Hádanková postupka
Hádanková postupka
O co se jedná.
V neděli večer (pokud do té doby vymyslím odměny, jinak někdy v týdnu) bude na trhu a nejspíše v cove/delucii (kvůli pk, pro které může být velice užitečné hádanky řešit) brána do hádankové místnosti.
Vstup bude stát 5k gp.
PvP ve všech místnostech hádanek je zakázáno. V cove/delucii samozřejmě povoleno.
První místnost je velká a je tam cedule s první hádankou. Od té chvíle dál je postup až na konec stejný.
Hádanek je 20.
Řešením každé hádanky je 1 předmět, který musíte mít u sebe abyste prošli bránou dál(o předmět přijdete). Další hádanka se vám ukáže, když stojíte na poli kam Vás přenese brána a zobrazí se jen tomu kdo na políčku stojí (pokud by se stalo, že vás tam bude více, pole neblokujte, hádanku můžete po prvním výpisu načíst z journalu - trestat to ale nebudu, pokud s tím někdo nebude vyloženě prudit)
První, kdo se dostane k dosud nevyřešené hádance, si vybere odměnu z truhly.
Pokud nebudete mít předmět na postup dál, tak prostě kopněte.
Pokud kopnete a budete mít další předmět odpovědi, musíte projít všemi bránami znovu(a tedy mít u sebe předměty ze všech hádanek, které jste už vyřešili). Je to schválně, aby se zvýšila obtížnost hádanek a odměny se nevybraly za hodinu, a taky z dalších důvodů.
Odměna nezáleží na tom jak těžká je hádanka, ale na tom kolikátá je v pořadí (taky protože obtížnost každé hádanky je čistě subjektivní).
Přidal jsem tam i brány na počítání průchodů, takže při určitém počtu průchodů třeba i navýším odměnu za dosud nevyřešené hádanky.
Topic je na dotazy a připomínky.
V neděli večer (pokud do té doby vymyslím odměny, jinak někdy v týdnu) bude na trhu a nejspíše v cove/delucii (kvůli pk, pro které může být velice užitečné hádanky řešit) brána do hádankové místnosti.
Vstup bude stát 5k gp.
PvP ve všech místnostech hádanek je zakázáno. V cove/delucii samozřejmě povoleno.
První místnost je velká a je tam cedule s první hádankou. Od té chvíle dál je postup až na konec stejný.
Hádanek je 20.
Řešením každé hádanky je 1 předmět, který musíte mít u sebe abyste prošli bránou dál(o předmět přijdete). Další hádanka se vám ukáže, když stojíte na poli kam Vás přenese brána a zobrazí se jen tomu kdo na políčku stojí (pokud by se stalo, že vás tam bude více, pole neblokujte, hádanku můžete po prvním výpisu načíst z journalu - trestat to ale nebudu, pokud s tím někdo nebude vyloženě prudit)
První, kdo se dostane k dosud nevyřešené hádance, si vybere odměnu z truhly.
Pokud nebudete mít předmět na postup dál, tak prostě kopněte.
Pokud kopnete a budete mít další předmět odpovědi, musíte projít všemi bránami znovu(a tedy mít u sebe předměty ze všech hádanek, které jste už vyřešili). Je to schválně, aby se zvýšila obtížnost hádanek a odměny se nevybraly za hodinu, a taky z dalších důvodů.
Odměna nezáleží na tom jak těžká je hádanka, ale na tom kolikátá je v pořadí (taky protože obtížnost každé hádanky je čistě subjektivní).
Přidal jsem tam i brány na počítání průchodů, takže při určitém počtu průchodů třeba i navýším odměnu za dosud nevyřešené hádanky.
Topic je na dotazy a připomínky.
"Já po vás nechci abyste věděli, že 5*4 je 20... mi stačí... když budete vědět... že to je 'Asi' 21."
--Nejmenovaný profesor matematiky
- Zola
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hádanková postupka
Bude to dnes?
SóKár : Každý má svojí hlavu a vizi toho jak by to mělo správně. Si mladé GMko třeba se ze svých nezdarů poučíš.
Bude to dnes.
Ostatní se stydí psát na forum, takže tady jsou odpovědi z icq...
Zákaz PvP se týká jen oblasti questu (tzn po projití bránou z trhu/delucie). Bránu dám stranou města at se to nedá zneužívat, přesto pokud někdo bude utíkat z aktivního PvP do brány častěji (přestože vstup stojí 5k gp), dostane prudiče (nebo hůř). Dohodím "Zákaz PvP" i do první místnosti pro lidi kteří tam spadnou náhodou a nečtou forum.
Dobrá připomínka byla že nezáleží jen na tom kolik lidí projde bránama fyzicky, protože si hráči můžou otázky říct mezi sebou a řešit je ve skupině. Takže odměny zvednu i po nějaké době, jestli budou hádanky nevyřešené.
Jedná se opravdu o hádanky, tedy ne "hádanky" jak udělal před 6ti lety none typu "dones mi tohle" na které jste měli odpověď za asi 2 sekundy. A nemusíte se bát o zasekávání brány jsou otestované, takže pokud Vám nejde projít bránou, tak nevlastníte správný předmět.
Ostatní se stydí psát na forum, takže tady jsou odpovědi z icq...
Zákaz PvP se týká jen oblasti questu (tzn po projití bránou z trhu/delucie). Bránu dám stranou města at se to nedá zneužívat, přesto pokud někdo bude utíkat z aktivního PvP do brány častěji (přestože vstup stojí 5k gp), dostane prudiče (nebo hůř). Dohodím "Zákaz PvP" i do první místnosti pro lidi kteří tam spadnou náhodou a nečtou forum.
Dobrá připomínka byla že nezáleží jen na tom kolik lidí projde bránama fyzicky, protože si hráči můžou otázky říct mezi sebou a řešit je ve skupině. Takže odměny zvednu i po nějaké době, jestli budou hádanky nevyřešené.
Jedná se opravdu o hádanky, tedy ne "hádanky" jak udělal před 6ti lety none typu "dones mi tohle" na které jste měli odpověď za asi 2 sekundy. A nemusíte se bát o zasekávání brány jsou otestované, takže pokud Vám nejde projít bránou, tak nevlastníte správný předmět.
"Já po vás nechci abyste věděli, že 5*4 je 20... mi stačí... když budete vědět... že to je 'Asi' 21."
Tak hotovo, start dáme za hodinu (19hodin) at mají všichni čas se připravit.
Spuštěno. Vstupy na trhu a za branami delucie (východ E z města a rovně po cestě).
- Zola
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Tak první item sem nesehnal , tím to pro mě končí.Napište potom o co jsem přišel.Díky 

SóKár : Každý má svojí hlavu a vizi toho jak by to mělo správně. Si mladé GMko třeba se ze svých nezdarů poučíš.
Neodlogovávejte tam, jsou to dung prostory kde je odlog zakázán. Ty co tam jsou odlog ted vyhodím jen na trh / delucii.
Ještě použvažuju udělat nějaký automatický způsob kopání hráčů ven at tam neblokujete ostatní...
Ještě použvažuju udělat nějaký automatický způsob kopání hráčů ven at tam neblokujete ostatní...
Přidány pasti na 5 min port z questu. Bugfix, nic lepšího mě narychlo nenapadlo. Na proběhnutí bránama které znáte, vyzvednutí pokladu a sešlápnutí další hádanky to bohatě stačí.
Quest pozastaven ... zítra to otevřu až to spravím ... ty port pasti nebudou stačit, leda bych u toho nonstop seděl 

No, tak 2x jsem šel do GATE co je na trhu, a portla mě na místo kde se nedalo hýbat, tak jestli byla hádanka jak se dostat odtamtud, tak jsem ji vyřešil (runebook)
A nebyl sem sám, koho to tam portovalo, tak asi opravit

A nebyl sem sám, koho to tam portovalo, tak asi opravit
STOP SUPPORTU!
Nějaká předpověď, kdy by to zítra mohlo být zase zpřístupněno? 

Zítra jak dojdu z práce (kolem 17) tak to přestavím, nebude to na dlouho myslím tak hodina plus minus. Do večera to pojede.
Někomu sem vzal bránu z pod zadku tak to se omlouvám, ale musím taky jít spát.
Někomu sem vzal bránu z pod zadku tak to se omlouvám, ale musím taky jít spát.
Podle toho co sem slysel tak Hadankova postupka je nejhorsi Q co kdy byl.... Ten kdo ho pripravoval asi nevi ze lidi co nemaji moznost se dostat do nejakeho dungu ten item nemaji... Ale co to je mu vlastne jedno...
Vice takovych Q at nas hraje cim dal tim min.....
Na to ti můžu říct snad jen to, že ne každý quest je pro každého hráče. Pokud má někdo problém s tím, co zmiňuješ, tak by mu rewardy z tohoto questu stejně byly k ničemu. To je jako stěžovat si, že pvp event je moc těžký pro lidi, kteří neumí pvp, nebo, že Živá voda je moc těžká pro clera, který nemá doexpené skilly.Xena píše: Ten kdo ho pripravoval asi nevi ze lidi co nemaji moznost se dostat do nejakeho dungu ten item nemaji...
Ano, udělal jsem to tak aby každý kdo chce hádanky řešit musí hrát a ne afkařit na trhu. Je to krok špatným směrem, kdyby byly hádanky všechny na itemy co ucraftíš tak budou lidi víc chodit do dungů ?Xena píše:Podle toho co sem slysel tak Hadankova postupka je nejhorsi Q co kdy byl.... Ten kdo ho pripravoval asi nevi ze lidi co nemaji moznost se dostat do nejakeho dungu ten item nemaji... Ale co to je mu vlastne jedno...
Noneho hádanky se mi nelíbily, jako zpestření je to dobré, ale hádanka typu "sleduje se s tím okolí->spyglass" prostě nejsou hádanky ale závod s časem, to by ani tak nevadilo ale hráči to splní za chvíli a odměny za takové rychlovky velké být nemůžou už z principu(nepočítám to že měl none špatně nastavenou bránu a nešlo projít dál, takže to trvalo déle

Tady musíš hrát, neprojdeš polovinu bran s craftem a dřevem v báglu a musíš hádanku vyřešit místo abys okamžitě věděl co je třeba. Podle toho jsou odměny->celkově za pár mega za itemy které vás nestojí nic jen hraní ve dvou lidech. Jsem si dovolil moc co ?
Samozřejmě je tady ještě možnost neučastnit se questů které tě nebaví, nebo je nad tvé možnosti dát dohromady výpravu do low dungů, nebo si ty itemy s nulovou cenou koupit přes vývěsku či na trhu.
Viz 3 Hadanka ... Rekni mi kolik lidi ma v bance schovanych 20 Gardu z Deciku??? Nebylo by lepsi udelat ze kdyz uhodnes jednu hadanku,nepotrebujes ten item potom na projiti gaty znova??? Neslo pac to je nedomyslene.....
Tobě přijde divné projít kůli Questu 18x decík ? Prober se, jsi na serveru netušených možností...Xena píše:Viz 3 Hadanka ... Rekni mi kolik lidi ma v bance schovanych 20 Gardu z Deciku??? Nebylo by lepsi udelat ze kdyz uhodnes jednu hadanku,nepotrebujes ten item potom na projiti gaty znova??? Neslo pac to je nedomyslene.....
Však psal Aazh, že tím chtěl dostat lidi do dungů a ty možnosti PvP před decíkem, kterej každá skupinka potřebuje projít 18x, to je přeci bomba.
Nebo to PvP při harvu guardiana, tam také mohli být kvalitní bitky o guardiana.
Nejlepší je, že sám Aazh měl Wizziho za trola, že si nepostavil kvalitně dungy a lidi mu je bugovali přes 1 políčkovou zeď, či ressem přez ní.
A sám to trolí úplně stejně

Kde jsou tresty za podávání si itemů přes zeď ? Nenahlášení chyby. Jail + logy. ????
Naposledy upravil(a) Han Gamms dne 25.04.2016 19:32:57, celkem upraveno 1 x.
Han Gamms píše:...

viz. http://www.darkparadise.cz/main.php?pg=index
Proč Dark Paradise?
4. Dark Paradise disponuje nejkvalitnějším technickým a personálním zázemím toho typu v České Republice a na Slovensku.
6. Dark Paradise tvoří svět pro Vás, podílí se na herním dění, sleduje a bere v potaz Vaše dotazy a připomínky.

Proč Dark Paradise?
4. Dark Paradise disponuje nejkvalitnějším technickým a personálním zázemím toho typu v České Republice a na Slovensku.
6. Dark Paradise tvoří svět pro Vás, podílí se na herním dění, sleduje a bere v potaz Vaše dotazy a připomínky.

- Zola
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Více takových nevděčných lidí jako jsi ty a gm bude čím dál tím mín.Jestli nedokážeš jít zabít mumku do decu tak si u mě lama.Xena píše:Podle toho co sem slysel tak Hadankova postupka je nejhorsi Q co kdy byl.... Ten kdo ho pripravoval asi nevi ze lidi co nemaji moznost se dostat do nejakeho dungu ten item nemaji... Ale co to je mu vlastne jedno...