvoje "elegance" může taky znamenat pro každýho něco úplně jinýho.
Ano, to je možné, ale já jsem nikde neřešil jak si někdo může vyložit slovo "elegance", já jsem pouze nastínil, co si pod tím představuju já.
Carda píše:Já si pod tim teda pod tim rozhodně nepředstavuju ošetření čtyryašedesáti téměř bezvýznamných věcí, který se vážně nestávaj tolik moc často.
A jak už jsem psal výše, opravdu mám celou dobu na mysli jen tuhle jednu věc, nevím, kde jsi jich vzal 64.

Abych to shrnul, zkrátka máme oba jiný pohled na věc a asi se v tomto neshodneme. Mě prostě přijde ošetření toho jednoho případu vzhledem k námaze, kterou jsem na toto ošetření musel vynaložil (tj pár znaků navíc) jako dobrej poměr cena/výkon.
Spike
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spike »

Pepik píše:Na tohle jsi potřeboval být doma? WTF?!?

BTW: UO.MoveItem("finditem", (((UO.Str*4)+20)-UO.Weight), "backpack")
Raději se doma přesvědčím, jak to skutečně je, než abych postnul nesmysl a udělal ze sebe vola. Ty to snad děláš jinak?

BTW: Jo, tohle je úplně nejlepší, vidíš že to jde, když se chce. Ale toho povyku co jsi u toho ztropil...
Pepik
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepik »

Spike píše:BTW: Jo, tohle je úplně nejlepší, vidíš že to jde, když se chce. Ale toho povyku co jsi u toho ztropil...
Bože, co ty seš zač?

2MOD - asi promazat a lock.
podpis v rozporu s pravidly fora :D
Raegann
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raegann »

Pepik píše:
Spike píše:BTW: Jo, tohle je úplně nejlepší, vidíš že to jde, když se chce. Ale toho povyku co jsi u toho ztropil...
Bože, co ty seš zač?
Dobry skripter, nic vic, nic min. ;)
Nevim, proc do toho musite plest porad vase prehnane emoce (misty to tu zavani az hysterii), tady se mluvi snad o skriptovani a ne o tom, jestli jsou lepsi skinheadi nebo anarchisti. Nebo prijde vam normalni, hadat se o tom jestli je lepsi 1+1 nebo 2x1 a urazet se pritom? Berte to proste jako matematiku, to ze vam nekdo zkusi ukazat jiny pristup nebo vylepseni/ usnandneni nemusite hned brat jako utok na svoji osobu a nadavat si. Jsme snad preci uz trochu zralejsi na to, abysme se dokazali podelit o svoje napady a postupy bez osobniho urazeni typu "tvuj vzorecek mohl napsat jen ******".. ostatne od toho tu tusim sekce Yoko je, takze ciste z meho pohledu, kdo nema zajem delit se o svoje znalosti a kdo nema zajem prijmout i znalosti cizich lidi nebo je prinejmensim respektovat a vyslechnout, nema tady co delat.
Edit for Pepik: Ja treba v jeho postu vidim hodne uznani pro tvoje reseni, tak proc to proste v tematu Yoko neprijmes jako poklonu a to drobne rejpnuti neopomenes nebo nevratis s podobnym klidem? ;)
Without [u]me[/u] it's just [u]Aweso[/u].
Take my Life and paint it Black Until I'm sleeping
And my Promise, I take it back So please stop creeping
http://last.fm/user/Raegann
Odpovědět