Albion Online

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Mighty PvP GOD
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Re: Albion Online

Příspěvek od Mighty PvP GOD »

Dlho som nad tymto rozmyslal a co som si tak precital o tom trochu tak si myslim ze to bude fajn, hrava to niekto? chysta sa niekto?
Firestorm - Icestorm - Cherry Kisska
Strigwyr - Ego - Agrael - Raid Trooper - Nelly Wayne - [IRSoul]
Rod Sacketts II
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rod Sacketts II »

Uvažuju že tam půjdu po releasu ( Oficiálnim spuštění ).
Systém trošku podobnej UO a o zábavu postaráno protože se bude válčit o suroviny ( lokace kde se nacházej )
LaPiZza
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LaPiZza »

Za mě Albion velice dobrá hra.. Sice tam je brutalně moc hračů všude :D ale fakt super - těžba, výroba, dungy, PVP o to vůbec není nouze :D když se připletete mezi PVP a jedete 10 na 10 tak je to docela haluz :D
Efekty kouzel, shopností atd super.. Občas bacha na záchvat ze světílek :D
Možností je tam opravdu mnoho a UO je to podobné..
Mighty PvP GOD
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Rod Sacketts II píše:Systém trošku podobnej UO a o zábavu postaráno protože se bude válčit o suroviny ( lokace kde se nacházej )
Uplne presne si to zaklincoval. Ten system ako to urobili sa mi velmi paci, zony kde bude to najlepsie sa bude hrat (dufam) bezhlavo PvP a hlavne full loot... to sa mi velmi paci kedze som vacsinu casu tu odohral PK tak premna to bude uplne idealne :)
LaPiZza píše:Za mě Albion velice dobrá hra.. Sice tam je brutalně moc hračů všude :D ale fakt super
a ono je tam nejaky cap hracov na server (serverom myslim jednu celu mapu)? lebo ked som pozeral mapu tak to vyzera byt giganticky velke...
LaPiZza
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LaPiZza »

Mapu teď udělali 2x vetší :D fakt je to obrovský..Je to jeden celek..
Mighty PvP GOD
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

ako riesite tie sr@cky s tazenim surovin? lebo ma to popravde po 3 dnoch prestava solidne bavit aby som donekonecna zhanal po mape suroviny...
Programos
Orc Writer
Orc Writer

Příspěvek od Programos »

Sem si to chtel taky zkusit a voni za to chcou snad 20$ ci co. Mate nekdo account na kterym nehrajete na pujceni? Chtel bych to zkusit.
Obcas prej moc kecam. Kdyztak me zastavte.
NANUK
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANUK »

VIděl jsem v tom potencial, zakoupna jiz beta za 50e, odehrano pres 150h, posledni login zima 2015.
Neschopnost ci nedostatecne nadseni pro hru od hernich gm po vyvojare ma za nasledek extreni lag/bug/cc svet = vzhozene gp,
Mighty PvP GOD
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Ja som si to kupil ale odohral snad len 10 h :D proste mozem j*bat grindit level stovky hodin monotonnymi ulohami... ma to potencial urcite super v black zonach ale je to fail, ked uz som si zaplatil tak nech mozem hned hrat a nie grindit skilly atd..
Sikulka
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sikulka »

je to tak bol to dobry napad ale ten zaciatok je na gulku do hlavy. Mozno to us je aj tym ze v UO by som tiez netrenil skilly lebo by ma to nebavilo
Raziel
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raziel »

Jak to teda vypadá po roce ? Zlepšíli to ? Stojí za to platit ? Bude to někdy free ?
Mighty PvP GOD
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Raziel píše:Jak to teda vypadá po roce ? Zlepšíli to ? Stojí za to platit ? Bude to někdy free ?
Je to uplna zumpa. Fakt som cakal aspon daco...

1. Aj ked si to kupis, priprav sa na poriadne dlhy nudny exp harvest, ale MEGA nudny, but taxis dokola 2-3 suroviny alebo zabijas na kazdej mape banditov

2. Aj keby si platil za urychlenie, tak musis harvit a cakat lebo learning pointy dostavas urcite mnozstvo denne

3. Mapy su robene ctrl+c ctrl+v (mapa rozujem uzemie ktore krizom prejdes na koni za asi 2 minuty) a je tam 100+ takychto map

4. Kvoli tomu ze to urobili pojazdne aj na tablety (aj na mobile to rozbehnes) suckuje to aj po vizualnej stranke

Fakt, kupil som to a dokaxal odohrat zo 15 hodin dokym som nezistil ako dlho este by som musel "expit"... sklamanie roka premna, mozno to skolaci vydrzia hrat ked majh kopu casu popri skole ale pre ostatnych je to skoda kaxdeho centu do tohto failu.
Sikulka
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sikulka »

hlavne zalezi co od toho cakas
ak PVP tak musis zacat s vetsinou hracou lebo dohnat to je nemozne
ak PVM tak je to kusok lepsie ako na dp dungy su rozdelene pre rozne urovne ale vid predosli bod pojazdit ta moze dakto +6lvl kde nemas sancu ani trochu
co sa tyka kraft veci tak to je priserna nuda a aspon man to nebavilo od alfy som to ale nehral tak niaka zmena tam mozno bola
Raziel
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raziel »

No, koupil sem si to, peněz to zas tolik nestojí, abych to ani nezkusil ... závěry ještě nedělám dokud si to nezahraju delší dobu.
Mighty PvP GOD
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Raziel píše:No, koupil sem si to, peněz to zas tolik nestojí, abych to ani nezkusil ... závěry ještě nedělám dokud si to nezahraju delší dobu.
To som ti radsej mohol predat moj ucet za polovicu :) nestoji to vela tj jasne, ale je mi luto kazdeho centu za taku kravinu... tak uvidis ci ta to bude bavit vsak kolko ludi tolko chuti ale od dobrej hry to ma svetelne roky daleko imo.
capp_
Inkless
Inkless
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od capp_ »

na tablet jste to nekdo zkousel?
Raziel
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raziel »

Takže už jsem se dověděl dost, abych zhodnotil AO.

Jsou tři hlavní věci na AO:
1) AO je z 95 procent soustředěno na PvP - boje o uzemí / suroviny.
2) bez skupiny bude uspěšné hraní extrémně těžké - navíc nevím o žádné možnosti jak se prosadit jako jednotlivec (není prakticky žádná další výhoda krom lootu ze zabitého hráče).
3) bez prémium učtu bude těžké trénovat. Na druhou stranu, premium učet jde koupit i za herní peníze.

PvM je tam jednoduše jen nutné zlo a ani tvůrci se původně nezajímali o tuhle část hry. Tedka snad slibovali že s dalším patchem už to nebude na kulku do hlavy, ale nic konkrétního nevím. Z toho co jsem odehrál je to fakt nuda (každá mapa je nachlup stejná a je jedno do jakého dungu jdete, i venkovní mapy mají tenhle ctrl+c ctrl+v styl a to mezi těmi zkopírovanými mapami nemusí být ani moc vzdálenosti ... já sem našel dvě stejné mapy které jsou jen ob políčko od sebe ... ).

Pokecal jsem si i s GM jedné guildy a ten mi říkal že není třeba kdovíjak hrotit top výbavu a expit jak o život, na hraní stačí mít 5tkové věci kde se naexpíš za chvíli (v guildě i za den hraní). Spíš je důležitější mít sestavu na boje.

V kostce systém buildu: každá část equipu má svůj vlastní skill, můžeš nosit co se ti zamane, nejsou tady povolání. Takže můžeš mít třeba leather hrud, cloth helmu a plate boty, k tomu libovolnou zbran / štít / mage knížku... a každá z těch věcí se expí separátně (některé věci se expí hromadně například hammer se expí zároven s libovolnou melee zbraní, nevím proč). Takže je skill na leather hrud, cloth helm, meč, halapartnu, mace, luk, fire mage staff, frost mage staff ... atd. Když chceš vyměnit některou z těch věcí za jinou, tak si ji musíš naexpit od nuly (třeba když místo leather hrudě chceš mít cloth kvůli tomu že ta přidává dmg). Kvůli tomu je třeba at už od alfatesterů, nebo guildy vyzjistit co už jsou osvědčené sestavy, at nestavíte nějaký nesmysl, s kterým vám sice jde PvM ale v PvP budete první v zemi.
Každá věc má passivní a aktivní vlastnosti. Na každý slot vlastnosti na itemu si jde vybrat z několika možností (vyšší tier - více možností). Pokud chcete jiné, tak změnit jdou, ale pak nejdou nějakou chvíli použít (+-30s snad).

S premium učtem dostáváte každý den learning pointy, které jdou použít na libovolný skill místo expení (at už bojový, výrobní, nebo těžící). Premium učet není na učet ale na postavu, takže když si uděláte víc postav, musíte si koupit premium učtů na každou z nich jestli chcete mít její výhody. Lidi to dělají protože pak máš learning pointy na víc postavách, na jedné vrážíš body do těžení a kraftění, aby sis udělal equip na druhou postavu u které utratíš body za bojovky. Tím si dost zkrátíš čas tréninku zvlášt po startu hry když na tom budou všichni stejně a nebudeš tak závislý na tom co ti dá guilda. S premium učem máte i o polovinu více surovin při těžení, což vše hodně urychluje. At žije pay to win :)

PvP samotné je takové že nedá se bojovat všude, jsou lokace safe(žádné pvp) PvP limited (kdo chce, zapne si PvP) full pvp (každý má zaplé pvp automaticky). Zony jsou rozdělené podle toho jaké suroviny se v lokaci nachází, takže top suroviny = full pvp.

Tohle je nějak v kostce základ ze hry, na pvp jsem se ještě nedostal, takže netuším jak zábavné to je, tím že máš o co bojovat atd. I když se mi nelíbí systém výzev (někdo vám klikne na to že chce bojovat o nějaké uzemí a skutečný boj začne za 24h at má druhá strana čas se připravit a dát dokupy sestavu.

Každopádně pro hráče z ultimy bych řekl bude spíš kritická ta absence PvM protože zvlášt na DP hrajou lidi převážně PvM.

Ještě další věc, ačkoliv to zvenku vypadá že jde o full loot, tak tomu tak není. Jsou nějaké mody smrti kdy jste jen omráčení a tak se postavíte sami za pár sec, jak zemřete někde na PvP mapách tak už ale umřete normálně. Pro věci si můžete dojít, ale při každé smrti máte na každou věc +-30 procent že se zničí. Je to asi proto že jinak jdou věci opravovat do zblbnutí a při PvP se jen mění majitel.

Myslím že to hlavní sem sepsal, další je na každém z vás co komu vyhovuje. Jestli chcete od albionu PvM tak určitě jděte prakticky kdekoliv jinam.
Mighty PvP GOD
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Raziel píše: 1) AO je z 95 procent soustředěno na PvP - boje o uzemí / suroviny.
...
2) na pvp jsem se ještě nedostal, takže netuším jak zábavné to je
Da sa povedat ze +- so vsetkym suhlasim a tu vypichnem 2 najdolezitejsie body.

Game designer albionu je uplna bukvica co absolutne nevie ako to navrhnut (alebo rovno cely team co natom robi)...
Ked ma byt hra o pvp, nech ma nenuti tazit suroviny a zabijat NPC... prave tymto pochovali albion, je to fakt bad game.

okrem toho system pvp sa mi papierovo paci (black zony atd), ale kedze som videl pvp ukazky a kazda postava ma len zo 4 ci kolko utocnych abilit, to si mozem rovno mobu zahrat... urcite aj to pvp bude stat za nic...
Mighty PvP GOD
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Mighty PvP GOD píše:
Raziel píše: 1) AO je z 95 procent soustředěno na PvP - boje o uzemí / suroviny.
...
2) na pvp jsem se ještě nedostal, takže netuším jak zábavné to je
Da sa povedat ze +- so vsetkym suhlasim a tu vypichnem 2 najdolezitejsie body.

Game designer albionu je uplna bukvica co absolutne nevie ako to navrhnut (alebo rovno cely team co natom robi)...
Ked ma byt hra o pvp, nech ma nenuti tazit suroviny a zabijat NPC... prave tymto pochovali albion, je to fakt bad game.

okrem toho system pvp sa mi papierovo paci (black zony atd), ale kedze som videl pvp ukazky a kazda postava ma len zo 4 ci kolko utocnych abilit, to si mozem rovno mobu zahrat... urcite aj to pvp bude stat za nic...

edit: a este toto:
Raziel píše:Myslím že to hlavní sem sepsal, další je na každém z vás co komu vyhovuje. Jestli chcete od albionu PvM tak určitě jděte prakticky kdekoliv jinam.
Je to tak. To uz Sokoban je lepsia "pvm" hra ako albion...
Raziel
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raziel »

Mighty PvP GOD píše:Ked ma byt hra o pvp, nech ma nenuti tazit suroviny a zabijat NPC... prave tymto pochovali albion, je to fakt bad game.

Kraftit a těžit právě nemusíš když na to máš guildu. Když prostě chodíš v tom co má někdo jinej v tvé guildě tak to je easy ... protože ono vyrobit ty věci až takový problém není, ale vytrénovat ty těžící skilly jo.

Taky mi přišlo těch abilit k použití málo ... i když je jich 8 a ne 4 ale pořád na nějaké velké přemýšlení to nebude ...

Spíš mi přijde velký problém v tom že si hraním PvP nic nevyděláš ... za uzemí má bonusy guilda na těžení, za zabité hráče máš sice jejich equip, ale pokud nemáš haluz že chodí v tom v čem ty, tak je to ti stejně k ničemu protože to nemůžeš použít bez skillů.

Zas to ber tak že je to beta ... a ještě pár měsíců bude. Navíc jestli to bude hrát tolik lidí jak to vypadá, tak se dá čekat že se hra bude vyvíjet a vylepšovat. Ale maj jako testery hráče, místo aby vytvářeli hru podle své vize, tak se ptají hráčů co chtějí a podle toho to taky trvá.
Odpovědět