Nemuzes mluvit

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Odpovědět
Muzzy
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Muzzy »

Petrkov píše:A barák by měl bejt velká sekurka, má od něj klíč jenom majitel, tak proč si ty věci nenechat venku :arrow: nikdo z nich určitě nečekal, že to pude bugnout
presne tak
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali!!!

The Witchers
Cool Art
Walking Scribbler
Walking Scribbler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cool Art »

Piscot píše:
Cool Art píše:Poškodený sa prihlási, povie napr max 3 itemy (je jedno o aké ide, povie si proste určitý počet) o ktorých vie, že mu ich určite ukradli a tie sa preskúmajú.
A máte idčka těch předmětů?
Osobne som IDcko mal... A aj to neviem na čo, neviem na čo si ich máme zisťovať, keď nič z toho...

Mallory píše:casova narocnost zkoumat kdo kdy mel kde jakej item a jeslti o nej fakt prisel.... no mozna kdyby na to byli 3 lidi co by nedelali nic jineho :p
Na toto ti odpovie otázka Morpheusa a predtým uvedené výroky Anansiho:
Morpheus píše:mna by skor zaujimalo naco, ked GM musi dohladat tie itemy aby ich mazlo tak s nimi asi pride do kontaktu nie? ak sa mylim opravte ma ale aky je rozdiel medzi dohledat-vratit, dohledat-smazat?
Anansi píše:
Sir Arthur píše:Ze bych si taky zaprasil,zakradl a nekam ty veci schoval a pak poprosil o druhou sanci s takovym mamonem. No nekdy se divim jake genialni napady me napadaji. Naivita a benevolence nekterych lidi me fakt rozplakava.
Kdyz se ti podari zajistit, ze dohledani pripadnych schovanych veci Acarus nevenuje dostatek pozornosti... zkus to. Pak zjistime, kolik ti toho vlastne zbylo.
Tým chcem povedať, že sami GMs priznali, že sa ukradnuté veci bez ohľadu na to, či sa vracajú alebo nie, nájdu. Verím, že by to nebol skoro žiadny čas navyše a ak hej, tak možná chvíľka. A teda aký je problém, určitý počet itemov za daných podmienok ako som spomínal v predošlom poste vrátiť? Verím, že by sa ľudia báli špekulovať strachom z totálnej straty.
Mallory píše:Dobre tak kazdej si rekne 3 itemy Cool si rekne Bss (myslim ze dalsi itemy klidne ozeli, popravde ani nevim jeslti mu vubec nekdo vzal neco jineho ceneho natolik aby to stalo za rec)
a kamos co mu vybilili barak kde mel asi 40x plus 9 zbran nejcenejsi co mel v domecku a rekne "vratte mi 3ks +9 zbrani". Ale dalsich 37 nedostane...
je to podle vas spravedlivejsi? Vsak to nebude preci kdyz kazdymu ukradli jinej pocet veci v ruznych "cenovych" relacich :p
Ako máš pravdu, cenovo je to nespravodlivé ale tak si zober, koľko času strávil on, aby tie zbrane získal a koľko ja alebo človek čo tam má string alebo príklad rare koňa alebo časti topka? Podla mňa presne úmerné cene a možnosti opäť tie ukradnuté veci získať. Pretože ak chce on nadobudnúť zbrane späť, tak má šancu a verím, že to nieje natoľko náročné ako získať NB BSS, ktorú sa mi osobne už asi nikdy nepodarí získať. Podľa mňa, by bol každý poškodený rád, že má šancu dostať aspoň niečo späť a nikdy neviete, komu sa to môže stať opäť a potom by bol ten hráč rád, že tu niečo takéto funguje.
Satan píše:...ti co o neco prisli tak udelali oni sami v necem chybu ,ze dopustili aby jim Ti zlodejicci mohli neco ukrast...
Áno máš pravdu, presne tí poškodení sú najhorší na svete, čo stále bugujú a porušili pravidlá. To poškodený nesú najväčšiu vinu a vôbec nie ten, čo kradol a porušil pravidlá, keď sa na nich už tak odvolávaš, ten za to vôbec nemôže a toho treba brániť a dať mu všetky možnosti s ktorými sa môže jeho srdcu ulahodiť. Nezazlievam, že chcú mať GMs pod kontrolou zlo prostredníctvom druhej šance ale fakt by bolo dobré mať druhé šance aj pre tých zlých, čo nesú "najväčšiu chybu porušovania pravidiel" poškodených.
Neviem prečo ale z niektorých postov mi pripadá, ako keby bol zlodej ten najsvätejší človek a presne poškodený tá najväčšia sviňa.
Satan píše:...kdo si neprecte radne pravidla tak jeho smula...
Ak chceš pravidlá a výroky GMs, tu ich máš, čítaj aj ty poriadne:
Úvodná stránka DP:
5 Dark Paradise si cení Vámi dosažených herních úspěchů, pomocí zdvojených disků zrcadlí data herního světa a provádí každodenní zálohy na externí lokalitu.
6 Dark Paradise tvoří svět pro Vás, podílí se na herním dění, sleduje a bere v potaz Vaše dotazy a připomínky.
Pravidlá:
4. GM může rozhodnout i jinak než v rámci pravidel, pokud to bude ve prospěch hry.

Otázne je, či to je prospešné hre. Neviem či je to len môj osobný názor ale ja to vidím tak, že celá aféra vykrádania hre len uškodila, pretože evidentne hlavné zámery zlodejov vyšli. Zlodeji totiž chceli naštvať ľudí a teda zbaviť DP hráčov, čo sa im aj podarilo. Tak prečo by nebolo dobré za vyššie spomenutých okolností začať realizovať druhé šance aj pre poškodených? Prečo by to nemalo byť prospešné hre? Veď by tým GMs ukázali, že im na slušných hráčoch záleží viac a (tak ma napadá, že by sa itemy z krádeže za predtým mnou uvedených podmienok realizovali len osobám, ktoré neprudili alebo sebeviac nepoškodili pravidlá, to by bola motivácia ich opäť začať dodržovať, pretože zatiaľ a pomaly čoraz viac ľudí dodržovanie pravidiel odrádza) a práve tým, by si ich mohli aspoň z časti udržať na servery, pretože fakt hráčov ubúda. Či to je vplyvom nespokojnosti, bugerov, či bežným odohraním alebo vplyvom veľkej a stále sa zvyšujúcej konkurencií online hier.
Neviem, ale ja ako GMs, čo na DP nie som a ani nikdy nebudem, tak by som sa snažil chrániť a podporovať prevažne dobro a snažiť sa na servery udržať práve hráčov, ktorý sú bezproblémový a dá sa na nich spoľahnúť než niekoho, kto mi urobil háfo práce a ešte mi ju aj naďalej robí, pretože ho musím sledovať (ale je to jednoduchšie ako stále mazať a nevedieť za koho hrá, to uznávam).
Zákony sa rušia, vznikajú upravujú. Tak je tomu v reále a z časti aj na DP, keď si zoberieme množstvo zmien, zákazov a príkazov, ktoré sú v novinkách alebo aj druhé šance pre prudičov, ktoré tu neboli vždy. Tak prečo by nebolo dobré zaviesť aj druhé šance pre poškodených? Ako by to mohlo servreru uškodiť? Keď vieme, že itemy sa tak či tak dohľadávajú. Niekto napísal, že GMs sa snažia voliť menšie zlo, nieje náhodou snaha udržať si slušných hráčov na servery menšie zlo ako ich nechať odísť znechutených a tak znižovať pomer medzi dobrom a zlom?
Dexxter
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dexxter »

[quote="Cool Art"][/quote]
myslis ze ked sa ti raz podarilo vyplakat si item spet, ze sa ti to bude darit furt? :roll:
Soth
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken

Příspěvek od Soth »

Cool Art píše:...
Opravdu jako zaseknuta deska.
Odpoved, ze sve veci nedostanes sis vyslechl minimalne od 3 GM. To si jako myslis, ze kdyz tu naplacas dalsich 50 postu, ze to dostanes?

Zajimava diskuze se tu rozbehla, ale safra lidi vite kolik casu to GM stalo. A ne jen vysetrovani tohoto pripadu, ale i vsech ostatnich za ty roky. Pokud si pamatuju tak Balt musel nascriptovat sekurky, protoze holt GM dosli k zaveru, ze nejsou schopni NIJAK ochranit majetek v domech. Holt bug sfery.

GM napsali spoustu postu do Novinek, na fora a dokonce i do pravidel, ze majetek v baraku NENI bezpecny. A porad se najdou s prominutim idioti, kteri breci. To chcete doporuceny dopis do schranky s milostivou zadosti od GM, abyste si laskave sve cennosti schovali do sekurek/banky, popripade nechali od GM "prilepit"?

Opravdu nemam slov a lituju GM, ze musi tohle resit.
Forgotten
Satan
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satan »

Keeper píše:tak proto si kradl jo ?
Keepre ja nekradl , o takove veci se nezajmam abych si mohl nekde namamonit kradezemi , od toho jsou dungeony. Navic ja se tady snazim hrat normalne aniz bych tady nekomu kazil hru.A to ze mi tu hru nekdy pk ci nekdo jiny znechutili tak to hodim za hlavu a hraju dal.
Dexxter
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dexxter »

[quote="Soth]To si jako myslis, ze kdyz tu naplacas dalsich 50 postu, ze to dostanes?[/quote]
vis ono to uz jednou vyslo :)
Naposledy upravil(a) Dexxter dne 16.07.2008 12:45:13, celkem upraveno 1 x.
Cool Art
Walking Scribbler
Walking Scribbler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cool Art »

Dexxter píše:
Cool Art píše:
myslis ze ked sa ti raz podarilo vyplakat si item spet, ze sa ti to bude darit furt? :roll:
Nevrátili mi ho hneď, možno po roku ak nie viac a aj to neprišlo preto, lebo som "plakal" ale prišlo to pri nahlásení, objasňovaní a riešení bugu. A ako minule Sofii povedala, tak sa GMs snažia veci zmazané sférou nahrádzať, čo bol aj môj prípad a i tak som prv dostal jasnú odpoveď, že sa mi nič nevráti a tým sa to uzavrelo a až po opätovných prehodnocovaniach bugov a riešení jedného sa dospelo k tomu, že som mal nárok.
Možno to vypadá tak, že to chcem najmä pre seba ale opak je pravdou (ale klamal by som, ak by som povedal, že by som svoj item späť nechcel). Poškodených je veľa a každý má podľa mňa právo na spravodlivosť a verím, že ak by sa naozaj chcelo, tak sa spôsob druhej šance pre poškodených dá vymyslieť a zrealizovať, treba len chcieť a uvedomiť si, že môže byť prospešný pre každého z nás. Nikdy nevieš kedy niečo také postihne teba a potom by ti to mohlo pomôcť.
Ale možno by to mohlo aj uškodiť, ale ako? Prosím po premýšľajte ako to môže uškodiť a napíšte.
Soth píše:Odpoved, ze sve veci nedostanes sis vyslechl minimalne od 3 GM. To si jako myslis, ze kdyz tu naplacas dalsich 50 postu, ze to dostanes?
Neplačem a môžno sa opakujem ale svojmi poslednými postami sa snažim odpovedať na otázky GMs, pretože mi to pripadá, že ak by našli správne riešenie, tak by sa ním dalo hájiť právo dobra:
Sofia píše:A co třeba? Jak to udělat, aby nikdo nepřišel zkrátka, aby nikdo nebyl ochuzen a všichni byli spokojeni? Jak vybrat komu a co vrátit? Povídej...
Anansi píše:Jaka stanovis pravidla pro vraceni veci? Kde sezenes proverene lidi, kteri ze savu vytahaji prislusne informace a overi je? Jak rozhodnes, komu co presne vratis? A budes to vracet jenom v pripade domovni kradeze nebo i v jinych? Jak nastavis hranice?
Soth píše:Zajimava diskuze se tu rozbehla, ale safra lidi vite kolik casu to GM stalo. A ne jen vysetrovani tohoto pripadu, ale i vsech ostatnich za ty roky.
Asi si si neprečítal poriadne všetko. Bolo napísané, že pri kráďežiach sa itemy stále dohľadajú, teda nevidím žiadny čas navyše.
Predstav si:
Realizuje sa vykradnutie. Poškodený hráč napíše page vykradli mi domček č XYZ moje ICQ je 12345679... GMs vedia, čo sa vykradlo a komu to ukradli a koho acccka v prípade klamstva zmazať. GMs celú situáciu prešetria tak ako obvikle, Acarus kontaktuje poškodeného alebo sa vymedzí istý čas, do kedy môže hráč kontaktovať kompetentné GM a kontaktuje ho a povie, preštudoval som si pravidlo c XYZ a uplatňujem si nárok. Ak hráč chce, povie, vyberám si tieto tri veci. Keďže Acarus itemy stále dohľadáva a potom ich trashuje, tak by zmienené itemy poškodeného na vymedzenú dobu dal nabok a následne, ak sa poškodený ohlási vrátil zmienené 3 itemy, celá kauza ukončená. Jediný čas, ktorý tam vidím navyše, je dialóg na ICQ v podobe pár minút a následne vrátenie itemov osobe na acc.
Satan
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satan »

Coole , ja se nesnazim branit ty co kradli a prasili , ja jsem jen poukazoval proste na fakt ze nekteri nechavaj cene veci jen tak volne povalovat proste a ze si to lepe nehlidaj.
Sofia
Dark Paradise GM

Příspěvek od Sofia »

Petrkov píše:
A barák by měl bejt velká sekurka, má od něj klíč jenom majitel, tak proč si ty věci nenechat venku :arrow: nikdo z nich určitě nečekal, že to pude bugnout
Myslíš, že to o securkách do pravidel píšeme pro legraci?

Cool Art - promiň, ale už to fakt číst nebudu
Satan
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satan »

Sofi nekteri mysli ze asi jo. Nebo nekteri vubec treba pravidla necetli a pak to nejak tak dopada :/
Cool Art
Walking Scribbler
Walking Scribbler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cool Art »

Sofia píše:
Petrkov píše:
A barák by měl bejt velká sekurka, má od něj klíč jenom majitel, tak proč si ty věci nenechat venku :arrow: nikdo z nich určitě nečekal, že to pude bugnout

Cool Art - promiň, ale už to fakt číst nebudu
Keď sú tam otázky na tvoje odpovede a podľa mňa prospešné návrhy ako vec riešiť? Tak dik moc :wink:
Ale máte pravdu, najednoduchšie riešenie je mávnuť rukou ale všetci zábúdajú, že kde by bol svet, keby tak urobil každý.
Je mi to už jedno, chcel som len pomôcť.
Sofia
Dark Paradise GM

Příspěvek od Sofia »

Řešíme to (hlavně s tebou) už aspoň tři měsíce nebo jak je to dlouho. Jen já jsem ti už minimálně 5x (spíše vícekrát) v různých formách znovu a znovu psala, že tobě ani nikomu jinému nic vracet nebudeme a pořád to nechápeš? Nezlob se, ale to už je trochu příliš... Mir mě (a jistě nejen mě) často dokázal přivést na pokraj zoufalství, i když jsem ho měla ráda, ale ty mě do toho zoufalství vrháš celou, nejen na jeho okraj. Je super po té době co ti to tu pořád dokola omýláme vyčíst nám, že to s tebou neřešíme a jen nad tím mávneme rukou.
Devilou
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Devilou »

Proč to nelocknete? dyť se tu nic neřeší, zodpovězený je tu všechno, jedinej Kůl art furt jak ****** píše dokola to samý, ten samej pláč o druhej šanci pro poškozené na milion způsobů. Prostě se s tim smiř. Kdybys to neměl někde vystavený tak ti jí nikdo neukrad. Tim neobhajuju Goga, ale píšu to, co je všeobecně známý-věci v domku nejsou v bezpečí. Kdybys tam s tim nemachroval, tak jí máš a nemusíš tu plakat A keci o tom jak budou domečky smutné bez věcí co se válej na zemi sou taky zcestný. Si tam dejte stolečky a židličky, ty vám nikdo neukradne.

Edit:možná to nechcete locknout aby vám tady Kůl nespamoval ICQ, to chápu docela:-)
Naposledy upravil(a) Devilou dne 16.07.2008 13:13:25, celkem upraveno 1 x.
Necum
Night Storm
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Night Storm »

Coole rekl bych ti -uz se na to vykasli a nehraj to- ale na druhou stranu kdyz nekdy budu jeste neco potrebovat tak na trhu se normalne neda nic sehnat takze to resim prez tebe a ty jsi tak jedinej schopnej clovek co ma od spotrebaku uplne vse na co si vzpomenu.. takze to nak prehod prez hlavu.. hlavne at si u tebe zase priste muzu nakoupit.. :p
Morpheus
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morpheus »

Devilou píše:Edit:možná to nechcete locknout aby vám tady Kůl nespamoval ICQ, to chápu docela:-)
a mozno je to v pokeci :p
Morpheus [[url=http://www.braterstvo.cz/index.php]Braterstvo[/url]]
Keeper
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keeper »

Satan píše:
Keeper píše:tak proto si kradl jo ?
Keepre ja nekradl , o takove veci se nezajmam abych si mohl nekde namamonit kradezemi , od toho jsou dungeony. Navic ja se tady snazim hrat normalne aniz bych tady nekomu kazil hru.A to ze mi tu hru nekdy pk ci nekdo jiny znechutili tak to hodim za hlavu a hraju dal.
ja mylslel shadowsonga :)
Night Storm
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Night Storm »

kdo nekrade neni in 8)
Petrkov
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrkov »

Sofia píše:
Petrkov píše:
No pro srandu králíkům :D :D :D
Petrkov
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrkov »

Night Storm píše:kdo nekrade neni in 8)
sakra sem out s tim neco musim udelat :D :D :D :D
Mallory
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mallory »

No však nejak se to tu zvrhlo zase v diskuzi na jine tema koukam .p

to Cool : podivej ja te chapu ze te to stve, nakonec koho by to nestvalo prijit o cene itemy bo item, z principu by me stvalo i kdyby mi nekdo z baraku ukrad i pitomou zidli, kdyz platim najem napr. , ale v pravidlech je bod ohledne secure truhel, coz uz tu bylo Xkrat receno a pravda je sice ze Bss je cenejsi nez 40 zbrani ale kde chces srovnavat a zjistovat jestli tomu dotycnemu to tvalo delsi dobu je naschromazdit nez tobe Bss a nebo naopak.. on tomu taky venoval treba vice casu nez ty . ... nevim Coole uteší tě ze sem svoji lehkovaznosti prisel o NB black magesu??? Ale ja sem si o ni psal jen jednou a stacila mi jasna odpoved "ne" :p

hele veřím ze na Goga dojde jestli je to spatnej clovek (verim tomu ze je),ale tak zkuste v tomhle duverovat GM jednou .

hold plati prislovi "kdyz se kaci les, letaji trisky" ale mohlo to bejt horsi pamatujete kdy se vracela zaloha a davali se jako refundace pouze skill knizky ..... to myslim bylo o moc moc horsi nez tahle situace vznikla spol a Gogo.
Odpovědět