Nesmyslné tresty a lenost GM

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Sirron Kcuhc
Slime Flourisher
Slime Flourisher

Re: Nesmyslné tresty a lenost GM

Příspěvek od Sirron Kcuhc »

No, chápu, proč je nechtěná tahle činnost, ale jako jail?
Když to není nikde nijak zakázáno???
To je už úplný nesmysl...
To aby se za chvíli člověk bál v dungu zabít cokoliv těsně po respu, aby taky náhodou nezneužíval nastavení(ano, je to úplně totéž - dveře prostě budou otevřené - hlídač umřel..., když to není hlídač je situace úplně stejná - hlídač není a dveře jdou otevřít - zase zneužívám nastavení, bo jsem ho nezabil a jdu dál...).
Nebylo by rozumnější to ošetřit systémově(dveře jen jednou + delší resp hlídače, blbá cedulka nebo hlášení při vstupu), než napřed trestat a teprve, až jich bude víc(bo ne každý čte prohřešky, když toto nikde není zakázáno), než trestat hráče (v očích drtivé většiny hráčů) za nic?
Na to, že nás tu hraje pět a půl, tak fakt trestáte nesmysly, pochopil bych to při 200+ hráčů online ve špičce(běhalo by to moc lidí - moc free gp), ale při špičce 80(z toho 35 dualů) je to naozaj nesmysl...
Johny Matovic
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny Matovic »

Dajte tam dvere na jedno otvorenie s 20 minutovym respom hlidaca a je po probleme :)
Sklb - okrasny clovek
Please, for fuck sake, no revolution.
Cast
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cast »

Ale jako porad si treba uvedomit to, ze to bylo jen 150 logu. 150 logu vysekat trva kolik... neco medzi 30-60 minut? To je jen pohrozeni prstem kde ti dalo gm najevo, ze to nemas delat a dostal si 30-60 minutovou herni penalizaci ktera od tebe vyzaduje jen ten stejny effort kterej si daval do probihani toho nb dungu..
Nereknu, ze by logu dostal 500 nebo 1000, pak bych se tomu topicku nedivil..
Mephist
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mephist »

Dveře na jedno otevření tam nejsou proto, aby měli NB šanci vybrat si tělo, když tam lehnou. Takže leda dát ty dveře až těsně před rewardu.
Mephist|Phenom|Hammer Maiden|Fanatik|Sin|Ryla|Carokrasna|Amanita|Anicka

True victory is victory over oneself.
Ciatronic
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ciatronic »

Abych řekl pravdu tohle je jen hyenizmus protože co sem to zkusil proběhnout tak jeden dung trvá proběhnout 20 sekund a v rewardě je 6k GP tak mi řekněte co je na tom přijatelné že to člověk bude probíhat pořád dokola a nepřijde mu to divné. Za mě je trest přiměřený
Xan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

Bych jeste pridal logy za nadpis topicu : "...lenost gm" :-)
Anselmo
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Anselmo »

Podla mna idealne riesenie:
1. GM spozoruje ze hrac vyuziva zle nastavenie.
2. GM to opravi, znemozni hracovi ho pouzivat.

napriklad takto:
Pri prechode reward gatou sa ulozi prejdenie gatou do postavy. Pri kazdom dalsom prechode rovnakou reward gatou si skontroluje kedy bola naposledy prejdena. Ak je to skor ako < dopln cas podla uvazenia>, tak hrac nedostane ziadnu odmenu.

Vysledna situacia? Hracovy sa to uz neoplati tak nerobi to co sa GMku nepaci.

Trestat hraca za to ze sa mi nieco nepaci, ale ani to neobmedzit aby to kludne urobili dalsi a potom ich potrestat? Nepride mi to ako spravne riesenie :paranoid:
Tommy
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od Tommy »

To musis priste delat vic nenapadne, treba vykvedlat pulku dungu, zbytek probehnout... a pak jit znova, prvni pulku probehnout a vykvedlat zbytek cos tam nechal.

Think smart.

Ale ne, vazne
Nejde udelat proste jen chytra rewarda, kterou kdyz se projde, tak bude mit pro daneho hrace 15 minut cooldown a do te doby ho nepusti "jeste si nezaslouzis odmenu!"?
To by bylo moc fajn.
Neberte život tak vážně, stejně z něj nevyváznete živí.
UO - Dark Paradise - YoutubeChannel
https://www.youtube.com/channel/UCDX--rk_wDwG-gYSUyOE_FA
Pathos Verdes III
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pathos Verdes III »

Tommy píše:To musis priste delat vic nenapadne, treba vykvedlat pulku dungu, zbytek probehnout... a pak jit znova, prvni pulku probehnout a vykvedlat zbytek cos tam nechal.

Think smart.

Ale ne, vazne
Nejde udelat proste jen chytra rewarda, kterou kdyz se projde, tak bude mit pro daneho hrace 15 minut cooldown a do te doby ho nepusti "jeste si nezaslouzis odmenu!"?
To by bylo moc fajn.
Tohle jde jednoduše naskriptovat :)
356515485 - veškeré záležitosti týkající se Orderu.
Anselmo
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Anselmo »

lahsie je davat nezmyselne tresty ako urobit jednoduche zmeny...
Raziel
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raziel »

Mě jen k tomu napadlo, jak má nějakej nováček nebo hráč co tu X let nehrál vědět že ta odměna je velká. Kdyby tam bylo 5k tak by to bylo ok ? Nebo 4, 3, 2, 1? Jak nováček zjistí tu hranici?
Chyba byla v první řadě u GM které tam nemělo takovou odměnu dávat když je to probíhací dung. Vzpoměl jsem si třeba na ice, který se probíhal x krát po sobě kvůli krvi na konci (ted už to nejde protože jsou rychlejší respy hlídačů a krev se stejně kvůli probíhání zrušila). Ale nevím o tom, že by se za to někdo trestal. Věčný problém současného DP, člověk používá jen co je ve hře a stejně se nevyhne trestu.
Jestli se měl/neměl trestat tenhle případ je a bylo na rozhodnutí Fairy - diskuze o tom nemá smysl. Spíš bych řešil do budoucna, jak mají hráči vědět, že dělají něco špatně. A mezi hráče je třeba počítat i nováčky kteří neví nic o nastavení serveru. Těžko se dá na každou takovou blbost ptát GM, zvlášt když například ta hranice "adekvátní" odměny může být u každého GM různá.
Xan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

Tak ne že by celá ta záležitost s probíháním gate v nb dungeonech nezačala až po tom, co se ve prospěch hráčů upravilo omezení pro vstup. Nedivil bych se, kdyby to probíhali hraci s postavama, kteri jsou na hranici pro vstup, tedy dle poslednich zmen tesne pod hranici maxle postavy, co se hlavnich skillu tyce
Zola
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zola »

Mno mě hned vyskočila otázka kam nb hráči když překročí skill pro nb dung mají chodit.Myslim ty opravdu nb , ono to z tech skill kuliček vyleze rychle a ti hráči zdaleka nejsou zkušení.Je tam vcelku mezera.Já vím guilda ale ne každej do ní po týdnu vleze ale to je na jinou debatu.
SóKár : Každý má svojí hlavu a vizi toho jak by to mělo správně. Si mladé GMko třeba se ze svých nezdarů poučíš.
Tommy
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od Tommy »

Osobne bych takovym novackum doporucil chodit na Isl, kde je spousta moznosti "sahnout" si na silnejsi monstra vcelku i bez rizikove, alespon osobne jsem tam PK dlouho nevidel. Dlouhe mesice jsem chodil harvit trolly.

Mozna by bylo fajn udelat nejaky maly questik, ktery by nb hrace donutil jit z hostince prave do islu(nekolikrat, at si zapamatuje cestu).

Jinak co se toho skriptovani obecne tyce, ono asi opravdu neni problem lecos naskriptovat, jenze to tu delaji dva, max tri lidi(rozumej GM). A nikdo jinej tomu nerozumi. A vzhledem k tomu ze to taky zezere dost casu -> skriptovat, testovat. Tak hold ne na vsechno se dostane.
Neberte život tak vážně, stejně z něj nevyváznete živí.
UO - Dark Paradise - YoutubeChannel
https://www.youtube.com/channel/UCDX--rk_wDwG-gYSUyOE_FA
Penelope
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Penelope »

řešíte nesmyslný kraviny, rozumný člověk ví, že je to obcházení nastavení bez toho aniž by tam musela být cedule, jestli to je/bude ošetřené těžko říct, ale věřím tomu, že se nejspíš najde i další člověk kterej si zkusí "rychle" vydělat, je to jen o drzosti a trochu štěstíčka...
Myslím, že přijatelným řešením by byl Karibik. Ale taky si myslím, že může být rád, že nenarazil na někoho tvrdšího, třeba Qvida, ten by se s ním nepáral, nedejbože kdyby s ním chtěl diskutovat.. to by ho určitě s radostí smazal :D

- předpokládám, že cedule se tam přidala - zákaz probíhaní pod trestem jailu
„Člověk, který nikdy nedělá chyby, je člověk, který nikdy nedělá nic“
Theodore Roosevelt
Sirron Kcuhc
Slime Flourisher
Slime Flourisher

Příspěvek od Sirron Kcuhc »

Takhle, mě by to třeba ani nenapadlo probíhat pořád dokola, mě šlo o princip - že prostě zákaz žádný není(teda nebyl, nevím, jestli už je...) a stejně se to trestá...
To taky rozhodně není v pořádku...
Odpovědět