som sokovany ako sa rozmohli afk kontroly, tymto tempom bude cele DP v base

Tym samozrejme nechcem ospravedlnovat tento prehresok.
Je za tym nieco vacsie, alebo len nove GM pristupuje svedomito k svojej praci?
Pravidla.Je zakázáno shromažďovat do jednoho místa velké množství předmětů, jež se na sebe nekupí. Maximální množství stejných předmětů v základním batohu je 50ks, maximální množství libovolných předmětů v základním batohu je 80ks. Podrobnosti:
Jedná se o předměty, které se na sebe nekupí, případně počty hromádek kupících se předmětů (dýky, plné lahvičky apod.).
Pokud trénujete nějakou dovednost, při které dochází k uvedené činnosti - například trénujete blacksmithy a necháváte předměty spadávat pod sebe, stoupněte si do míst, kde předměty samovolně mizí.
Pokud bude i přesto docházet ke většímu kupení předmětů, jste povinni je pravidelně z takového místa odstraňovat (požádejte GM o odpadkový koš).
Sphereserver není v této verzi schopen si s velkým množstvím předmětů v jednom místě rozumně poradit a může dojít k jeho přetížení či dokonce chybě serveru. Buďte prosím ohleduplní vůči sobě i ostatním hráčům a dodržujte toto pravidlo. Stejně tak na jeho existenci upozorněte ostatní hráče, především newbie.
Každá afk kontrola je skvělá věc a škoda každého afk prasáka kterej není v pyžamu. Založil jsem si před týdnem crafta, 4x přišlo do dolu PK, 2x AFK kontrola a vždycky všechno v pohodě. Ale pak do dolu periodicky každej den ve stejnej čas připortí autonomní horník norník Rita nebo jak se jmenuje, překope půl dolu a zase odportí do jinýho - na pozdrav nereaguje, když ho majznu krumpáčem taktéž... Makruju často, makruju rád - ale vždycky tam mám ten nonafk helper a sleduju tu hru - doma, v práci, u televize. A pokud někdo to makro pustí a jde na 8 hodin do pryč a vrátí se k 200 mitherilu v baráku nebo dřevu za 500k které vykupuje vendor - pak jsou ty tresty víc než mírný.Johny Matovic píše:Nemyslim si, ze tento pristup prinesie vacsiu aktivitu na server.
Opatrne s tym prehnane iniciativnym AFK kontrolovanim aby Vas (Nas) to nekoplo do "hrobu"...
To opravdu není problém. Většinou ti hráči jsou navíc ještě AFK. Případně recidivisté.Zola píše:OK díky to jsem potřeboval vědět protože třeba aktuálně mám u upíra cca 100.Potáky regy... a wrko s leopardama si pamatuju , strašný.
Kód: Vybrat vše
Platí zákaz makrování, sparingu a používání skillů ve chvíli, kdy nesledujete hru (dále označováno za AFK). Detaily a příklady:
Za AFK je považována jakákoliv situace, kdy hráč nedokáže kontrolujícímu GM/kancléři prokázat, že hru sleduje.
GM nebo kancléř může zvolit libovolný postup při AFK kontrole, ovšem takový, aby bylo zřejmé, že se jedná o kontrolu.
Pokud vyžaduje jakoukoliv akci od hráče, má hráč 60 vteřin od první výzvy na adekvátní reakci.
AFK prohřešky tvoří vlastní skupinu, která má vlastní trestní sazebník oddělený od ostatních prohřešků.
Jsou započítávány AFK prohřešky za poslední 3 roky (3x365 dní) od aktuálního data.
Sazebník trestů:
1.AFK: ztráta těla, 250 logů
2.AFK: ztráta těla, 250 logů, fame 0, dotčené skilly -5%
3.AFK: ztráta těla, 500 logů, fame a karma 0, dotčené skilly -25%
4.AFK: ztráta těla, 1000 logů, fame a karma 0,dotčené skilly -100%, týden v chládku.
každý další AFK prohřešek: +2000 logů a +2 týdny v chládku oproti prohřešku predešlému
Ovšem jakmile se ocitnete v jailu bude pro Vás jediná cesta zpět !pouze! skrze odpracování trestu. Tzn. neexistuje žádné brzké probrání, výběr mezi logama/skillama. Trest bude pokaždé komplexní tak jak je psán výše.
Hráč NENÍ povinen se odlogovat ze hry v případě, že je nucen odejít od počítače a to na libovolně dlouhou dobu. Pokud v té době nebude provádět Macro či jinou činnost, jež odporuje pravidlům, nemůže být potrestán. Avšak najdou se i tací hráči, kteří zneužívají toho, že spoluhráč odešel a bez milosti ho zabijí. Tudíž je lepší se raději odlogovat.
Empair píše:AFK Alarm
GM o tom vědí a snaží se hráče kontrolovat tak aby ten script nespustily. Mě samotnému pár let zpět Acar položil na zem "čertovu krabičku" ... která si pro sebe něco povídala a pak mi dala IK.