Mapky pokladů
Mapky pokladů
Co říkáte na jejich loot z jedntlivých lvl? A co mobky co tam skáčou? Nějaké návrhy na změnu?
Re: Mapky pokladů
Bol som teraz 3x LVL5 mapu a v poklade 3 fame deedy 3 bagle s regmi invul leather a +25 wooden schield dosť mizerné na to, že je to lvl 5 mapa.Z NPC nám nič krajšieho nepadlo a to som očarovavál s craftom.
Ja som dosť sklamaný ale boli to len tie 3 mapky čiže možno som len zle natrafil.
Ja som dosť sklamaný ale boli to len tie 3 mapky čiže možno som len zle natrafil.
Beatka
Kasper
Kragon
Apia
Dianna
Themes
Black Berry
Fosco Alma
Kasper
Kragon
Apia
Dianna
Themes
Black Berry
Fosco Alma
no z lvl 5 mapek je to bída... i z mobů.. nejhorší jsou určitě lvl 4 mapy ty nemá ani smysl chodit... drop je úplně minimalní a v bedně vetšinou 5 - 6 itemů.. nejvíc se chodí lvl 3 (velmistrovka šance) mapky tam je to takové dobře nastavené i co se týče mobů.. ale vysoké lvl mapek není nic moc..
Lvl 2 jsou opruz kvůli té bronzce a ono i když se rozjede fire mirek tak to stojí za to.. to si myslím, že většina lidí spíš v COM předělává na lvl 3..
Jedničky dobrý, je to víceméně spotřebak a chodí si to lidi i z důvodů mystiků..
Asi bych jen opravdu debatil o lootu a itemech v bedne.. Víceméně nějak měnit moby nevím.. IVM drak a Slizto je hard ze Slizta vetšinou nicc moc nepadna na to jak si háže formy.. Tam je pravidlem že většinou padnou 2x lvl 5 mapy zněj jinak žádný zázrak(padají +15 hadry a +5 zbraně, zbraně se aspon přetaví MC) nebo spíš smůlu
Spíš bych odstranil to padání +5,+10,+15 rob je toho mraky kolik toho pada a jak to lidi vyhazují na zem..
NA ty větši lvl mapy je horší spíš sehnat lidi např. lvl 5 moc to lidi nechtějí chodit no.. Každý nadává na loot no..
Tohle je nějak ve zkratce můj pohled.. Spíš se dá líp diskutovat z více názorů od hráčů.
Lvl 2 jsou opruz kvůli té bronzce a ono i když se rozjede fire mirek tak to stojí za to.. to si myslím, že většina lidí spíš v COM předělává na lvl 3..
Jedničky dobrý, je to víceméně spotřebak a chodí si to lidi i z důvodů mystiků..
Asi bych jen opravdu debatil o lootu a itemech v bedne.. Víceméně nějak měnit moby nevím.. IVM drak a Slizto je hard ze Slizta vetšinou nicc moc nepadna na to jak si háže formy.. Tam je pravidlem že většinou padnou 2x lvl 5 mapy zněj jinak žádný zázrak(padají +15 hadry a +5 zbraně, zbraně se aspon přetaví MC) nebo spíš smůlu
Spíš bych odstranil to padání +5,+10,+15 rob je toho mraky kolik toho pada a jak to lidi vyhazují na zem..
NA ty větši lvl mapy je horší spíš sehnat lidi např. lvl 5 moc to lidi nechtějí chodit no.. Každý nadává na loot no..
Tohle je nějak ve zkratce můj pohled.. Spíš se dá líp diskutovat z více názorů od hráčů.
Mapy třídím dle lokací, a chodím třeba 30 mapek na jednom místě. Do nedávna jsem chodil všechny levely, ale po asi 500 odchozených lvl 1,2 mapkách mě to přestalo bavit a zacal sem menit na lvl3.
Mapky se chodi kvuli:
LvL1- kvůli GP, mysikům, knížkám, nástrojům
LvL2 - to stejné co jedničky. Nicméně - bronza je největší opruz, Fire mirek se dá odtáhnout a zabít bokem takže OK. Bronza je důvod, proč jsem si po těch x stovkách mapek šel vyměnit na lvl3.
LvL3 - nejvýdělečnější mapka, nejvíce se vyplatí, kvůli velmistrovce a nejvíce GP za effort. Monstra jsou OK, headless je opruz ale to musí být, za velmistrovky to stojí. Krom toho z monster sance na soulshardy...
LvL4 - nejhorsi mapka, nepada tam krom velmistrovek nic
LvL5 - jeste jsem nevidel solidni drop, petky chodit mozna kvuli monstrum a modlit se ze neco padne, jinak k nicemu
_______________________________________________________________________________________________________________
Pokud menit a nejak ozivit mapkovani - pridejte tam soulshardy.
Hral jsem Lineage, kdo to zna tak vi, ze enchantovani je nekoncici byznys. Vzdycky to kazdej bude chtit, vzdycky se to zuzitkuje. Nebo tam dejte poukazku na soulshard ktera pujde vymenit za GP u vendora (tim se zbavite spousty goldu)....
Pokud menit monstra - zrusit bronzu, zrusit IVM draka.
_______________________________________________________________________________________________________________
Este me napada, ze misto armoru by mohlo padat vice zbrani z mapek. At se to da alespon nejakym zpusobem vyuzit(pretavit na mc).
Vyrazne omezit drop +5 kosti(OBECNE). Nejvetsi opruz to vyhazovat.
Zavest garanci AC/RC do mapek lvl4,5 - coz by znamenalo po urcite dobe chozeni lvl5 mapek garanci topka. Popripade tak velkou sanci s takovym mnozstvim, aby to zdejsi lenochy donutilo mapky chodit.
Lvl2 - Vymenit fire mirka za obyc mirka(sk->mirek->lsn->scorned lsn->matriarcha). Bronzu za Goldu, pprp minimalne za silveru.
^^Jen napady, co myslite?
Mapky se chodi kvuli:
LvL1- kvůli GP, mysikům, knížkám, nástrojům
LvL2 - to stejné co jedničky. Nicméně - bronza je největší opruz, Fire mirek se dá odtáhnout a zabít bokem takže OK. Bronza je důvod, proč jsem si po těch x stovkách mapek šel vyměnit na lvl3.
LvL3 - nejvýdělečnější mapka, nejvíce se vyplatí, kvůli velmistrovce a nejvíce GP za effort. Monstra jsou OK, headless je opruz ale to musí být, za velmistrovky to stojí. Krom toho z monster sance na soulshardy...
LvL4 - nejhorsi mapka, nepada tam krom velmistrovek nic
LvL5 - jeste jsem nevidel solidni drop, petky chodit mozna kvuli monstrum a modlit se ze neco padne, jinak k nicemu
Pokud menit a nejak ozivit mapkovani - pridejte tam soulshardy.
Hral jsem Lineage, kdo to zna tak vi, ze enchantovani je nekoncici byznys. Vzdycky to kazdej bude chtit, vzdycky se to zuzitkuje. Nebo tam dejte poukazku na soulshard ktera pujde vymenit za GP u vendora (tim se zbavite spousty goldu)....
Pokud menit monstra - zrusit bronzu, zrusit IVM draka.
Este me napada, ze misto armoru by mohlo padat vice zbrani z mapek. At se to da alespon nejakym zpusobem vyuzit(pretavit na mc).
Vyrazne omezit drop +5 kosti(OBECNE). Nejvetsi opruz to vyhazovat.
Zavest garanci AC/RC do mapek lvl4,5 - coz by znamenalo po urcite dobe chozeni lvl5 mapek garanci topka. Popripade tak velkou sanci s takovym mnozstvim, aby to zdejsi lenochy donutilo mapky chodit.
Lvl2 - Vymenit fire mirka za obyc mirka(sk->mirek->lsn->scorned lsn->matriarcha). Bronzu za Goldu, pprp minimalne za silveru.
^^Jen napady, co myslite?
Obcas prej moc kecam. Kdyztak me zastavte.
Je nutné říct že mě se koncept mapek jako takových hrozně líbí . Člověk si v klidu rybaří a najde vzkaz v láhvi, najde kartografa kterej mu zjistí kde by to asi mohlo být, vezme lopatu když je zkušený horník a hle - kopne do země zabije ty příšery které přitahují ty poklady v truhle a odnese si poklad. Nebo projde kobku plnou draků a na konci najde mapu k pokladu - to je prostě super .
A teď realita . Člověk farmí ty mapky jednou za čas hromadně a mechanicky, má 50 pytlíčků v bance a v nich mapky roztřízené dle lokací a levelů. Po spoustě dílčích činností si odnese hromadu bordelu a pár tisíc - nutno podotknout že na LVL 1/2 mapkách tam toho ještě polovinu nechá protože ty +5 brnění nikdo nechce. Co tedy člověk k efektivnímu "mapkování" potřebuje?
Crafta - Tinkering, Mining, Fishing
Mage - Cartography
Zabíjecí postava na odchození - Mining
Scripty: Louskání, třídění, lockpicking, Rybaření, uklízení bordelu ( vyklízení regů z pytlíčků např. )
Při rybaření člověk vytáhne jeden vzkaz v lahvi +- na 4 vlasce. Tedy cena jednoho vzkazu v lahvi je +-: 1500gp
Tedy pokud člověk vyloví LVL 1 mapku tak se mu zaplatí víceméně náklady.
Jak už psal programos.. vyplatí se chodit vlastně jen level 1/3/5, zbytek prostě nemá smysl. Z LVL 4 nic nepadá, z monster není pořádnej drop a LVL 2 se nevyplatí časově, protože fire mirek a bronza.
Navrhl bych toto:
- Přidat do do lvl 1/2/3/4/5 +1/+3/+5/+7/+9 zbraně
- lvl 2 přidat šance na cob, srdíčko, místo fire mirka mirek a místo bronzy nějáká jiná hadice
- lvl 3 přidat šanci na soulshard
- +25 posunout do LVL 4, přidat šanci na tětivu, přidat šanci na soulshard, klasické fame deedy
- v lvl 5 kouzelná brnění, ( rangers, warriors...), šance na elven log, šutry, nelinknuté fame deedy ( v pytlíkách ), nebo random mustanga, popřípadě pár rusty / AC?
Co se týče monster - tak se mi právě líbí ten IVM drak na té 5ce a další takovýhle potvory . Dokonce mi z monster padla i socha jednou což je super - ale bez lotícího crafta to nemá smysl, protože LVL 5 je o monstrech né o pokladu .
A teď realita . Člověk farmí ty mapky jednou za čas hromadně a mechanicky, má 50 pytlíčků v bance a v nich mapky roztřízené dle lokací a levelů. Po spoustě dílčích činností si odnese hromadu bordelu a pár tisíc - nutno podotknout že na LVL 1/2 mapkách tam toho ještě polovinu nechá protože ty +5 brnění nikdo nechce. Co tedy člověk k efektivnímu "mapkování" potřebuje?
Crafta - Tinkering, Mining, Fishing
Mage - Cartography
Zabíjecí postava na odchození - Mining
Scripty: Louskání, třídění, lockpicking, Rybaření, uklízení bordelu ( vyklízení regů z pytlíčků např. )
Při rybaření člověk vytáhne jeden vzkaz v lahvi +- na 4 vlasce. Tedy cena jednoho vzkazu v lahvi je +-: 1500gp
Tedy pokud člověk vyloví LVL 1 mapku tak se mu zaplatí víceméně náklady.
Jak už psal programos.. vyplatí se chodit vlastně jen level 1/3/5, zbytek prostě nemá smysl. Z LVL 4 nic nepadá, z monster není pořádnej drop a LVL 2 se nevyplatí časově, protože fire mirek a bronza.
Navrhl bych toto:
- Přidat do do lvl 1/2/3/4/5 +1/+3/+5/+7/+9 zbraně
- lvl 2 přidat šance na cob, srdíčko, místo fire mirka mirek a místo bronzy nějáká jiná hadice
- lvl 3 přidat šanci na soulshard
- +25 posunout do LVL 4, přidat šanci na tětivu, přidat šanci na soulshard, klasické fame deedy
- v lvl 5 kouzelná brnění, ( rangers, warriors...), šance na elven log, šutry, nelinknuté fame deedy ( v pytlíkách ), nebo random mustanga, popřípadě pár rusty / AC?
Co se týče monster - tak se mi právě líbí ten IVM drak na té 5ce a další takovýhle potvory . Dokonce mi z monster padla i socha jednou což je super - ale bez lotícího crafta to nemá smysl, protože LVL 5 je o monstrech né o pokladu .
Ja bych uvital malou sanci na něco zmíněného v příspěvku nade mnou. Balance to nenaruší a bude důvod to chodit, řekněme 5%. 1% už jaksi způsobí, že to nemusí padnout nikdy, ale matematiku necham na nekom jinem pokud se jedna o pravdepodonost, to je dost slozite pocitame li pokusy)
+low zbraně sme rušili z pokladů protože jediné k čemu byly dobré bylo, že se hodily do recyklátoru. Místo nich tam přibyly mysticky. Btw proč nechtít rovnou, at tam jsou MC, zbraně byste stejně jen trashli...
"Já po vás nechci abyste věděli, že 5*4 je 20... mi stačí... když budete vědět... že to je 'Asi' 21."
--Nejmenovaný profesor matematiky
--Nejmenovaný profesor matematiky
Tak rozhodne to zni jako lepsi reseni, nez neco odebrat, protoze vetsina hracu z toho ma MC - coz uz nemaji, takze nemaji duvodAahz píše:+low zbraně sme rušili z pokladů protože jediné k čemu byly dobré bylo, že se hodily do recyklátoru. Místo nich tam přibyly mysticky. Btw proč nechtít rovnou, at tam jsou MC, zbraně byste stejně jen trashli...
Nejspíš asi jo. Ale ty zbraně se dají využít i jinak, než že je můžeš je trashnout ( MC + šance na soulshard ), dají se nosit a nebo enchantovat. Pokud se nepletu tak po enchantu zůstává potřebná fame pro nošení na hodnotě počáteční plusovosti. Tedy z +1 můžeš teoreticky udělat třeba + 17 a bude mít menší náročnost fame - je to tedy těžkej theorycraft...Aahz píše:+low zbraně sme rušili z pokladů protože jediné k čemu byly dobré bylo, že se hodily do recyklátoru. Místo nich tam přibyly mysticky. Btw proč nechtít rovnou, at tam jsou MC, zbraně byste stejně jen trashli...
Ale hlavně jde o tu zábavu trashování a doufání že padne soulshard - protože ty chce prostě každej .
- Zola
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Ano z +1 jde udělat třeba i +22 s malou náročností na fame.Něco sem používal na wh ale problém že to není dmg jako z +9 a musíš to mockrát enchantovat , což většinou praskne.Smudlajz píše:Nejspíš asi jo. Ale ty zbraně se dají využít i jinak, než že je můžeš je trashnout ( MC + šance na soulshard ), dají se nosit a nebo enchantovat. Pokud se nepletu tak po enchantu zůstává potřebná fame pro nošení na hodnotě počáteční plusovosti. Tedy z +1 můžeš teoreticky udělat třeba + 17 a bude mít menší náročnost fame - je to tedy těžkej theorycraft...Aahz píše:+low zbraně sme rušili z pokladů protože jediné k čemu byly dobré bylo, že se hodily do recyklátoru. Místo nich tam přibyly mysticky. Btw proč nechtít rovnou, at tam jsou MC, zbraně byste stejně jen trashli...
Ale hlavně jde o tu zábavu trashování a doufání že padne soulshard - protože ty chce prostě každej .
V pokladech by bylo fajn najít SS , tech nikdy není dost.A u dvojky ta bronze serpenta je největší opruz proto je ani nechodím.Ty lvl 3 jsou zajmavé kuli knížce , sice to není velká šance ale radost to udělá.Kdyby 4ka měla něco podobného , nebo aspoň sem tam lepšího moba určitě by se to chodilo víc.
SóKár : Každý má svojí hlavu a vizi toho jak by to mělo správně. Si mladé GMko třeba se ze svých nezdarů poučíš.
Jako ty nonfame class brnka bych dal, ale nevim, jestli do petky, spis niz, preci jen to dneska kazdej harvi bud v ice z uplne socka npc s par hp, pralipadne rangers z npc po svete.
Je jasny , ze +1 az+5 zbrane jsou dneska jen do trashe a chapu zruseni, ale viz post vyse, ta sance na soulshard pri trashe je lakava. Mystiky jsou fajn, bych dal bud oboje, sanci na jedno nebo druhe. Horsi je je to se stitama, ty se lidem fakt hromadi a jsou tuplem k nicemu, asi by bylo moc slozity a zbytecny tvorit nejakou novou mechaniku na trash/vyuziti low stitu, proc je taky nemoct trashovat? Byt za min mc nez zbrane, ale i s tim shardem, nebo by se nekomu chtelo psat s nakou obdobou enchantu stitu?
Zrusit bronzu jo, na low npc je to mega pakarna, fire mirek mi tak strasnej neprijde, asi mivam stesti to kolikrat provoknout a to je pak prca:-)
Spis jde o to, ze generace hracu, uroven skillu, k tomu specky, je to jinde, takze low mapky tezko uspokoji high hrace, nb dneska az na jednotlivy vyjiky nejsou. Jako ty petky uplne spatny nejsou, tam je to hur videt tim, ze se chodi min a solo to asi taky nejde, tam bych spis vyselektoval konkretni veci, jakoze kdyz padne +9 wooden shield, tak je to zbytecnej item...
Je jasny , ze +1 az+5 zbrane jsou dneska jen do trashe a chapu zruseni, ale viz post vyse, ta sance na soulshard pri trashe je lakava. Mystiky jsou fajn, bych dal bud oboje, sanci na jedno nebo druhe. Horsi je je to se stitama, ty se lidem fakt hromadi a jsou tuplem k nicemu, asi by bylo moc slozity a zbytecny tvorit nejakou novou mechaniku na trash/vyuziti low stitu, proc je taky nemoct trashovat? Byt za min mc nez zbrane, ale i s tim shardem, nebo by se nekomu chtelo psat s nakou obdobou enchantu stitu?
Zrusit bronzu jo, na low npc je to mega pakarna, fire mirek mi tak strasnej neprijde, asi mivam stesti to kolikrat provoknout a to je pak prca:-)
Spis jde o to, ze generace hracu, uroven skillu, k tomu specky, je to jinde, takze low mapky tezko uspokoji high hrace, nb dneska az na jednotlivy vyjiky nejsou. Jako ty petky uplne spatny nejsou, tam je to hur videt tim, ze se chodi min a solo to asi taky nejde, tam bych spis vyselektoval konkretni veci, jakoze kdyz padne +9 wooden shield, tak je to zbytecnej item...
Po restartu bude úprava jak mobek, tak itemů. Bronzka už vás strašit nebude. Pokud jsem se tam v něčem ustřelil, tak mi to prosím nahlašte.
Děkujeme. Hnedka jak přijdu z práce to půjdu vyzkoušet a podám report .Qvido píše:Po restartu bude úprava jak mobek, tak itemů. Bronzka už vás strašit nebude. Pokud jsem se tam v něčem ustřelil, tak mi to prosím nahlašte.
PS: doufám že fire mirek už nás taky nebude strašit z lvl 2 .
fire mirrek je super, mel by byt na kazde mapce!
Firemirek zase takovej pain neni. Staci ho odtahnout kousek dal, aby se ti rozmiroril bokem, zabijes toho pravyho a uteces zpatky k pokladu. Kopie zustanou tam kde se rozmnozili - takze POHODA! :]
PS.: Taky otestim dneska k veceru. Diky za zmeny!
PS.: Taky otestim dneska k veceru. Diky za zmeny!
Kosticka píše:fire mirrek je super, mel by byt na kazde mapce!
Nejde o to že je to pain . Ale je to otravná obluda, která zpomaluje efektivní mapkaření a v životě mi z něj ještě nepadl kobík:-D... Ale prozatím alespoň ta bronza no .Programos píše:Firemirek zase takovej pain neni. Staci ho odtahnout kousek dal, aby se ti rozmiroril bokem, zabijes toho pravyho a uteces zpatky k pokladu. Kopie zustanou tam kde se rozmnozili - takze POHODA! :]
Nebylo by špatné kopat za wampa v morfu...just saying
Otestují po práci taky dnes jak to vypadá s mapkama
Ale di ty, uz si pises skript i na AFK mapkovani za gangrela nebo co?Raxik píše:Nebylo by špatné kopat za wampa v morfu...just saying
Poněkud smutné, že člověk s nickem Programos mně závidí umění psát scripty )))))))Programos píše:Ale di ty, uz si pises skript i na AFK mapkovani za gangrela nebo co?Raxik píše:Nebylo by špatné kopat za wampa v morfu...just saying