Mir píše:
herné princípy sú ale rovnaké. je to hra a jej úlohou je zábava. pokial sa dostanem do hry a snažím sa byť lepší tak nieje na tom nič zlé. Ak ale lepší som nesmiem toho zneužiť. hráme pre zábavu, alebo poníženie iných?
Pojem zabava je pro kazdeho cloveka trosku rozdilny. Nekoho bavi pvm, nekoho pvp, nekoho mamoneni, nekoho leceni si hrou... Ja hraju napriklad pro mamon, pixely, fame a "dokazovani" si ze sem lepsi v pvp/pvm nez ostatni. Jak mam vysvetlit, nebo me chces vysvetlit, proc me prave toto bavi ?
Mir píše:
Mamon toto v určitom zmysle reprezentuje. Gilda ktorá získala na PVP poli dokonalú prevahu --- Jin a Jang - viz tvoj avatar. aby to modrákov bavilo tu hrať trochu dlhšie musí byť riziko straty. preto sú PK dôležité. aby ale PK mali tiež hru trochu barvitú tak musí existovať protiváha - reprezentovaná frakciami.
Mamon neziskal na pvp poli zadnou prevahu (sme nehrali pvp ale gangovani lidi v dungu.. to je neco jinyho zase naokraj) a hlavne ne uz dlouhodobou. Navic Jin Jang je trosku o necem jinem...
Mir píše:
Inak nastane situácia aká je dnes. Mamon získal prevahu a už pol roka nehrá... dosiahli všetko čo sa dosiahnuť dalo. mnoho PK ich teraz len slepo kopíruje pretože ich láka tá vidina lacne pojazdených modrákov - zneužitie výhody.
Vsechny hry se daji dohrat... i onlinovky. Takze to ber tak. PK nas bohuzel(:() nekopiruji. Tyhle guildy budou vzdycky.. nekdo bude pojizdet ve velkem, pak dalsi a pak zase nekdo dalsi. Nikdo to od nas zrovna nekopiruje/oval, protoze sme logicky nebyli prvni ani posledni.
Mir píše:
Problém proste nastal v tom že Mamon reprezentuje určité nízke morálne zásady, reprezentuje návod na úspech, ale zároveň to že gilda ktorá má všetko čo sa dalo získať je vlastne polomrtva aj s celým frakčnýcm systémom.
Nizke moralne zasady v cem, ja mam moralku dovolim si tvrdit vysokou. navod na uspech? hrajeme hru, to je ten navod ? Jinak nikdy me nemuze soudit ten clovek co neprozil/nevyzkousel to co ja. Nemam nizkou moralku jen pro to ze hraju pk a nekdo jiny vysokou protoze hraje jen zabijeni zlych mobu v pvm... Ja jen vyuzivam a uzivam si vsech moznosti hry.
Mir píše:
bohužial ľudia generalizujú (nielen ja) a v PVP už nič iné než Mamon nevidia. Hlavne v ňom nevidia zábavu.
Nj znova zopakuju my cisty pvp nehrali, my hrali pozejdy a v tom opravdu nic jinyho nez mamon nevidim ale prislo mi to jako docela zabava.