Dva monitory na jednom PC

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Odpovědět
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Dva monitory na jednom PC

Příspěvek od Thief »

Zdravím, má tu někdo zkušenosti se zapojením dvou monitorů na jednom PC? Včera jsem si zapojil ke svému 19" další 24". 24" jsem si nastavil jako hlavní a 19" jsem chtěl jen jako takovou sub plochu. Jenže problém nastal v tom, že i když mám pro oba dva monitory nastavený optimální rozlišení, tak na 19" je obraz mázlej, není ostrej a barvy jsou vyblitý(barvy jsem nechal na puvodním nastavení a když byl zapojenej pouze 19" tak bylo vše v pořádku) přičemž na 24" jsou barvy i ostrost naprosto v pořádku. Nevíte někdo v čem může být problém? 24" mám zapojenou přes DVI a 19" přes VGA. V nastavení monitorů mi to navíc píše, že ten 19" je branej jako analogový (nevím co to znamená, ale ať víte případně vše).
Navíc na druhém monitoru 19" ani nevidím hlavní lištu i když zkusím všechny možnosti nastavení (jak vedle sebe, tak jako jeden, atp.)

V tomhle oboru jsem "lajk", tak budu rád za každou radu.
Děkuji
Acarus

Re: Dva monitory na jednom PC

Příspěvek od Acarus »

Zda se ze je to tu samej laik.

Kazdopadne ja bych take potreboval radu, nebot ackoliv znam onech 99% vsehomira, tak prave i tato zalezitost spada do toho 1% co neznam. A to jest jak proste uplne nejvic natvrdo dostat
z *.mkv HD filmu MP4 .. tady sem dobrej to umim avidemuxem prevest a celkem rychle na ten mp4 format, coz i televize prehraje. Ale ja potrebuju bud nejak do toho mkv nebo mp4 natvrdo uplne silenym zpusobem nejakym, ale uplne natvrdo dostat srt titulky, protoze ta vyjebla televize tx-l42e3e nebo 3e3 tedka nevim z hlavy presne, to proste neumi a a kdyz v avidemuxu hodim filtr do toho tentonoc, tak mi to neprehrala ta bedna. Nebo tak nak +-
Nycte
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od Nycte »

Acarus

Příspěvek od Acarus »

Prima program tam doporucujou .... a zeptam se rovnou jestli to jde matrosky a jine formaty HD filmu. Setkal sem s dost programama a ty to umeli jen a pouze z avi souboru a ty maj do HD dost daleko obvykle.
Helloween
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helloween »

Já dva monitory mám : Neovo 19 LCD a AOC CRT pak ještě TV, ovšem tři najednou mi nejdou, můžu max jeden hlavní a drujej jako buď duplikace nebo rozšíření.. používám to hlavně když makruju a někam jdu :-)
Helloween
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helloween »

Qvido píše:Zdravím, má tu někdo zkušenosti se zapojením dvou monitorů na jednom PC? Včera jsem si zapojil ke svému 19" další 24". 24" jsem si nastavil jako hlavní a 19" jsem chtěl jen jako takovou sub plochu. Jenže problém nastal v tom, že i když mám pro oba dva monitory nastavený optimální rozlišení, tak na 19" je obraz mázlej, není ostrej a barvy jsou vyblitý(barvy jsem nechal na puvodním nastavení a když byl zapojenej pouze 19" tak bylo vše v pořádku) přičemž na 24" jsou barvy i ostrost naprosto v pořádku. Nevíte někdo v čem může být problém? 24" mám zapojenou přes DVI a 19" přes VGA. V nastavení monitorů mi to navíc píše, že ten 19" je branej jako analogový (nevím co to znamená, ale ať víte případně vše).
Navíc na druhém monitoru 19" ani nevidím hlavní lištu i když zkusím všechny možnosti nastavení (jak vedle sebe, tak jako jeden, atp.)

V tomhle oboru jsem "lajk", tak budu rád za každou radu.
Děkuji
jakou máš graviku? Její grafický čip, ATI, nebo Nvidia?Systém? a verze ovladačů pro gr.kartu. Já měl oba čipy. s Ati sem nikdy problém neměl, Nvidia je na to docela tupá a taky s ní mám občas problémy, když si z druhýho AOC monitoru přehodím na TV.
Jinak přes program od gr.karty moc nenastavovat...dělat to klasicky přes OS ( pravý na plochu/rozlišení obrazovky) někdy to dělá dost problém.
Naposledy upravil(a) Helloween dne 19 dub 2012 12:35, celkem upraveno 1 x.
Nycte
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od Nycte »

Acarus píše:
Nycte píše:...
Prima program tam doporucujou .... a zeptam se rovnou jestli to jde matrosky a jine formaty HD filmu. Setkal sem s dost programama a ty to umeli jen a pouze z avi souboru a ty maj do HD dost daleko obvykle.
Netusim neskusal som :) ... Kazdopadne napr toto mas urcene na MKVcka a to by uz slapat mohlo :)
Helloween
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helloween »

Acarus píše:Zda se ze je to tu samej laik.

Kazdopadne ja bych take potreboval radu, nebot ackoliv znam onech 99% vsehomira, tak prave i tato zalezitost spada do toho 1% co neznam. A to jest jak proste uplne nejvic natvrdo dostat
z *.mkv HD filmu MP4 .. tady sem dobrej to umim avidemuxem prevest a celkem rychle na ten mp4 format, coz i televize prehraje. Ale ja potrebuju bud nejak do toho mkv nebo mp4 natvrdo uplne silenym zpusobem nejakym, ale uplne natvrdo dostat srt titulky, protoze ta vyjebla televize tx-l42e3e nebo 3e3 tedka nevim z hlavy presne, to proste neumi a a kdyz v avidemuxu hodim filtr do toho tentonoc, tak mi to neprehrala ta bedna. Nebo tak nak +-
http://www.aimersoft.com/tutorial/conve ... o-mp4.html zde je rada skus a uvidíš
Skuhry
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skuhry »

zkus MKVmerge
Blatos
Walking Scribbler
Walking Scribbler

Příspěvek od Blatos »

Sam take dva monitory provozuju, jeden pripojeny pres DVI druhy D-Sub. Na tej rozsirenej plose nikdy woknova lista neni a ani nebude. V nastaveni ti to pise "analogovy" proto, ze to mas pripojeny pres D-Sub, coz je analogovy pripojeni (nicemu to nevadi). Zacal bych tim, ze bych jen tak z prdele zkusil nastavit jako hlavni monitor tu 19". Jestlize problem s barvami a ostrosti pretrva, zkusil bych, jestli neni vadnej druhej vystup na grafice, kde mas pichlou tu 19".
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Můj problém byl vyřešen, děkuji za snahu.
Prafotr Morava
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prafotr Morava »

Takže už nejsi laik?
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
Wallace
Pencil Master
Pencil Master