PVP Liga?

Vaše nápady a návrhy
Odpovědět
Berusak
Slime Flourisher
Slime Flourisher

PVP Liga?

Příspěvek od Berusak »

Ahoj všichni :)

Jelikož mě velmi mile překvapila účast na pvp turnaji a podle mě na serveru něco takového v tuto dobu chybí, představuji Vám můj skromný návrh toho, co by podle mě mohlo zafungovat jako forma zpřístupnění a oživení férového pvp. Do budoucna, pokud by se to ujalo, by samozřejmě bylo skvělý zavést i např. 2v2 variantu. Musím říct, že mě atmosféra a účast toho turnaje prsků fakt nadchla a proto jsem nad tímhle přemýšlel, tak buďte hodní a pokud je to nesmysl, řekněte proč a ne jen že jsem z Marsu.

Předešlu ještě, že všechno jsou jen návrhy a myšlenky a že to třeba půjde udělat nějak snáz a moje návrhy jsou technicky složitý – to nedokážu říct. Od toho máme Vás, technicky zdatnější, abyste řekli, poradili.

MYŠLENKA:
Spočívá to v jednoduchosti... jednoduchá aréna, jednoduchý ref systém, jedna „ligová“ UOAM a systém fungující především na komunikaci hráčů mezi sebou. Nevím, jestli víte, jak funguje např. VašeLiga http://www.vaseliga.cz/cz/ , ale právě na principu, kdy se lidi mezi sebou domluví a odehrávají zápasy, které potřebují. Už nám většině není 13 a myslím, že bychom něco takového friendly prostě mohli zvládnout.

ARÉNA:
- Pro začátek třeba 2 totožné Domination areny vedle sebe – uprostřed každé z nich 2 pole na dívání (portík z ref místnosti a zpět), vedle nich ref místnost, statiky v arénách jak cv a třeba na jednom místě trochu zhuštěné
- V ref zóně mohu použít Domination svitek, který mě vrátí na původní tramtadada a portne ven
- Vlezeš do gate v ref zóně a podle Tvé class (prsk/plech) se zbarví gate a vstoupit do stejné areny pak může jen stejná class
- Soupeři stojí freeznutí za statiky a mají 10sc na kliknutí na READY STONE (zbarví to stone před nimi na zeleno a až tak udělají oba, unfreezne je to)
- Smrt postavu nezabije, ale portne do refovací místnosti, v tu chvíli se aktivuje port i pro druhého hráče zpět do refovací místnosti – tím se aréna deaktivuje a zpřístupní pro další hráče
- Vítězi po vítězství padne do báglu trofej (hlava) za zabití nepřítele
- Speciální stone v ref místnosti po poklikání vybere z báglu trofeje a odmění Tě + započítá score
- Jiný speciální stone Tě hodí na full hp, mp, sp a resetuje rr
- Vstup celkově do pvp lodge - 5k?

PRAVIDLA:
- První 3 hlavy konkrétního soupeře v měsíci se započítají do 1v1 score (tedy pokud jeden dosáhne 3 hlav, přestanou se všechny další těmto dvěma navzájem počítat do score a stav se zapíše – např. jeden získal jednu a druhý zrovna dosáhl třetí – freeze a zapsaní pro tento měsíc 1:3)
- Každý může soutěžit max se 2 přesně nahlášenými chary (prsk a plech liga), které nahlásí a dostanou na ID možnost se dostat do arény a zveřejní na sebe icq, aby bylo případně možné se domlouvat na duely
- Vytvoří se také UOAM pro tento účel, kde bude možné se s lidmi domluvit a vidět, kdo je online a chce pvpeřit
- Online/do ligy přihlášený/jakkoliv zainteresovaný člověk není absolutně nijak zavázán s Vámi bojovat nebo vůbec komunikovat, je to prostě jen o domluvě a naprosto dobrovolné
- Pro každé povolání bude naprosto přesně specifikované, co si můžete vzít za equip a co při boji používat. Cokoliv ve výčtu nebude, automaticky považujte za zakázané a pokud se Vám to nelíbí, na fóru můžete žádat o zavedení formou diskuze. Před zapsáním do ligy bude hráč důsledně tázán, zda četl pravidla a upozorněn na následky jejich porušení
- V zásadě, a co je úplně nejdůležitější: je to featura mezi hráči a pro hráče. Kdo se bude snažit systém jakkoliv zneužít, znepříjemňovat ostatním hru nebo prostě jen prudit, toho ostatní napomenou a pokud nepřestane, nahlásí ho kompetentní osobě/Gmku. Posouzení bude striktní a hráč se prostě z ligy vyřadí. Je to hrozně jednoduchý. Jsme dospělí lidi a kdo se nedokáže oprostit od zneužívání nebo pruzení, vykopneme ho. A prostě se nebude na všechno psát přesný pravidlo, máme mozek a věřím, že dokážeme vyhodnotit, co se může a co ne. Při prokázaném pruzení nebo porušení pravidel hráč dostane jednu upomínku. Dalším porušením jeho hra v lize nenávratně končí
- Vyhodnocení (a zapsání na web? na tabuli u vstupu do arény?) bude měsíčně, tedy každý měsíc chci s každým hráčem odehrát minimálně tu sérii duelů na tři vítězné, které se nám započítají - 1. den v měsíci duely resetne a duelí se znovu

PVP COINS:
- První 3 „soutěžní“ hlavy dávají vyšší drop PVP COINS odvislý od pozice daného hráče v lize (čím lepšího hráče hlavu získáte, tím vyšší drop)
- Všechny další hlavy do max. 10 hlav na daném protihráči dávají jen PVP COINS v menší míře, další zabití stejné postavy nedává nic, už jen požitek ze hry
- Vendoři v ref zóně prodávají za gp (+20% oproti trhu) spotřebák a za PVP COINS je možné koupit věci jako (za draho, aby to neovlivnilo trh) speciální druh jezdítka (jinak zbarvený oclock/zost), fame deedy nebo komponenty na skládané věci (ano prosím a za levno)

Kdo by měl nápad, jak domyslet algorytmus pro to vyhodnocnování nebo vymyslet lépe/jinak celý systém s vyhodnocováním, prosím... já fakt nejsem úplně technický typ.

Tak... to je asi zatím všecko... nějaká kostra... co Vy na to? :)
Berusak
Slime Flourisher
Slime Flourisher

Re: PVP Liga?

Příspěvek od Berusak »

Samozřejmě, a co jsem zapomněl napsat, by bylo fajn, kdyby měsíční + pak třeba dlouhodobé - půlroční vyhodnocení byly spojený s nějakýma hezkýma odměnama/rewardama a něčím viditelným pro ty nejaktivnější a nejšikovnější.
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Pochybuji, že něco takového by šlo nascriptovat. Ale to by ti spíš odpověděl Acarus.
Mě by spíš zajímalo, jak by jsi zamezil zneužívání. Přelívání bodů, atp.
Berusak
Slime Flourisher
Slime Flourisher

Příspěvek od Berusak »

Qvido píše:Pochybuji, že něco takového by šlo nascriptovat. Ale to by ti spíš odpověděl Acarus.
Na pvp servrech podobný věci fungovaly (co se té arény týče). Jako to samozřejmě nemusí znamenat, že to půjde tu, jen to ve mně vyvolalo naději, že by to tady mohlo jít taky. Navíc říkám - je to jen jedna forma, co mě napadla. Ten systém by určitě šel udělat i jinýma způsobama - snáze zpracovatelnýma. Jde mi minimálně o myšlenku té arény, kde by se scházeli pvpeři a která by Tě určitým způsobem i odměňovala. No a přelívání bodů jsem myslel, že by se zamezilo jednak těma ID vstupama - žádný nb postavy, který by to tam nalívaly a hlavně zneužívání by mělo krátkýho trvání - jednou to uděláš a máš upomínku (pokud to není vyloženě nějaká úplná čuňárna), uděláš něco podruhé - letíš a už tam nevlezeš... a taky tím, že by nebylo proč to zneužívat... "rare" jezdítko? fame deedy? pvp itemy? skládačka? pro většinu dp trash... pro pvpery to, co vždycky chtěli a nikdy neměli... a rank v lize, to už je úplně směšný... a jako to jsme tady v té uo furt by default fakt takoví vypaplanci, že se jde automaticky všechno zneužít? :|
A teda pak pokud by to vyscriptit, byl opravdu neřešitelný problém, je i varianta tu zodpovědnost přesunout na hráče - odehraješ si na 3 vítězný, jdeš na fórum a výsledek zapíšeš. Tak fungujou ty sportovní ligy.
krysakrys
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od krysakrys »

Berusak píše:
Qvido píše:Pochybuji, že něco takového by šlo nascriptovat. Ale to by ti spíš odpověděl Acarus.
Na pvp servrech podobný věci fungovaly (co se té arény týče). Jako to samozřejmě nemusí znamenat, že to půjde tu, jen to ve mně vyvolalo naději, že by to tady mohlo jít taky. Navíc říkám - je to jen jedna forma, co mě napadla. Ten systém by určitě šel udělat i jinýma způsobama - snáze zpracovatelnýma. Jde mi minimálně o myšlenku té arény, kde by se scházeli pvpeři a která by Tě určitým způsobem i odměňovala. No a přelívání bodů jsem myslel, že by se zamezilo jednak těma ID vstupama - žádný nb postavy, který by to tam nalívaly a hlavně zneužívání by mělo krátkýho trvání - jednou to uděláš a máš upomínku (pokud to není vyloženě nějaká úplná čuňárna), uděláš něco podruhé - letíš a už tam nevlezeš... a taky tím, že by nebylo proč to zneužívat... "rare" jezdítko? fame deedy? pvp itemy? skládačka? pro většinu dp trash... pro pvpery to, co vždycky chtěli a nikdy neměli... a rank v lize, to už je úplně směšný... a jako to jsme tady v té uo furt by default fakt takoví vypaplanci, že se jde automaticky všechno zneužít? :|
A teda pak pokud by to vyscriptit, byl opravdu neřešitelný problém, je i varianta tu zodpovědnost přesunout na hráče - odehraješ si na 3 vítězný, jdeš na fórum a výsledek zapíšeš. Tak fungujou ty sportovní ligy.
Sak jo, liga muze bezet i bez GM, staci na to mit vhodne prostredi jako jsou areny a nasledne nekdo, kdo se o to peclive stara. Ja bych mohl nakodit neco v php, kdyby bylo potreba.

Sepis pravidla a ja podle toho muzu udelat web. Je potreba i domyslet jakym zpusobem se bude platit startovne / clenstvi a z toho vyplyvajici ceny (GM by moh neco prihodit). Kdyz by se treba zaplatila vratna zaloha pred zapasem, kdyby nekdo chtel podvadet nebo krast co ja vim.

Na odehrani zapasu by meli hraci treba tyden, kazdej s kazym. Vysledky se pak zapisou a secte se skore, muze bezet i prubezne skore. Zadne omezeni equipu, je to mmorpg, co si kdo donese, to ma. Asi by se mohly stanovit pevny casy, kdy by se hralo, aby na to lidi mohli koukat. Napr. se jednou za tyden sejit a odehrat vsechno najednou. Nejdulezitejsi podle me je, aby se hralo pravidelne. Tak to je ode me vse.
Nightwish
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Nightwish »

Nechci prednaset nici nazor nebo podobne, tak hodim svuj, mozna s nim nekdo souhlasi. Zneuzivani-po vzoru netak davneho turnaje Rangeru, se v pripade potreby da vitezstvi "koupit" a to nemyslim jen za herni finance/itemy a takove zneuziti je tezko osetritelne a jeste hur dohledatelne/prokazatelne.
Osobne zastavam nazor, ze na DP zustali lidi, stari hraci 99%(nekteri se vratili) a 1%tech nove prichozich. Vetsinou z nostalgie, kvuli kamaradum, kazdy ma sve duvody. Nicmene ten radoby vykvet, co tu zbyl a bohuzel i ja jsem solidni zavislak, kdyz me 6x smazali a stale hraju (naposledy wizzyho genialni mozek), ale protoze tu mam spoustu rl kamaradu a znamych. Osobne si myslim, ze turnaj prsku, s mensima obmenama, dejme tomu kazdy mesic, kde vlez bych dal symbolickych 50k ci 10k mc, mi prijde jako dobry zpusob, jak tento typ hry podporit. Ultima ma oproti ostatnim spoustu moznosti a velky potencial, netreba rozebirat. Pozitivne vnimam zmeny, ktere se odehraly za posledni pulrok a pritahlo to zase zpatky par lidi, ale opravdu uz nam neni 13, tem co bylo, uz vyhodili ze skol a chodi makat do fabriky, jini ziji z rodicovskeho sdruzeni. Ale porad jsou to ty "deti" v nas, co si hrajou. Bohuzel povaha Cechu je takova, jaka je, cili my nejsme schopni odbourat nebo systemove osetrit to, aby se nenasli minimalne dva lide, kteri na tom budou sproste profitovat. Az prijdu domu a vyspim se, popremyslim nad nejakou koncepci, protoze pvp hraju prilezitostne a "rank" system ve hre (ikdyz pvp majster 2016 je jasny-byl jsem v kine, sorry) by byl zabavny zpusob jak zpestrit 0,1% pvp ve hre.
Omlouvam se za hrubky, spisu z telefonu. Ale posilam ti velkou pusinku, pokud "Berusak" je nick stareho hrace Beruska-necromancer. Za to, ze jsi zalozil tenhle topic.
krysakrys
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od krysakrys »

Jako jasne, kazdy bude mit jiny nazor.

Ale hura do toho a pul je hotovo. Pokud mate fakt zajem, ja se ted vratil k UO a jsem uplne nabitej a ja hral vzycky jenom pvp (az na pugy do pride s baltem aspol. :) ). Sak to je 10x lepsi hra nez ty graficky sracky.

Musime zacit, to staci. Sepisme nejaka pravidla, klidne muzeme pouzit ten tvujturnaj.cz a rozjdedem to, zbytek se doladi pozdeji. Ja a minimalne par lidi se urcite prida, sak sme videli 30 nekru na pvp turnaji, to pujde :D
Berusak
Slime Flourisher
Slime Flourisher

Příspěvek od Berusak »

Nightwish píše: ...
Jako ano, to co nás vede k hraní Ultimy, jsou právě ty naše vnitří děti, ale všechno okolo se přece, věřím, posunulo... a možná je na čase, abychom začli používat naše dospělý mozky alespoň k tomu, abychom neznepříjemňovali hru ostatním, potažmo pak i sobě. Možná jsem snílek, ale zprovoznit featuru, kterou bychom se nesnažili zneužívat, mi přijde při takto "dospělým" osazenstvu serveru snad i docela reálný ne?

A ano, "starý" hráč Beruška zde... a já děkuju za pozitivní reakci, mám radost, že je tu aspoň pár lidí, kteří by o to třeba měli zájem.
krysakrys píše: ...
Souhlasím, "hurá do toho" je správněj přístup... při nejhorším si nějakej hňup odnese o jedno jezdítko víc, mně to prostě nepřijde jako věc, proč to neudělat.

Mimoto teda dneska ráno Brno zasekaný jak na Vánoce, tak jsem měl čas popřemýšlet cestou do práce :P takže...

Co to teda udělat tak, že by se PVP coiny/odměny získávaly jen pořadím/rankem jednou měsíčně. Zbytek (spotřebák na refování v aréně) by se dal nakoupit za tržní hodnotu gp + ~20%. Každý má pro danou ligu striktně jednu postavu a jednou měsíčně se snaží se domluvit zahrát si duely na 3 vítězný se všemi hráči. Minimum odehraných oponentů pro zařazení do ranku by bylo např. 10. Tvých nejlepších 10 výsledků z měsíce by se zprůměrovalo do % vítězství a to určí, na jakém ranku se umístíš. Výsledky se budou zapisovat na fóru. Jednou za měsíc pak správce ligy/GM podle ranku odmění PVP coinama, nebo rovnou těma věcma/itemama/rewardou/cojavim. To by mohlo být řešení, ne? Prostě nebude proč a jak to zneužít.

A pokud má někdo potřebu kvůli té odměně nahlásit 10 lidí z guildy, kteří budou "živit" jednoho... to mi přijde úplně smutný a těch lidí by mi bylo spíš líto a dal bych jim ty dráty 4, ať si je narvou do chřtánu :D ... hlavně to když tak řešme, až se to stane. Takový fešáky prostě z ligy vyhážem a zdar, nevidím v tom problém.

Tak za mě k rankům.

KROMĚ toho bych klidně udělal týdenní event (neděle v 20:00 mi přišlo jako velmi vhodnej čas), kterej by používal právě již funkční arény a kde by se hrálo vždy jednorázově mimo ligu jen tak o něco drobnýho, co potěší a ideálně za nějakou symboliku, aby i méně zdatní pvpeři měli chuť tam chodit a zdokonalovat se - tedy 50k ne e, spíš něco jako 10k. A tady bych se bavil třeba o těch spešl jezdítkách/spotřebáku/pro wary nějaká šutrovečka...
krysakrys píše: Zadne omezeni equipu, je to mmorpg, co si kdo donese, to ma.
Ještě k tomuhle - tady si dovolím nesouhlasit, páč to má být pvp záležitost a ne mamon záležitost... tedy si myslím, že bude lepší, když si budem všichni rovni a zarovnáme to na +25 věcech/šutrovkách/zbraních z forem... na tom někoho zmlátit +40 halou nevidím úplně až tak moc umění, jestli mi rozumíš. Kór když jedeme non-loot a na tom bych rád trval z hlediska zachování friendly atmosféry.

No... co Vy na to? Doufám, že Vás ty moje WALLOFTEXTVOE nezničí. Já hlavně doufám ve vyjádření někoho, kdo by byl ochotnej a schopnej postavit tu arénu :)

Pac
Berusak
Slime Flourisher
Slime Flourisher

Příspěvek od Berusak »

Ještě možná ošetřit to, aby si člověk, co chce vyhrát, jen nevybral 10 nejslabších oponentů a s dobrýma nehrál. Takže první měsíc bych to nechal a od druhého měsíce by se do výpočtu nějakým způsobem zařadilo to, jak se oponent umístil v minulém měsíci. Tedy vítězství s člověkem, co minulý měsíc vyhrál, mi výrazně víc pomůže v hodnocení, než porazit někoho zespoda tabulky. Tyhle všecky výpočty ale můžou v klidu probíhat offline - není potřeba to scriptit do hry. Někdo z nás si vezme na starost vytvoření tabulky, která to spočítá podle nějakýho algorytmu a je to.
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Aréna není problém postavit - popřípadě předělat tu co je nyní.
Erik Nighelt
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erik Nighelt »

arena s free eqipem co funguje ted je dostacuji.. a dat tam sutr co da max hp manu atd by nebylo vubec marny i proste jen tak - i kdyby se snad delala nova arena...:p (skriptit to de urco bo to bylo pred lety na pvp pk vs zbytek dp v buxu)

myslenka zajimava no.. v ramci eqipu atd. bych aplikoval stejny system jako je ted ve free arene a sice vstup pres LD, zadna banka-vse potrebne na miste :)
Lepší lama kamarát ako skiller debil ;)
[Hated] je totiž něco jako sociální stigma.
-Posledním stupněm závisti je nenávist-

Filjins: Ty jo driv sem vypinal UO protoze proti me bylo moc lidi, tedka vypinam UO protoze neni ani hrac...
Mighty PvP GOD
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mighty PvP GOD »

Erik Nighelt píše:arena s free eqipem co funguje ted je dostacuji..
Veru nestaci :)
Problem PvPcka je v tom, ze "financny rozpocet" ktory sa dava do PvP odmien, je asi 0,001% DP generovanym mamonom.
Len par z nas hra pvp pre zabavu, ostatok by to mozno hral kvoli mamonu, lenze ked ten zvysok nedostane mamon, tak nehra a potom my nemame proti komu hrat...
A este okrem toho je tu strasne malo hracov... aktivne cv pvp sa uz roky nehra a asi to lepsie nebude.
Firestorm - Icestorm - Cherry Kisska
Strigwyr - Ego - Agrael - Raid Trooper - Nelly Wayne - [IRSoul]
Erik Nighelt
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erik Nighelt »

Mighty PvP GOD píše:
Problem PvPcka je v tom, ze "financny rozpocet" ktory sa dava do PvP odmien, je asi 0,001% DP generovanym mamonom.
Len par z nas hra pvp pre zabavu, ostatok by to mozno hral kvoli mamonu, lenze ked ten zvysok nedostane mamon, tak nehra a potom my nemame proti komu hrat...
A este okrem toho je tu strasne malo hracov... aktivne cv pvp sa uz roky nehra a asi to lepsie nebude.
Ja psal o arene jako takove, ne o odmenach ci vyhrach. Arena co je, staci na ligu uplne na pohodu v tom, ze tam mas vse, je to zdarma, neprichazis o fame, nedostavas killy atd. Vychozi situace je idealni-jde se pres smrt a eqip je k dispozici stejny bez moznosti banky (ale nic k refu nechybi) coz by vyresilo povolene/zakazane eqipy i bez skriptovani/zasahu gm.. jen ten stone na ref hp many atd tam chybi...

Takze arena staci, z fleku by se dala vyuzit:p nejake vyhry ci odmeny jsou dalsi tema :p

btw v pojizdeni playeru mamon je.. i topka se harvily..a o mamonu to neni..posledni leta to bylo o pojizdeni hyperiona a ten byl casto dost sockoidni :p
Lepší lama kamarát ako skiller debil ;)
[Hated] je totiž něco jako sociální stigma.
-Posledním stupněm závisti je nenávist-

Filjins: Ty jo driv sem vypinal UO protoze proti me bylo moc lidi, tedka vypinam UO protoze neni ani hrac...
krysakrys
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od krysakrys »

Erik Nighelt píše:
Mighty PvP GOD píše:
Ja psal o arene jako takove, ne o odmenach ci vyhrach. Arena co je, staci na ligu uplne na pohodu v tom, ze tam mas vse, je to zdarma, neprichazis o fame, nedostavas killy atd. Vychozi situace je idealni-jde se pres smrt a eqip je k dispozici stejny bez moznosti banky (ale nic k refu nechybi) coz by vyresilo povolene/zakazane eqipy i bez skriptovani/zasahu gm.. jen ten stone na ref hp many atd tam chybi...

Takze arena staci, z fleku by se dala vyuzit:p nejake vyhry ci odmeny jsou dalsi tema :p

btw v pojizdeni playeru mamon je.. i topka se harvily..a o mamonu to neni..posledni leta to bylo o pojizdeni hyperiona a ten byl casto dost sockoidni :p
To je prave to. Pro zabavu jen tak to nikdo uz hrat nebude. Zkus si zalozit spheru a hrat s nekym duely, uplne o nicem, tak to ted vidim ja.

Pokud se podivame na wowko, hraci dostavaji stejne, neli lepsi vybaveni z PvP. Z battlegroundu si odnaseji modre vybaveni, z aren, potom podle toho jaky maji rank mohou nakupovat nejlepsi vybaveni.

Takze co se cen tyce, mohly by byt jenom pro prvnich par vyvolenych a mohly by to byt veci v PvE nevidane, ciste zamerene na PvP - cili newbie items. Nejde podle me o to, aby se posilil character v pvp, ale spis o prestiz. Co ja vim, barevne plaste, serpy, kilty, noziky, zvirata. Hraci s takto nabitymi vecmi budou mit duvod hrat pvp jen tak, aby ukazali tyto vyhry. A nebo me napadlo, novy typ veci "non-guard-non-safe-zone" veci, ktere by sly nasadit jenom mimo guard zonu a po vbehnuti do guardu nebo safe zony by se sundaly. No ale to muze byt az casem, ze zacatku se muze vybirat vstupne/clenstvi jak jsem psal a z toho potom rozdelovat vyhry.

Zaroven muzeme mit 1. ligu, 2. ligu apod., mam s tim zkusenosti, funguje to tak, ze posledni 2 a prvni 2 z ligy vzdycky bojuji o postup / sestup.

Arenu uz teda nejakou mame, vyhry jsou vedlejsi, tak muzeme vlastne zacit. Berusak ma nastarosti ten web s turnajem :) Ja bych rad byl jako manager toho turnaje na webu, muzu zapisovat vysledky a podobne veci. Jeste nekde udelame registracni formular (nevim jestli to jde primo na tom webu). Nejlepe vsechno automatizovat, ja umim programovat, takze kdyz bude potreba, udelam i webik.
Berusak
Slime Flourisher
Slime Flourisher

Příspěvek od Berusak »

krysakrys píše: ...
Určitě souhlas. Chce to nějaké unikátní a fakt klidně pro pvpery hodnotné odměny. Dělat to bez toho je jako dělat dungy bez dropu... a to asi i pvmeři potvrdí, že by nebylo kůl. Hodnotné pak ve dvou typech - užitím a exkluzivitou. Exkluzivitou bych se snažil odměnit vždycky třeba lidi na bedně nějakýma trochu rejr nb věcma (klidně s timerem na měsíc, pokud je to možné) a ty užitné bych si nechal lidi vybírat formou nějakých těch "coinů". Asi bych se v užitných akorát vyhnul (kromě skládaček) NB věcem. UO je skvělá právě díky tomu šimravýmu pocitu, že o tu boží věc, co máš, přijdeš. A tady ať to jsou klidně nějaký unikátní zbraně/ekvipy/utility... když bude chuť ze strany GM, udělat se dá asi leccos.
krysakrys píše: Berusak ma nastarosti ten web s turnajem :)
Já nevím, jestli je dobrý, abych úplně něco měl "na starosti" vzhledem k tomu, jak pravidelně (rozuměj nepravidelně) jsem schopnej hrát :? Moc rád pomůžu, s čímkoliv budu moct, ale zrovna dlouhodobá správa něčeho pro mě není vhodná určitě.

Sumarizace za mě:

ARÉNA:
- nechme teda jednu arénu zatím a tu formu LD gate, ress a full dostupná výbava - je pravda, že je to vlastně ideální z hlediska pruzení se snahama něco zkoušet/obcházet... a pokud se dá pro plechy dostatečný prostor v ohledu zbraní, tak asi dobrý
- vstup do arény mají jen přihlášení pvpeři na ID
- po příchodu Tě sundá LD/ploška, ressneš se, v ref místnosti budou 4 stony – necro stone, mage, warrior, witch hunter - hodí do báglu full armor
- veškerý další spotřebák (jezdítka víc druhů prosím), včetně gunů pro plechy, rr apod. by se fasoval za 0 gp od vendorů – tak, jak jsou teď klasičtí vendoři, co prodávají po různých počtech, by byli úplně super kvůli lahvím, svitkům, regům atd.
- jinak to, co jsem už psal – arénu bych zvětšil na velikost plné obrazovky od středu, doprostřed dal 2 políčka na dívání (fakt co nejmenší, ať z toho není velikost skilláku, protože kolem toho se pak dá běhat a je to debilní), kam by vedl port z ref místnosti a zpět, případně pokud by toto nešlo, tak arénu dát Lkovou... místo maze kostek bych pak dal stormy, četnost bych připodobnil k cv lesu a dal místo, kde to bude zhuštěné na intenzitu ostrůvků v delucii, aby měli waři možnost se blokovat atp.
- v ref místnosti ať je konkrétní místo (pár políček), odkud půjde použít Domination svitek
- soupeři stojí freeznutí za statiky a mají 10sc na kliknutí na READY STONE (zbarví to stone před nimi na zeleno a až tak udělají oba, unfreezne je to)
- smrt postavu nezabije, ale portne do refovací místnosti, v tu chvíli se aktivuje port i pro druhého hráče zpět do refovací místnosti – tím se aréna deaktivuje a zpřístupní pro další hráče
- speciální stone Tě hodí na full hp, mp, sp a resetuje rr
- vstup 5k

LIGA:
- tady bych zachoval best of 3 každý měsíc s co nejvíce hráči a podle jejich ranku pak dostaneš body za vítězství... to vše se pak sečte a každý měsíc se vyhodnotí a odmění formou časově omezených rejr věcí pro lidi na bedně a PVP COINS (k tomuhle prosím taky vyjádření, esi jo, nebo ne) pro naprosto všechny, jen v různé míře... ale obecně vzato bych se snažil motivovat i ty, kterým to nejde, aby z toho něco měli
- každý může soutěžit max se 2 přesně nahlášenými chary (prsk a plech liga), které nahlásí a dostanou na ID možnost se dostat do arény a zveřejní na sebe icq, aby bylo případně možné se domlouvat na duely
- vytvoří se také UOAM pro tento účel, kde bude možné se s lidmi domluvit a vidět, kdo je online a chce pvpeřit
- online/do ligy přihlášený/jakkoliv zainteresovaný člověk není absolutně nijak zavázán s Vámi bojovat nebo vůbec komunikovat, je to prostě jen o domluvě a naprosto dobrovolné

Prosím, mohli byste se nám GMs vyjádřit, jestli by z Vaší strany byla možnost a chuť tohle udělat? Do té doby asi nemá smysl dál řešit fórum, tabulku, registrace, web, ani nic podobnýho.

Díky, Berda
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

My se do toho taky zapojíme.
Berusak
Slime Flourisher
Slime Flourisher

Příspěvek od Berusak »

Pecka, díky. Nemám teď moc prostor, ale jak to půjde, sepíšu board úkolů, co jsou potřeba k tomu to rozjet a kdo si co vezme na starost.
Acarus
Nehraju!

Příspěvek od Acarus »

Berusak píše:Pecka, díky. Nemám teď moc prostor, ale jak to půjde, sepíšu board úkolů, co jsou potřeba k tomu to rozjet a kdo si co vezme na starost.
Stalo by za to si precist soukromou zpravu, kdyztak.
Berusak
Slime Flourisher
Slime Flourisher

Příspěvek od Berusak »

Acarus píše:
Berusak píše:Pecka, díky. Nemám teď moc prostor, ale jak to půjde, sepíšu board úkolů, co jsou potřeba k tomu to rozjet a kdo si co vezme na starost.
Stalo by za to si precist soukromou zpravu, kdyztak.
True that :oops: :P
Odpovědět