NB skilly

Vaše nápady a návrhy
Amigor
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Re: NB skilly

Příspěvek od Amigor »

Arianna píše: jinak jak tady nekdo psal o grafice. kdyz sem videl wowko tak sem uznal ze uo je mnohem hezci hra :)

Moje řeč....
Amigor - Padlý anděl,vyhnán svatým Michealem z nebe,jenž bloudí po zemi,a zotročuje všechny duše.
Zortlak - Temny Elfí mág, jenž poznal černou magii, a snaži se zotročit duše, živých i mrtvých.
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Mephist píše:.........
Tohle se mi libí. Uvidíme.
Helloween
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helloween »

Amigor píše:
Arianna píše: jinak jak tady nekdo psal o grafice. kdyz sem videl wowko tak sem uznal ze uo je mnohem hezci hra :)

Moje řeč....
V jednoduchosti je síla, aspoň co se týče mě....Mám raději přehlednější grafiku, než přeplácanou vším možným...
Hugo II.
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hugo II. »

Mephist píše:1) Vytvorit rozsahlou zonu, kam bude vstup omezenej skillama. V ty zone by byly extra slaby monstra, ktery dokaze zabijet i novej hrac s uplne NB postavou. Drop z techto extraslabych monster by bylo malo gp, ale treba specialni poukazky na kade s obyc heal/cure potiony, regy, bandy. Taky bych sem umistil vendory na zakladni zbrane/brnka. Dale by tu byla spousta lehkych questiku(zabij - dones) a za tyto questiky by hraci dostavali linkovany skill booky na nejaky hlavni skilly. Podobny miniquestiky pro zacinajici postavy by mohly byt i v normalnim svete. Ty by byly vytvoreny tak, aby to NB motivovalo k prozkoumavani sveta.
Proste vytvorit oblast, kde by se dalo zabavne hrat i s novou postavou a nebyl kazdej deprimovanej, ze sam nezabije ani obycejnou zombii.

2) Vytvorit na foru sekci "Pomoc zacatecnikum", kde by se mohli novy hraci ptat, jak to tu funguje apod. Mohli by si tu najit lidi co jim pomuzou, nebo je nekam vezmou.

3) Dat na stranky zabalenou hru + fenu se zakladnima scriptama vcetne vsech zakladnich treninkovych, tak aby stacilo rozbalit a mohlo se hrat. K tomu jeste vytvorit na stranky navod, jak vytvaret hotkeys ve fenixu a jak pouzivat makra atd.

3) Rozeslat mail na vsechny registracni maily za celou dobu existence serveru a napsat starym hracum, ze existuje moznost obnoveni starych postav i s jejich skillama. Lidi co tu driv hrali a treba dostali chut vratit se, se o tyhle moznosti nemaj jak dozvedet.

Otazka je, kdo by mel cas a chut to vsechno vytvorit :)
To vypadá jako dobrý nápad, jen ještě bych dal do základu třebas valor brnění nebo něco takového... přeci jen když dostaneš obyč iron, tak ten ti je svým spůsobem k prdu.
Ten, co se pořád válí!
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Kolik naprosto uo nepostizenych lidi myslite, ze zacne hrat? Ten kdo uz tu hral a nahodou nedostane postavu zpatky vsadi na osvedceny zpusob vymakrovani postavy. Byl jste nekdo ten zacatecnicky "dung" ktery se zavedl pro ty kteri se chteji o hre neco dozvedet, nez vlitnou do sveta?
Raziel
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raziel »

Mephist píše:...
Určitě by pár věcí stálo za to zkusit, rozeslat maily upozornit na uo určitě neuškodí.
Co se týká "nb světa" ¨mám obavu, aby tam bylo dost lidí, aby z toho nebyla solohra stvořená jen pro učely vytrénování postavy. Bych měl z toho asi dojem že hraju demoverzi než se dostanu ke skutečnému hraní. Ale urychlení tréninku by to bylo. Pořád jsem ale pro zvednutí počátečních hodnot skillů. Když v nb světě nikdo není, at mají možnost hráči jít i jinam ...hb, maze, orkové v cove apod minidungy ...
NB dungy byly podle mě špatný nápad z toho důvodu že tam nikdo nebyl. Jak jsem si trénoval poslední postavy tak sem tam chodil často ale nikdy tam nikdo nebyl a samému bez skillů se mi to procházet nechtělo. Nakonec jsem to vzdal a prostě postavu vytrénil makrama. Člověk který začne hrát zajde nb dung tam věčně nikdo si asi řekne že je to mrtvá hra.

Ad grafika: grafika wowka je Ok, ale co sem tam nesnášel jsou kamery kdy se ti otočí obraz na uroven postavy kdy jdeš skrz chodbu a přes svoji postavu nevidíš vůbec nic, klikáš na záložky a ani nevíš co se děje. Nebo jak se ti kamera zasekne za nějaký trám a nevidíš taky nic ... pořád s tím člověk musí točit atd, dost otravné. Uo se mi graficky taky vždycky líbila.
Prafotr Morava
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prafotr Morava »

Pheme píše:...
Začne jich asi tolik, jako dokáže napočítat nešikovnej soustružník na prstech jedné ruky :p
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
Pacholek
Inkless
Inkless
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pacholek »

Čau Qvido, vím že máte teď mraky práce se speckami, ale i tak jsem se chtěl jen zeptat, jak moc jsi nad timto topikem přemyšlel?? :) Bude něco z těch návrhů co padlo realizováno?? Osobně mám spíš namysli např. přidávání skillů z rewardy, či nějakým zábavnějším způsobem urychlit růst skillů než jen boucháním v cechu ...
Mephistova část se sekci pomoct začátečníkům na foru + tu zabalenou hru s phoenixem/yokem se mi moc libi, myslim že to taky není špatný nápad a zas až tak těžce a časově náročná záležitost na vytvoření.
Jestli existuje nějaká databáze s registrovanými emaily z dob bývalých, tak by nebylo taky naškodu vymyslet nějaký slušný text o rozvoji a pokroku serveru ( jestli se tomu dá tak říkat :) ) hodit odkaz na stahnuti hry s tou fenou atd... a rozeslat to hromadně po těch emailech.
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

V současnou chvíli se pracuje na upravení nb dungu + věcí okolo. Jaká bude finální podoba si nyní neodvažuju říct. Což znamená, že by človek do světa vlezl už s nějakou průpravou a skillama navíc.

Co se týká Mefistova návrhu, tak to rozhodnutí neleží pouze na mě. Poradím se o tom s kolegy jaké by to neslo pro a proti a případně se podle toho zařídím.

Co se týká pomoci zde na forku, vytvořit sekci není problém. Ovšem kdo bude ochotnej tam sepsat věci, rozumně pomáhat, případně moderovat.
Kesemot
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kesemot »

Neuvazovali ste nad statusom (Young)? Pre vysvetlenie je to status, s ktorym ma postava vsetky veci nb, ale da sa ho udrzat len po urcitu hladinu skillov, po ktorej uz nepojde dalej trenovat, pokial sa hrac sam nevzda Young statusu.
Imma keep it real with ya.
Casho (Scorp (Scorponok, Antagonist, La Muerte, Jack The Lad, Talnir, Percival, Saraqael, La Perra Loca, Annihilation))
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

O tomhle se neuvažuje.
Pacholek
Inkless
Inkless
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pacholek »

Tak nějak mě na noční napadl menší nápad vytvořit ´´něco´´ jako Alidu. Prostě Splň 3 - 5 ukolu ve smyslu
např.
1.ukol: zabij 10 zombie
2.ukol: zabij 10 skletonu
3.ukol: zanoj 10 headllesu
atd.... finalovy ukol by třeba mohl byt dones mi ´´něco ´´ co se nachazi na konci ´´nějakého ´´ nb dungu .... Popřípadě rovnou projdi nb rewardou .....
Po splňění ukolu by dostal odměnu třeba +5 do všech bojových skillů
Při zabijeni by rostli skilly, při splnění q by se mu zvětšil skill a kdyby nahodou ta nb rewarda davala nahodou po projiti třeba +1 / +3 / +5 do jednoho skillu ( nejlepe healing ) tak myslim že o zabavu při trenovni by bylo vcelku postarano :)
Slim
Walking Scribbler
Walking Scribbler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slim »

Tak tiež som sa snažil priviesť na uo niekoho nového ,ale štvalo ich ked chceli neičo zabiť že to toľko misovalo ,neslo by hodiť aspon bojovky na takých 50-60% ??
Severka
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Severka »

Slim píše:Tak tiež som sa snažil priviesť na uo niekoho nového ,ale štvalo ich ked chceli neičo zabiť že to toľko misovalo ,neslo by hodiť aspon bojovky na takých 50-60% ??
Alebo vytvorit new zony s nb verziami potvor :) No nebolo by pre nb super sa presekavat dungom plnym zombikov, headlesov a pod s uplne nb postavou (iron brnko, iron zbran)?? Cize tieto potvory by mali looooow dmg, trafit by sli skoro vzdy bez skillu... Proste zabavna forma treningu :P Na konci takehoto diablo-style dungu by bola naka skill+ rewarda a naka mala odmena :) Este spravit ich trosku viac, nech to neni stale dokola len 1 a nb sa maju na com bavit, kym sa nenatrenia :)
Jedi Knight
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jedi Knight »

Vzhledem k tomu, že jsem po sedmi letech začal asi před měsícem znovu hrát UO a mám NB postavu, je pro mě tato diskuze zajímavá. Musím příznat, že pobíhám po světě a hledám, kterou potvoru dokážu zabít (a je jich opravdu málo).
V Trinsicu jsem odstal v questu za úkol zabít asi 12 skeletonů. Byl to celkem problém, protože se deníček asi za den rozpadl a najít 12 skeletonů pro mě co by skoro NB bylo složité. Svět se za těch 7 let hodně změnil a než jsem našel NB dungy, chodil jsem po hřbitovech. Jenže tam byl respawen tak dlouhý, že se za večer zabité potvory znova neobnovily.Teď jsem asi postoupil, tak mám zabít 14 ratmenů. To je taky celkem oříšek.
Já jsem UO hrál, ale kdybych měl být opravdu NB bez zkušenosti s UO, myslím, že bych to zabalil, protože jsem nevěděl co a jak. Třeba v dungu pod NB hostincem bych uvítal cedulku s tím, že když poběžím dál, jsou tam porty do hostince. Když jsem tam přišel, tak jsem se bál běžet dál a port zpátky na začátnu nebyl.
Teď jsou pro mě NB dungy záchrana. Běžně toho moc pomlátit nedovedu, ale v NB dungách alespoň kousek projdu a něco pomlátím. Myslím, že kdyby se udělala parta NB hráčů, tak by ty dungy šly projít, ale na nikoho jsem tam zatím nenarazil. V tom NB dungu - hostinci se přece jenom občas někdo vyskytl.
Co se týká toho dostal do začátku valorit brnko a +5 zbraně nebo nedej bože bojový skilly a heal na max, myslím, že to není dobrý nápad. To postupné zlepšování je zábavné (i když by mohlo jít rychleji).
Možná by mohl být ještě nějaký NB dung se skillem třeba do 40-45, případně oblast se slabšíma monstrama. Jesle v Minocu jsou do 60 a se svými skilly cca 25-30 projdu jen kousek.
Taky nějaké bych přivátal další jednoduché questy pro NB typu zabij 10 těhle potvor, dones tenhle dopis Frantovi z Yevu. Za to by mohl dostat nejakou drobnost - trochu peněz a regu a třeba odkaz na další quest. Vím, že v Trinsicu to je, ale mohlo by to být na víc místech a navíc někde, kde se ty potvory co máš zabít vyskytují.
Musím říct, že většina questů je mi příjde napsána tak tajuplně, že si s nimi nevím rady (např. přiveď mi zaběhnuté psy. Dostal jsem obojek, ale s tím nejde nic dělat. Přišlo by mi logické poklikat na obojek a na psa, jako že mu ho nasadím. Nebo psa ochočit tamovací hůlkou - to jsem ještě nezkoušel. Teď ji sháním.)
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Zdravím tě,
pokud se nepletu tak zrovna na hřbitovech jsou respy krátké.
Na nových questech pro začátečníky, případně nějaké zvýhodnění pro ně se pracuje. Bohužel nejsme stroje a není to ze dne na den.
Mephist
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mephist »

Jedi Knight píše:Dostal jsem obojek, ale s tím nejde nic dělat. Přišlo by mi logické poklikat na obojek a na psa, jako že mu ho nasadím. Nebo psa ochočit tamovací hůlkou - to jsem ještě nezkoušel. Teď ji sháním.)
Myslim, ze toho psa musis pozdravit.
Mephist|Phenom|Hammer Maiden|Fanatik|Sin|Ryla|Carokrasna|Amanita|Anicka

True victory is victory over oneself.
Irto
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Irto »

Jedi Knight píše:(např. přiveď mi zaběhnuté psy. Dostal jsem obojek, ale s tím nejde nic dělat. Přišlo by mi logické poklikat na obojek a na psa, jako že mu ho nasadím. Nebo psa ochočit tamovací hůlkou - to jsem ještě nezkoušel. Teď ji sháním.)

Toho spravného psa poznaš, jmenuje se tušim zaběhnutý pejsek a jsou blizko NB lokaci. Kde už asi najdeš sám, ochočiš ho tak že klikneš na obojek zaměřiš psa a maš to.

Tyto New-By questy a jejich tajemno jsem nikdy take nechapal, ale vyvoj je a je pravda že GM nejsou roboti a stroje a dělaji to ve svém volném čase jako zabavu a za to klobouk dolu. Vždy by mohllo být lépe a trochu zrychlení progresu skillu si myslim že by nebylo od věci, ale ono to asi neni tak lehke.
Jedi Knight
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jedi Knight »

Qvido píše:Zdravím tě,
pokud se nepletu tak zrovna na hřbitovech jsou respy krátké.
Na nových questech pro začátečníky, případně nějaké zvýhodnění pro ně se pracuje. Bohužel nejsme stroje a není to ze dne na den.
Já jsem měl dům v Moonglow a tak se tam nostalgicky vracím. A tam na HB je respawn asi 4 hodiny.
Vzhledem k tomu, že jsem tu dost dlouho nebyl, tak vidím, co práce se udělalo. Původně tu bylo questů minimum teď na každém rohu narazím na questovou postavu (nebo mi to jako questová postava připadá, i když quest neznám). Teď jsou tu v mrtvolách skillpoitiny a loot je v bagliku, což dříve nebylo. Jen mi příjde, že pri cestování světem toho moc nepotkávám. Zvířat rapidně ubylo a příjde mi, že i monster. Ale třeba jsou jen přesunuty jinam, kam jsem se zatím nedostal.
Chtěl jsem se zeptat. Ty buglý lukostřelci, co střílej jako kulomet asi opravit nejdou že? Vzhledem k tomu, že se to tu řešilo už před těmi sedmi lety a teď jsem u Trinsicu od jednoho takovýho nestačil utíkat.

Jak psal někdo dřív, že by se udělal balíček UO a phenixe a napíše se starým hráčům UO - to mi příjde jako výborný nápad, který by sem mohl lidi přitáhnout. Já jsem se snažil najít nějakou instalačku UO, nakonec jsem našel dvě, ani jedna nefungovala, ale když jsem je nějak zkombinoval, tak to začalo chodit. Bohužel jsem nezprovoznil phenixe ani yoko, takže jedu s assistem. No jsem na něj zvyklý, takže s tím zas takový problém nemám. I když, když čtu, co ty programy umí, tak bych to taky chtěl vyzkoušet. :D
Wallace
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wallace »

HB v britu...
Odpovědět