Internet od O2
Internet od O2
Zdravim mam 16mb internet od o2. Kdyz si pustim test rychlosti internetu tak mam +- 444,15 kb/s download a 52,73 KB upload (mam to pres wifi) a to se mi zda velmi malo. Chtel bych se tedy zeptat jestli bych to mel nejak resit nebo jestli je to normalni napr vzhledem ke vzdalenosti vysilace nebo ze jeste mam i o2 tv, ktera by na to mohla mit vliv protoze kdyz koukam na hd programy tak mi ten net nefaka uz vubec ale kdyz to vypojim tak stejne tu rychlost mam porad 444,15 a 52,73. Diky za odpovedi
PS: Ohledne tohoto jsme uplne nedotcen.
PS: Ohledne tohoto jsme uplne nedotcen.
Re: Internet od O2
16Mbit = max 2MB/s
nevim jak u o2 ale hadam ze to je teoreticka maximalni rychlost v naprosto idealnich podminkach ktery nikdy nesplnis (u o2 bud rad i za tech 500 :p)
nevim jak u o2 ale hadam ze to je teoreticka maximalni rychlost v naprosto idealnich podminkach ktery nikdy nesplnis (u o2 bud rad i za tech 500 :p)
Tedy. Nějakých 444kBps odpovídá internetu o prodejní (to co ti nabízí firma, nebo říkaj kámoši, že maj) rychlosti 3,5mega (to je to, co máš z těch "16"). Teď k tomu marketingu.
O2 nabízí (mimojiné) jediný tarif a to O2 Internet 16Mb (což by odpovídalo stahování max rychlostí až 2MBps ~= 2000kBps). Problém je v tom, ta rychlost není garantovaná, ale je to tzv. "až" 16Mb. A tedy, ty zaplatíš stejnou tarifní částku za internet, který ti reálně poběží 16, stejně jako 8, stejně jako 3, stejně jako 1Mb. Ta rychlost se, jak správně odhaduješ, odvíjí od toho, jak daleko si od nejbližší ústředny.
Ještě k té televizi - televize si může brát "až" do 3Mb a něco (tj. klidně zhruba 400kBps) z té tvé linky, podle typu vysílání. Tedy když zapneš televizi a máš propustnost linky 450kBps a konkrétní program si bude brát 400, tak jednoduchou matikou zjistíme, že na net ti toho už moc nezbývá.
Pro pořádek ještě nutno dodat, že to rozhodně není reklamovatelné, protože ta rychlost skutečně není garantovaná. Jediné řešení, pokud máš tu možnost, by byl jiný poskytovatel. Pokud tu možnost nemáš, tak musíš být rád, že máš vůbec něco. Mohlo by být i hůř.
O2 nabízí (mimojiné) jediný tarif a to O2 Internet 16Mb (což by odpovídalo stahování max rychlostí až 2MBps ~= 2000kBps). Problém je v tom, ta rychlost není garantovaná, ale je to tzv. "až" 16Mb. A tedy, ty zaplatíš stejnou tarifní částku za internet, který ti reálně poběží 16, stejně jako 8, stejně jako 3, stejně jako 1Mb. Ta rychlost se, jak správně odhaduješ, odvíjí od toho, jak daleko si od nejbližší ústředny.
Ještě k té televizi - televize si může brát "až" do 3Mb a něco (tj. klidně zhruba 400kBps) z té tvé linky, podle typu vysílání. Tedy když zapneš televizi a máš propustnost linky 450kBps a konkrétní program si bude brát 400, tak jednoduchou matikou zjistíme, že na net ti toho už moc nezbývá.
Pro pořádek ještě nutno dodat, že to rozhodně není reklamovatelné, protože ta rychlost skutečně není garantovaná. Jediné řešení, pokud máš tu možnost, by byl jiný poskytovatel. Pokud tu možnost nemáš, tak musíš být rád, že máš vůbec něco. Mohlo by být i hůř.
Nexios
Mam jak mobilni internet od "kysliku", tak i pevnej s pev. linkou a O2TV. Podle smlouvy jsme meli moznost "zkousky" prvniho mesicne... bez casovych zavazku...
Odjel jsem s mob. interntem na misto se slabsim signalem a down byl slusnej (cca 300 kB/s ), doma lital taky rychle, ale uz si nepamatuju kolik... Po uplynuti mesicni lhuty az do ted jsem z mobilniho internetu nevymackl vic jak 100 kB/s a pevnej internet se taky zpomalil ( max 600 kB/s ), takze moje linka i CDMAcko ma v sobe "nevyuzitej" potencial...
Presel jsem k PilsFree a rychlost, IPTV, pristup na PilsFree DC atd. a to jen za 300,- mesicne...
PS.: O2 si uctuje 1200,- mesicne... bez zauctovanych provolanych minut z pevne linky...
Odjel jsem s mob. interntem na misto se slabsim signalem a down byl slusnej (cca 300 kB/s ), doma lital taky rychle, ale uz si nepamatuju kolik... Po uplynuti mesicni lhuty az do ted jsem z mobilniho internetu nevymackl vic jak 100 kB/s a pevnej internet se taky zpomalil ( max 600 kB/s ), takze moje linka i CDMAcko ma v sobe "nevyuzitej" potencial...
Presel jsem k PilsFree a rychlost, IPTV, pristup na PilsFree DC atd. a to jen za 300,- mesicne...
PS.: O2 si uctuje 1200,- mesicne... bez zauctovanych provolanych minut z pevne linky...
Krví podepsán Wlern; Upír hledající světlo ve své duši
Wrast Werde - " Nenaučil jsem se bojovat, abych pobil své nepřátele, ale abych ochránil své blízké"
Wheliss - S úsměvem na tváři a životem na dlani
Wrast Werde - " Nenaučil jsem se bojovat, abych pobil své nepřátele, ale abych ochránil své blízké"
Wheliss - S úsměvem na tváři a životem na dlani
Nemam, ale jasne je, ze vetsi vzdalenost od ustredny tim mensi rychlost. Co nevim jak funguje je, jestli se o tu rychlost deli X stahovacu, nebo ne
Teoretickou maximalni rychlost si pred zavedenim tohoto pripojeni urcite dotazoval
Teoretickou maximalni rychlost si pred zavedenim tohoto pripojeni urcite dotazoval
Aha no ten technik ktery mi delal tu pripojku tak rikal ze prave jsem docela vzdaleny od toho vysilace no. A O2 je jedinej net kterej tady ma dosah driv jsem zkousel upc ale tam mi rekli ze mozna az tak za dva roky Jinak ja prave myslel ze kdyz mam tich 16mb tak budu stahovat 16 mB za vterinu teoreticky. Takze tich 500kb/S download je tedy ok na ten 16mbs internet? Ja jen jestlli nahodou nemam sprcat nejakou mladou holku na informacich za to ze rychlost neodpovida tomu co bych mel mit
Nechci nějak tento, ale četl si můj post o pár otoček kolečka na myši výše?Darkness píše:Jinak ja prave myslel ze kdyz mam tich 16mb tak budu stahovat 16 mB za vterinu teoreticky. Takze tich 500kb/S download je tedy ok na ten 16mbs internet?
+Hunter píše:Nějakých 444kBps odpovídá internetu o prodejní (to co ti nabízí firma, nebo říkaj kámoši, že maj) rychlosti 3,5mega (to je to, co máš z těch "16").
Jinak ten převodní poměr bit:byte je 8:1, jak vidno z třebas "16Mb = max stahování 2MB".Hunter píše:O2 nabízí (mimojiné) jediný tarif a to O2 Internet 16Mb (což by odpovídalo stahování max rychlostí až 2MBps ~= 2000kBps). Problém je v tom, ta rychlost není garantovaná, ale je to tzv. "až" 16Mb. A tedy, ty zaplatíš stejnou tarifní částku za internet, který ti reálně poběží 16, stejně jako 8, stejně jako 3, stejně jako 1Mb. Ta rychlost se, jak správně odhaduješ, odvíjí od toho, jak daleko si od nejbližší ústředny.
Darkness píše:Ja jen jestlli nahodou nemam sprcat nejakou mladou holku na informacich za to ze rychlost neodpovida tomu co bych mel mit
Hunter píše:Pro pořádek ještě nutno dodat, že to rozhodně není reklamovatelné, protože ta rychlost skutečně není garantovaná. Jediné řešení, pokud máš tu možnost, by byl jiný poskytovatel. Pokud tu možnost nemáš, tak musíš být rád, že máš vůbec něco. Mohlo by být i hůř.
Nedělí. A když je plná kapacita té které linky, tak už ti tam dalšího člověka nepřipojej. Z vlastní dvojzkušenosti (1x normální město, 1x vesnice, konec světa) ten net jede nějak (16, 8, 4 aj. podle vzdálenosti), ale tak už jede pořád. Nestalo se mi, že by rychlost kolísala podle toho, jestli je osm večer, nebo pět ráno.Pheme píše:Co nevim jak funguje je, jestli se o tu rychlost deli X stahovacu, nebo ne
Nexios
-
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Mám internet od O2
Průměrná rychlost připojení: 11,3 Mbit/s
Průměrná rychlost stahování dat: 1,413 MB/s
Průměrná rychlost odesílání dat: 948,79 kbit/s
500 měsíčně a přijde mi to v pohodě :p
Průměrná rychlost připojení: 11,3 Mbit/s
Průměrná rychlost stahování dat: 1,413 MB/s
Průměrná rychlost odesílání dat: 948,79 kbit/s
500 měsíčně a přijde mi to v pohodě :p
Správce charity válečníků
Ok dekuji moc za osvetu spec. dik hunterovi
Jenom technická připomínka. Pokud server ze kterého stahuješ je schopný v tu danou chvilku "krmit" tvojí linku pouze třeba 300kb/sec ať z důvodu hardware nebo software omezení, je ti i 100mb garantovaných tvým poskytovatelem na houby
Slovo "Matka", je Boží jméno na rtech a v srdcích našich dětí.
Breezeway [Sanct Lor] - Vánek před bouří (Důchodkyně)
Phawna [Sanct Lor] - Sestra noci (Unavená alchymistka)
Jindriska [Sanct Lor] - Craftswoman (Vzteklá pracantka)
http://www.speedtest.net/result/1388021946.png
Co viac si za 13 € priat
Co viac si za 13 € priat
http://www.speedtest.net/result/1388168787.pngNycte píše:http://www.speedtest.net/result/1388021946.png
Co viac si za 13 € priat
za stejnou cenu ????
http://www.speedtest.net/result/1388171091.png
Slovo "Matka", je Boží jméno na rtech a v srdcích našich dětí.
Mne to dost zavisi aj od casu merania . O takej 2 rano sa to vyskriabe aj na 120Mbit
- Johny Matovic
- Lord Ancestral Grafoman
- Kontaktovat uživatele:
tve jako 16mb km od ustredne a 16mb 200km od ustredne su tie iste hodnoty. nvm co na tom nechapesDarkness píše:,.........
Sklb - okrasny clovek
Please, for fuck sake, no revolution.
Please, for fuck sake, no revolution.