Dead Paradise

Vaše nápady a návrhy
Aahz
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Re: Dead Paradise

Příspěvek od Aahz »

Já neteoretizuju, jen říkám co na ultimu říkali kamarádi jak sem je před nějakýma 6ti lety ukecal at to zkusí. A byl to nekonečný trénink a když se rozhodli někam jít tak o všechno přišli a neměli s čím hrát, nechtěli mi pořád říkat o equipy tak se na to vykašlali.
Jestli to má po 6ti letech jiný důvod to nevím. Každopádně už se alespon zvedly skilly hráčům jsou skillpointy no jde to trochu líp alespon ten trénink, ale přicházení o věci zůstalo a vždy zůstane.
Ultima není pro každého. Já hraju třeba hodně lolko s kamarády a když jeden z nich na lolko přivedl jeho kamarády kteří hráli diablo, tak lolko hráli asi 3 měsíce. Jsou zvyklí na PvM a mysleli si že jak si vemou nějakého správného nesmrtelného tanka tak že vyhrajou každou hru. To že na druhé straně jsou taky hráči a ne AI je snad ani nenapadlo. Nebyli zvyklí prohrávat a hrozně řešili každou smrt házeli na spoluhráče atd.

Já jsem se k DP a ultimě dostal přes recenzi ve Score (existuje vůbec ten časopis ještě ? :) ) tak nějaká forma reklamy by možná neškodila, třeba by se tím dal získat někdo nový. Jinak facebook jsem kdysi myslel že je dobrej nápad jako reklama, ale upřímně si myslím že někdo kdo si tam ty příspěvky a komentáře opravdu přečte tak ho asi napadne proč takový hate na každém postu ... je z toho bohužel takové druhé DP forum.
"Já po vás nechci abyste věděli, že 5*4 je 20... mi stačí... když budete vědět... že to je 'Asi' 21."
--Nejmenovaný profesor matematiky
cermi
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od cermi »

Nový lidi pro UO se prostě už nevyráběj a výroba se ani neplánuje. Smiřme se s tím. Pokud chcete vidět větší počet hráčů co tu hrálo dřív, tak s týdením oznámením dopředu Anarchy Day. Vyblbnutí lidi vždycky bavilo. Ale ať se vymyslí cokoli, nikdo novej nepřijde.
Jak řiká Tuxo... "ZABIJU TI CELOU RODINU", ale Strigwyr ví, že som iba lenivy
<Hunter> jj, ryko je takova ticha voda .. vypada jako zmrd, chova se jako zmrd, ale v jadru je to vazne hodnej kluk
Zola
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zola »

cermi píše:Nový lidi pro UO se prostě už nevyráběj a výroba se ani neplánuje. Smiřme se s tím. Pokud chcete vidět větší počet hráčů co tu hrálo dřív, tak s týdením oznámením dopředu Anarchy Day. Vyblbnutí lidi vždycky bavilo. Ale ať se vymyslí cokoli, nikdo novej nepřijde.
Počkej počkej , ty už jsi nového hráče UO snad vyrobil ne?
A jinak taky jsem se o UO dozvěděl ze Score , furt to existuje.Ale nedoporučuju to nikomu kupovat , stojí to nesmysl(200sta nebo víc) a je tam vcelku kulové.Určitě by byla dobré polepšit reklamu , ta fakt vázne.S tou propagací nějakým tím trubkobérem není špatnej nápad.Když mladí hrajou kostičky v podobě maincraftu tak proč ne UO.
SóKár : Každý má svojí hlavu a vizi toho jak by to mělo správně. Si mladé GMko třeba se ze svých nezdarů poučíš.
Delarock
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarock »

I pred 6ti lety byla trochu jina doba, kazdopadne ja si nemyslim ze je problem novy hrace udrzet (s tim jak loot funguje se stejne nic menit nebude tak jako tak), ale vubec privyst, aby to zkusili. Proto rikam to co rikam. Kdyby teoreticky nejakej znamejsi ceskej youtubkar sel nejakej dung, placal u toho svy radoby vtipny komenty, tak verim ze to dost lidi zkusi, obzvlast kdyz jim rekne ze to je zdarma. Nicmene to by bylo potreba aby nejakej takovej tady vubec hral, o cemz pochybuju. Btw porad je registrace vicemene "rucni"? Jestli jo tak to je taky v dnesni dobe celkem problem, lidi cekaj ze se nekde regnou a proste maj account (pokud se jedna o free hru), instantne.
[16:37] Nexios: jako ja ho mam rad
[16:37] Mulambo: ja ne, me dycky pojel a pak se mi vysmal, a pak uz me radsi ani nepojizdel a jen se mi vysmal
-
Smazali mi ICQ :(
cermi
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od cermi »

Streamovat by moh robko, dost by mne bavilo koukat na jejo celodeni sloficky
Jak řiká Tuxo... "ZABIJU TI CELOU RODINU", ale Strigwyr ví, že som iba lenivy
<Hunter> jj, ryko je takova ticha voda .. vypada jako zmrd, chova se jako zmrd, ale v jadru je to vazne hodnej kluk
Nightwish
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Nightwish »

Delarock píše: Ac to rikam fakt nerad, pac to sam skoro nesleduju a nemam to rad, ale imo by DP nejvic pomohlo nejaky promo od znamejsiho "letsplayera".
Pac jak ma jako novej clovek na DP narazit? googlit "stary mmorpg + cesky shard"? Navic asi neznam nikoho krom UO hracu kdo by znal slovo shard. Ten clovek bud tu ultimu musi znat, nebo je to skoro bez sance. Starsi to znaj, pac to v ty dobe bylo novy, dobry, zajimavy, nic moc jinyho na modemu hrat neslo.
Tohle je velmi zajímavá myšlenka! Ta představa, že takový malý Ryko s otíkovkama na uších prochází jesle za nb pala a řve: "Do pi** ten bezhlavej panchart mi dáva pokouřit jak svině!", mi vykouzlila úsměv na tváři.
Každopádně kdybych se jako NB měl orientovat na hru skrz web, tak bych tomu dal těch 20 minut a pak zase vypnul PC a šel sadit petůnie..
Problém bude ten "známější letsplayer". I kdybys mu zkusil vysvětlit, jak to tu funguje, potřebuje mít zkušenost a něčím podloženou teorii, v závislosti na principech hry. Troufám si tvrdit, že i po měsíci hraní ti to takový "zkušený" gamer nevysvětlí tak dobře jako...nevím, jestli ještě hraje vůbec někdo, kdo umí hrát...tj fuk, chápeš kde je háček, ne.

Každopádně by to mohl někdo s pratřičným eq zkusit, 4 fun :lol:
Za mě :palec nahoru:
Mighty PvP GOD
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mighty PvP GOD »

Ak by aj reklama pomohla dpcku a par hracov to skusilo tak by pritom neostali...

Jedna z veci ktora by urcite pomohla je po vytvoreni postavy aby mala hned herne skilly na maxe (mgr bojovky heal) okrem alch tamingu inscriptu atd... a dakde dat npc co vam da hockedy full +5 equip a par bandov a potionov zadarmo... inak je bez sancr nalakat na dp niekoho noveho... stejne pochybujem ze by to preslo vzhlafom na old schoolove gmka a je mi to aj jedno len je to moj nazor :)
Firestorm - Icestorm - Cherry Kisska
Strigwyr - Ego - Agrael - Raid Trooper - Nelly Wayne - [IRSoul]
jackal
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken

Příspěvek od jackal »

Zdravím přátelé, dovolím si reagovat. I když jsem byl hráč co to nechával vždycky plynout, myslím si že zásadní problém je náš věk. Nás tato hra bavila, protože bola vždy jen o fantazii teamu, který měl nějakou vizi a mohl ve hře dodělat cokoliv. Jsem spíše PVm hráč, ne že bych si PVP nezaběhal, ale to bych musel na to mít věci. Jsem schopen si zahrát 2-3 hodiny deně a víc ne. Proto kdybych měl začínat od 0, tak to rovnou zabalím a klidně si najdu hru, kde si brnknu jen občas nebo se připojím párkrát za den a vidím pokrok. Při představě třeba tamingu na dp, kdy se nedá jet ani afk, ale člověk musí obíhat a hledat podle skillu, to nové hráče fakt odradí. Ano poznají co a jak funguje, na co si dát pozor, kde se co nachází ve světě. Ale toho času. Už nejsem malej kluk, kdy jsem měl čas nechat běžet makro I přes noc a ráno jail a já se tomu smál. protože jsem za to makro měl víc, než co mi vzali za jail. To je jedna věc. Druhá věc, že DP se nepohlo o moc dál, když zůstalo pořád na stejné "kouli". Ať si vemu pól, RUNUO, nebo nové sphere, tak každá už umí o trošku víc. Nehledě na to, že se frčí pořád na původní UO - second age. Co třeba High seas, nebo Kingdom Rebor. Ta nová grafika je ůžasná určitě by to tu zvelebila. Když dáte na web fotky hry, tak to pomůže, ale ne určitě z UO second age. Pánové něco zksute, protože když je minecraft postavenej na zábavě ve smyslu tvoření světa, tak proč by DP, nemohlo fungovat na něčem podobném. Dyť UO dokáže být fascinující a velice zábavná.
Tím nechci říkat "kopírujte minecraft"
No, neni to pekne? Viz
http://leteckaposta.cz/719595319
Ulter-Bes
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ulter-Bes »

Pokud bych měl zvýšit množství aktivních hráčů, tak bych uvažoval:
1. cílit na bývalé hráče na dp, kteří optimálně mají postavy a svět uo znají - podle mě nejvyšší pravděpodobnost, že občas lognou - FB vidím jako rodinné stříbro - jak jinak, krom reg. emailů tyto lidi oslovit... - možná ještě přes guildy, které na ně mají kontakty?
Osobně přemýšlím že zase občas lognu - z nostalgie - kdyby to měl být motiv, tak: poslat do světa starým hráčům "připomínku starých dobrých časů" s UO by možná mohlo zafungovat - třeba přes mailchimp/fb "sérii" - screeny z dungů/questů apod..
Možná dát navrátilcům nějaký "bonus" - rozuměj spotřebák na pokopnutí k další hře, klidně odstupňovaný - čím více "mrtvých hráčů to stebou dojde, tím lépe" (navést je do nějakého stávajícího dungu - port in - projít kus patra + port out - brána by rozeznala, jak dlouho postava nehrála a dala by jí keg, jezdítko, apod.)
Možná jim krátce představit "novinky" na dp - hrával jsem roky, s různými přestávkami, ale jsem si 100% jist, že je řada dungů, míst, questů, apod. co bych mohl objevovat... (shrnout novinky třeba posledních 10 let bych se vůbec nebál - jen ať se poznají, ve které fázi skončili)

2. pokud někoho nového, tak vyzrálejší hráče, kterým plytkost nových her vadí - můžou být i mladší, asi ne teenageři - lákal bych je na komplexní svět, na to, že zde opravdu je co objevovat, že hra nekončí za rok, ani za 200 hodin, že je zdarma a že investicí času vlastně získávají něco trvalejšího... (třeba průměrná doba hry na acc/postavu, příp. průměrná doba existence acc by mohla být zajímavým "faktem")
- s youtubery nemám zkušenost, ale nemyslím si, že by je tato cílovka sledovala
- webovou reklamu bych vyloučil, protože její financování odhaduji jako příliš nákladné - konkurence freemium mmorpg bude ceny za ppc apod. zvedat příliš vysoko
- pokud někam, tak bych zapřemýšlel třeba o tom, jestli se nedomluvit třeba s Grygarem z Games TV (stream) - v řadě dílů je retro i graficky nevábné hry - proč by tam nemohla být UO/přímo DP - třeba by i přišel s tím, co by nové hráče mohlo na uo zajímat... (možná jsem vedle, neznám ho, ale jednotlivé díly mají nižší desítky tisíc shlédnutí)
http://ultra-bjes.blogspot.com - blog z uo
Freak
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Freak »

Je tu par dobrych napadu jak prilakat stare i nove hrace, porad je ale podle me problem v tom, je udrzet.

Viz: https://www.darkparadise.cz/Forum/viewt ... f=5&t=5607
nebo jen quote
jimthevamp píše:Ahoj, vím, že to asi nikoho nezajímá, když hraje pět a půl lidí, ale zkusil jsem se vrátit na DP, jenže nehodlám v hraní pokračovat.

Tady jsou důvody proč:

1. Skilly do začátku. Chápu, že v dobách, kdy hrálo 300+ lidí mělo smysl nastavit startovací skilly nízko kvůli hře. V době, kdy je online stejně hráčů, jako je registrovanejch guild, fakt nechápu start healu 10% u vampa.

Na fóru jsem četl, že přece nechceme, aby nám lítali do huby pečení holubi. Nechceme. Na druhou stranu mi je třicet a chci relax po práci. Nechci progressovat několik měsíců postavu. Chci si užít trochu nostalgie. Ne progress. To můžu hrát rovnou nějakou moderní hru.

Neříkám maxlý postavy, ale začínat s 50% skillama by fakt shard (víc) nezabilo.

2. NB vamp. V dobách, kdy existovala, fungovala a pomáhala vampům Camarilla, měly červenošedý začátky smysl. Zapadalo to do lore. Dnes to je jenom zbytečnej vopruz beze smyslu.

3. NB dung. Nechápu, proč skillpointy dávaj bojový skilly až po získání vysvědčení. To by mělo být naopak. V NB dungu vytrénuju postavu a jdu do světa. Tady si mám projít NB dung a pak se mořit s tréninkem ve světě? Jakej je pak smysl NB dungu? Seznámit se s ovládáním hry?

UO je 20+ let stará hra. Všichni ji ovládat dávno umíme a i kdyby ne, tak na to není potřeba separátní lokace.

4. Navigace. Docela blbá, když chcete najít, kde jsou vlezy do NB dungů. Možná by to chtělo vrátit teleport k hostinci, kde před mnoha lety bejval. Rozházený vlezy do NB dungů po světě? To se to snažíte těm noobům ještě víc zkomplikovat?

5. Startovací gear. Iron brnění jako start na jinejch povoláních? V době, kdy nejsou online crafti a nejde sehnat něco lepšího? Navíc nefungujou cechy, kde se dřív dalo něco vysomrovat, příp. vzít z charitní bedny.

Nebudu sepisovat delší slohovku, na to, jak je Dark Paradise skomírající server, je jakejkoliv návrat dost obtížnej a nepraktickej.

Jasně, možná to je tím, že mi už není 12-15, abych u toho mohl sedět osm hodin denně. Evidentně takhle složitý nastavení serveru chcete. Jenže mě to neba.

Takže dík, na nostalgii to stačilo. Na delší pobyt jste mě nepřesvědčili. :(
Ulter-Bes
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ulter-Bes »

Freak píše:Je tu par dobrych napadu jak prilakat stare i nove hrace, porad je ale podle me problem v tom, je udrzet.

Viz: https://www.darkparadise.cz/Forum/viewt ... f=5&t=5607
nebo jen quote
jimthevamp píše:Ahoj, vím, že to asi nikoho nezajímá, když hraje pět a půl lidí, ale zkusil jsem se vrátit na DP, jenže nehodlám v hraní pokračovat.

Tady jsou důvody proč:...
Pod všechno, co tam je psané se podepisuji - jistě by se dala najít série opatření, která by aktivní hráče neurazila a hráčům bez postav pomohla. Je pravda, že nemít postavu na dp, tak o uo už neuvažuji (jiné zahraniční shardy mě nebavily - na to mám dp mechaniku moc pod kůží)
http://ultra-bjes.blogspot.com - blog z uo
Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir Artuhr »

To říkám už dlouho. Udělejme z toho fun server a je to. Trošku to udržujme v chátrání a nechme důstojně dožít se ctí:)
Freak
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Freak »

Lehce mimo..

Co se vlastne stalo s DP2? Uz je to strasna doba... ale pamatuju si ze neco takovyho bylo a vypadalo to, podle me, dobre.

Predpokladam ze dnes by na provozovani dvou serveru uz nebyli lidi, ale presne jak rika Arthur... fun server.
krysakrys
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od krysakrys »

Ahoj,

ja jsem se taky vratil s novou postavou a dle meho nazoru ma porad Dark Paradise a Ultima sve misto v hernim svete.

V dnesni uspechane dobe je to takove pohlazeni po dusi. Kde jeden den michate lektvary a ten druhy se jdete treba podiva, co je tam a onehde. Nerikam, ze muzeme cekat nejaky priliv novych hracu, ale spise ustaleni komunity starsich hracu, kteri jiz nechteji nove a nove efekty a zbrane, ale spokoji se s pomalejsim rytmem hry, kde vse je mozne.
krysakrys
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od krysakrys »

krysakrys píše:Ahoj,

ja jsem se taky vratil s novou postavou a dle meho nazoru ma porad Dark Paradise a Ultima sve misto v hernim svete.

V dnesni uspechane dobe je to takove pohlazeni po dusi. Kde jeden den michate lektvary a ten druhy se jdete treba podiva, co je tam a onehde. Nerikam, ze muzeme cekat nejaky priliv novych hracu, ale spise ustaleni komunity starsich hracu, kteri jiz nechteji nove a nove efekty a zbrane, ale spokoji se s pomalejsim rytmem hry, kde vse je mozne.
Momentálně je připojených 55 hráčů. :)
Freak
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Freak »

A přece se točí :wink:
Odpovědět