nuž ... kde začať... skúsim na začiatku.

keď som sa rozhodol znova začať hrať UO na DP, povedal som si že bez clienta to nepôjde. stiahol som si teda yoko, keďže mazať a nanovo inštalovať .NET frameworky sa mi nechce.
najprv som mal problém, že sa nevedela dostať cez okno "launching" (pri načítavaní "ilpatch.cfg" sa mi to celé zavesilo a dostal som chybovú hlášku). trochu som to pogooglil a do "ilpatch.cfg" som do prvého riadku napísal parametre chybovej hlášky, vďaka čomu som sa dostal až po spúšťanie samotnej ultimy. prvotne som to skúšal napísať na koniec alebo na iné miesto (aj na všetky naraz), čo ale problému "nemožno načítať ilpatch.cfg" nepomohlo.
následne som, celý vytešený, skúsil login. no na návštevu sa stavila hláška "couldnt connect to Ultima Online. please try again later" priamo v cliente 1264b. na odstránenie hlášky som skúsil zmeniť verziu client.exe - 1264a ako aj defaultný. nefungoval ani jeden, tak som googlil ďalej a našiel som možnosť "rice", tak som to nechal prejsť a výsledného klienta som zadal yoko ako východiskového. stále sa jej to však nepáčilo a chybová hláška pretrváva dodnes. :-/
všimol som si, že východiskový login.cfg má iné parametre, než aký sa používa na yoko. skúsil som to teda prepísať - samozrejme to ale nefungovalo.
yoko mám nastavené podľa postupu zo stránky "http://yoko.ic.cz/index.php?pg=instalace", krok za krokom.
mám intel core 2 duo T7200, 2 GB ram, win XP sp3, nVidia quadro NVS 120M (ale ovládač je prepísaný z karty GeForce Go 7400, čo však nebola moja práca.

je možné, že som niečo vynechal.

napred ďakujem za pomoc!