Lagy - 5 az 10 sec.
Lagy - 5 az 10 sec.
Zdravím můj problém je takový : často se mi stává ve hře že prostě jsem dung , neboli pvp , kde koliv jinde prostě chodím, a chytnu třeba 5 - 10 sekundový lag, všechno kolem mě se děje jenom ja stojím na místě, nekdy stojí všechno a po 15 sec. sem mrtví .
Co jsem proto udělal : Koupil jsem nový Router , nové kabely internetové , nový pc , nechal pc překotrolovat antivirákem vše ok , spustil ccleaner vyčistil veškerý Cookies , registry a podobně , vypnul sem všechny aktivní programy , skoušel jsem vypnout i uoam , skoušel jsem to i na obyč klientovi , prostě se mi někdy stává že mám obrovskou odezvu když napíšu do hry , latency někdy i - 5000 , 10000, tak jsem tedy zavolal na poskytovatele - ten mi řekl že je vše v pořádku , že problém musí být u mě , internet mam optiku klasika za 350kč / Mesíčně. jen to mám propojený přes router (který je starý 8 hodin z prodejny) A lagy obcas stále chytám.
Jestli nějakýho odborníka ešte něco napadá uvítam každou radu a každý pokus.
Děkuji
Co jsem proto udělal : Koupil jsem nový Router , nové kabely internetové , nový pc , nechal pc překotrolovat antivirákem vše ok , spustil ccleaner vyčistil veškerý Cookies , registry a podobně , vypnul sem všechny aktivní programy , skoušel jsem vypnout i uoam , skoušel jsem to i na obyč klientovi , prostě se mi někdy stává že mám obrovskou odezvu když napíšu do hry , latency někdy i - 5000 , 10000, tak jsem tedy zavolal na poskytovatele - ten mi řekl že je vše v pořádku , že problém musí být u mě , internet mam optiku klasika za 350kč / Mesíčně. jen to mám propojený přes router (který je starý 8 hodin z prodejny) A lagy obcas stále chytám.
Jestli nějakýho odborníka ešte něco napadá uvítam každou radu a každý pokus.
Děkuji
- Rod Sacketts II
- Paper Elemental
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lagy - 5 az 10 sec.
Mě taky chtěl poskytovatel nacpat nový připojení když nešel net ( latenci/ping ) tak jak měl... Pak to začaly řešit i jiní a ejhle vyřešily to aniž bych si kupoval novej net.
Zkus to meřit přez cmd ( comand - černá tabulka DOSu ), zadej tam: ping -t www.seznam.cz
A pak to nech zaplý, net to vůbec nežere ( strašně nepatrně ) ale zato ti změří v reálném čase latenci internetu samotného.
Zkus to meřit přez cmd ( comand - černá tabulka DOSu ), zadej tam: ping -t www.seznam.cz
A pak to nech zaplý, net to vůbec nežere ( strašně nepatrně ) ale zato ti změří v reálném čase latenci internetu samotného.
- Helloween
- Pencil Master
- Kontaktovat uživatele:
Poskytoval ti nikdy neřekne, že je problém u něj, pokud se jedná o chvilkový výpadky na trase....
Je sice pěkný že ti neřekne, že to není u něj, ale jaksi opomíjí, že musí mít taky firewallu která tohle může zapříčinit, v tom nejjednoduším případě. Stejný problém jsem měl u mýho bývalýho posktovatele.
Jsou tu dvě varianty co to může způsobit.
1) chyba na HW u poskytovatele
2)chyba u tebe na HW
Z té druhé varianty to může zapříčinit to, že router máš nastavený do routy a na stejným kanále je někdo v blízkosti.
v tomhle případě je nejlepší z routeru udělat Bridge (nepotřebuješ routovat 2x...zpomaluje to odezvu..poskytovatel v případě optiky má určitě CISCO a to je dostatecny router) a pohledat volný kanály v okolí wifi..(minimálně vždy aspoň o dva kanály navrch nebo dolů).pokud to nepomůže zkusit variantu 1.
V první variantě postupovat asi takhle nějak:
nejednoduší, jak mu to dokázat je přes cmd a pustit např:
ping http://www.seznam.cz -l 1000 -t a nechat to bežet dokud se neukáže ona patná odezva....
tenhle log nějakým způsobem natoči přes jakýkoliv program a poslat to poskytovateli...
Tady je jediná rada...nechat si od poskytovatele dát ostrou IP adresu a mimo FW...
Je sice pěkný že ti neřekne, že to není u něj, ale jaksi opomíjí, že musí mít taky firewallu která tohle může zapříčinit, v tom nejjednoduším případě. Stejný problém jsem měl u mýho bývalýho posktovatele.
2)chyba u tebe na HW
Z té druhé varianty to může zapříčinit to, že router máš nastavený do routy a na stejným kanále je někdo v blízkosti.
v tomhle případě je nejlepší z routeru udělat Bridge (nepotřebuješ routovat 2x...zpomaluje to odezvu..poskytovatel v případě optiky má určitě CISCO a to je dostatecny router) a pohledat volný kanály v okolí wifi..(minimálně vždy aspoň o dva kanály navrch nebo dolů).pokud to nepomůže zkusit variantu 1.
ping http://www.seznam.cz -l 1000 -t a nechat to bežet dokud se neukáže ona patná odezva....
tenhle log nějakým způsobem natoči přes jakýkoliv program a poslat to poskytovateli...
Tady je jediná rada...nechat si od poskytovatele dát ostrou IP adresu a mimo FW...
Jak udělám z routeru Bridge ?Helloween píše:Poskytoval ti nikdy neřekne, že je problém u něj, pokud se jedná o chvilkový výpadky na trase....
2)chyba u tebe na HW
- Helloween
- Pencil Master
- Kontaktovat uživatele:
V nastavení....nejlépe pokud tomu moc nerozumíš, obrátit se na někoho v okolí, kdo se může k tobě stavit a přenastavit ti to..
Já mám pocit, že každý wi-fi router je v továrním nastavení jako router...
A víš co je ešte vetší problém že to mám spuštěný to cmd a ubec mi nepřekočila odevza víc jak nad 100. takže težko jím něco dokážu.Je fakt že ted lagy nemám no.Helloween píše:V nastavení....nejlépe pokud tomu moc nerozumíš, obrátit se na někoho v okolí, kdo se může k tobě stavit a přenastavit ti to..
Skusil sem totiž nastavit ve phoenixu zpravnou encripci tím to být nemohlo ?
- Helloween
- Pencil Master
- Kontaktovat uživatele:
To si nemyslim jeslti by to mohla udelat encrypce....Wolis píše:A víš co je ešte vetší problém že to mám spuštěný to cmd a ubec mi nepřekočila odevza víc jak nad 100. takže težko jím něco dokážu.Je fakt že ted lagy nemám no.Helloween píše:V nastavení....nejlépe pokud tomu moc nerozumíš, obrátit se na někoho v okolí, kdo se může k tobě stavit a přenastavit ti to..
No kazdopadne na optiku mas pri 1000B paketu dost velkej ping...ja jsem na wifi pres alcomu a pri 1000B neprekrocim 52ms
Dobře tak jak to začně znovu změřím natočím pošlu. vyřeším Díky moc . 

Když to píše v tom cmd : Vypršel časový limit žádosti a ve hře lag. to znamená co ?Helloween píše:To si nemyslim jeslti by to mohla udelat encrypce....Wolis píše:A víš co je ešte vetší problém že to mám spuštěný to cmd a ubec mi nepřekočila odevza víc jak nad 100. takže težko jím něco dokážu.Je fakt že ted lagy nemám no.Helloween píše:V nastavení....nejlépe pokud tomu moc nerozumíš, obrátit se na někoho v okolí, kdo se může k tobě stavit a přenastavit ti to..
No kazdopadne na optiku mas pri 1000B paketu dost velkej ping...ja jsem na wifi pres alcomu a pri 1000B neprekrocim 52ms
- Rod Sacketts II
- Paper Elemental
- Kontaktovat uživatele:
paket kterej se od tebe odeslal se nevrátil.
Největší í problémy dělá výkv téhle latency... né když ping běhá +- na stejných ms, ale když skáče z 12 na 100 a pak zase zpátky.
na wifi 1 Mb mam latenci do 10 ms
Největší í problémy dělá výkv téhle latency... né když ping běhá +- na stejných ms, ale když skáče z 12 na 100 a pak zase zpátky.
na wifi 1 Mb mam latenci do 10 ms
Kód: Vybrat vše
Statistika ping pro 77.75.72.3:
Pakety: Odeslané = 182, Přijaté = 181, Ztracené = 1 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 4ms, Maximum = 15ms, Průměr = 5ms
Už to sleduju tak hodinu a u toho hraju ms mam neustále 5 až 10 , ve vyjmečných připadech to jde víš ale nepřekročí 100.Rod Sacketts II píše:paket kterej se od tebe odeslal se nevrátil.
na wifi 1 Mb mam latenci do 10 msKód: Vybrat vše
Statistika ping pro 77.75.72.3: Pakety: Odeslané = 182, Přijaté = 181, Ztracené = 1 (ztráta 0%), Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách: Minimum = 4ms, Maximum = 15ms, Průměr = 5ms
Ale pokaždé co mi to lagne ve hře stojím v lagu 5 - 10 sec.
A toto se děje v Cmd : Ping - píše to - Vypršel časový limit žádosti.
Já to chápu jakože asi uplný výpadky netu že ?
- Rod Sacketts II
- Paper Elemental
- Kontaktovat uživatele:
jojo, někde na cestě je problémWolis píše: Já to chápu jakože asi uplný výpadky netu že ?
Jenom okrajově ? jaký máš procesor ? Problém může být i v mutitaskingu na starším stroji.
Slovo "Matka", je Boží jméno na rtech a v srdcích našich dětí.
Breezeway [Sanct Lor] - Vánek před bouří (Důchodkyně)
Phawna [Sanct Lor] - Sestra noci (Unavená alchymistka)
Jindriska [Sanct Lor] - Craftswoman (Vzteklá pracantka)
Procesor mam 3,7 GhZBreezeway píše:Jenom okrajově ? jaký máš procesor ? Problém může být i v mutitaskingu na starším stroji.
jednojádro, dvou ? nebo víc ? jestli máš 1-2 jádrový tak si stáhni upraveného klienta který nezatěžuje tolik procesor. Mě osobně tohle dělal staší jednojádrový procesor, nestíhal multitasking. Zkus toho klienta.Wolis píše:Procesor mam 3,7 GhZBreezeway píše:Jenom okrajově ? jaký máš procesor ? Problém může být i v mutitaskingu na starším stroji.
Slovo "Matka", je Boží jméno na rtech a v srdcích našich dětí.
4 jádro.Breezeway píše:jednojádro, dvou ? nebo víc ? jestli máš 1-2 jádrový tak si stáhni upraveného klienta který nezatěžuje tolik procesor. Mě osobně tohle dělal staší jednojádrový procesor, nestíhal multitasking. Zkus toho klienta.Wolis píše:Procesor mam 3,7 GhZBreezeway píše:Jenom okrajově ? jaký máš procesor ? Problém může být i v mutitaskingu na starším stroji.
Herne, kdyz se ti ztrati 2+ paketu tak se jen koukas, vidis vse okolo ale ty neudelas nic, v dobry pripade to odlagne a jedes dal, nekdy je rychlejsi relog.Wolis píše: Už to sleduju tak hodinu a u toho hraju ms mam neustále 5 až 10 , ve vyjmečných připadech to jde víš ale nepřekročí 100.
To mi delalo obcas taky, u me teda problem s wifi, nevyresen, prestalo to samo:p
Co muzes vyzkouset tak nepripojovat se pres wifinu, ale po kabelu, zjistit jestli to dela o same, premisti router, dal bliz atpod.
Jestli by tam byl pravidelny interval tak to muze bejt od "navratu souseda a preventivni otevreni lednicky" az po nsa:p
Pak by ti nezbylo nez jen nastavovat kanaly na wifine a pozorovat, aby se to "nemlatilo" s ostatnima. Ja mam napr kolem sebe asi 10 siti, proste na 2,4 ghz jede skoro vsechno.
Drahy reseni nad kterym jsem spekuloval bylo sitarina na 5 ghz, coz zas router a prijimac drahej:)
Je pravda ze tu je kolem mě tak 7 wifi sití né - li více , Router sice mám ale vede mi zněj kabel do pc takže přes wifi to nejedu , a router mám cca 20 cm od pcSkuhry píše:Herne, kdyz se ti ztrati 2+ paketu tak se jen koukas, vidis vse okolo ale ty neudelas nic, v dobry pripade to odlagne a jedes dal, nekdy je rychlejsi relog.Wolis píše: Už to sleduju tak hodinu a u toho hraju ms mam neustále 5 až 10 , ve vyjmečných připadech to jde víš ale nepřekročí 100.
To mi delalo obcas taky, u me teda problem s wifi, nevyresen, prestalo to samo:p
Co muzes vyzkouset tak nepripojovat se pres wifinu, ale po kabelu, zjistit jestli to dela o same, premisti router, dal bliz atpod.
Jestli by tam byl pravidelny interval tak to muze bejt od "navratu souseda a preventivni otevreni lednicky" az po nsa:p
Pak by ti nezbylo nez jen nastavovat kanaly na wifine a pozorovat, aby se to "nemlatilo" s ostatnima. Ja mam napr kolem sebe asi 10 siti, proste na 2,4 ghz jede skoro vsechno.
Drahy reseni nad kterym jsem spekuloval bylo sitarina na 5 ghz, coz zas router a prijimac drahej:)

- Helloween
- Pencil Master
- Kontaktovat uživatele:
5GHz je daleko víc ve vzduchu... dělal sem bezdrátovej internet a najít volnej kanál u 5GHz je nadlidský výkon ve větším městě. na doma bohatě stačí 2.4GHz, je ale potřeba najít volnej kanál ob dva kanály tak, aby se to mezi sebou nepralo. Na dálku se takový problémy blbě řeší a blbě se radí. Ale v 90% případěch je to wifi routerem a stejným kanálem.Skuhry píše:Wolis píše:,,,,,,)
Ono stačí i jen jeden soused co má stejný kanál a je to v ......
Jak mám postupovat když si chci změnit ten wifi kanál ?Helloween píše:5GHz je daleko víc ve vzduchu... dělal sem bezdrátovej internet a najít volnej kanál u 5GHz je nadlidský výkon ve větším městě. na doma bohatě stačí 2.4GHz, je ale potřeba najít volnej kanál ob dva kanály tak, aby se to mezi sebou nepralo. Na dálku se takový problémy blbě řeší a blbě se radí. Ale v 90% případěch je to wifi routerem a stejným kanálem.Skuhry píše:Wolis píše:,,,,,,)
Ono stačí i jen jeden soused co má stejný kanál a je to v ......