MC

Vaše nápady a návrhy
Bereg Sunrise
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

MC

Příspěvek od Bereg Sunrise »

Ahoj,
měl bych dotaz na GM. Za poslední rok nebo možná i déle mi přijde, že se na serveru hromadí kvanta Magic Coinů. Vím, že mají různé využití, ale dle mého názoru to dost degradovalo cenu + zbraní (hlavně +9) a zvýšilo to jejich množství. Před zavedením MCček z reward byly ceny využitelných (hala, barda, hc, luky...) zbraní 150k. Dnes je jich tolik, že cena klesla na 30-40k a nikdo to moc nekupuje. V bance se válí statisíce MC bez většího využití. Zároveň to i degraduje +9 zbraně v pokladech, protože jejich cena je velmi nízká a dostupnost vysoká. Takže...

1. Zvýšit cenu z recyklátoru
2. Omezit MC z reward (tuším, že to už se i dělalo?)
Severka
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Re: MC

Příspěvek od Severka »

Bereg Sunrise píše:Ahoj,
měl bych dotaz na GM. Za poslední rok nebo možná i déle mi přijde, že se na serveru hromadí kvanta Magic Coinů. Vím, že mají různé využití, ale dle mého názoru to dost degradovalo cenu + zbraní (hlavně +9) a zvýšilo to jejich množství. Před zavedením MCček z reward byly ceny využitelných (hala, barda, hc, luky...) zbraní 150k. Dnes je jich tolik, že cena klesla na 30-40k a nikdo to moc nekupuje. V bance se válí statisíce MC bez většího využití. Zároveň to i degraduje +9 zbraně v pokladech, protože jejich cena je velmi nízká a dostupnost vysoká. Takže...

1. Zvýšit cenu z recyklátoru
2. Omezit MC z reward (tuším, že to už se i dělalo?)
3. Zrusit zbrane v recyklatoroch a najst ine vyuzitie pre MC (kupit si daco pekne za 100k MC a podobne...)
Illidan
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Illidan »

Pridat do recyklatoru nech sa mozu recyklovat +5 +10 + 15 armory !
Wilson
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wilson »

Illidan píše:Pridat do recyklatoru nech sa mozu recyklovat +5 +10 + 15 armory !
kdybys běhal pvp, když už máte tu frakci, tak bys je využil ;) ... ale já vím že štítaření je jednodušší :p
Severka
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Severka »

To pomoze k ubytku MC no... :P
Arianna
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arianna »

jak pise bereg. komplet prekopat (ale nevim jak, nejak jsem nad tim nepremyslel ten recyklator/MC system). zdrazit momentalne zbrane, a snizit drop MC...a nebo zbrane nechat za stejnou cenu jake jsou, ale rapidne snizit ten drop Mc...

Timhle by se zlepsily i poklady, vzhledem k tomu ze by +9 zbrane ziskali zase svoji pozici na trhu... V dnesni dobe jsou +9 zbrane absolutne bezcenne a nosi se uplne vsude...

Zase na druhou strnau porad pada velka spousta +9 zbrani z lockovacek... Takze tezko rict co stim :)

A nebo to vratit do stavu tak nejak 3-4 roky zpet? kdy byl clovek rad ze nahrabal Mc na +9 HC/LBA/Halu
Xan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

ale cokoliv vracet a měnit zpět toho moc nevyřeší, rptože už tu jsou ty lidi, co mají ty tunový zásoby MC i +9 a když by byla naspatnuí změna tohoto systému, tak honem naběhnou do dungu a vymění to vše za +9 a zas to bude půl DP držet a půl DP zas bude mit prd, takovyhle změny by museli jit pomalu ruku v ruce s wipem:D
Ursus Arctos
Walking Scribbler
Walking Scribbler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ursus Arctos »

to teda... aktivně sem hrál asi měsíc a půl prošel sem tak 30 medium dungů a skoro 100k MC třeba kámoš co hraje delší domu jich má asi 1,5M takže měnit to teď? to je už asi škoda slov ...
Které víno je nejlepší? To z cizího sklepa.
Arianna
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arianna »

To je mi samozrejme jasne. takovato situace nastala i s nedavnou reformou jezditek...proto by se melo dat asi nejakych par chytrych hlav dohromady a mohlo by se neco vymyslet :)...mozna dat moznost ze by bacharka dejme tomu za 7k Mc prodala lamku... pro nekhoo by to byla mozna lepsi varianta nez 25k

Ono asi popravde zvysovat cenu v recyklatorech nema smysl...to by se musela zbran pohybovat okolo 50k MC/kus

Jeste me tak napadlo treba by byla i moznost udelat v nejakem dungu (dejme tomu ankh) by byla gata kde by by treba za cenu 80k-100k MC byla bonus mistnost, ve ktere by nebyl poklad byly by tam napriklad 2 lvl 10 potvory + nejake sentryny se zakazem kempeni jako na nb rune :)...takze apson nejaky odliv MC, lidi by tam mozna chodili s tim ze jim dropne soska/drat mapka lvl 5 ci cokoliv, a pomaloucku polehoucku by se vytracely MC :)

Edit: popripade tam nezakazat kempeni ale kdo by tam byl dele jak 2h (coz je vicemene resp kazde lvl 10 potvory) by se rozsvitila runa v delu a mohli by tam naletet pk(jako na frakcni golthian stity). cimz by se vyhovelo i pk komunite :)... berme to tak kdo chce moc nemusi mit taky nic :)
Irto
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Irto »

Nemá být v principu relativne dostupné to co je potreba pro hru a ziskat se da hraním? Nejak nedokazu pochopit jaky bonus pro hrace bude zruseni nebo snizeni zisku MC coinu? Popripade zdrazení zbraní v reciklátorů? Komu to pomuze u koniku se da rict pomuze to rangerum kterí netamují na kseft ale pro sebe a kamarady protoze se omezi jen obihaci kteri nezabijeli najty ale jen skacou od spawnu k spawnu. Toto pomuze komu?

Osobně nevidím jediný positivum změny kterou navrhujete. Zbraňě jsou de-facto spotřebak pro postavu, podobně jak regy pro kouzlici povolaní. Chcete snizit množstvi, navrhněte to formou sniženi durability zbraní kompletně všech v reciklatorech aby měli max třeba 50dura. Ty co budou padat jinde mohou mit znatelně lepši durability (nevim zda jde skriptem)

Chcete snizit mnozstvi MC coinu proc nejdete navrhy stylu nedalo by se platit za potrebné regy v recyclatorech MC? Napriklad 10000MC za 1000 Regu vybraného typu? Konkretne MR, Eony a pod shanet se da ale zadna hitparada to neni toto je možnost jak to sehnat snadneji. Zbraně jsou v prinvipu chapany jako spotřebak pro DMG deal.

Fakt nechapu ale smysl tohoto topiku komu a čemu navrhnutymi změnami hodlame pomoc?
Arianna
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arianna »

nechapu proc by zakladatel tohoto topiku mel nekomu pomahat nebo lepe receno cemu by mel timto pomahat. to ze je na dp posledni dobou neskutecne mnozstvi MC je vec znama. ze se 50% lidi na dp vali v bance staticice Mc taky. tak proc neudelat neco co by lakalo hrace k utraceni techto penizku. pises tady nakupovat regy za MC ti snad prijde ze tady je malo vendoru? kem v britu jich je asi 7.

Ale kdyz uz jsi tak svetaznaly tak zbran kterou by sis koupil s 50 durab by si rozbil za 2 vetsi dungy...a to nepocitam to ze kdyz ji stahnes s 50 durab na 25 tak uz to nema skoro zadnou dmg...
Mihal
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mihal »

Irto píše:Nemá být v principu relativne dostupné to co je potreba pro hru a ziskat se da hraním? Nejak nedokazu pochopit jaky bonus pro hrace bude zruseni nebo snizeni zisku MC coinu? Popripade zdrazení zbraní v reciklátorů? Komu to pomuze u koniku se da rict pomuze to rangerum kterí netamují na kseft ale pro sebe a kamarady protoze se omezi jen obihaci kteri nezabijeli najty ale jen skacou od spawnu k spawnu. Toto pomuze komu?

Osobně nevidím jediný positivum změny kterou navrhujete. Zbraňě jsou de-facto spotřebak pro postavu, podobně jak regy pro kouzlici povolaní. Chcete snizit množstvi, navrhněte to formou sniženi durability zbraní kompletně všech v reciklatorech aby měli max třeba 50dura. Ty co budou padat jinde mohou mit znatelně lepši durability (nevim zda jde skriptem)

Chcete snizit mnozstvi MC coinu proc nejdete navrhy stylu nedalo by se platit za potrebné regy v recyclatorech MC? Napriklad 10000MC za 1000 Regu vybraného typu? Konkretne MR, Eony a pod shanet se da ale zadna hitparada to neni toto je možnost jak to sehnat snadneji. Zbraně jsou v prinvipu chapany jako spotřebak pro DMG deal.

Fakt nechapu ale smysl tohoto topiku komu a čemu navrhnutymi změnami hodlame pomoc?
Ako mi bolo povedané, ževraj som na teba ako býk či čo, musím ťa uistiť, že nevyhladávam tvoje posty alebo neviem čo ... reagujem čisto argumentačne na problematiku. A to čo poviem, za tým si aj stojím a dokážem obhájiť.
Ano zbrane su spotrebak, lenže ked je MCčiek veľa, degradujú sa absolútne nižšie plusovosti zbraní. Každý ma +9 zbraní plné pytlíky(aj začínajúci hráči), takže sú to len hromadiace sa itemy. Tudiš by bolo dobré, aby sa s MCčkami, ktorých má každý stotisíce až miliony začalo niečo robiť a hlavne znova ich zatraktívniť (navrhujem absolútne vymazať z reward gate) alebo im dať dalšie využitie. Tento krok som chápal zo strany GMiek ako podporenie enchantovania zbraní, ale teraz, ked soulshardy nepadajú takmer vôbec oproti minulu, enchantovanie asi už nebude nikto provozovať, takže ničenie zbraní enchantovaním úplne odpadá. Okrem toho zbrane padajú z príšer a sú aj v lokovacích pokladoch takže dosť široké spektrum získania.
Nápad s durabkou by bol super ale za terajších podmienok by si z MCčiek urobil absolútny odpad ... Asi nevieš ako sa rýchlo ničí zbran s 5O durabkov ... osobne si dovolím tvrdiť, že viac ako 7 dungov nevydrží a to v polke dungu bude mať výrazne oslabenú dmg. Ja som s lukom s durabkou asi 6O za jeden dung dal 8 durabky a to som ho menil v polke dungu, lebo nemal dmg. Takže takéto zbrane by mali využitie len v PVP možno ... Ak by sa ničenie zbraní urobilo rovnomerne (je jedno či má 15O durabky alebo 5), je to myslím velľmi reálna alternatíva ...

Ohladom toho tvojho porovnávania s jazdítkami ... Nový spôsob tamingu si myslím vyriešil problem so scriptami typu kopne rangera na miesto cez runu, tamne a kopne na dalšie miesto, čo je super ... ale ako som tvrdil, ceny jazdítok prudko stúpli a z tamingu je v celku slušný, až nadčasový zárobok (počul som, že je tak 5 respov. takže 2xkonik = 30k, 2xzost = 50k a 1x pack? ... takže 80k za max pol hodinku). Najlepší zárobok za pol hodinu. A to ste hovorili, že sa ceny dajú do normálu ... žial, mal som pravdu ja ..
Arandil
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arandil »

Wilson píše:
kdybys běhal pvp, když už máte tu frakci, tak bys je využil ;) ... ale já vím že štítaření je jednodušší :p
Na to,ze nehras mas az moc dobry prehlad...nevypustaj z huby zase nejake neziadane vykaly a skus komentovat veci,o ktorych aspon nieco vies..aj ked viem,ze toho moc asi nebude :p.Guilda TOP beha aktivne jak PVP tak aj PVM,to ze pouzivame v PvM stity nieje nikde zakazane,pokial sme aktivny v pvp.Takze ti odporucam si najprv prestudovat pravidla,nasledne na to zacat hrat pokial chces sudit nejaky momentalny stav guildy kym ju zacnes z niecoho osocovat :P
Shadowsong
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shadowsong »

ja byt na mieste gm, tak do pokladov nedavam ziadne zbrane ked ich je tak strasne moc vela a chcete zvysit ich cenu.
how to play gangrel:
bind greater blood to every key on keyboard
roll your face over the keyboard
...
???
profit
Wilson
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wilson »

Arandil píše:Na to,ze nehras mas az moc dobry prehlad...nevypustaj z huby zase nejake neziadane vykaly a skus komentovat veci,o ktorych aspon nieco vies..aj ked viem,ze toho moc asi nebude :p.Guilda TOP beha aktivne jak PVP tak aj PVM,to ze pouzivame v PvM stity nieje nikde zakazane,pokial sme aktivny v pvp.Takze ti odporucam si najprv prestudovat pravidla,nasledne na to zacat hrat pokial chces sudit nejaky momentalny stav guildy kym ju zacnes z niecoho osocovat :P
Já reagoval na stav, který sem zažil, když jsem ještě hrál, a z toho co se mi sem tam donese, tak mi nepřišlo, že by se něco změnilo. A dále si myslím, že když prostě má někdo ve frakci klera, měl by běhat pvp i za toho klera, kor když chce na něj golthian do dungu. Proto si myslím a můžu i z vlastní zkušenosti říct, že ty jím zmiňované brnka pak mají využití. To že ale situace je jiná a vy si lognete párkrát za měsíc např. negra, který je nejvýhodnější na pvp, bohužel systém je tak nastavený ...
Bereg Sunrise
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bereg Sunrise »

Pro ty co to nepochopili (hlavně Irto). Tak by to mělo vypadat asi takhle:

- zbraně +1-+7 .....standart z lehce dostupných NPC i po světě
- zbraně +9 ..... nadstandart
- +10 a lepší zbraně/specky/TOP zbraně ..... velmi vzácné, pouze doplněné od GM v pokladu

Je právě smutné to, že se ten standart posunul k +9 zbraním právě díky nehoprentní zásobě MC ve světě (viz post výše 30 dungů a 100k MC= 5 zbraní ? Nevím, ale myslím, že za 30 dungů medium 5 zbraní nerozbiju). Zvykli jste si díky MCčkám, lockovačkám a zásobám +9tek v pokladech + dropu z příšer, že +9 je prostě standart a je asi tak dostupná jako židle, na který sedím. Tak by to být nemělo. +9 zbraně by neměly být standart (viz Irto to co je potrebne pro hru relativne dostupne). No ono uz to práve není relativne dostupné, ale je to naprosto lehce dostupné. Tím se degradují poklady, trh se zbraněma a přestaly se využívat třeba +7čky v lehčích dungách. Šel jsem poslední dobou s pár lidma co bežně chodí low a medium dungy a nejsou to nějací boháči a co myslíte ? +9 Hala, katana, HCčka, LCčka a já nevím co všechno. Podle mě chyba a největší podíl má na tom množství MC.
Je jasný, že jakákoliv změna se projeví až v odstupu měsíců. Ať už zdražení v recyklátoru nebo omezení MC z reward. Já za sebe navrhuju-

- omezit MC z reward výrazně
- zdražit zbraně v recyklátoru na 70-100k MC/ksu, aby se zredukovaly zásoby
- méně doplňovat v pokladech
- umožnit platbu MCčkama za další věci v dungu (jezdítko, spotřebák atp.)

Za dobu co hraju jsem byli léta všichni zvyklý, že z dungu padly 0-3 zbraně, přičemž se nestávalo běžně že to byly zbraně "použitelné". Až poslední dobou rok cca se z těchle zbraní staly dostupný věci považovaný za herní standart pro dle mého názoru velkou část serveru.
Acarus

Příspěvek od Acarus »

Jen pro ujisteny moje verze...
+9 nejzbran pro Vas (tj hala, lba, hxb, atd.) lze z recyklatoru vytahnout ?
Papez
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papez »

Omezit až zrušit MC z reward a do recyklátorů možnost přidat možnost nákupu +3 a +5 zbraní, +5 a +10 brnění, třeba i +15 za vysokou cenu MC, s možností ho i recyklovat. To by mělo časem snížit množství MC. Za MC přidat možnost nákupu i dalších věcí, ale magesek a deathek ne, těch jsou určitě kupy. Třeba i munici jako šípy nebo šipky(2mc), cobovky (30-50 000mc) nic moc dalšího mě teď nenapadá ...
Papez - The Vampire.
Hodny Stistko - The Mage.
Lara Craft - The Craftswoman.
Pytlak Riha - True NB Ranger
Svaty Otec - True NB Cleric
http://www.laracraft.cz
Xan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

+3 a +5 zbraní bude teda minimalní odbyt, cobovky to by se libilo kazdymu, jen ne GM podle me:)
Irto
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Irto »

No je to o úhlu pohledu co kdo považuje za standard. Nesouhlasím s tebou ohledně toho že +9 mají být nadstandard a to s několika důvodu.

1)Je jedno z hlavních věci určující jakou DMG daná postava používající zbraň dá.
2) Specializace jenž nejsou závislé na zbraních na tom budou profitovat nejvíce (časem) Kouzlící povolání..., Vamp, Shaman.

Ono hra i zásoby se vyvíjí. Nejsem osobně přesvědčen že snížením získávání oběživa prospěji hře. Ano někomu se MC kupí a nic za ně nekupuje, ale je to díky času. Ono ten post o těch 100K MC a pod já hraji tak jak čas a chuť dovolí 2-3 dungy za týden ale za posledního cca pul roku jsem hrál i dost víc a momentálně mám 113K MC kupoval jsem tak 2x v reciklatoru nějaké zbraně ale tuny toho nemam. Pravda nemusím aspoň zatím si dělat zasoby jako křeček protože si říkám když bude zle tak si to mávatko koupím v reciklatoru.

Osobně jsem pro odliv oběživa stylem zvýšení nabídky toho co se dá za oběživo koupit než jeho devalvací a znehodnocením. Hromadění MC není problém reward, (Kdysi hytloth daval 15K goldu) ale faktem že za MC se fakticky kupují jen zbraně a například kouzlící povolání nemají důvod je utrácet.

Jinak můžeš totiž zdražt zbraně klidně na 100nasobek jediné co se stane je že je přestane určitá skupina mít jiná jich bude mít stale přebytek a stane se to zdrojem příjmu. Vydělá na tom de-facto jen ti co zbraně nepotřebuji. Zavedením ale věci za MC které potřebují třeba kouzlící povolání zařídíš jejich utracení i touto formou.

Také se da udělat prostě převodní směna 1MC=1Gold to by také odčerpalo ne? Nasledně si mužeš za 25K MC koupit lamku u bachařky.
Odpovědět