Internet od O2

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Odpovědět
Darkness
Undead Scriber
Undead Scriber

Internet od O2

Příspěvek od Darkness »

Zdravim mam 16mb internet od o2. Kdyz si pustim test rychlosti internetu tak mam +- 444,15 kb/s download a 52,73 KB upload (mam to pres wifi) a to se mi zda velmi malo. Chtel bych se tedy zeptat jestli bych to mel nejak resit nebo jestli je to normalni napr vzhledem ke vzdalenosti vysilace nebo ze jeste mam i o2 tv, ktera by na to mohla mit vliv protoze kdyz koukam na hd programy tak mi ten net nefaka uz vubec ale kdyz to vypojim tak stejne tu rychlost mam porad 444,15 a 52,73. Diky za odpovedi

PS: Ohledne tohoto jsme uplne nedotcen.
Wizzy
Evil League Of Evil
Kontaktovat uživatele:

Re: Internet od O2

Příspěvek od Wizzy »

16Mbit = max 2MB/s
nevim jak u o2 ale hadam ze to je teoreticka maximalni rychlost v naprosto idealnich podminkach ktery nikdy nesplnis (u o2 bud rad i za tech 500 :p)

... Vision vs Speech test ...
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Tedy. Nějakých 444kBps odpovídá internetu o prodejní (to co ti nabízí firma, nebo říkaj kámoši, že maj) rychlosti 3,5mega (to je to, co máš z těch "16"). Teď k tomu marketingu.

O2 nabízí (mimojiné) jediný tarif a to O2 Internet 16Mb (což by odpovídalo stahování max rychlostí až 2MBps ~= 2000kBps). Problém je v tom, ta rychlost není garantovaná, ale je to tzv. "až" 16Mb. A tedy, ty zaplatíš stejnou tarifní částku za internet, který ti reálně poběží 16, stejně jako 8, stejně jako 3, stejně jako 1Mb. Ta rychlost se, jak správně odhaduješ, odvíjí od toho, jak daleko si od nejbližší ústředny.

Ještě k té televizi - televize si může brát "až" do 3Mb a něco (tj. klidně zhruba 400kBps) z té tvé linky, podle typu vysílání. Tedy když zapneš televizi a máš propustnost linky 450kBps a konkrétní program si bude brát 400, tak jednoduchou matikou zjistíme, že na net ti toho už moc nezbývá.

Pro pořádek ještě nutno dodat, že to rozhodně není reklamovatelné, protože ta rychlost skutečně není garantovaná. Jediné řešení, pokud máš tu možnost, by byl jiný poskytovatel. Pokud tu možnost nemáš, tak musíš být rád, že máš vůbec něco. Mohlo by být i hůř.
Nexios
Wlern
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wlern »

Mam jak mobilni internet od "kysliku", tak i pevnej s pev. linkou a O2TV. Podle smlouvy jsme meli moznost "zkousky" prvniho mesicne... bez casovych zavazku...

Odjel jsem s mob. interntem na misto se slabsim signalem a down byl slusnej (cca 300 kB/s ), doma lital taky rychle, ale uz si nepamatuju kolik... Po uplynuti mesicni lhuty az do ted jsem z mobilniho internetu nevymackl vic jak 100 kB/s a pevnej internet se taky zpomalil ( max 600 kB/s ), takze moje linka i CDMAcko ma v sobe "nevyuzitej" potencial...

Presel jsem k PilsFree a rychlost, IPTV, pristup na PilsFree DC atd. a to jen za 300,- mesicne...

PS.: O2 si uctuje 1200,- mesicne... bez zauctovanych provolanych minut z pevne linky...
Krví podepsán Wlern; Upír hledající světlo ve své duši
Wrast Werde - " Nenaučil jsem se bojovat, abych pobil své nepřátele, ale abych ochránil své blízké"
Wheliss - S úsměvem na tváři a životem na dlani
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Nemam, ale jasne je, ze vetsi vzdalenost od ustredny tim mensi rychlost. Co nevim jak funguje je, jestli se o tu rychlost deli X stahovacu, nebo ne
Teoretickou maximalni rychlost si pred zavedenim tohoto pripojeni urcite dotazoval
Darkness
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Darkness »

Aha no ten technik ktery mi delal tu pripojku tak rikal ze prave jsem docela vzdaleny od toho vysilace no. A O2 je jedinej net kterej tady ma dosah driv jsem zkousel upc ale tam mi rekli ze mozna az tak za dva roky :D Jinak ja prave myslel ze kdyz mam tich 16mb tak budu stahovat 16 mB za vterinu teoreticky. Takze tich 500kb/S download je tedy ok na ten 16mbs internet? Ja jen jestlli nahodou nemam sprcat nejakou mladou holku na informacich za to ze rychlost neodpovida tomu co bych mel mit 8)
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Darkness píše:Jinak ja prave myslel ze kdyz mam tich 16mb tak budu stahovat 16 mB za vterinu teoreticky. Takze tich 500kb/S download je tedy ok na ten 16mbs internet?
Nechci nějak tento, ale četl si můj post o pár otoček kolečka na myši výše? :arrow:
Hunter píše:Nějakých 444kBps odpovídá internetu o prodejní (to co ti nabízí firma, nebo říkaj kámoši, že maj) rychlosti 3,5mega (to je to, co máš z těch "16").
+
Hunter píše:O2 nabízí (mimojiné) jediný tarif a to O2 Internet 16Mb (což by odpovídalo stahování max rychlostí až 2MBps ~= 2000kBps). Problém je v tom, ta rychlost není garantovaná, ale je to tzv. "až" 16Mb. A tedy, ty zaplatíš stejnou tarifní částku za internet, který ti reálně poběží 16, stejně jako 8, stejně jako 3, stejně jako 1Mb. Ta rychlost se, jak správně odhaduješ, odvíjí od toho, jak daleko si od nejbližší ústředny.
Jinak ten převodní poměr bit:byte je 8:1, jak vidno z třebas "16Mb = max stahování 2MB".
Darkness píše:Ja jen jestlli nahodou nemam sprcat nejakou mladou holku na informacich za to ze rychlost neodpovida tomu co bych mel mit
:arrow:
Hunter píše:Pro pořádek ještě nutno dodat, že to rozhodně není reklamovatelné, protože ta rychlost skutečně není garantovaná. Jediné řešení, pokud máš tu možnost, by byl jiný poskytovatel. Pokud tu možnost nemáš, tak musíš být rád, že máš vůbec něco. Mohlo by být i hůř.
Pheme píše:Co nevim jak funguje je, jestli se o tu rychlost deli X stahovacu, nebo ne
Nedělí. A když je plná kapacita té které linky, tak už ti tam dalšího člověka nepřipojej. Z vlastní dvojzkušenosti (1x normální město, 1x vesnice, konec světa) ten net jede nějak (16, 8, 4 aj. podle vzdálenosti), ale tak už jede pořád. Nestalo se mi, že by rychlost kolísala podle toho, jestli je osm večer, nebo pět ráno.
Nexios
Raynor
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raynor »

Mám internet od O2

Průměrná rychlost připojení: 11,3 Mbit/s
Průměrná rychlost stahování dat: 1,413 MB/s
Průměrná rychlost odesílání dat: 948,79 kbit/s

500 měsíčně a přijde mi to v pohodě :p
Správce charity válečníků
Darkness
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Darkness »

Ok dekuji moc za osvetu spec. dik hunterovi :P
Breezeway
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Breezeway »

Jenom technická připomínka. Pokud server ze kterého stahuješ je schopný v tu danou chvilku "krmit" tvojí linku pouze třeba 300kb/sec ať z důvodu hardware nebo software omezení, je ti i 100mb garantovaných tvým poskytovatelem na houby :oP
Slovo "Matka", je Boží jméno na rtech a v srdcích našich dětí.

Breezeway [Sanct Lor] - Vánek před bouří (Důchodkyně)
Phawna [Sanct Lor] - Sestra noci (Unavená alchymistka)
Jindriska [Sanct Lor] - Craftswoman (Vzteklá pracantka)
Nycte
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od Nycte »

Breezeway
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Breezeway »

Slovo "Matka", je Boží jméno na rtech a v srdcích našich dětí.

Breezeway [Sanct Lor] - Vánek před bouří (Důchodkyně)
Phawna [Sanct Lor] - Sestra noci (Unavená alchymistka)
Jindriska [Sanct Lor] - Craftswoman (Vzteklá pracantka)
Nycte
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od Nycte »

Mne to dost zavisi aj od casu merania :) . O takej 2 rano sa to vyskriabe aj na 120Mbit :D
Johny Matovic
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny Matovic »

Darkness píše:,.........
tve jako 16mb km od ustredne a 16mb 200km od ustredne su tie iste hodnoty. nvm co na tom nechapes :lol:
Sklb - okrasny clovek
Please, for fuck sake, no revolution.
Odpovědět