dobrý večer!
pred pár dňami som si nainštaloval windows 8.1, 64-bit a po pokuse o spustenie hry (s aj bez phoenixu) dostávam chybovú hlášku "cannot open fonts.mul".
kus som googlil a jediný topic, ktorý sa týka tejto chyby v tomto znení som našiel na http://ultima.smoce.net/clanek/Fontmana ... nnot_open/, kde ponúkajú "hotfix" (síce je to v kontexte s yokom, ale spomínaný súbor má upraviť systém súborov ultimy, nie emulátora, takže to považujem za irelevantné) z linku http://ultima.smoce.net/download_file/1 ... gsetup.exe.
tento som stiahol, rozbalil do adresáru ultimy a spustil, nič to však nezmenilo.
skúsil som teda nainštalovať plnú verziu, kde ten fonts.mul bol. nič sa však nezmenilo. patchovať som hru, samozrejme, nechal.
odinštaloval som origošku a nainštaloval som balík z https://webshare.cz/#/file/4zT836JE6k/dp-mapa-2-56-exe (inštalačný súbor pre dark paradise) (kde mi však nikdy žiadne patchovanie neponúklo) nahodil som clienta 1264b a dostal som to samé.
viete mi pls poradiť, či existuje hotfix ktorý som prehliadol?
napred ďakujem
P. S. skúšal som to hlavne bez phoenixu (ako som už spomínal, ale niekedy sa ľudia na fórach aj tak pýtajú, tak reku že to radšej upresním)
chybová hláška "cannot load fonts.mul" pri spustení
chybová hláška "cannot load fonts.mul" pri spustení
moja armáda núbov zahŕňa - Ecki (vamp), Joneleth (necro), Nubik Obycajny (loladin), Astar (cleric), Katrina (craft), Silverblade (craft), Beregond (warr), Elliara (mage), Asminia (ranger). because I can... ICQ = 261129403, email = eckister@gmail.com
-
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Re: chybová hláška "cannot load fonts.mul" pri spustení
do vyhledávání si napiš fonts.mul je tu několik topiků, co se tímto problémem zabývaly..
Lepší lama kamarát ako skiller debil ;)
[Hated] je totiž něco jako sociální stigma.
-Posledním stupněm závisti je nenávist-
Filjins: Ty jo driv sem vypinal UO protoze proti me bylo moc lidi, tedka vypinam UO protoze neni ani hrac...
[Hated] je totiž něco jako sociální stigma.
-Posledním stupněm závisti je nenávist-
Filjins: Ty jo driv sem vypinal UO protoze proti me bylo moc lidi, tedka vypinam UO protoze neni ani hrac...
oooook, takže som poskúšal navrhované riešenia z vlákna http://www.darkparadise.cz/Forum/viewto ... ul#p178110 a z http://www.darkparadise.cz/Forum/viewto ... l&start=20.
prvé nepomohlo vôbec, druhé mi síce pridalo UO do registrov, problém ale pretrváva.
registrový súbor "UO.reg" (ktorý som premenoval na Ultima Online.reg, pretože keď som chcel v registroch vyhľadať UO, nachádzalo mi ho iba ako súčasť rôznych systémových záložiek) som spustil a zapísal sa pod HKEY_LOCAL_MACHINE>SOFTWARE>Wow6432Node>Origin Worlds Online>Ultima Online>1.0
dobrá správa je, že "cannot load fonts.mul už nemám. zlá je tá, že teraz mám 3 nové chybové hlášky ("failed to open mmf ...\lightdx.mul: Error 2", "failed to open mmf ...\light.mul: Error 2" a "failed to open soundidx.mul from HD using a maximum install. Either this file is not readable, your system needs to be rebooted, or the file does not exist and you either need to reinstall or switch to a non-maximum install."). no radosť toto. -.-
zajtra to skúsim preinštalovať z originálu (pretože ten súbor, ktorý je na stránke, fyzicky žiaden z tých súborov nemá a ani sa "neinštaluje", iba rozbaľuje. asi aj viem prečo, nechajme to tak - neoplatí sa dehonestovať takú skvelú vec. btw - GMkám za ten balík smekám!)
.... jooooooj kua tam aj s windowsom osem!
prvé nepomohlo vôbec, druhé mi síce pridalo UO do registrov, problém ale pretrváva.
registrový súbor "UO.reg" (ktorý som premenoval na Ultima Online.reg, pretože keď som chcel v registroch vyhľadať UO, nachádzalo mi ho iba ako súčasť rôznych systémových záložiek) som spustil a zapísal sa pod HKEY_LOCAL_MACHINE>SOFTWARE>Wow6432Node>Origin Worlds Online>Ultima Online>1.0
dobrá správa je, že "cannot load fonts.mul už nemám. zlá je tá, že teraz mám 3 nové chybové hlášky ("failed to open mmf ...\lightdx.mul: Error 2", "failed to open mmf ...\light.mul: Error 2" a "failed to open soundidx.mul from HD using a maximum install. Either this file is not readable, your system needs to be rebooted, or the file does not exist and you either need to reinstall or switch to a non-maximum install."). no radosť toto. -.-
zajtra to skúsim preinštalovať z originálu (pretože ten súbor, ktorý je na stránke, fyzicky žiaden z tých súborov nemá a ani sa "neinštaluje", iba rozbaľuje. asi aj viem prečo, nechajme to tak - neoplatí sa dehonestovať takú skvelú vec. btw - GMkám za ten balík smekám!)
.... jooooooj kua tam aj s windowsom osem!

moja armáda núbov zahŕňa - Ecki (vamp), Joneleth (necro), Nubik Obycajny (loladin), Astar (cleric), Katrina (craft), Silverblade (craft), Beregond (warr), Elliara (mage), Asminia (ranger). because I can... ICQ = 261129403, email = eckister@gmail.com
Mám pro tebe skvělý řešení:
Nainstaluj si W7 a budeš mít klid. Stejně nemáš dotykovej displej, na kterej sou 8 koncipovaný
Teď tu bude každej psát, jak to není pravda
Nainstaluj si W7 a budeš mít klid. Stejně nemáš dotykovej displej, na kterej sou 8 koncipovaný
Teď tu bude každej psát, jak to není pravda

však heeeeeeeej. a nech si hovorí kto chce čo chce - samotný mrkvosoft priznal, že w8 je na dotykovky. to ale nie je dôležité.
skôr mi láme hlavu ako všade na fórach čítam "mne to na osmičkách ide, to musí ísť aj u druhých!"
a mimo toho - je síce pravda, že na druhom notebooku (kde mám sedmičky) mi ide všetko. to ale nemení nič na fakte, že to nejde vymeniť zadarmo a nákladov som mal za tento mesiac dosť aj na malý podnik.
skrátka nechcem vrážať peniaze do niečoho, keď riešenie ktoré mám inde funguje. áno, záleží to od tisíca faktorov. to mi už len je náplasť...
a vôbec - nie ste vy vôbec na technickej podpore microsoftu? oni zvyknú podávať takéto prapodivné riešenia...
skôr mi láme hlavu ako všade na fórach čítam "mne to na osmičkách ide, to musí ísť aj u druhých!"
a mimo toho - je síce pravda, že na druhom notebooku (kde mám sedmičky) mi ide všetko. to ale nemení nič na fakte, že to nejde vymeniť zadarmo a nákladov som mal za tento mesiac dosť aj na malý podnik.
skrátka nechcem vrážať peniaze do niečoho, keď riešenie ktoré mám inde funguje. áno, záleží to od tisíca faktorov. to mi už len je náplasť...
a vôbec - nie ste vy vôbec na technickej podpore microsoftu? oni zvyknú podávať takéto prapodivné riešenia...
Tak nahrad all soubory UO, vem ty co máš v notašu co fungujou a nahraj je do PC, kde máš win 8
toto som už raz skúšal na XP-čku. samozrejme že som to potom musel aj tak nainštalovať, pretože to takto neakceptovalo (client tvrdil, že UO nie je nainštalované).Xblad píše:Tak nahrad all soubory UO, vem ty co máš v notašu co fungujou a nahraj je do PC, kde máš win 8
No šak na win 8 musíš mít originální instalaci UO(kvůli registrům) pak stačí jen nahradit cílové soubory těma z notasu...Ján Páleš píše:toto som už raz skúšal na XP-čku. samozrejme že som to potom musel aj tak nainštalovať, pretože to takto neakceptovalo (client tvrdil, že UO nie je nainštalované).Xblad píše:Tak nahrad all soubory UO, vem ty co máš v notašu co fungujou a nahraj je do PC, kde máš win 8
.... mňa z tej osmičky asi klepne...
takže začalo mi hlásiť, že súbor uo.cfg bol otvorený, ale teraz ho nie je možné otvoriť (alebo také niečo), tak som sa tomu pozrel na zúbok - či má ten súbor všetky povolenia na prístup. systémové konto malo neobmedzený prístup, moje uživateľské tiež a ako tretie som videl "neznáme konto", ktoré malo povolenia iba na čítanie. tak som to zmenil a hra už funguje...
toto som však urobil na hre nainštalovanej z CD. ako to vyzerá pri inštalácii zo .zip-ka na stránke neviem, ale asi to bude niečo podobné.
darmo - už niekoľko krát sa mi potvrdilo, že win8 je OS "posadnutý bezpečnosťou"...
každopádne veľmi pekne ďakujem všetkým zúčastneným za rady!
takže začalo mi hlásiť, že súbor uo.cfg bol otvorený, ale teraz ho nie je možné otvoriť (alebo také niečo), tak som sa tomu pozrel na zúbok - či má ten súbor všetky povolenia na prístup. systémové konto malo neobmedzený prístup, moje uživateľské tiež a ako tretie som videl "neznáme konto", ktoré malo povolenia iba na čítanie. tak som to zmenil a hra už funguje...
toto som však urobil na hre nainštalovanej z CD. ako to vyzerá pri inštalácii zo .zip-ka na stránke neviem, ale asi to bude niečo podobné.
darmo - už niekoľko krát sa mi potvrdilo, že win8 je OS "posadnutý bezpečnosťou"...

každopádne veľmi pekne ďakujem všetkým zúčastneným za rady!