Zabiti blue vs. blue
Zabiti blue vs. blue
Je trestne zabiti modraka modrakem? Nebo se to vse vyresilo zdrazenim vykupu killu na 500k a modraci se ted muzou beztrestne vrazdit?
A pokud je to dovolene, je rozdil nekoho zabit v prirode/meste/dungu?
Dekuji za odpovedi, predevsim za ty od GM tymu.
Cau, Lukas
A pokud je to dovolene, je rozdil nekoho zabit v prirode/meste/dungu?
Dekuji za odpovedi, predevsim za ty od GM tymu.
Cau, Lukas
Re: Zabiti blue vs. blue
Podla mojich zisteni, pokial niekoho zabijes ze chces byt PK, tak v tom pripade je to trestne a mas pouzit PK kamen.
Ale pokial chces niekoho zabit zlotit a nechces byt PK, tak to trestne neni .... asi (Snad tu nezacina "brekot" ako si niekto dovolil zjazdit vaseho clena)
Ale pokial chces niekoho zabit zlotit a nechces byt PK, tak to trestne neni .... asi (Snad tu nezacina "brekot" ako si niekto dovolil zjazdit vaseho clena)
PVP - http://www.fire.websnadno.cz
PVM - http://www.egolego.weblahko.sk
( Firestorm / Icestorm / Cherry Kisska /// Strigwyr / Agrael / Ego / Nelly Wayne / Raid Trooper )
PVM - http://www.egolego.weblahko.sk
( Firestorm / Icestorm / Cherry Kisska /// Strigwyr / Agrael / Ego / Nelly Wayne / Raid Trooper )
je to trestné, alespoŇ za mně, vytvářel jsem pk přírodní cestou, a odměnou mi bylo 2k logu, 15 killů a ještě mě nazvali prasetem (asi za ten ress modráka)
Ano, trestne to je, takze pokial si citas na DP stranke a docitas sa, ze: "Postavou červenou, vrahem, se stane tak, že zabije více než dva modré hráče." a potom, ako niekoho zabijes, dojde GM, da ti 2k logov a xy killov a povie ti: "Na to, aby si sa stal PK, je tu PK kamen...", tak potom pochopis, ze si na DP.
(A nie, v sekcii PK naozaj nic o PK kameni nenajdes, to by si ludia mohli zacat davat pozor a za co by sa davalo 2k logov? )
(A nie, v sekcii PK naozaj nic o PK kameni nenajdes, to by si ludia mohli zacat davat pozor a za co by sa davalo 2k logov? )
Vraj to trestne nieje***
Ale pokial si z nejakej teroristickej al kaida guildy typu Hated, ktora robi ubohym blue zle, tak to nedoporucujem robit
*** - http://www.darkparadise.cz/Forum/viewto ... 3F#p132077
Ale pokial si z nejakej teroristickej al kaida guildy typu Hated, ktora robi ubohym blue zle, tak to nedoporucujem robit
*** - http://www.darkparadise.cz/Forum/viewto ... 3F#p132077
Už kdysi dávno se to řešilo a verdikt GM byl, at si lidi co chtějí pk klikají na kámen, místo toho aby první 3 killy udělali stylem blue vs blue, aby si zároven vydělali nějaký pěkný equip.
-
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
takže když nechci pk ale chci jen zabít modráka za modráka tak mužu jo? jak pozná to gm, že nechci pk?:P mám si dát makro že u každého kouzla to hodí hlášku - nechci být pk ale tebe chci zabít ?:P
Lepší lama kamarát ako skiller debil ;)
[Hated] je totiž něco jako sociální stigma.
-Posledním stupněm závisti je nenávist-
Filjins: Ty jo driv sem vypinal UO protoze proti me bylo moc lidi, tedka vypinam UO protoze neni ani hrac...
[Hated] je totiž něco jako sociální stigma.
-Posledním stupněm závisti je nenávist-
Filjins: Ty jo driv sem vypinal UO protoze proti me bylo moc lidi, tedka vypinam UO protoze neni ani hrac...
Ve světě Dark Paradise je povolen beztrestný vzájemný boj mezi guildami opačného gardu i mezi sebou vzájemně a vzájemný boj hráčů všech vyznání proti PK. Pokud toto porušíte a zabijete hráče modrého charakteru, je vám přičteno jedno zabití (kill). Pokud pravidlo porušíte 3x, stanete se vrahem, tzv. PK - viz. rubrika Player Killers. Toto je zároveň jediný trest, jež viníka za zabití čeká. Nežádejte po správcích Dark Paradise za tuto smrt žádné další tresty ani je o těchto událostech neinformujte.
Na druhou stranu: GM může rozhodnout i jinak než v rámci pravidel, pokud to bude ve prospěch hry.
Na druhou stranu: GM může rozhodnout i jinak než v rámci pravidel, pokud to bude ve prospěch hry.
Guildmaster of Templars
Bazinka[Templar] Ziva voda opet ziskana!
Ducky[Templar] Warrior
Bazinka[Templar] Ziva voda opet ziskana!
Ducky[Templar] Warrior
Tak tak . My jen potřebujeme potvrzení od GM, že když uvidíme někoho, koho bychom třeba rádi viděli čichat kytičku zespodu, ať už z jakéhokoliv důvodu, tak nemusíme absolvovat to únavné martyrium v podobě 10 minutového relogu na PK a dát mu rovnou full servis za modrého za cenu "pouhého" přičtení killu.Ducky píše:Ve světě Dark Paradise je povolen beztrestný vzájemný boj mezi guildami opačného gardu i mezi sebou vzájemně a vzájemný boj hráčů všech vyznání proti PK. Pokud toto porušíte a zabijete hráče modrého charakteru, je vám přičteno jedno zabití (kill). Pokud pravidlo porušíte 3x, stanete se vrahem, tzv. PK - viz. rubrika Player Killers. Toto je zároveň jediný trest, jež viníka za zabití čeká. Nežádejte po správcích Dark Paradise za tuto smrt žádné další tresty ani je o těchto událostech neinformujte.
Minulý týden nám bylo ukázáno, že to je možné, tak raději se ptáme takhle veřejně, pro jistotu.
Tyhle situace jsou vždy složité a ve valné většině o nich rozhoduje více členů GM teamu. Každopádně vždy záleží na situaci a na posouzení GM. Každá situace jedinečná a provázejí je různé okolonosti, proto nelze aplikovat jedno pravidlo na všechny situace.
Uz len ostava zistit, kedy je to v prospech serveru, dat niekomku jail za zabitie blue vs blue...
Ale ten topik co dal Nycte je celkom vtipny, na otazku: Co som urobil? odpoved gm bud a) Gm moze rozhodnut aj inak ako je v pravidlach. alebo za b) dobre vieme a vies to aj ty, co si urobil...
edit post nadomnou: Skoda no... A neni aspon nejaka rada? Trebars eqip nad 500k moze byt jail, kill v ilshenari moze byt jail, clen tejto gyldy moze byt jail a tak?
Ale ten topik co dal Nycte je celkom vtipny, na otazku: Co som urobil? odpoved gm bud a) Gm moze rozhodnut aj inak ako je v pravidlach. alebo za b) dobre vieme a vies to aj ty, co si urobil...
edit post nadomnou: Skoda no... A neni aspon nejaka rada? Trebars eqip nad 500k moze byt jail, kill v ilshenari moze byt jail, clen tejto gyldy moze byt jail a tak?
Qvido píše:Tyhle situace jsou vždy složité a ve valné většině o nich rozhoduje více členů GM teamu. Každopádně vždy záleží na situaci a na posouzení GM. Každá situace jedinečná a provázejí je různé okolonosti, proto nelze aplikovat jedno pravidlo na všechny situace.
A muze se me konečně dostat odpovedi jak byla posouzena moje situace?
Cau, Michal
- Sir Artuhr
- Trhovec
- Kontaktovat uživatele:
Zrejme by bylo dobre to pravidlo vice specifikovat pro prasata a mene chapave. Zakladni pravidlo zaclenit do pevnych pravidel a nehazet vsechno na "Posouzeni GM". Samozrejme vse zalezi na okolnostech, ale pravidla by mely jasne rikat, ze tohle neni spravne a bude to vzdy postihovano alespon nejakou zakladni sankci. V situaci v jake je ted server bych se nerad dozil situace, kdy me dobehne modrak v dungu, schvalne me zabije nebo mi dopomuze ke smrti a v nejhorsim si pak vykoupi kill za 500k, ktery zaplati za muj ekvip.
edit: A netrvalo to dlouho a ma predpoved se mi splnila.
edit: A netrvalo to dlouho a ma predpoved se mi splnila.
Taky proto nějaké blue "PvP" by nemělo být povolené vůbec, stejně tak aby nějací chyutráci obíhali GZ v pěti prskách s tím že si dají signál kdy za 0,5 sec pojedou modráka s hezkým brnkem na sobě... o dungách ani nemluvím
Na to za jakých okolností můžeš s modrákem zabít modráka se může ptát jen někdo, kdo s tím hodlá prasit, co pravidla dovolí.
Na to za jakých okolností můžeš s modrákem zabít modráka se může ptát jen někdo, kdo s tím hodlá prasit, co pravidla dovolí.
Naopak, takováto situace se právě stala nám (rozuměj guildě autora topicu), kdy náš blue člen byl zabit nejmenovaným blue hráčem a to ještě k tomu v rámci okolností spojených s gildovními hrami. Hráč zatím nebyl potrestán. Dnes se situace opakovala 2x akorát s jinými hráči.Na to za jakých okolností můžeš s modrákem zabít modráka se může ptát jen někdo, kdo s tím hodlá prasit, co pravidla dovolí.
Proto se zde na foru ptáme, zda-li je to v pořádku a může se takhle zabíjet bez trestu. Rádi bychom věděli, jak se věci tedy mají a v případě, že je takovéto zabití v pořádku a nebudou se trestat, rádi bychom toho pak náležitě využívali.
Nevim co a jak je trestano ted. Pred casem se stalo zhruba to, co pise
Tuhle skupinku kolem gogo za to nikdo potrestat nemohl, trest dostali za to, ze si nechali ty postavy s kterejma ho zabili a zlotili gardnout a s dalsima postavama v zaloze si je lotli. Ale acc meli dal mraky, pri zabiti musta si zaejakulovali, tak vydarena akceRaziel píše:Taky proto nějaké blue "PvP" by nemělo být povolené vůbec, stejně tak aby nějací chyutráci obíhali GZ v pěti prskách s tím že si dají signál kdy za 0,5 sec pojedou modráka s hezkým brnkem na sobě... o dungách ani nemluvím
- Sir Artuhr
- Trhovec
- Kontaktovat uživatele:
Proc je tak tezke udelat jasne zakladni pravidlo? Min prace pro vas, min prohresku, jasny trest, nikdo se nebude dohadovat. Misto toho aby se nektere veci resily s benevolenci a bylo prihlednuto k okolnostem, tak se resi tvrdym metrem a naopak naprosto ocividne prohresky jako napriklad zabiti modreho modrym v dungu se casto treba vubec neresi nebo se davaji smesne tresty, misto toho aby se to prosetrilo a v pripade jasne viny se naparilo vinikovi 2k logu a nazhle.Acarus píše:Kdo bude prudit, dostane prudice.
Myslim, ze se s tim moc mazete v tomhle pripade. Za chvili nam to vsem preroste pres hlavu. Nejak moc nechapu proc tolik reseni kolem toho.
Moje řeč. Takhle si to sami jen komplikujete a přidáváte zbytečně práci navíc. Když se pevně stanoví pravidla pro to co se smí a nesmí, ubyde přohřešků - míň práce pro vás. Navíc byste se vyhli situaci, kdy se objevují podezření, že se někomu nadržuje atd.
-
- Inkless
Dobrý den,
upřímně jsem touto situací zděšen. Nikdy jsem neměl žádný prohřešek a vždycky se snažím chovat slušně k ostatním, proto mě o to více zaráží, že se zde začíná objevovat nešvar, který je popsán výše. Rád bych požádal o jasné a výstižné stanovisko, neboť jsem se dnes dozvěděl, že díky ignoranci a nezájmu řešit vzniklou situaci, došlo dnes hned 2x ke stejnému incidentu, na víc stejnými lidmi, a s jasným cílem, tedy obohacením se. Zkrátka došlo k tomu, že přehlížením porušování pravidel a udělováním adekvátních trestů, došlo k tomu, že si skupinka lidí z guildy Harpagons začala přilepšovat zabíjením modrých hráčů, byť byly v dungeonu dříve, žádným způsobem je neobtěžovali, naopak byli ještě předběhnuti a zabiti s chladným kalkulem laciného výdělku... (i méně zdatný jedinec si dokáže odečíst 500k od ekvipu obsahujícího ancestralku s +25 kompletem), tedy jsem zvědavý, jaké vyjádření bude k této situaci...Mějte prosím na paměti, že pokud jednou dovolíte něco takového, sami si tím naděláte do bot, neboť si to tito jedinci vyloží tak, že si můžou zabíjet koho chtějí, pokud jeho ekvip převýší výkup killu (právě se to 2x stalo). Byl bych rád, kdyby tomu byla učiněna přítrž. Pokud je ve vašem zájmu, aby na vás bylo pohlíženo jako na herní autoritu, měly by tomu odpovídat i vaše kroky při udělování trestů v těchto situacích.
Domnívám se, že adekvátním řešením této situace by byla potrestání zmíněných viníků přísnými ba přímo exemplárními tresty s nepodmínečným vyloučením z her.
upřímně jsem touto situací zděšen. Nikdy jsem neměl žádný prohřešek a vždycky se snažím chovat slušně k ostatním, proto mě o to více zaráží, že se zde začíná objevovat nešvar, který je popsán výše. Rád bych požádal o jasné a výstižné stanovisko, neboť jsem se dnes dozvěděl, že díky ignoranci a nezájmu řešit vzniklou situaci, došlo dnes hned 2x ke stejnému incidentu, na víc stejnými lidmi, a s jasným cílem, tedy obohacením se. Zkrátka došlo k tomu, že přehlížením porušování pravidel a udělováním adekvátních trestů, došlo k tomu, že si skupinka lidí z guildy Harpagons začala přilepšovat zabíjením modrých hráčů, byť byly v dungeonu dříve, žádným způsobem je neobtěžovali, naopak byli ještě předběhnuti a zabiti s chladným kalkulem laciného výdělku... (i méně zdatný jedinec si dokáže odečíst 500k od ekvipu obsahujícího ancestralku s +25 kompletem), tedy jsem zvědavý, jaké vyjádření bude k této situaci...Mějte prosím na paměti, že pokud jednou dovolíte něco takového, sami si tím naděláte do bot, neboť si to tito jedinci vyloží tak, že si můžou zabíjet koho chtějí, pokud jeho ekvip převýší výkup killu (právě se to 2x stalo). Byl bych rád, kdyby tomu byla učiněna přítrž. Pokud je ve vašem zájmu, aby na vás bylo pohlíženo jako na herní autoritu, měly by tomu odpovídat i vaše kroky při udělování trestů v těchto situacích.
Domnívám se, že adekvátním řešením této situace by byla potrestání zmíněných viníků přísnými ba přímo exemplárními tresty s nepodmínečným vyloučením z her.