Novinky/Změny na DP
Novinky/Změny na DP
Zajímalo by jste vy jako GM nebyli ochotní odůvodňovat změny, které na serveru provádíte. Dost často se setkám s nepochopením úprav a pak s následnou kritikou váš jako týmu.
Byla by to asi práce na víc ale hráči by pak mohli pochopit vaše záměry a nesžit se hledat si cestičky, které pak musíte zalepovat.
Byla by to asi práce na víc ale hráči by pak mohli pochopit vaše záměry a nesžit se hledat si cestičky, které pak musíte zalepovat.
Re: Novinky/Změny na DP
Nemůžu mluvit za všechny hráče DP, ale za sebe můžu říct, že když budou hráči znát co se vám nelibí a čemu chcete zamezit nebudu hledat jinou "očurávku" jak toho dosáhnout ale spíš zvolím úplně jiné řešení problému.Acarus píše:Tim, ze zduvodnime zmenu, tak vy budete spokojenejsi a nebudete ocuravat system ?
Na serveru jste sice "bohové" a nemusíte vaše činy obhajovat ani odůvodňovat ale jsme už jen malá komunita a podle mě by jste měli. Pomůže to k lepší interakci mezi bohy a smrtelníky. Třeba nakonec zjistí, že problém by se dal řešit i jinak elegantněji/přesněji nebo tak aby neovlivňoval ty, kterých se to netýká.
Empe zase přistaň na zemi. Naivní období kdy si budeme myslet, že hráči budou sekat latinu už máme všichni za sebou. Vždycky to hráč bude dělat tak, aby to měl co nejjednodušší, největší prospěch a nejlépe bez námahy.
Pokud potřebujeme něco konzultovat s hráči, tak si je odchytneme přímo ve hře.
Pokud potřebujeme něco konzultovat s hráči, tak si je odchytneme přímo ve hře.
To uz je jak v realu, kompetentni clovek s funkci neco rozhodne v ramci sve pravomoci, ale v dnesni dobe musi sve rozhodnuti zduvodnovat, obhajovat a i tak nakonec musi vec projit nejakym prezkumnym rizenim a nejlepe jeste i odhlasovat skupinou lidi, kteri tomu vubec nerozumi:-)
- Mighty PvP GOD
- Paper Elemental
- Kontaktovat uživatele:
emp ma ale pravdu, ked si precitate napr LOL, HOTS alebo COC changelog, napr ze: "zmenilo sa X a Y" tak pod tym je relativne dlhy (5-10 viet) komentar preco tak urobili... robia to vsetky vacsie herne spolocnosti, samozrejme nejdem vam tu prikazovat aby ste to robili, ale je to spravne robit, napr. mna vzdy stvalo ked sa nieco zmenilo a nenapisalo sa preco...
Firestorm - Icestorm - Cherry Kisska
Strigwyr - Ego - Agrael - Raid Trooper - Nelly Wayne - [IRSoul]
Emp psal že mluví za sebe ... a jestli sem to pochopil tak vysvětluje, že bugoval, protože se mu neřeklo, proč se změnilo nějaké nastavení. Možná v tom někdo jiný vidí nějaké spojení...
Mighty PvP GOD: Moje zkušenosti jsou opačné: O něčem rozhodně nějaký pohlavár, který nemá ani páru jak funguje byznys, nebo co ovlivní nějaká nepromyšlená věta v zákonech. Už jsem přestal počítat kolik času jsme věnovali analýze/programování těchhle nesmyslů/zbytečností. Možná zkus hru méně srovnávat s realem.
Mighty PvP GOD: Moje zkušenosti jsou opačné: O něčem rozhodně nějaký pohlavár, který nemá ani páru jak funguje byznys, nebo co ovlivní nějaká nepromyšlená věta v zákonech. Už jsem přestal počítat kolik času jsme věnovali analýze/programování těchhle nesmyslů/zbytečností. Možná zkus hru méně srovnávat s realem.
- Mighty PvP GOD
- Paper Elemental
- Kontaktovat uživatele:
? ? ?Raziel píše:Mighty PvP GOD: Moje zkušenosti jsou opačné: O něčem rozhodně nějaký pohlavár, který nemá ani páru jak funguje byznys, nebo co ovlivní nějaká nepromyšlená věta v zákonech. Už jsem přestal počítat kolik času jsme věnovali analýze/programování těchhle nesmyslů/zbytečností. Možná zkus hru méně srovnávat s realem.
Ja som porovnal hru(UO DP) s inymi hrami (LOL HOTS OW COC DOTA...)
teraz fakt neviem, ci si zle precital topik alebo sme sa nerozumeli... dovod preco chcem aby niekto napisal preco urobil nejaku hernu zmennu je to, aby som sa vedel hadat / zmierit sa s tym co sa zmenilo...
Takze tebe vadi keby ti GM napisalo komentar k oslabeni gangrela ze "zobrali sme mu zrychlovatko lebo sme nechceli jeho zneuzivanie v pvp" pripadne "bol prilis silny v malom priestore oproti plechovkam s drahsimi equipmi"...?
Firestorm - Icestorm - Cherry Kisska
Modří vědí a ostatním to nedojde nikdy...Mighty PvP GOD píše:Takze tebe vadi keby ti GM napisalo komentar k oslabeni gangrela ze "zobrali sme mu zrychlovatko lebo sme nechceli jeho zneuzivanie v pvp" pripadne "bol prilis silny v malom priestore oproti plechovkam s drahsimi equipmi"...?
-
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Očividně si myslel, že uvedené zkratky jsou politické strany na slovensku..Mighty PvP GOD píše:? ? ?Raziel píše:Mighty PvP GOD: Moje zkušenosti jsou opačné: O něčem rozhodně nějaký pohlavár, který nemá ani páru jak funguje byznys, nebo co ovlivní nějaká nepromyšlená věta v zákonech. Už jsem přestal počítat kolik času jsme věnovali analýze/programování těchhle nesmyslů/zbytečností. Možná zkus hru méně srovnávat s realem.
Ja som porovnal hru(UO DP) s inymi hrami (LOL HOTS OW COC DOTA...)

Lepší lama kamarát ako skiller debil ;)
[Hated] je totiž něco jako sociální stigma.
-Posledním stupněm závisti je nenávist-
Filjins: Ty jo driv sem vypinal UO protoze proti me bylo moc lidi, tedka vypinam UO protoze neni ani hrac...
[Hated] je totiž něco jako sociální stigma.
-Posledním stupněm závisti je nenávist-
Filjins: Ty jo driv sem vypinal UO protoze proti me bylo moc lidi, tedka vypinam UO protoze neni ani hrac...
- Johny Matovic
- Lord Ancestral Grafoman
- Kontaktovat uživatele:
A co sa zmenilo?
Sklb - okrasny clovek
Please, for fuck sake, no revolution.
Please, for fuck sake, no revolution.
Acare, veř mi, že vše tam určitě není a strohá věta "Bylo změneno XYZ", má k nějakému vysvětlení/popisu důvodu hodně daleko.Acarus píše:Asi vse od roku 2006 co je ve script novinkach.Johny Matovic píše:A co sa zmenilo?
Osobně se dívím, že Vám těch pár vteřin navíc, strávených vložením novinky a upřesněním důvodu změny "Proč" tak bylo učiněno nestojí zato. Sám si řikal že si slušných hráčů vážite, tak jim mužete jít přikladem, že v komunikaci bude předcházet zbytečnému rozčarovaní/nepochopení.
Typická ukazka, ztráty i Vašeho času, tím že důvody do novinek nepíšete je toto:
"Chains of Stunning - zdraženo použití na 5 nabití"
a následný topik
https://www.darkparadise.cz/Forum/viewt ... 35#p193935
Minimálně první otazku, přoč by jste si ušetřili, stejně to tam pak Quido napsal ...
samotna novinka uz implicitne vetsinou nese i poselstvi proc se to zmenilo. Navic mnohdy ten kdo novinku pise, tak ji vyrabi, ale ne ze by ji vymyslel.
1, povolani se nam zdalo moc silne
2, nekdo toho zneuzival nad ramec toho co se nam libi
3, tohle sme chteli posilit uz dlouho, ale az ted jsme na to nasli cas
4, tohle se melo zmenit uz davno, ale nebyla ta spravna doba
5, inflace dohonila i tento produkt
...
Do scriptovych novinek se snazime davat vse, co se zmeni, a to i z toho duvodu, at i my vime, co se zmenilo, kdyby neco zacalo zlobit. Myslim si, ze prave informovanost smerem GM -> hraci je celkem velka o tom, co se kde zmeni. Samozrejme, ze kdyz nekdo nascriptuje novou past, ktera funguje jinak, nez je zvykle, tak o tom hraci nemusi vedet.
...
Do scriptovych novinek se snazime davat vse, co se zmeni, a to i z toho duvodu, at i my vime, co se zmenilo, kdyby neco zacalo zlobit. Myslim si, ze prave informovanost smerem GM -> hraci je celkem velka o tom, co se kde zmeni. Samozrejme, ze kdyz nekdo nascriptuje novou past, ktera funguje jinak, nez je zvykle, tak o tom hraci nemusi vedet.
To co si uvedl jako příklad by klidně mohlo být ... rozhodně lepší než nic ...Acarus píše:samotna novinka uz implicitne vetsinou nese i poselstvi proc se to zmenilo. Navic mnohdy ten kdo novinku pise, tak ji vyrabi, ale ne ze by ji vymyslel.
...[
Do scriptovych novinek se snazime davat vse, co se zmeni, a to i z toho duvodu, at i my vime, co se zmenilo, kdyby neco zacalo zlobit. Myslim si, ze prave informovanost smerem GM -> hraci je celkem velka o tom, co se kde zmeni.
Za mě třeba takováto novinka by si zasloužila trochu víc informací pro nás?
Kód: Vybrat vše
13.01.2017 19:42:19 - Quido
- opraven quest Megaphobema Mesomelas
- upravena podminka na Cheating Death stit
- skill carpentry u ST snížen na 75%
- Vstup do O/Ch snížen na 50K
- zóna v EP
upravena podminka - Proč? Co se vám nelíbilo?
skill carpentry u ST snížen na 75% - tady bych se možná jen vyvaroval použití zkratek bo ne každý ví že šlo o Sharpshooter Teleportation
zóna v EP - jelikož jsem tam nechal eqip tak vím, o co jde ale zbytek serveru asi nebude mít tuto informaci
To je samozřejmé a o to se ani nemusíme bavit ...Acarus píše:Samozrejme, ze kdyz nekdo nascriptuje novou past, ktera funguje jinak, nez je zvykle, tak o tom hraci nemusi vedet.
No takto bohuzel vypada vetsina novinek. Uprime, jako hrac nezasveceny do kontextu, vetsinou vubec netusim co tim GM chtelo sdelit, zvlaste pri pouzivani zkratek. Dost casto i jineho nazvoslovi. :/Empair píše:
Za mě třeba takováto novinka by si zasloužila trochu víc informací pro nás?opraven quest - ? bugoval? plnili jsme ho nějak špatně?Kód: Vybrat vše
13.01.2017 19:42:19 - Quido - opraven quest Megaphobema Mesomelas - upravena podminka na Cheating Death stit - skill carpentry u ST snížen na 75% - Vstup do O/Ch snížen na 50K - zóna v EP
upravena podminka - Proč? Co se vám nelíbilo?
skill carpentry u ST snížen na 75% - tady bych se možná jen vyvaroval použití zkratek bo ne každý ví že šlo o Sharpshooter Teleportation
zóna v EP - jelikož jsem tam nechal eqip tak vím, o co jde ale zbytek serveru asi nebude mít tuto informaci
Co stoho, ptat se zde na foru na kazdou novinku a objasneni nema smyslu, vetsinou je bud zadna nebo odpoved ala "Za vsim hledej inflaci"..
Vazne by to bylo prinosne zahrnou vice informaci. Urcite by ubylo zbytecnych topiku na foru.
Asi tak.Empair píše:To je samozřejmé a o to se ani nemusíme bavit ...Acarus píše: Samozrejme, ze kdyz nekdo nascriptuje novou past, ktera funguje jinak, nez je zvykle, tak o tom hraci nemusi vedet.
Jo taky mi to nedává smysl co sem to tam motal, asi sem přepracovanýMighty PvP GOD píše: ? ? ?

Ale proti tomu aby se psalo víc infa proč a nač sem tam nic neřek nebo jo ?
za 500-1m nikdo nebude chtit vedet, kde je trebas ismail, dokonce ani kde je stardust pani.Raziel píše:Mohl by se zavést item na kontrolu pozice těch putovních NPC, místo aby lidi měli podezření na to že NPC zmizelo mohli by si za hromadu GP (500k-1M?) poklikat na item, který by jim pozici prozradil nebo za 10k jen řekl že "někde je" ... jestli by NPC nikde nebylo tak by za těch 10k jen napsal info, že nikde není.
Další využití pro gp a nebudou se dokola objevovat dotazy o tom, jestli nějaký resp bugnul (stejně to vždycky znamená, že ten kdo se ptá, jen nemá všechny respy ... )
Kazdopadne se nejake sochy, ktere rikaji, zda neni chyba nekde, kdyz neni, tak je li dotycne npc spawnute, a pripadne kde jde. (rekne to tak, ze ohlasi jmeno regionu (hrac zjisti prikazem .where)).
Ceny budou dle toho, kde se npc vyskytuje a co umi. Takze tak c rozmezi cca 5-100k max.
V souvislosti s timto, se pridaji nove lokace, kde se npc muze respnout, pripadne odeberou nelogicke lokace.
pokud to nebudu muset preskriptovavat.
Tak to by bylo suprAcarus píše:Kazdopadne se nejake sochy, ktere rikaji, zda neni chyba nekde, kdyz neni, tak je li dotycne npc spawnute, a pripadne kde jde.

Né, že bych si chtěl stěžovat ale ještě nikdy jsem mi ho splnit nepodařilo a to jsem questama posedlý ...
Neplánuje se přidat do QB i další questy (které již fungují ale bez zápisu)? Je jich na DP hodně a znám hodně lidí co se opravdu baví vybarvováním questíků na svoje hlavní postavy.
jo tidlidrdla jsem splnil jednou nějak hned ze začátku celkem s haluzí, tam je blbý, když se respne někam do dungu a trčí tam, dokud jí někdo nenajde, což může být hodně dlouho. Jestli by nešlo jim dát timer, po kterým změní pozici, pokud je nikdo nenajde. Pokud to už tak je, tak pardon, ale todle se těžko vypozoruje:)