Rrevize summonu 2. fáze

Vaše nápady a návrhy
Odpovědět
Breezeway
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Breezeway »

Gil-Galad píše:
Breezeway píše:Mag mgr 100-120 6x
Cler mgr 90 6x
:?
JJ taky jsem myslel že dostaneme ke klerikovi jen pět :) navíc proč tam nenapíšeš taky že clerik 90-120 mgr?

Jinak nevím co jste čekali ale tak nějak jsem tohle přesně čekal a není to nic překvapujícího ... hrál jsem zatím nekra, klera, ranga a nikdy jsem nepotřeboval nutně více sumů než bylo teď nastaveno až na jednu ale velmi specifickou situaci kdy bych se bez hodně sumů fakt hodně bál :P
Protože mam cleru jenom tak odstavenou(nahou) a maga jsem skoušela i oblec do A kompletu a hul a nejakych magesek.

Mě osobně počet sumu vyhovuje. Taky jsem myslela, že bude tak 5 u clery a u maga bych čekala tak 7-8. Jsem v klidu. Vyhovující počet.
Slovo "Matka", je Boží jméno na rtech a v srdcích našich dětí.

Breezeway [Sanct Lor] - Vánek před bouří (Důchodkyně)
Phawna [Sanct Lor] - Sestra noci (Unavená alchymistka)
Jindriska [Sanct Lor] - Craftswoman (Vzteklá pracantka)
Wilson
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wilson »

Gil-Galad píše:
Wilson píše:
Gil-Galad píše:navíc proč tam nenapíšeš taky že clerik 90-120 mgr?
snad 90 - 110 ? :wink:
když myslíš :)
aha k tak beru z5 , pustil sem se na tenkej led, klera nemam no , ale uz me asi napadlo kde se ukryva tech 10 % :wink:
Pain
Inkless
Inkless
Bydliště: Vychodna jaskyna severneho horskeho ubocia juhozapadne od Trinsicu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pain »

Erik Nighelt píše:
Hunter píše:
Erik Nighelt píše:ukaz mi trubku co dispeluje summy kdykoli jde jinam..
ukaz mi trubku, co je od ted nebude dispelovat ;P
jj ted bude bohuzel :P dalsi mana navic..
To vies uz nebudes zonglovat a skusat nove triky ale budes o tu pol hodinu dlhsie v dungu :)
Erik Nighelt
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erik Nighelt »

Gil-Galad píše:
Wilson píše:
Gil-Galad píše:navíc proč tam nenapíšeš taky že clerik 90-120 mgr?
snad 90 - 110 ? :wink:
když myslíš :)

Edit:
Erik Nighelt píše:jj ted bude bohuzel :P dalsi mana navic..
Triglav psal ze an ortovat se bude pomoci NB itemu like vodítko.
a ten si asi musime nekde najit co?to není to modré vodítko na pujcovani zviratek..

To Mole Two: VAO na summy?to je nanic shodi to boosty cele vyprave..:(
Lepší lama kamarát ako skiller debil ;)
[Hated] je totiž něco jako sociální stigma.
-Posledním stupněm závisti je nenávist-

Filjins: Ty jo driv sem vypinal UO protoze proti me bylo moc lidi, tedka vypinam UO protoze neni ani hrac...
Brumik
Inkless
Inkless
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brumik »

Hunter píše:
Brumik píše:Taky je dost nedomysleny, ze kdy mi zustanou v dungu v jine mistnosti sumy, tak je v dalsi nevykouzlim a budu muset cekat az tam zmizi,hmm.
vis o tom, ze mag ma dispel ?
J no ja budu hazet rad vao a cler boostit, nebo budu ortit po jednom, to me taky bavi a nebo tim skvelym itemem to budu ortit, no na to mam taky cas, parada.
Pain
Inkless
Inkless
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pain »

Mne sa lubi napad secky sumy na secky kill sice bude vyprava cakat ale nemusis prskat a posledneho si ortnes alebo 2 jak to vyjde:)
NightKiller
Orc Writer
Orc Writer

Příspěvek od NightKiller »

Myslím že item na rozbijeni sumu bude fajn vec,uz jen kvuli tem malej smradum co nechavaj sumony treba u fan dancera tak aby zmizeli naraz a nemohl by se nahamat :wink:
Edit:BTW S nekrem only mgr dam 10 s nekrem na vsechno taky 10 a tech ze svitku okolo 20 +- :?
Naposledy upravil(a) NightKiller dne 24.04.2007 23:15:52, celkem upraveno 1 x.
Gil-Galad
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gil-Galad »

Pain píše:To vies uz nebudes zonglovat a skusat nove triky ale budes o tu pol hodinu dlhsie v dungu :)
Ani ti nevim ale docela často se mi stava že když vidím že potvora dodělává sumím méně a méně a tím pádem počet sumů kolem potvory klesa a většinou u ní zůstanou jeden dva tři ale to už snad skoro přeháním :)) Takže čas dungu to imo fakt nezvětší - nebo možná o kousek no
Gil-Galad, nekromancer Lorda Elrica
Feanor, léčitel Lorda Elrica, nositel živé vody
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago."
"How deep is the river if you cannot see the bottom?"
Tonda Bijec
Slime Flourisher
Slime Flourisher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Bijec »

vymena stareho batuzku za novy ... co obnasi za vyhodu novy batuzek ?
Rixx
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rixx »

Tonda Bijec píše:vymena stareho batuzku za novy ... co obnasi za vyhodu novy batuzek ?
Píše to hlášku "akce skončena" třeba při lootu a dalších činnostech, abys věděl, kdy můžeš začít další činnost.
Ach jo..
Teď už dvakrát: Ach jo, ach jo..
Pain
Inkless
Inkless
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pain »

Tonda Bijec píše:vymena stareho batuzku za novy ... co obnasi za vyhodu novy batuzek ?
Pise ti kedy mozes vziat dalsiu vec z potvory alebo zo svojho mrtveho tela alebo z tela toho co si zabil a tak:)
Tonda Bijec
Slime Flourisher
Slime Flourisher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Bijec »

Erik Nighelt píše:zda se mi to a nebo nase skvela revize shodil zluty server?a ja si zrovna nakoupil levne tolik regu :(
vypadato ze padl, co ted budu delat s volnym casem :?

.... jinak dik za vysvetleni toho batohu, ja porad lootim rucne a tohle se vazne hodi.
Rixx
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rixx »

Tak jsem za ranga vysumil 3 summony a i když už dávno zmizely, za boha nemůžu prostě vysumit dalšího. Je to v pořádku?
Ach jo..
Teď už dvakrát: Ach jo, ach jo..
Gil-Galad
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gil-Galad »

Když za nekromancera mám maximální počet sumonů a chci vykouzlit dalšího přes svitky tak mi to sebere manu a řekne že na další má moc nestačí a nic nevykouzli ... to že to bere tu manu by se asi mělo napravit.

Edit: Ale vzhledem k tomu že bere manu při nakliknutí tak to asi bude problém.
Gil-Galad, nekromancer Lorda Elrica
Feanor, léčitel Lorda Elrica, nositel živé vody
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago."
"How deep is the river if you cannot see the bottom?"
Drakulia
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drakulia »

Gil-Galad píše:Edit: Ale vzhledem k tomu že bere manu při nakliknutí tak to asi bude problém.
To su vsetky necro kuzla tak robene nie?
Alkohol je nepřítel lidstva. Nepřátel se nelekejme a na množství nehleďme.

Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se najde blbec, který neví, že to nejde a UDĚLÁ TO !!!
Triglav
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Triglav »

Objevil se malý nepříjemný bug spojený s inciováním změn.
Při pokusu o vykouzlení kouzla které iniciuje změnu nic neuspěchejte. Normálně zakouzlete kouzlo (nevykouzlí se) a počkejte několik vteřin. Pokud byste hned kouzlili další a další kouzla, trošku vám to zbugne a budete pak moci čarovat mnohem méně summonů než ostatní. Takže zakouzlit kouzlo, počkat 5s a pak už můžete normálně hrát.
The First
Ukončena činnost GM, nekontaktujte mne prosím ohledně žádných záležitostí. PS: Ale pořád na vás občas kouknu.
Mir
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mir »

V tejto fáze je ale otázka či je použitelnosť nekra čoby sumonera natolko zvýhodnená že by bolo vhodnejšie ho brať než mága...

Stále je tu dilema "Menej sumov ktorý sú odolný a dobre sa kontrolujú" VS "Viac sumov, takticky sumnutých, s menej životom a horšou kontrolou"

zatial z tých jednoduchších situácií sa mi osvedčilo mať kombináciu skelwar + wraith + mumča + (občas ghoul) + klamné/neovládané undead corpsy + jeden sum na all kill...

holt všimol som si že revízia obsahuje aj to že sumovia existujú kratší čas. U sumov ktorý aktívne bojujú to problém nieje to časovanie sa mi zdá velmi dobré, ale u undead corpsov ktorých sumujem vyložene kvoli taktike "nas jest mnogoj" aby som pomohol kryť výpravu pred útokmi príšer čo zvládajú IK ... neviem.

(ešte prejdem topic aby som zistil jak to je s neovládatelnými sumami, elmamy a svitkovým sumením)
I believe in miracles.
Lombardin
Slime Flourisher
Slime Flourisher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lombardin »

no revize je celkem v poho..za maga nemivam ve standartnich situacich vice jak 3 hadice....na balika 6 skorpu stacit bude no a 6 konuza klamacky snad taky:) nemuzu si stezovat myslim ze pohoda:) ete to chce ale zkouset v nakem podzemi....

EDIT: pismenka
Enquea
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enquea »

Jo takze na to abych mohl chodit dungy bez toho abych si ortoval summy si budu muset splnit quest... tak to je teda super !!! All kill je nezadouci? By me zajimalo proc... ted kdyz uz postavy co nemaj umet summonit tak aby tim zabijeli to neumi a ty ktery to maji umet to teaoreticky umet muzou... jen kdyby se ty summy neplasili a reagovali na all kill vsici... Treba tim ze by se to zavedlo by se omezilo pouzivani tzv "bugerskyho" vylepsenyho yoka... Ale to taky asi neni zadouci^^ jako imho 6 clerovejch summu ktery neztracej target je lepsich nez 10 negrovskejch ktery daj jednu ranu a pak jdou mlatit nahodnou vec... takze revize jako splnila ucel to jako jo no... gr8
"There's no real life, just afk" - Citat od kamarad
I cesta muze byt cil...

Order - Who are you?
Chaos -What do you want?
Triglav
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Triglav »

Enquea píše:Jo takze na to abych mohl chodit dungy bez toho abych si ortoval summy si budu muset splnit quest... tak to je teda super !!! All kill je nezadouci? By me zajimalo proc... ted kdyz uz postavy co nemaj umet summonit tak aby tim zabijeli to neumi a ty ktery to maji umet to teaoreticky umet muzou... jen kdyby se ty summy neplasili a reagovali na all kill vsici...
Přečti si prosím znovu můj post. Něco takového nepřipadá v úvahu proto, že to na naší Spheře nejde. Nežádoucí je to proto, protože celý systém summonů stojí na tom že to nelze.
jako imho 6 clerovejch summu ktery neztracej target je lepsich nez 10 negrovskejch ktery daj jednu ranu a pak jdou mlatit nahodnou vec... takze revize jako splnila ucel to jako jo no... gr8
Mnoho zkušených hráčů by tě velmi rychle a velmi snadno přesvědčilo o tom že to tak jednoznačné rozhodně není.

Sir Artuhr píše:Tak sem se opet zase zasmal jak nasi mili GM vymysleli dalsi jedno ze 100 skvelych vylepseni.Nevim k cemu presne tahle zmena mela vest.Napada me uz to oblibene,coz se stalo fenomenem pro nase GM a to omezeni harvestu,sdruzovani lidi do skupiny,donutit tim padem lidi u toho stravit vic casu.Nemam nic proti tomu hrat tuhle hru ve vetsi grupe lidi,ale prijde mi nesmyslny,ze clovek uz tu nema sanci,zajit si treba sam na nejakou tezsi potvoru.Hnat tenhle system vyrovnane skupiny do extremu,na serveru s nedoresenym party systemem,je fakt k smichu.Mozna by to chtelo napred udelat zasadni zmeny a pak az foukat kozlovi do zadku a cekat ze se rohy narovnaj.
Silence píše:Co se ti artu nelíbí, dyť jmenuješ jen samé pozitiva :p
A co že nemůže jit na lvl 9-10 sám, to je snad ook.Ve dvou to už jde vždycky. Strom 6 sumů u klera i mága je víc než jsem čekal. Se až divím že jich zástalo tak moc. Je jich tolik že to normálního harvestera ani dungaře snad vůbec neovlivnilo.
Přesně tak, při nastavení toho maximálního množství se vycházelo mimo jiné i ze zkušeností schopných hráčů. Důvod tohoto opatření je převážně taktika: "Naběhneme tam, zasummíme a potvora si už neškrtne." Nebylo nijak zvláštní potkat někoho kdo si udělal 20 summonů, kteří prostě donutili potvoru jen postávat na místě a otáčet se. Toto bylo "hraní" téměř hraničící s bugováním.

Dobří hráči si s tímto omezeným počtem summonů velmi snadno vystačí i na sólo. Dříve hráči dávali na sólo jednoduché dungeony - Terra Sanctum, Deceit...v mrňavých skupinkách pak třeba i začátek Pride apod. Nepochybuji, že tito hráči by si stejnou věc dali i za současného stavu.

Harvest to pro šikovného hráče taktéž neomezilo, možná jen u klerika. To je však mimo jiné žádoucí a podle toho co tu na tomhle fóru hráči píšou, klerik už beztak o možnost harvestu dávno přišel. Navíc se nyní může uvažovat o opětovném posílení jeho summonů.

Dle mého jsou jedinými hráči kterých se to nějak bolestivě dotklo ti, kteří si zvykli na luxus ve formě hodně peněz za málo muziky. Nebýt ultimátní taktiky kterou neomezené množství summonů umožňovalo, žádná změna se neděla. Ze stejného důvodu byla kdysi vytvořena pauza pro vyhazování klamáků.

Pakliže by vás zajímalo jaké "omezování" je dál na programu, máme tu ještě dvě univerzální taktiky které je třeba pořešit.
1) Šipkování (které už pořešeno je, jen se to ještě po shardu nestačilo roznést)
2) Útočení z jednoho políčka (na kterém pracujeme a máme pár návrhů, některé více a některé méně drastické, od slovního zákazu až po něco spojeného s IK, jak to nakonec dopadne mimo jiné závisí hlavně na hráčích).
The First
Ukončena činnost GM, nekontaktujte mne prosím ohledně žádných záležitostí. PS: Ale pořád na vás občas kouknu.
Odpovědět