PvP GM

Vaše nápady a návrhy
Zeldyman
Slime Flourisher
Slime Flourisher

Příspěvek od Zeldyman »

Edail píše:Protože takto uspokojit hráče by znamenalo sedět u toho 4-8 hodin denně totiž :D a to musíš sám uznat že je nemyslitelné.
No jak prokoho, vím, že se najdou blázni, pro které to je běžná praxe. Konkrétně třeba já, když jsem ještě hrál, tak 4 - 8hodin byla klasická denní dávka UO. Teď, co se věnuju jiné hře, chci, aby teamplay šla nahoru a měla trochu úroveň, tak mi organizační záležitosti zaberou tak hodinu denně (novinky, přestupy, servery, fóra atd...) a samotné hraní 6 hodin, jakmile hraju míň než 6, už sám sebe obviňuju z toho, že to flákám. Někde jsem četl jednu vědeckou studii (netýkala se hraní na PC, ale sportu), že pokud se má člověk v určité dovednosti zlepšovat, 6 hodin denně je optimum, nejlépe však 8. Zeptejte se někoho, kdo je dobrý třeba v hraní na housle, hraje od malička, kolik hodin tomu denně musí věnovat? (Znal jsem jednu slečnu a vím, že dost).

PS: nepopírám, že hraní je mrhání časem - je. Pokud se někdo nudíte, můžete si přečíst zajímavý článek.
CITACE
Giacomo:
Vzpomínám si, jak jsem zanedbával moji bývalou přítelkyni, která moje hraní hodně tolerovala a za to jsem si ji opravdu cenil, protože někdy, když jsem musel trénovat třeba na WCG, MČR, ESWC, Dreamhack a podobně, tak jsem opravdu celé týdny, dny a noci trávil u Warcraftu a na ní si udělal čas jenom výjimečně.
Pepik
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepik »

Zeldyman píše:Někde jsem četl jednu vědeckou studii (netýkala se hraní na PC, ale sportu), že pokud se má člověk v určité dovednosti zlepšovat, 6 hodin denně je optimum, nejlépe však 8.
Sakra, proto tak dlouhá pracovní doba, abychom nevyšli ze cviku, hmm :)

Sry za OT, ale občas to nejde :)
podpis v rozporu s pravidly fora :D
Empair
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Empair »

Nemyslím, že je potřeba aby si v PvP tvořilo něco nového nebo szpřísňovaly tresty. Soucasné PvP potřebuje jen dohled.

- zneužívá externích programů
- relogy
- blokování duchem
- utoky do normální baráků
- turbo looty

Je řada hráčů co PvP nehrají podle DP pravidel a když nejsou trestání přibívají jich stále víc. Hra pak stojí za prd a PvP se vůbec neběhá ...
Big Bud
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Big Bud »

ne empe gm acc nedostanes :p
Edail
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Edail »

Zeldyman píše:
Edail píše:Protože takto uspokojit hráče by znamenalo sedět u toho 4-8 hodin denně totiž :D a to musíš sám uznat že je nemyslitelné.
No jak prokoho, vím, že se najdou blázni, pro které to je běžná praxe. Konkrétně třeba já, když jsem ještě hrál, tak 4 - 8hodin byla klasická denní dávka UO.... a samotné hraní 6 hodin, jakmile hraju míň než 6, už sám sebe obviňuju z toho, že to flákám. Někde jsem četl jednu vědeckou studii (netýkala se hraní na PC, ale sportu), že pokud se má člověk v určité dovednosti zlepšovat, 6 hodin denně je optimum, nejlépe však 8. Zeptejte se někoho, kdo je dobrý třeba v hraní na housle, hraje od malička, kolik hodin tomu denně musí věnovat?
Jako tyhle věci mně vůbec říkat nemusíš já to znám a ty jsi mě vpodstatě podpořil v tom že to je nemyslitelné. A to ne proto že by nešlo, ale proto že je to nereálné. Jak tu někdo psal jsme normální lidi, kteří mají také svůj program a UO se věnují zájmově a vzhledem k těm povinnostem co jsem psal ... práce, tu má asi každej nebo má školu a zájmy překvapivě máme taky, takže sedět u UO je až někde dál než real život a prostě tolik času jako jsem psal ti do toho nikdo nevěnuje, pokud není blázen nebo pokud to nemá placené.

Co se týká mě třeba tak práce + cesta tam a zpět a tréninky + cesta tam a zpět mně zabere tak 15,16 hodin denně a to mi ještě nezačla škola :D ... o víkendu zápas kdekoliv po republice ;) no toho času tam moc není no a pokud chci taky někdy spát tak jaksi ten den má sakra málo hodin :D

Jen jako náhled na práci GMka která vpodstatě není vidět protože GM není ve hře v kontaktu s hráči ... dostat se z myšlenky o novém dungu k jednomu patru Fanatic Caves mně zabralo celkově tak tři měsíce ... od nápadu, přes vytvoření prostor, realizaci nápadů, nascriptování potvor, otestování nových scriptů a dungu přes kvesty k otevření + dolaďování následující další měsíc třeba. K tomu pomoc od Triga a Mula se scriptama a mapou už ani nepočítám protože nevím kolik tomu museli věnovat oni ještě navíc.
Carolyn píše:...Ale chápu, že nabrat nějakého mlaďocha, co má sice času habaděj, protože ho netrápí nějaké pracovní povinnosti a který studuje v místě bydliště, takže nemá problém se dostat každý den na nějakej ten čas do hry je dost riskantní.
No jo ale to by pak chtělo Gmko kdejaké pískle :p
The First
Řeším: Fanatic Caves, Fire
Každá PAGE musí obsahovat ID postavy jinak vás nenajdeme pokud jste offline !
Carolyn
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carolyn »

Edail píše:No jo ale to by pak chtělo Gmko kdejaké pískle :p
...no na mě se nekoukej, já na takový ptákoviny čas nemám! ;p
[size=92][b]Pískle.[/b][/size]
[i]Nezemřelo to, co věčně odpočívá, a dlouhý věků běh i smrtí smrti bývá.[/i]
Členka klubu přátel Shoggotova prastaropramenu
Verdilith
Bourak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Verdilith »

Carolyn píše:
Edail píše:No jo ale to by pak chtělo Gmko kdejaké pískle :p
...no na mě se nekoukej, já na takový ptákoviny čas nemám! ;p
Potrefená husa se vždy ozve :p
Nejsme nestastni anebo si musime predstavit ze je zelenina nestastna.Ale muzeme si myslet ze snad spenat nebo kapusticky maji dusevni problemy?
[url=http://www.mulambo.wz.cz/][color=#FF00cc]Lůzrs team :p[/color][/url]
Night Storm
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Night Storm »

Edail píše:
Carolyn píše:...Ale chápu, že nabrat nějakého mlaďocha, co má sice času habaděj, protože ho netrápí nějaké pracovní povinnosti a který studuje v místě bydliště, takže nemá problém se dostat každý den na nějakej ten čas do hry je dost riskantní.
No jo ale to by pak chtělo Gmko kdejaké pískle :p
No riskantni to je.. ale ale.. :)

Ja, kdyz sem zacal hrat, tak sem chodil na zakladku ze.. a sedel u toho proste furt.. :) a HLAVNE kdyz sem zacal tak sem pro to mel takovej zapal, ze sem byl slusnej.. a to jako vazne slusnej.. vsechno sem bral vazne.. stari hraci byly pro me velka autorita.. velky a slusny guildy taky, videl sem v nich neco.. kdyz sem ve hre potkal gm zrychlil se mi tep a malem sem zacal koktat.. kdyz sem potkal crima ani by me nenapadlo ho guardnout nebo do nej utocit.. proste celkove sem si te hry tehdy vazil, bavila me a pohcovala..

ted by me ani nenapadlo toho crima neguardnout. A stari hraci a guildy?.. lidi jako lidi.. a nekdo i po sesti letech hrani "nevi ktera bije".. a nektery guildy i po peti letech existence jsou k placi.. :) ke gm radej nic, mohla by mi prasknout hlava.. ale jinak akaruse miluju.. ;-) hodnej kluk :)
A proc/jak jsem zmenil pohled na to vsechno? Nevim, proste to vidim jinak. Samo to tak prislo.

Takze jako na to pozor. MNOHDY mlady zacinajici hrac je dost slusny na to aby mohl mit GM. Mozna ale ta moje slusnost, zvedavost, zajem, respekt, proste to vsechno co sem mel na zacatku a co maji mozna i nekteri dnesni nubici (ti mladi.. 14-15let) prameni z nevedomosti..
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Night Storm píše:Takze jako na to pozor. MNOHDY mlady zacinajici hrac je dost slusny na to aby mohl mit GM. Mozna ale ta moje slusnost, zvedavost, zajem, respekt, proste to vsechno co sem mel na zacatku a co maji mozna i nekteri dnesni nubici (ti mladi.. 14-15let) prameni z nevedomosti..
No, ze sve zkusenosti muzu rict, ze mas pravdu jen castecne, mladi zacinajici hraci rozhodne nejsou vyhukani, v dnesni dobe kdyz zaraz hrajou CS, WoW, Lineage, CoD... a sem tam si zablbnou v uo na nakem pvp shardu a i tady na DP jim je naka autorita vis kde
Takze kdyz je nekdo grazl tak se jen nauci postupne jak delat lumparny efektivneji, pro sebe bezpecneji...naky ty x ty sance a tak
Empair
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Empair »

4 Edail: práce GM není jednoduchá, ale já tu nemluvím o to, že PvP potřebuje 24h dohled. Stačil by člověk co 1 za týden přečte page ohledně PvP, zkontroluje je. I kdyžby zavřel 1 člověka za měsíc stačilo by to.
Perun
Pencil Master
Pencil Master

Příspěvek od Perun »

Empair píše:4 Edail: práce GM není jednoduchá, ale já tu nemluvím o to, že PvP potřebuje 24h dohled. Stačil by člověk co 1 za týden přečte page ohledně PvP, zkontroluje je. I kdyžby zavřel 1 člověka za měsíc stačilo by to.
Denně těch lidí na zavření je daleko víc než jeden za měsíc.
V.I.R.
Inkvizitor Dan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Inkvizitor Dan »

Empair píše:4 Edail: práce GM není jednoduchá, ale já tu nemluvím o to, že PvP potřebuje 24h dohled. Stačil by člověk co 1 za týden přečte page ohledně PvP, zkontroluje je. I kdyžby zavřel 1 člověka za měsíc stačilo by to.
Heh to je pekna blbost... to pvp ve stavu v jakym momentalne je tak potrebuje bud dohled 24h denne nebo jak uz tu bylo receno GMko co dokaze hrace nasmerovat aby se pojizdeli za jinym ucelem nez zprasit a okrast toho druhyho.
professional mindfucker
Kdo ze sebe ucini zvire, zbavi se bolesti clovecenstvi. - Dr. Johnson

Inkvizitor - Arcikacir
Saurus - Hated recruit
Inkvizitor Dan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Inkvizitor Dan »

Jinak kdyz uz sme u toho pvp.... Kdo dal do cove ty prekazejici sochy? Jak dlouho tam zustanou? Je mozny je nak sponzorovat?
professional mindfucker
Kdo ze sebe ucini zvire, zbavi se bolesti clovecenstvi. - Dr. Johnson

Inkvizitor - Arcikacir
Saurus - Hated recruit
Anansi

Příspěvek od Anansi »

Inkvizitor Dan píše:Jinak kdyz uz sme u toho pvp.... Kdo dal do cove ty prekazejici sochy? Jak dlouho tam zustanou? Je mozny je nak sponzorovat?
Tady prosim. Zustanou tam, dokud je nekdo neda pryc. Ano, ale musis byt v pravy cas na pravem miste :p

Ty sochy vznikly jako krizenec situacniho vtipu a dlouhodobe uvahy na tohle tema, aneb "co by se stalo, kdyby se zasekly dvere v cove?". Mam v planu nechat je tam den, dva... mozna tyden. Pokud hraci dojdou k nazoru, ze to zlepsilo kvalitu cove pvp, najde se nejaky mene kriklavy reseni.
Perun
Pencil Master
Pencil Master

Příspěvek od Perun »

Anansi píše:Tady prosim. Zustanou tam, dokud je nekdo neda pryc. Ano, ale musis byt v pravy cas na pravem miste :p

Ty sochy vznikly jako krizenec situacniho vtipu a dlouhodobe uvahy na tohle tema, aneb "co by se stalo, kdyby se zasekly dvere v cove?". Mam v planu nechat je tam den, dva... mozna tyden. Pokud hraci dojdou k nazoru, ze to zlepsilo kvalitu cove pvp, najde se nejaky mene kriklavy reseni.
Ne tyhle nechat... Tak úžasně teplá barva mi zvedá náladu při běhání :P
V.I.R.
Night Storm
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Night Storm »

Pheme píše:...
no.. taky fakt.. ja sem hraval jenom starcraft po netu a pak hned uo.. dneska uz to vali vetsim stylem a od mladsiho veku..

pak nezbyva nic jinyho nez si jenom povzdechnout jak je to vsechno dneska zkazeny.. :)
Empair
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Empair »

Inkvizitor Dan píše:
Heh to je pekna blbost... to pvp ve stavu v jakym momentalne je tak potrebuje bud dohled 24h denne nebo jak uz tu bylo receno GMko co dokaze hrace nasmerovat aby se pojizdeli za jinym ucelem nez zprasit a okrast toho druhyho.
24h dohled je nereálný nesmysl ... stačí když prehřešky budou trestány a pak se podobných činů ostaní vyvarují ...

PS: ty sochy jsou cool ...
Acarus

Příspěvek od Acarus »

Takze si k tomu neco prisadim i ja jakozto dosluhujici a nemajici cas na nic pvpgm.
Se vam to rekne, ze si gm sedne a pokouka page a hle muzes resit.80% pages jsou neresitelny blaboly kde chybi jakakoliv podstatna informace jako cas, misto, id aspon svoje a co se zhruba stalo.Hlavne page system je nesikovnej v tom, ze se tam nevejde vicero znaku, proto je tohle lepsi resit na icq.Ono taky dost pages chodi na veci, ktery se musi okoukat a videt primo pri cinu, protoze zpetne neco vykoukat a vypatrat je znacne dost pracne a porovnavat save ( 260 mega textu ) mezi sebou a popripade dokoukavat do logu kdyz jeden den ma bezmala 50mega textu + externi log kterej ma cca 20 mega neni zrovna to prave orechove.NEtajim se tim, ze to nehledam v prohlizeci v totalcommenderu, ale i tak je to na hodne dlouhou dobu, dale pak je tam vec s pages co si hraci dle meho muzou resit sami ingame a hlavne vetsina pages se tyka neceho co v pravidlech neni jako prohresek, cimz jejich chovani neschvaluju ale jediny cim clovek pak muze trestat je tak karma a nebo prudic, coz neni zrovna nejshudnejsi reseni jak mnozi uznate za vhodny.
Gm pro pvp kterej by behal s hraci? No nebylo by to odveci, ale hraci jakmile tam on nebude se zacnou chovat uplne jinak at uz ti co hraji s nim nebo proti nemu.Ti co hraji proti nemu se budou citit diskriminovani a znevyhodnovani oproti druhe strane co bude na strane gm, co bude velmi aktivne behat a ne ze ne.
Dalsi moznosti je to rozsireni pravomoci rekneme zastupcu hracu, ktery se maji snazit vest O/Ch ale tady je dulezite se zamyslet nad tim o kolik a o co. Coz by nejspis neresilo otazku rekneme pk, neudelal by se z toho celoserverova jedna frakce spojena rekneme do cechu lupicu.Nabizi se tu toho vic. Pak jde o to najit aktivni duveryhodne lidi s respesktem a s duverou od vsech gm. Jsou tu taci?
A clovek jako gm dohlizejici nad hraci z invisu je taky cestou, ale tam jde hlavne o jeho cas a chut s tim neco delat.A venovani se primarne tomu a vzdat se imho vsech svych jinch aktivit v ramci uo skoro by se dalo rict i rl.
Empair
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Empair »

4 Acar: Co píšeš je zřejmé ale problém je v tom, že ty už na to nemáš čas a tak se pvp hroutí. Chtělo by to využít jednu z alternativ jež si tu popsal ale opravdu by to něco udělat chtělo.

Respektyvě proto sem založil tento topik.
Anger
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Anger »

nahodou posledni tejden sem zazil par peknejch pvp bitek.
Zamčeno