Jak na to když chcete diskutovat na neco co je bez diskuze?

Vaše nápady a návrhy
Miramar
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Jak na to když chcete diskutovat na neco co je bez diskuze?

Příspěvek od Miramar »

Tohle bych jsi rad provždy ujasnil .Znam jeden zpusob tzn. zabanovat tazatele a omílače ale co když je to věc obecná a druhým to nahaní strach jse ptat porad dokola aby nenesledovali předešleho tazatele .Dale mě zajíma vlivhračů na chod hry protože mě příjde že poslední dobou nikdo neposlouchá nebo nechce. Hraji celkem dlouho ale poslední dobou mam pocit ze spíše převladá tzv.strachuvlada bez uražky.Ovšem jsou to jen me pocity a doměnky ovšem pokud toto je obecná diskutabilní rovina mam pravo jse ptát ? Par veěcí by to možna spravilo třeba veřejné hlasování ,stale je zde plno kontaktnívch myslím produktivnívch vztahu hrač/GM. Myslim že asi ano je to stale Diskuze o hře ne :wink:
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na to když chcete diskutovat na neco co je bez diskuze?

Příspěvek od Thief »

Nevím zda-li tě správně chápu, ale aspoň na něco se pokusím odpovědět.

1)Zeptat se může kdokoliv na cokoliv, aniž by se musel obávat trestu. Pokud je dotaz smysluplný dostane se mu zpravdila odpovědi. Pokud ovšem dotaz je plný zbytečných citových výlevů, urážek tak na dotaz nereagujeme.

2)Diskuse na něco co je bez diskuze je mezi hráči možná prostřednictvím pokecu. Jsou věci o kterých jsme ochotni diskutovat a o kterých ne. Kupříkladu výše trestů. Sekce "Diskuse o hře" se má týkat aktuálních problémů ve hře a ne vaší nespokojenost s naším počínáním.

3)A co se týká vlivu hráčů na hru, to jsem už odpověděl viz bod č.2. Pokud o věci chceme diskutovat tak k tomu dáme prostor a případně čerpáme z vašich nápadu, rad, postřehů.

Toto je čistě můj osobní názor.
erunno
Pencil Master
Pencil Master

Příspěvek od erunno »

Nezlobte se na mě ale jakožto znalý práce GM (sic na jiném serveru s jiným zaměřením) se mi zdá obecně problém vás (zdejších GM) v tom že pokud dostanete gm pravomoce najednou zapomenete že jste kdysi byli řadovími hráči, doslova se vám to vypaří z hlavy. Ano někteří ještě své herní postavy stále máte, ale doslova jste zapoměli jaké to je být oním obyčejným řadovým pěšákem. Stali se z vás machři a bozi kteří si myslí že jejich názor je jediný dobrý..

Upřímně ve stavu v jakém je tento server co se týče počtu hráčů se divím, některým novinkam jako například "sazebník trestů" ano malé + je že jste tresty relativně snížily. Ale obrovské - je že i když člověk zareaguje ihned po přesunu do jailu stejně se musí vysekat a stejně dostanane snížení všech skillu (i těch co už netrenoval) myslím že bylo dobré když si hráč mohl buď vybrat skilly(potažmo skill jeden ale s vyšším -%) nebo logy, byť to bylo na ochotě daného gm. Protože mi to přijde jako kdyby obžalovaný byl souzen za vraždu ale dostal trest i za to že špatně parkoval a byl mu sebrán řidičák. Myslím že v době kdy ubívá hráču by se tresty spíše měli ubírat jiným směrem než že se takovým způsobem zpřísňují. S těmito tresty by se dalo souhlasit kdyby se ten člověk probral například až po dvou hodinách od provedení kontroly.

PS: Toto není psáno jako provokativní post, ale jako post člověka který děla práci GM.
Dudek
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dudek »

Nezlobte se na mě, ale za 10 let jsem nikdy nebyl AFK, nebo jsem aspoň nebyl přistižen. Nemyslím že argument, jdu na wc, nebo si pustím film při makrování a makro nevypnu tak me netrestejte, Když jdu na wc, tak ho vypnu, když se dívám na film, nemám to ve full screenu, a pokud odepisujete kamošovi na ICQ, s tím, že jeho zprávu máte taky ve full screenu takže nevidim na postavu, tak jste asi vylízaní, tresty nechat. To, že někteří dělají 500 logů měsíc je jejich věc, normální tempo je kolem 100 za hodinu.

PS. Zajímalo by mne, proč první, kdo vytáhl tuhle otázku kolem těchhle sazeb, je Emp, dyť byl vždycky smazanej za bugování, popřípadě zneužití nastavení serveru, nikdy ne za AFK.
Já neříkám nic, ale na moje slova dojde...
Kdo jinému jámu kopá, je u něho na brigádě...
Miramar
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miramar »

Dudek píše:Nezlobte se na mě, ale za 10 let jsem nikdy nebyl AFK, nebo jsem aspoň nebyl přistižen. Nemyslím že argument, jdu na wc, nebo si pustím film při makrování a makro nevypnu tak me netrestejte, Když jdu na wc, tak ho vypnu, když se dívám na film, nemám to ve full screenu, a pokud odepisujete kamošovi na ICQ, s tím, že jeho zprávu máte taky ve full screenu takže nevidim na postavu, tak jste asi vylízaní, tresty nechat. To, že někteří dělají 500 logů měsíc je jejich věc, normální tempo je kolem 100 za hodinu.
Z timto plně souhlasím Mé otazky nebyli směřovany na toto tema ale na tema tohohle saradu jako celku.
erunno píše:Nezlobte se na mě ale jakožto znalý práce GM (sic na jiném serveru s jiným zaměřením) se mi zdá obecně problém vás (zdejších GM) v tom že pokud dostanete gm pravomoce najednou zapomenete že jste kdysi byli řadovími hráči, doslova se vám to vypaří z hlavy. Ano někteří ještě své herní postavy stále máte, ale doslova jste zapoměli jaké to je být oním obyčejným řadovým pěšákem. Stali se z vás machři a bozi kteří si myslí že jejich názor je jediný dobrý..
A na tomhle podle meho nazoru take neco bude nektré věci jsem diskutoval ale moc diskutabilní my nepřipadli nebudu už zde rozvadet co kdy kde ale trochu zamyšlení by zde nebylo od věci.Pamatuji starší GM team docela jme si rozuměli pokecali byla sranda bohužel tohle už asi nikdy nebude :jak říkala Sofia kdesi :lol: Tráva byla zeleneší nebe modřejší v řekach bylo víc ryb :clap:
Strigwyr
Dark Elegizer
Dark Elegizer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Strigwyr »

A co takto urobit formu kaucie?
Dostane sa postava do jailu s tym ze sa jej daju iba logy, bez znizeneho % skillu a kazdy log bude stat 500gp...

Cize niekto dostane 1000 logov donesie do jailu 500k a vykupi si na kauciu svoju postavu :) samozrejme ze je to tiez forma trestu ale trochu ina si myslim.. neplanuje sa nieco take?
PVP - http://www.fire.websnadno.cz
PVM - http://www.egolego.weblahko.sk

( Firestorm / Icestorm / Cherry Kisska /// Strigwyr / Agrael / Ego / Nelly Wayne / Raid Trooper )
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Tady se někdo motivoval řeckem a jejím novým systémem získání peněz do státni kasy. Vykoupení z jailu nebude možné.
Aken
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Aken »

Qvido píše:Tady se někdo motivoval řeckem a jejím novým systémem získání peněz do státni kasy. Vykoupení z jailu nebude možné.
Mě by zajímalo kam se chodí motivovat gmka. Jeden nápad lepší než druhej.
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Já ti to povím a ty budeš chtít chodit taky, to víš že jo.
Aken
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Aken »

Jen se chci zeptat nastavení fame na 0 za první afk prohřešek je taky součástí trestu? V novinkách se nic o tomto nepíše.
Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir Artuhr »

Myslim ze nejake hrani na profi server uz neni zdaleka na miste. Tady se handrkujete o nejakych trestech afk apod. Misto toho aby se to zrusilo a mohlo to prinest par novych ci staronovych hracu, protoze by nemuseli tupe makrovat. Nechapu proc server,ktery pomalu ale jiste umira, si sam sobe podtrhava uz tu stejne pomalu hnijici vetev.

GM by spis meli premyslet jak si udrzet tech par zbyvajicich hracu a treba i nejake opet prilakat. Misto toho se tady lpi na prezitych pravidlech, ktery jsou akorat otravny a nesmysly jako napriklad tvrde trestani afk a prehnane narocne sekani v jailu. Na druhe strane se tady prosazuje politika druhe sance, ktera ma dat moznost starym prasatum, bugerum a podvodnikum se polepsit a pomoct tak zvysit pocet hracu hrajicim na serveru. Takze nejak nechapu smysl tohodle celeho. V konecne souctu to tu clovek muze zabali bud kvuli nechuti k hrani z duvodu nejakeho casove narocneho sekani v jailu a znovutrenovani skillu nebo mu do cesty prijde nejaky 60krat zabanovany empair a tu chut hrat mu zase zkazi on.
Naposledy upravil(a) Sir Artuhr dne 08 lis 2012 19:46, celkem upraveno 1 x.
Xan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

Bych nečekal, že budu s Arthurem souhlasit:D UO scéna logicky upadá, nejde jen o DP, ale monitoruju dění na několika serverech, kde jsem hrál, a všude řeší echt to samý a myslí si, jak ten jejich server je nejvíc v úpadku a to je trochu i k smíchu:)
K věci - souhlasím, že je blbost na jedné straně jsem oficialně znovu pouštět praasata, bugery a obchcávače systému, kteří tu stejně fungují i s banem a na straně druhé tvrdě postihovat AFK.

Návrh: Povolit AFK nevýdělečných skillů (tzn samotným trénováním ten skill nevydělává) - př. povolit afk bojovky, heal, mgr, tracking apod,. nechat v zákazu alchemy, inscription apod. (kraftské skilly netuším, krafta nevedu, ale dělat BS na kudličkách mi závadný osobně nepřijde)

Ať už pro nového hráče(kterých tu myslím nebude ani 10), nebo pro starého, který má zájem si vytrénovat postavu, tak rozhodně není OK např tejden někde postávat a mlátit se, aby si mohl zahrát, protože DP rozhodně není moc NB friendly, protože čerstvá postava sotva obsotjí na hb a konkurovat ijným hrám, kde člověk hraje plnohodnotně od 0 (bohužel to je většinou EXP a LVL systémem postav a NPC), tož si to přeberte
Acarus

Příspěvek od Acarus »

A co rovnou setovat skilly na 100 ?
Magdalenka
Inkless
Inkless

Příspěvek od Magdalenka »

Acarus píše:A co rovnou setovat skilly na 100 ?
To ani ne,ale znam 6lidi co by se radi vratili,ale nechteji jen kvuli novinkam GM teamu.
Souhlasim s napadem Xana dovolit nebo alepson zmirnit tresty s AFK makrovanim.
Mianek
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mianek »

Acarus píše:A co rovnou setovat skilly na 100 ?
tomu rikam slovo chlapa :clap:

Jinak souhlas s Xanem, nevydelecny skilly sprostit afk postihu
Legie (navzdy!!)
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Jako pokud vám nepřijde zmírnění trestů snížení o polovinu logů u prvního afk, u druhýho o 1500 logu a u třetího o 3000 logů, tak fakt už nevím co si představujete. Nevím jestli si uvědomujete, že jail nemá být za odměnu a že trest má být trestem a ne jen plácnutím přes prsty. Pokud je pro vás těžké soustředit se na hru, tak ji nehrejte.
Miramar
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miramar »

Už jse soustředuji možna del než 10 let ale pořad huř a huř asi to bude tim stařím :evil: možna by nekoho zajimalo že život neni jen o nekočícím makrování a že doba se posunula nekam trochu jiným směrem ,možna styl a komunikace a chut nebo nechut neco změnit nekončí jen pohou větou
Qvido píše:Pokud je pro vás těžké soustředit se na hru, tak ji nehrejte.
Promintě AFK jdu uspat kluka budí se mi a brečí "musím vše povipínat broučku než ktobě doběhnu".........
Mephist
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mephist »

Tresty za afk jsou v poradku. Nikdo nechce, abys do hry koukal, staci kdyz jses nekde u pc a mas zapnutyho afk hlidace. Afk kontroly nejsou nijak zakerny, staci mit hlidace na nejaky slova jako ahoj, cau a jmena GM. Tak se ti nestane, ze bys kontrolu prehlidnul. Namakroval jsem tisice hodin a zazil desitky kontrol a nikdy jsem nebyl za afk v jailu.
Kdyby se melo povolovat afk, tak to pak muzou rovnou ty skilly setnout na max, protoze by to nemelo smysl, kazdej by jel 24/7.
Pro stary hrace, co se chtej vratit je tu moznost obnovy postavy. Dalsi postavu si muzou v klidu trenit na dualu pri hrani ty prvni, takze nevidim jedinej duvod, proc povolovat afk trenovani.
A novej hrac ma ted moznost trenovat i hlavni skilly pomoci skillpointu, navic by si kazdej novej hrac mel projit tim vyvojem postavy a ne mit hned celou postavu na max.
Mephist|Phenom|Hammer Maiden|Fanatik|Sin|Ryla|Carokrasna|Amanita|Anicka

True victory is victory over oneself.
Anger
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Anger »

Ja si myslim ze trestani afk uz je v dnesni dobe jinych online her dost mimo a trestani jen ciste vydelecnych skillu alchemy,inscript atd.bojovy skilly bych uz dneska nepostihoval protoze hra samotna i kdyz mate max postavu je uz tak dost tezka.

myslim si ze je to skoda takhle odhanet slusne hrace temito neadekvatnimi tresty.Druha vec chtel jsem si po dlouhy dobe nainstalovat uo na dp a v navodu nefungovala hromada odkazu a na webu mapa taky nefunguje ale to uz vedlejsi :)
Xan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

Psal jsem sáhodlouhej odstavec, ale to by nikdo nečetl, takže jinak:

90% ne li víc lidí již stejně má max postavy, dostatečnej příjem na trein dalších postav, gp i ekvip na zasupportění každé další nové postavy vč prsků, na hb se to stejně množí rádoby afk lidmi, kteří si stoupnou mezi spawn skeletonu a pustí script na hlídaná hp a loot pytlíků.
Tzn nic nebrání člověku plnohodnotně brzo hrát jinej char, jenom trein skillů. Bohužel nevidím smysl nutit lidi trénovat boj skilly mimo gz, protože v tom není pro hráče žádnej přínos, UO je primitivní hra a naučit se hrát danej char si myslím že jde velice snadno a nejlíp až s max skilly, ne missováním slabých npc ve světe.

UO je sice krásná hra, bohužel v tomhle mají + novodobé WoWka apod, protože člověk může díky lvl a exp systému plnohodnotně hrát od 0, to podle mě na DP není možné. Zábava je až s max skilly, kdy člověk naplno využije možnosti charu.

-mám na mysli samozřejmě hráče, kteří už mají nějakou tu max postavu za sebou, nbíků, který by si měli projít vývojem postavy, tu bude sotva pár
-AFK trest jsem měl 1x, protože jsem u toho natvrdo usnul, moje blbost, neříkám, že je těžké to ohlídat, říkam jen, že to ubírá uo na zábavě
Naposledy upravil(a) Xan dne 08 lis 2012 21:37, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět