Ranger

Odpovědět
Balsamiko
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Re: Ranger

Příspěvek od Balsamiko »

Šaman má větší dmg ve speciálním morfu polara. Nicméně počet těchto morfů je omezený a mohou (po úpravě času na náhodný) skončit v nejnevhodnější chvíli. V obyčejném polarovi nesahá v DMG Gangrelovi ani po kotníky. O fyzickém DMG ostatních forem asi nemá smysl ani psát, včetně formy člověka s mystikem.

Šaman uhealí gangrela, ovšem dokážu si to představit pouze ve speciálním obranném morfu grizzliho, kdy jeho případná jiná aktivita, než ono healení, nepřipadá vůbec v úvahu.

A ano, dva jelení šamanové by asi umindblastili vampa a to možná i s přehledem, nicméně ostatní možnost té trhlé srnky (ve všech třech verzích) jsou natolik zle nastaveny, že neumožňují její normální hraní ani v PvM, natož v PvP (kde je ostatně cokoli pomalé k ničemu). Maximálně tak harvest s pomocí vortexe, ale na to je snad snažsí si založit mága...

Určitě se tu najde spousta oponentů z řad těch, kdo šamana nehrají - udivuje mě ovšem, že se tu najdou i tací, kteří podobné bludy prohlašují a šamana hrajou... Protože mám warra, vampa i šamana a pokaždé, když se rozhoduju co do dungu jako DMG vezmu, jdu vampa nebo warra.

EDIT : POKUD by šaman na všechny ty potřebné remorfy nepotřeboval fame a karmu, bylo by to povolání srovnatelné s jinými specializacemi - s těmito přemrštěnými nároky na fame a karmu na remorf do právě potřebné podoby (a to i s tou slavnou maskou) je to povolání nepoužitelné do dungeonů, kde je třeba měnit taktiku a nebo umírat.
Ranger byl moje primární povolání a myšlenka šamana jako druida z wowka, mě celkem nadchla. Bohužel ačkoli není původní myšlenka jednotlivých podob špatná, tak samotné vybalancování a všelijaká omezení odsoudili šamana k chození pouze low a medium dungů, přičemž mu ještě závdavkem sebraly PvP. Což je prostě škoda. Ale to všechno už jsem tu psal - a vzhledem k tomu, že hrajících šamanů je tak 10, asi není vůle ani motivace s tím něco dělat.
nauč se toho shamana hrát a pak mel o něm pravé a levé věci jo? trošku se probud
Tersivan
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Tersivan »

No tak jinak
gangrel vs saman v polarovi
polar rozkraji gangrela ve stone (na stojaka bez boostu)
obranej vs gangrel stone (asi tam budou stat dlouho)
jelen vs gangrel stone (PCW PCW PCW :D )
to ze vas za samana nikdo nebere do dungu neni v tom povolani, spis ve vasem skillu toto povolani ovladat
Saman dokaze zastat praci DPS, summonera, poisnovat, odtahovat monstra atp.
gangrel? DPS, popr odtah monster.
Retromancer
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Retromancer »

Tersivan píše:No tak jinak
gangrel vs saman v polarovi
polar rozkraji gangrela ve stone (na stojaka bez boostu)
obranej vs gangrel stone (asi tam budou stat dlouho)
jelen vs gangrel stone (PCW PCW PCW :D )
to ze vas za samana nikdo nebere do dungu neni v tom povolani, spis ve vasem skillu toto povolani ovladat
Saman dokaze zastat praci DPS, summonera, poisnovat, odtahovat monstra atp.
gangrel? DPS, popr odtah monster.
Žádnej obranej polar neni. Je obranej grizzly a to je jiný morf a ještě opět pouze speciální forma morfu.
Kecy o nějakém PvP mezi srnkou a vampem si nechte od cesty, tahle situace nikdy nenastane v praxi, stejně jako ten vámi zmiňovaný "duel" stone gangrel vs spešl forma polara "na stojáka". Ani jedno z těchhle povolání není určné na hraní PvP a jejich sílu rozhodně nepoznáte tím, že je necháte mlátit do sebe navzájem, ale tím, nakolik jsou použitelní v dungeonech.

Že dokáže šaman odtahovat monstra, sumonit, poisnovat (proboha proč dneska, co jde poisnout jde mnohem rychleji umlátit a to, u čeho by poisn byl výhodný dneska jed žere...), odtahovat monstra a ještě má nějakou tu DpS je pravda - ale zase tu mluvíš o tom samém, o čem mluvím já. Takovéhle šaškování si můžeš dovolit v low nebo medium dungu, kde je to stejně nakonec jedno co děláš. Tam neumřeš ani za prska, když ho umíš hrát.

Tři posty nade mnou to krásně sepsal Rainbow - Celá síla šamana spočívá v polarovi v prvním speciálním morfu. V tom se chodí téměř stále. To znamená, že celý šaman je prostě medvěd s možností se změnit do jiného medvěda, ve kterém a) sice prd dělá (a zase mluvím o speciálním morfu, ten standardní je k prdu) ale má velkou výdrž a imunku, nebo za b) může poisnovat potvory. U toho bych se jenom zeptal, jestli na to není vhodnější rangerský mystik? Tam alespoň ten jed začne dřív... No a nebo teda může morfnout srnku, v které ve speciálním morfu může dobře POGovat a nebo se plížit. Boží...

Není to slabé povolání, jen je prostě spousta jeho dovedností zabitá. Když nepočítám klamáky, je to také ultralevné povolání - vzhledem ke své síle. Ale prostě to není žádný zázrak a tam, kde se umírá, je nepoužitelné.

EDIT : a ještě, aby jsme si to ujasnili - není to o tom, že by mě kdosi za šamana do dungu nebral, rozhodl jsem se sám a to proto, že do některých dungů je mnohem výhodnější warr, protože nešlape pasti a do jiných zase gangrel, protože má dmg konstantní, nezávislou na remorfech a speciálních morfech.
Bejkal
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bejkal »

Tersivan píše:...........
Tersiku koukám, že víš o šamanovi hodně věcí. Jen by mě zajímaly 2 věci.
Když budu považovat dungy: ...sorc, destard 3, pride(peklo i říše), despice(1,2,3,4), elemental.......jako nejtěžší na servru.

V kolika z nich si tam viděl šamana? A v kolika zminovaneho vampa?
Hrál si někdy šamana ?
Shadowsong
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shadowsong »

ja som v akcii (v pvm dungu aj v pvp ako protivnika) uz rainbowa videl a toho shamana hra fakt dobre. kolko krat sa stalo ze som za stouna rychlo dal dole prska a musel som rychlo odmorfnut a drzat si ho od tela, inak by ma rozkrajal...
shamana nehram, ale co pise rainbow ma hlavu a patu a z vlastnej skusenosti mozem povedat ze toho shamana hra dobre. pocuval by som jeho slova, lebo nesu mudrost! (

E
Bejkal píše:
Tersivan píše:...........
Tersiku koukám, že víš o šamanovi hodně věcí. Jen by mě zajímaly 2 věci.
Když budu považovat dungy: ...sorc, destard 3, pride(peklo i říše), despice(1,2,3,4), elemental.......jako nejtěžší na servru.

V kolika z nich si tam viděl šamana? A v kolika zminovaneho vampa?
Hrál si někdy šamana ?
a ked sme vampa hravali na sharde dokopy piati, videl si niekoho z nas v tomto dungu ked nikto zrovna nebol online? :p
to co sa taha do top dungu (lebo leader grupy povedal seriem ti na to ze si multifunkcny univerzalny master, zober hentu debilinu co ma o 2,3125 vacsi dmg ako ty aj ked ledva nasadne na kona) nieje az tak moc relevantny faktor... ale nie ze ma koli tomu zas nebudes mat rad (:
how to play gangrel:
bind greater blood to every key on keyboard
roll your face over the keyboard
...
???
profit
Tersivan
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Tersivan »

vy tu ste vseci asni na tripu nebo nevim:p
si myslete co chcete, me to netrapi, presvedcovat vas nebudu to je jako zkouset projit stenou. jeden tu porovnava univerzalnost a silu samana proti gangrelovi a druhej mele o koze
dalsi zvatla neco o tom kam dany povolani chodej a kam ne. to ze svuj char neumite vyuzit a pak vas tam nikdo neveme je vas problem.
Samana jsem primo nehral, ale hral jsme se schopnyma samanama a aji jsme se navzajem testovali. ze vy si neco myslite me netrapi:p
Retromancer
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Ty [censored], já jsem taky viděl pár schopnejch policajtů a v televízi jsem ve stovce různejch dílů kriminálek viděl jejich práci a dokonce sem si jednou pár policajtů otestoval i tak nějak naživo, když jsem byl na výslechu na kriminálce. Ale ani ve snu by mě nenapadlo psát, že jejich práci rozumim a že se v jejich povolání vyznam, natož pak hodnotit jeho výhody nebo nevýhody.

Proč má kurnik šopa každen druhej člověk dneska pocit, že rozumí naprosto všemu, umí úplně všechno a co zrovna teda neumí, se za pět minut naučí z čumění na jůtůb a čtení wikipedie?

Tak, to bylo na Tersivana a hezky se mi ulevilo :evil: ...

Shadowsong : vždiť já psal, že šaman je solidní povolání v těch několika vybalancovaných formách které má. A opravdu má hodně slušný DMG ve speciálním morfu polara, o kterém tu už ale psala spousta lidí. K tomu má v tomhle morfu super klamáky, healing i armor a s reaktivem a boosty toho ustojí dost. Což z morfu polara dělá nejpoužitelnější a také nejpoužívanější morf. Ale o tom přeci není celé povolání ne? Šaman, pokud se nepletu, měl být o rozmanitosti a využívání spousty různých forem během dungu a celou dobu tu mluvím jen o tom, že většina forem je nevyužitelná z důvodu hloupých a zbytečných omezení na remorfy (a nemluvím jen o fame a karmě, ale třeba i o minutové pauze na odmorf ze speciální formy a další pauze na remorf, čímž šaman zase zdržuje ostatní, nemluvě o tom, že v human formě neunese normální výbavu a musí si truhličku házet a zem... a spousta dalších a zbytečných "klacků pod nohy"). No a také nepřímo o posmrtné formě (kriplíka), která je absolutně nepoužtelá...

Nic víc, ale také nic méně.
Tersivan
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Tersivan »

Retromancer -ty lamo, tvuj problem ze nejsi schopen jejich praci porozumet ne muj:)
ano jsem dokonalej a nebojim se si to priznat! :lol:

Saman je uzasne povolani jak na solovani tak jako podpora do dungu, klidne muze nahradit druida a ostra zaroven(akorat je potreba trochu skillu ke hrani). Kdo neveri at si dela co chce:p
Retromancer
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Tersivan píše:blablabla
Vždiť ho stejně nehraješ, ty jeden rozumbrado - tak co je ti platné čemu rozumíš nebo nerozumíš? Já s hraním žádný problém nemám. Kam se nehodí šaman, vezmu warra nebo vampa. Jen se divím, že sis to úžasné povolání ještě nezaložil :lol:

EDIT : Nemám problém s tím, pochválit GM (nebo komukoli jinému) kvalitně odvedenou práci a také jsem to zde i jinde mnohokrát udělal. Nedodělky chválit neumím. Asi nemám dostatečný skill "lezení do zadku". Snad až si i ty jednou jednou budeš vydělávat peníze vlastní dovedností (a tím nemyslím škemrání u rodičů o kapesné) naučíš se u svých kolegů, podřízených a i u sebe také rozpoznat a ocenit kvalitní práci... :wink:

EDIT 2 : Pokud tedy nebudeš dělat pro stát, tam je to jeden vohnout vedle druhého 8)
Tersivan
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Tersivan »

dej si facku a pokracuj
no more comment for this kid:D :lock:
Irto
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Irto »

Měl bych prosbu na GM, nemohla by se udělat percing LC? Prostě třeba někde do světa dat NPC ktere by za novou +9LC a Pearcing Bow to předělalo na Pearcing crossbow.

Důvod:
1) Neexistence této zbraně pro druida
2) Možnost si zvolit zda chci střilet šipy nebo šipky.
Helloween
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helloween »

Irto píše:Měl bych prosbu na GM, nemohla by se udělat percing LC? Prostě třeba někde do světa dat NPC ktere by za novou +9LC a Pearcing Bow to předělalo na Pearcing crossbow.

Důvod:
K tomuto se přikláním a říkám ano.....
Xan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

A povolit druidovi para svitek, když už jste Tremerovi povolili pog svitek, a přidat Ex Uus spell, protože dokud nepřišel tremere, nebyl char, který byl měl tak dostatečný útočný spell jako blesk a zároveň možnost nahodit si staty (ort, rel wis apod neberu jako nahazovaní statů). Jakožto více magie schopná specka to snad není od věci.
Han Gamms
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Han Gamms »

Irto píše:Měl bych prosbu na GM, nemohla by se udělat percing LC? Prostě třeba někde do světa dat NPC ktere by za novou +9LC a Pearcing Bow to předělalo na Pearcing crossbow.

Důvod:

Piercing mě taky chybí na druidovi, otázka jesi to nebude k ničemu když to nedá do skillu :-) Trefit Adu 1 z 5, to uz ten piersing mit ani nemusim :D
Prostě nám jako užitné zbraně zůstali Mystik a Tempest LC :-)
Mephist
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mephist »

Tempest bow dava ostrostrelci jen +9% Archery a +10% tactics. Neni to pro ostrostrelce trochu malo na top zbran? I +1 zbrane davaj vetsi skill. :)
Mephist|Phenom|Hammer Maiden|Fanatik|Sin|Ryla|Carokrasna|Amanita|Anicka

True victory is victory over oneself.
Han Gamms
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Han Gamms »

Mephist píše:Tempest bow dava ostrostrelci jen +9% Archery a +10% tactics. Neni to pro ostrostrelce trochu malo na top zbran? I +1 zbrane davaj vetsi skill. :)
Jestli se ti to nelíbí tak já ho koupím :D
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Pokud máte nějaký nápady na zbraně pro druida ppř. (rangy obecně) ať už TOP, nebo common zbraně, klidně mi je pište via PM zde na fórku.
Acarus

Příspěvek od Acarus »

ja chci pro drujda nejakou kus co bude mit hodne demidz a hodne moc malo zavislost na fame, takovou jakoby kamenofku jo a jeste k tomu jako bonus jo chci nakej efekt trebas dispel a k tomu aby nebylo malo at ti pridava ten xakru skill aspon 10.0
Han Gamms
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Han Gamms »

Acarus píše:ja chci pro drujda nejakou kus co bude mit hodne demidz a hodne moc malo zavislost na fame, takovou jakoby kamenofku jo a jeste k tomu jako bonus jo chci nakej efekt trebas dispel a k tomu aby nebylo malo at ti pridava ten xakru skill aspon 10.0
Tu sem chtěl já :cry: :cry:

PS: doufám že náká specka u wara taky bude moc nosit jen Pitchforky :-)
Acarus

Příspěvek od Acarus »

Han Gamms píše:
Acarus píše:ja chci pro drujda nejakou kus co bude mit hodne demidz a hodne moc malo zavislost na fame, takovou jakoby kamenofku jo a jeste k tomu jako bonus jo chci nakej efekt trebas dispel a k tomu aby nebylo malo at ti pridava ten xakru skill aspon 10.0
Tu sem chtěl já :cry: :cry:

PS: doufám že náká specka u wara taky bude moc nosit jen Pitchforky :-)
Neco jako zahradnik ? vazne o tom uvazuji ... s tim ze jako bonus dostane plnou imunitu na kouzla
Odpovědět