Afk kontroly

Vaše nápady a návrhy
Emil
Orc Writer
Orc Writer

Re: Afk kontroly

Příspěvek od Emil »

Tommy píše: A uplne nejhorsi na tom je ten precedenc, kdy nekdo natahl na AFKare monstrum. A potrestany nebyl AFKar, ale prave samozvanec. To bylo podle me hodne smutny rozhodnuti.
Hehehe tie afk kontroly som vykonaval ja, dostal som za to prudica. Ako keby som za to mohol ze hraci mi skakali do poison fieldov.
Anselmo
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Anselmo »

Fairy píše:Mně zase přijde, že argumenty: "hraje nás tu 5,5", "my jsme aktivní, my chodíme despa, tak pro nás ohybejte pravidla", "nemám teď chuť hrát". Jsou poslední dobou až zneužívána, jak kdyby jste si nás chtěli brát za rukojmí pod pohrůžkou vaší neaktivity.

Někdy bych se na to zkusila podívat z té druhé strany toho, co ty pravidla dodržuje. Těm máme rozdat medaile a ty, co pravidla porusuji máme nechat získávat cokoliv proti pravidlům na úkor poctivych?
Niekedy by stacilo keby cloveka ktory hra 14 rokov bez prehresku, urobi daco co ho neobohati, nikomu neuskodi, a hlavne si to ani neuvedomi tak zmazete.

Ale asi varovny vystrel ma byt medzi oci nie?

PS.
Kázeň musí být, tak je to správné
Eddie
Slime Flourisher
Slime Flourisher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eddie »

AFK kontroly sú úplne na mieste.

Tresty za AFK sú tiež úplne na mieste. Nevidím v tom nič čudné.
To že tu hrá "pár ľudí" neni výhovorka ani žiadne ospravedlnenie za AFK.
Pravdou ale je že by RT mohlo zvážiť nejako pomôcť ku skillom, ktoré sú vedľajšie.
Ako napríklad Arms lore, Camping, Detect, Medit, Item ID, Musicianship.

Na práve tieto skilly, ktoré sa v dajú iba macrovať treba zaviesť nejaké rozumné riešenie aby sme sa mohli macrovaniu vyhnúť.

+1-+5 mistrovky na tieto skilly. čo by padali kľudne aj v lokáčoch po svete so spotrebakmi. v NB dungoch a aj pridanie do dropu.

Samozrejme v rozumnom počte a s rozumnou pravdepodobnosťou.
Cast
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cast »

velice jednoduche reseni by bylo pridat moznost se ucit i tyhle vedlejsi skilly z skillpointu a taky pridat do sveta knizky na tyhle skilly.
Treba takova anatomy, animal lore by se taky museli makrovat kdyby neexistovali skillpointy a knizky...

Napadl me tenhle koncept, na zvazeni gm, jestli je to neco co by se jim libilo nebo by to bylo mozne udelat:

Kód: Vybrat vše

Prijdu za NPC, reknu mu, ze se chci ucit Musicianship a on mi da item, kterej kdyz budu mit v zakladnim batohu tak z kazdeho specielniho skillpointu ktery vezmu z prisery se naucim prave musicianship. Tyto specielni skillpointy by mohli padat navic k tem standardnim a treba i z priser ktere sou vyssi level nez jenom zakladni(treba i z demonu, spider kingu atd.) Kdyz budu spokojenej s vyssi sveho musicianship skillu, tak si zajdu znova za stejnym NPC, ukoncim trening a vyzadam si item pro dalsi skill a pokracuju.. 

Pokud by si to chtel nekdo natrenit mimo dungu makrovanim, muze, mozna to bude i rychlejsi ale bude muset u toho sedet a koukat na nudne makrovani, jinak by prisel trest za afk
GM Alois
Dark Paradise GM

Příspěvek od GM Alois »

Jediný nářek chápu třebas u použitelných podpůrných skillů jako je musicnship.

Na druhou stranu, najděte mi poslední afk prohrešek za nějaký takový skill... 2015 ? Určitě najdete nějaký skrytý mustr, copak se kontrolovat chodí.

Zkusím se s kolegy na téma přidělání některých knih pobavit.
Řeším:page, nájmy, questy, herní záležitosti
NEřeším: hesla, blokované účty, prohřešky
Kontakt: přes stránku na FB nebo PM zde na fóru. Případně Discord

FACEBOOK
YOUTUBE
cermi
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od cermi »

Jo posledni je 2015 a to proto, ze jsem to od ty doby nemakroval.
Btw a to byl presne prohresek, kdy jsem u toho hral lolko.
Btw 2... na druhou stranu omlouva raziela, ze on je proste vul :p
Jak řiká Tuxo... "ZABIJU TI CELOU RODINU", ale Strigwyr ví, že som iba lenivy
<Hunter> jj, ryko je takova ticha voda .. vypada jako zmrd, chova se jako zmrd, ale v jadru je to vazne hodnej kluk
Tommy
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od Tommy »

Mit na tyhle skilly knizky se stejnym dropem jako knizky na hiding/stealth atd by bylo supr cupr.
Neberte život tak vážně, stejně z něj nevyváznete živí.
UO - Dark Paradise - YoutubeChannel
https://www.youtube.com/channel/UCDX--rk_wDwG-gYSUyOE_FA
Kontol
Walking Scribbler
Walking Scribbler

Příspěvek od Kontol »

ale ved aaaach tak aspon neaky kompromis by bolo dobre fakt. prosim neberte to ako keby sme v roku 2009, je to take tazke pochopit. sklbo to napisal super, ked chce niekto makrovat 100 hodin denne nech makruje.

ja nehovorim aby tu nastala uplna anarchia. to v ziadnom pripade ale fakt je to take tazke byt trochu benevolentnejsi v ohlade afk? karibik by uplne stacil, ono aj tych 15 minut pocitania nezmyselnych prikladov je naozaj dost velky trest. nedavajte nas do basy zato ze chceme mat max postavu.

server nezatazujeme, obrovsky mamon z toho neni a nikomu tym neskodime. PROSIM vas za vsetkych, premyslite to aspon trochu..
dacaleb
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dacaleb »

GM Alois píše:Jediný nářek chápu třebas u použitelných podpůrných skillů jako je musicnship.
Zkusím se s kolegy na téma přidělání některých knih pobavit.
Nářek? Opravdu, je to to slovo co se voli na reakci hračům, kteří navrhujou vecnou úpravu? :/
Arm Lore ma pry vliv na Lava Bomby, ale to je fama viz link nize.

Toto už jsem navrhoval, přislo mi to užitečné a pro hraní zpříjemující, serveru ulehcujici. Bohužel u Qvida a Acara sem se pochopení nedočkal. Škoda.

http://darkparadise.cz/Forum/viewtopic. ... 271600952c
Fairy píše:Mně zase přijde, že argumenty: "hraje nás tu 5,5", "my jsme aktivní, my chodíme despa, tak pro nás ohybejte pravidla", "nemám teď chuť hrát". Jsou poslední dobou až zneužívána, jak kdyby jste si nás chtěli brát za rukojmí pod pohrůžkou vaší neaktivity.

Někdy bych se na to zkusila podívat z té druhé strany toho, co ty pravidla dodržuje. Těm máme rozdat medaile a ty, co pravidla porusuji máme nechat získávat cokoliv proti pravidlům na úkor poctivych?
Považují se za poctivého hráče. Nebuguji, Neprasím, Nenadavám a GM respektují již 16let. Kdo me zna to vi. Takže jsem na druhé straně. I ja jsem měl AFK prohřešek, alramy nemam okno s dualem mam vždy vidět v rohu monitoru anebo na druhém monitoru. Bohužel, i tak se človek může zapomenou na par minut. I přes to, že to předtím 5h sledoval. Nelobuji za sebe, makruji dnes minimalne.

Nikdo po Vás nechce Anarchii... Pouze reflexi na současny stav.
Argument že tu hraje par lidi je pravdivy. Bohuzel, ani tak od GM teamu nevidim nejake priblizeni hracum a naslouchani jejich nazorum.
Argument že toto pravidlo už davno pozbylo smyslu pro trenink, tezbu a vyrobu, mi prijde taky relevantni. Loguje tak malo lidi, ze to vliv na server mit nebude.
Argument rovnovahy nema smysl pokud tu jsou +- 4 lidi co tezej nostop a prohresek nemaji a maji na tom zalozen business. OStani tezi, aby si neco mohli enchatnout.

U nás v Guildě je +- 10 aktivních lidi a kdyby jste se jich zeptali, tak věřím že většína bude za aby se AFK tresty zrušili pro beznou vyrobu/tezbu a trenovani skillu a at si každý klido kope jak chce. Hracum to ve vetsine nevadi a nikomu nezavidi.

To Vas jako GM team vazne uspokojuje logovat do hry a davat lidi do jailu za AFK alchemy?
Nebylo by lepsi nejake automatizovane reseni. Odlog po XYZ h kdyz clovek jede nejaky ten vybrany skill? TO se asi zjistit da nebo ne?

No ja jsem rad, ze aspon to promlceni trestu po roce veslo v platnost, kdyz sem o to v roce 2003 prosil Balta :cry: .
Naposledy upravil(a) dacaleb dne 16 srp 2017 19:51, celkem upraveno 2 x.
cermi
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od cermi »

moc dlouhej post, nectu.
Jak řiká Tuxo... "ZABIJU TI CELOU RODINU", ale Strigwyr ví, že som iba lenivy
<Hunter> jj, ryko je takova ticha voda .. vypada jako zmrd, chova se jako zmrd, ale v jadru je to vazne hodnej kluk
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Já vám to řeknu jasně, aby tu mladší kolegové ušetřili síly. Žádná benevolentnost k afk čehokoliv nebude. Alespoň ne dokud tu budu já. Takže to všichni přijměte. Není to tak těžký dodržovat.
dacaleb
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dacaleb »

Qvido píše:Já vám to řeknu jasně, aby tu mladší kolegové ušetřili síly. Žádná benevolentnost k afk čehokoliv nebude. Alespoň ne dokud tu budu já. Takže to všichni přijměte. Není to tak těžký dodržovat.
BETA test, zruseni tohoto pravdila probihal posledni rok, pac se netrestalo Jailem. Muj postreh:

- Ekonomika byla zasazena pouze tim ze byl spatne nastaven vendor na EBONY. Alchemy, mining, Inscript ... zadna zmena
- Porad bylo kde kopat.
- Porad bylo co tamovat
- Porad bylo kde lovit ryby.
- Nevidel sem pres den vice nez 60 lidi on-line (vecer nekdy i 100)

Proc ti to tak vadi Qvido?

Taky si byval hracem, v jine dobe...
Smudlajz
Inkless
Inkless
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smudlajz »

Tommy píše:Mit na tyhle skilly knizky se stejnym dropem jako knizky na hiding/stealth atd by bylo supr cupr.
Mě by se osobně líbilo mít knížky i na výrobní skilly pro crafta - Blacksmithy, carpentry, tinkering, bowcraft... Přijde mi to i docela RP - zdokonalíš se tím že si přečteš knížku o lepších kovech, o tom jak je tavit a jak z nich dělat brnění a né že stojíš v kovárně a 6 let klepeš kudličky a pak uděláš brnění z adamantria. :unibrow:
Mephist
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mephist »

Smudlajz píše:Mě by se osobně líbilo mít knížky i na výrobní skilly pro crafta - Blacksmithy, carpentry, tinkering, bowcraft... Přijde mi to i docela RP - zdokonalíš se tím že si přečteš knížku o lepších kovech, o tom jak je tavit a jak z nich dělat brnění a né že stojíš v kovárně a 6 let klepeš kudličky a pak uděláš brnění z adamantria. :unibrow:
Daji se vytrenovat mistrovkama. A pak je taky v cechu nejaky quest, kde musis odevzdavat urcity vyrobky a za odmenu dostavas skill, ale nikdy jsem to nezkousel.

K diskuzi o afk vam tu chybi jeste jedna vec. Pokud bude povolene afk, neni mozne prokazat a trestat dual. Jeden clovek pak muze mit armadu botu, kteri budou produkovat obrovske mnozstvi neceho, i treba s minimalni pridanou hodnotou, ale ve vysledku tu budete zase nadavat, ze nekdo vydelava nekolik M denne jen afk scriptem.
Mephist|Phenom|Hammer Maiden|Fanatik|Sin|Ryla|Carokrasna|Amanita|Anicka

True victory is victory over oneself.
GM Alois
Dark Paradise GM

Příspěvek od GM Alois »

Můžeme se tu bavit věcně a konstruktivně a nebo ne.

AFK se povolovat nebude. To tu bylo napsáno jasně. Důvody tu uvedeny také byly. Navíc nevím v čem je lepší tu mít jen roboty. Rádi bychom, aby hráči spíše hráli.

Ten nápad s knížkami, některými, mi by mi přišel prima, ale mistrovy knihy je také přidávají, a ty padají celkem často z pokladů. Proč dělat něco, co už existuje, můžete mi vysvětlit váš pohled na věc ?

Ano psaní svitků může být zdlouhavé a nyní se zabýváme myšlankou tiskařského stroje. Nevím, co bude v moci nascriptit. Ale debatujeme o tom.
Řeším:page, nájmy, questy, herní záležitosti
NEřeším: hesla, blokované účty, prohřešky
Kontakt: přes stránku na FB nebo PM zde na fóru. Případně Discord

FACEBOOK
YOUTUBE
Cast
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cast »

GM Alois píše:Můžeme se tu bavit věcně a konstruktivně a nebo ne.

AFK se povolovat nebude. To tu bylo napsáno jasně. Důvody tu uvedeny také byly. Navíc nevím v čem je lepší tu mít jen roboty. Rádi bychom, aby hráči spíše hráli.

Ten nápad s knížkami, některými, mi by mi přišel prima, ale mistrovy knihy je také přidávají, a ty padají celkem často z pokladů. Proč dělat něco, co už existuje, můžete mi vysvětlit váš pohled na věc ?

Ano psaní svitků může být zdlouhavé a nyní se zabýváme myšlankou tiskařského stroje. Nevím, co bude v moci nascriptit. Ale debatujeme o tom.
K tem mistrovkam.. asi jenom dostupnost/cena je jedina vec ktera brani tomu aby to melo vacsi vyuziti prave na tyhle podpurne skilly. Cena je ted neco nad 50k/kus tusim. Kdyz by tohle mela byt nahrada za makrovani na treneni vedlejsich skillu tak by bylo potreba zvysit drop at klesne cena.
Ja osobne budu porad makrovat jestli mam platit co i jen 20k za +1 do jakehokoliv skillu krome poisoningu/tamingu/remove trap/stealing
alderanis
Walking Scribbler
Walking Scribbler

Příspěvek od alderanis »

Nevim napadla mě jedna věc opravte mě pokud je to blbost, nešlo by dejmetomu co se týče svitků nebo alchemy udělat třeba braclík nebo něco co by zrychlilo výrobu potionů svitků a podobně protože tyhle věci, který se makrujou prakticky furt a docela narůstá zajailování lidí za tyhle věci, pokud nepočítam ty co si s tiím vydělávaj a makrujou až do blba, u obyčejných lidí co si jenom namíchaj zásobu a pak to použijou na hraní by to celkem omezilo jak afk tak mít čas a ne furt makrovat jak trotl.Nevim možná je to blbej nápad možná ne, ale udělal bych to tak že tu věc by člověk mohl použít pouze v případě, že by měl max alchemy a neklák a co se inscriptu týče tam bych to omezil na max inscript a mageru(+ meditaci?), de mi o to aby se taqk nějak omezil ten afk protože ten dotyčnej furt makruje protože nemá věci na dungy a když na to nemá a má suroviny je donucenej si to udělat sám.A nebo co se mě týče radši si to namícham než abych to kupoval.
Tommy
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od Tommy »

GM Alois píše: Ten nápad s knížkami, některými, mi by mi přišel prima, ale mistrovy knihy je také přidávají, a ty padají celkem často z pokladů. Proč dělat něco, co už existuje, můžete mi vysvětlit váš pohled na věc ?
Jak uz bylo psany. Kvuli dropu. Nez bych sam, popripade i s guildou vydropoval +40 mistrovek abych neco domaxoval, i tak to bude rychlejsi dojet AFK i za cenu toho, ze skill nekolikrat snizite jako trest.

Kdyby to padalo z tech malejch pokladku co sou po svete(vetsi truhly, ne ty zeleny), tak by to uz trebas davalo smysl. A vzdycky bude do ceho to fouknout, kdyz ne na primary postavu tak na nejakou jinou, takze se tim jen tak nezahltime.

Jen si ted nejsem jistej, co vsechno davaji knizky na trhu, ale muzician shit tam tusim neni. Kdyby byl, tak tu reseni mame.
Neberte život tak vážně, stejně z něj nevyváznete živí.
UO - Dark Paradise - YoutubeChannel
https://www.youtube.com/channel/UCDX--rk_wDwG-gYSUyOE_FA
Jamie
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jamie »

Afk v žádném případe nepovolovat! Budto u toho dřepim a nebo ne tečka.
Jediný co mi příjde v pořádku a normální je přidat do dropu a pokladů věci, které výprava potřebuje k dungování. Svitky poťáky naechnatovaný zbrane a brnka. Díky za zvážení a prima den.
dacaleb
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dacaleb »

GM Alois píše: Ten nápad s knížkami, některými, mi by mi přišel prima, ale mistrovy knihy je také přidávají, a ty padají celkem často z pokladů. Proč dělat něco, co už existuje, můžete mi vysvětlit váš pohled na věc ?
Dle cen na Vyvesce/Vendori:
1x Mistrova kniha umeni +1 = +-50k. 100% Skillu = 5M - Drop pekny, ale 100 bych jich dropoval tak rok mozna dele.
vs
1x Book of Animal Lore +5 = 15k. 100% Skillu = 300K - Drop velmi casty vsude.

Pokud by tedy slo
- udelat pro skilly ekvivalenti Animal lore apod. (Music, Arms Lore, Meditation?) +5 Knizky bylo by to super.
- zvysit drop Mistrovych knich, rosirit do lokacu po svete v minidungach.

Edit k AFK trestum:
- zvazit trest pouze ztrata tela + karibik
- karibik prodlouzit na 2h a vice.
- az u notorickych AFKaru zacit s jailem

Diky
Odpovědět