Dovody navratu save ?

Vaše nápady a návrhy
Zamčeno
Illidan
Book Snake
Book Snake

Dovody navratu save ?

Příspěvek od Illidan »

Vsemocne ignorujete otazku preco sa vratil save mozete to nam obycajnym hracom objasnit ? Nebol rovnaky zasah pred rokmi ked Gogo a spol vykradli asi 10 x viac domov ako tito hated teraz ? rovnakym sposobom a vtedy sa ziaden save nevracal ? neni nahodou pravidlo ze hracom sa majetok nevracia v takychto situaciach ? boli toto iny hraci alebo preco tato zmena ? ...a preco ste to pomenovali tak brutalne ,ze bugovanie sfere a v minulosti to bolo vykradanie domov ...
Wilson
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Re: Dovody navratu save ?

Příspěvek od Wilson »

Gm si muzou delat co chteji, tak necekej realnou odpoved, bohuzel ...
Triglav
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Triglav »

Ale no tak...
Mě by zajímalo, z čeho nějaký, dle tvých slov obyčejný, hráč usuzuje, že se jedná jen a pouze o reakci na nějaké krádeže. Jako bys o nich pomalu věděl více, než my. Odkud tyhle informace bereš, smím-li se zeptat? Od okradených? Nebo přímo od zlodějů? Doporučuji zbrkle nevyhodnocovat věci, o kterých víš jen polovinu.
Naším druhým řešením (kromě návratu save) bylo save nevracet a strávit velmi mnoho času dohledávání spousty informací a napravováním věcí, které se za poslední dny udály. Vzhledem k těm krádežím, které tedy byly jedním z argumentů, jsme se rozhodli k návratu save a výjimečně tak vyjít hráčům vstříc. Je to něco jiného, než se odehrávalo tehdy, navíc jsou u kormidla jiní GM, je to jiná situace, jiné okolnosti, jiné příčiny atd. Zároveň samozřejmě neplatí, že by se někdy v budoucnu kvůli nějakým krádežím vracel save, to je doufám zřejmé.

Jinak ano, jak bylo řečeno, GM si mohou skutečně dělat co chtějí a vězte, že není v našem zájmu jakkoliv zbytečně hráčům škodit nebo něco znepříjemňovat. Jde nám o blaho DP a moc dobře si uvědomujeme, že DP je tvořeno právě hráči. To, jak jsme situaci vyřešili, je v dobré víře nejlepší řešení a pokusili jsme se vás všechny (hráče) v rozumné míře odškodnit za váš čas.
Stejně tak se vždycky maximálně snažíme měřit všem stejným metrem a zachovávat jakous-takous spravedlivost vůči všem hráčům. I za cenu přísnosti, na druhou stranu i za cenu drobných ústupků, pokud je to možné. To je politika našeho serveru a stále trvá, stejně jako, z pochopitelných důvodů, politika nevysvětlovat každý náš krok do nejmenšího detailu a neradit se o každé maličkosti s každým hráčem na serveru.

Tak prosím tě, Illidane, přestaň prskat a dělat z toho nějakou tragédii. Podle toho, co píšeš, pravděpodobně jsi byl někdy okraden a nebylo ti nic navráceno nebo tak něco. Tak to těm, kterým se to teď vrátilo nezáviď a ber to jako fakt, že měli prostě štěstí v neštěstí. To se stává a příště třeba zase budeš mít štěstí ty, v něčem úplně jiném.
Není v tom žádná levota, prostě to bylo nejlepší možné řešení, se všemi pro a proti.

Edit: Nerad bych tu zbytečně vše rozpitvával, takže prosím nějakého moda, aby nechal prostor pro příápadnou reakci, případně reakce dalších hráčů na Illidana, pokud nás chce někdo hájit, a pak přesunout někam do pokecu nebo zamknout či tak něco.
The First
Ukončena činnost GM, nekontaktujte mne prosím ohledně žádných záležitostí. PS: Ale pořád na vás občas kouknu.
Illidan
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Illidan »

Nepopieram ,ze som bol okradnuty a samozrejme som ani necakal zesami nieco vrati nejsom tu novy ...

Ale dost to zlachcujes ... Nemusime sa dotahovat kazdy vieme ako to bugli a buguju to uz 6 rokov ...
Ja len nechapem ,ze v tej istej situacii sa rozhoduje inak ked furt aspon v tejto otazke vracania itemov ste boli vzdy tak zasadovy ...
Triglav
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Triglav »

Chápu do jisté míry to rozhořčení.
Rád bych ujistil, že v této otázce stále zásadoví jsme, pokud okolnosti neumožní trošku polevit. Což většinou není a nebude. Ale například v situaci, jako je tato, se to prostě vyřešilo tímto způsobem a mimo jiné se tím lidem jakoby vrátily věci. Nic víc v tom není. Přemýšlím nad jinými takovými speciálními případy...například se mi jednou stalo, že jsem nějakému hráči omylem jako GMko smáznul batoh. Potřeboval jsem se na něco podívat (na něco na batůžku, který má každý hráč), skočil na trh, vybral si prvního, který tam postával...a omylem jsem mu batoh smáznul, místo toho, abych se na něj podíval. Jelikož to byla moje chyba, věci jsem mu navrátil a to navzdory tomu, že obecně věci nevracíme. Stejně tak jsem zažil jako GM situaci, kdy jsme způsobili lagy. My, jakože GM, protože jsme neopatrně zacházeli s nějakými věcmi. Na tyhle lagy umřely nějaké výpravy, a jelikož to byla speciální situace, ty výpravy jsme myslím pozvedali a kopli domů. Což ale neznamená, že bych tehdy tomu hráči, kterému jsem vrátil bágl, nadržoval. Ani těm výpravám, které jsme tehdy pozvedali. Pořád měříme stejným metrem, jen je potřeba vědět, že ten metr má nějaké pevně dané výjimky, což z něj nedělá metr nijak méně spravedlivý. A jen dodám, že tyhle výjimky občas hráči znají, občas ne. A pokud ne, je k tomu důvod (například ten, že by je prostě nepřijali, vzhledem k často nedostatečné znalosti problematiky, nebo proto, že by jich mohli zneužívat - a to by určitě dělali). Edit: Také je pravdou, že tento metr se neustále vyvíjí, takže dochází k různým úpravám. Některé jsou hráčům viditelné (např. navrácení expirovaných postav), některé hráčům viditelné nejsou (např. metodika vyklízení nájmů). Ale můžou se měnit. Nevylučuji, že třeba jednou, až přijde čas (a bude to technicky možné), začneme věci po krádežích navracet. Protože to by bylo přeci samozřejmě lepší.
Nezbývá tedy, než nám důvěřovat. Na podporu tohoto ještě můžu dodat, že GM většinou (deformace tímto "povoláním") přestane rozlišovat jednotlivé hráče a přestane lpět na herních záležitostech, takže nemá žádný důvod někomu nějak nadržovat nebo jinak se interními pravidly neřídit. A pokud už k tomu dojde, většinou takové GM naše řady opouští (a už se to v minulosti párkrát stalo, protože chyby se bohužel skutečně dějí).
Tak snad jsem to alespoň částečně vysvětlil. Opravdu bych nerad, aby z toho návratu takovýmto způsobem vznikala nějaká zatrpklost. Není k ní důvod. Naopak, hráči, kteří byli okradeni a kteří měli to neuvěřitelné štěstí, že se to seběhlo jak se to seběhlo, by měli být rádi a my bychom jim to měli přát a užívat si drobné kompenzace. Protože taková situace (snad) zase jen tak nenastane.
The First
Ukončena činnost GM, nekontaktujte mne prosím ohledně žádných záležitostí. PS: Ale pořád na vás občas kouknu.
Hiki
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiki »

Wilson píše:Gm si muzou delat co chteji, tak necekej realnou odpoved, bohuzel ...
Naprosta pravda :clap:
Wilson
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wilson »

Triglav píše:Přemýšlím nad jinými takovými speciálními případy...například se mi jednou stalo, že jsem nějakému hráči omylem jako GMko smáznul batoh. Potřeboval jsem se na něco podívat (na něco na batůžku, který má každý hráč), skočil na trh, vybral si prvního, který tam postával...a omylem jsem mu batoh smáznul, místo toho, abych se na něj podíval. Jelikož to byla moje chyba, věci jsem mu navrátil a to navzdory tomu, že obecně věci nevracíme. Stejně tak jsem zažil jako GM situaci, kdy jsme způsobili lagy. My, jakože GM, protože jsme neopatrně zacházeli s nějakými věcmi. Na tyhle lagy umřely nějaké výpravy, a jelikož to byla speciální situace, ty výpravy jsme myslím pozvedali a kopli domů. Což ale neznamená, že bych tehdy tomu hráči, kterému jsem vrátil bágl, nadržoval. Ani těm výpravám, které jsme tehdy pozvedali. Pořád měříme stejným metrem, jen je potřeba vědět, že ten metr má nějaké pevně dané výjimky, což z něj nedělá metr nijak méně spravedlivý.
Tyhle případy co zmiňuješ vám nikdo rozumný samozřejmě nevyčítá (aspoň doufám) a na prosto chápe (u). Ale to, že jdou vykrást baráky (což se za dobu dp stalo nespočetněkrát, to že se neustála píše/mluví/říka že cené věci mějte jen v sekurkách/bezp bedně/bance (ano vím, jde vykrást i ta sekurka/bezp bedna ale to snad umí jen jeden člověk na dp...). Tolik lidí se už spálilo v minulosti a nikdy (teda samo myslím že "oficiálně" nic nevrátilo) se žádný save nevracel. A jak už tu byl zmiňovaný případ Goga a Haldira z před pár roky dovolil bych si tvrdit že tehdy to bylo minimálně ve stejném počtu okradených lidí ... samozřejmě kdyby někdo vykradl bugem jak už tu bylo řečeno někomu sekurky/bezp bedny nikdo by asi nic nenamítal, když byste ten save vrátili, protože proti tomu asi fakt obrana není. Ale to že si někdo nechává cenné věci volně pohozené po baráku, idkyž ví, že to jde lehce ukrást a že se i tak docela často děje, tak musí čekat, že holt se to může stát, že mu to někdo může ukrást. Snad i v realu nemají všichni lidi nasazeny "růžové brýle" díky kterým by si mysleli, že všichni jejich spoluobčané jsou čestní a poctivý, že když si nechají na ulici nezamknuté kolo, že tam zůstane i za hodinu ... Tím nechci hájit tyhle bugery, ale to že vrátíte save, tak vám stejně práce s dohledáváním a následným mazáním těchto bugerů stejně neubyde ... Ber toto jako zhodnocení této situace z pohledu hráče, který zažil jak ty minulé tak i dnešní situace(i) ...
Estelendil
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken

Příspěvek od Estelendil »

Malý rozdíl mezi situacemi kdy kradl Gogo a nynější situací kdy kradl člen gildy Buccaniers (kvli kterému bylo tedy "logicky" smazáno celé Hated) je možná v tom, že v tom prvním případě nebyly vykradeny domy členů GM teamu, jako v tom nynějším, kdy o věci přišel None a tím pádem i Quido, ktery využívá jeho hrací postavy . Ale třeba se save vracel kvůi něčemu úplně jinému, to je ve hvězdách . Shart .
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Diky ze jsi me informoval, ani jsem si nevšiml.
Robin de Martis
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin de Martis »

Estelendil píše:Malý rozdíl mezi situacemi kdy kradl Gogo a nynější situací kdy kradl člen gildy Buccaniers (kvli kterému bylo tedy "logicky" smazáno celé Hated) je možná v tom, že v tom prvním případě nebyly vykradeny domy členů GM teamu, jako v tom nynějším, kdy o věci přišel None a tím pádem i Quido, ktery využívá jeho hrací postavy . Ale třeba se save vracel kvůi něčemu úplně jinému, to je ve hvězdách . Shart .
Slzu jsem uronil...
Robin de Martis-ředitel Zeměkoule[V.I.R.]
Každý člověk má čtyři tváře. Jednu, kterou ukazuje. Jednu, která je vidět. Jednu, o které si myslí, že je pravdivá a jednu, která pravdivá je...
Ministerstvo zdravotnictví varuje: Robin může zabíjet!!!
Triglav
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Triglav »

Návrat save bylo moje rozhodnutí a upřímně řečeno, ani nevím, kdo o věci přišel nebo nepřišel. None má nyní dovolenou, ani se k tomu nevyjádřil.

Upřímně, pokud bychom měli vracet save kvůli nějakým věcem GM (nebo kvůli nějakému privilegovanému hráči), bylo by jednodušší ty věci normálně vytáhnout za savu, nebo prostě vytvořit. Což bychom tedy...ale nedalo mi to si také nepřiložit k těm spikleneckým teoriím. Pokud bychom byli skutečně takoví démoni a Gmkovali jen kvůli vlastnímu mamonu, rozhodně by nebylo třeba kvůli tomu vracet save :o). A pokud bychom tu skutečně byli od toho, abychom si něco dokazovali na hráčích, tak to asi spíš vypneme.

Jinak asi nemá smysl to tu dál řešit. Stejně se už nic nevyřeší. Krádeží na DP bylo už nespočet, nehledě na to, že přístup k různým problémům se vyvíjí s tím, jak se vyvíjejí metody kontroly a ochrany. K tomu případu, co byl kdysi, stejně jako jistě bylo i mraky dalších, které nejspíš většina dnešních hráčů ani nepamatuje, nemá žádný smysl se vracet. Kdybychom vše řešili takhle zpětně, můžeme začít dodatečně vybírat/dávat sochy lidem, co si koupili baráček za jinou cenu než je teď apod. Takto zpětně bereme z pochopitelných důvodů asi jen prohřešky (tj. bugoval kdysi, přišlo se na to teď, trest ho nemine). Stejně tak nebyl vytvořen precedens, protože šlo o výjimečnou situaci - nikdo ať nepočítá s tím, že v případě nějaké krádeže se bude vracet save. Na druhou stranu je ovšem možné, že pokud se bude podobná situace opakovat, může se vyřešit stejně. Přijde mi to jednoduché.
A také můžeme nějak zvážit, že třeba, pokud by vám to vyhovovalo více, pokud by někdy došlo k nějakým hromadným krádežím, můžeme o řešení formou návratu save uvažovat, nicméně toto by ztroskotalo na tom, že nejde přesně definovat kdy vracet a kdy už ne...a stejně by to bylo na rozhodnutí GM => vše by bylo úplně stejné a navíc by tu byl prostor pro nějakou chybu lidského faktoru na naší straně, takže pochybuji.

Takže tímto asi k tomu už nemám co víc napsat a začíná to být ztrátou času. Kdo chce chápat, chápe, kdo se chce vztekat, vzteká se. Jděte radši hrát, pokud chcete, nebo ven, pokud vás to už nebaví.
The First
Illidan
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Illidan »

Triglav píše: Jinak asi nemá smysl to tu dál řešit. Stejně se už nic nevyřeší.

Moja chyba ,ze som tu chcel nieco riesit ved nejsom vcerajsi viem ako totu funguje mas pravdu nema to zmysel riesit lebo je to stale chodenie okolo horkej kasi ...
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Muzu se zeptat jak vubec na to, ze nekdo buguje prichazite a kdy bugovani povazujete za dost zavazne, aby se neco podniklo?
berny
Orc Writer
Orc Writer

Příspěvek od berny »

Příchazí na to uplně lehce, fízlujou nam za jinej nick na mape...(mrknul na artura) a ono se občas něco prořekne
Speedy
Orc Writer
Orc Writer

Příspěvek od Speedy »

Pheme píše:Muzu se zeptat jak vubec na to, ze nekdo buguje prichazite a kdy bugovani povazujete za dost zavazne, aby se neco podniklo?
mozna ti odpovim i na druhou otazku,kdyz na tu prvni odpovedel uz berny.Proste vykradli spatnej barak,tak se musel vratit save.
Retromancer
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Retromancer »

Od teď by asi měly být stejné tresty (delete všech accountů viníka/ů) pro všechny další zloděje, kteří komukoli prokazatelně vyberou barák.

Vracení save bych neřešil. Někdo tím vydělal, někdo o něco přišel - save se vracel už stokrát z jiných důvodů a vždy je to stejné.

Ale hájit podobné hnusoty tvrzením, že kdyby se nevykradl barák zrovna [doplň_nick], mohlo být vše v pořádku je ubohost a přijde mi to jako značně idiotská obhajoba. Pokud se sáhlo po tomto kroku, došlo zřejmě k zásahu, který se nedal napravit standardní cestou, nebo by tato náprava zabrala zbytečně moc času.
Například mě napadá, že možná došlo ke krádeži většího počtu předmětů a jejich rozdělení na mnoho různých accountů, prodeje a podobně, kde je dohledání všech viníků složité a je zde velká šance odsouzení někoho, kdo prakticky za nic nemohl, jen koupil kradený předmět. Nepředpokládám, že pokud by se jednalo o pár předmětů, které najít je otázka několika desítek minut, vracel by se save. Ať by už předměty byly číkoli.

Tedy - jediné co lze chválit (nebo na co lze útočit) je angažovanost GM. U mě má toto řešení ohlas kladný a moc nechápu proč se tu pár lidí rozčiluje a žene to do osobní roviny. Kvůli pár hodinám hry, nebo je za tím něco víc?
Amigor
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amigor »

Každej tady haji jen o vykradení baraku.... ja byl mezi vykradejma a sem na jednu stranu rád že to mam zpět .-) Ovšem napadlo vás že nemusí jit jen o ty itemy ale prostě jak bugovali mohli poškodit spheru, scripty atd ? Lidi nekoukejte jen na to jedno, ale berte to celkově... a proto než dlouhe hodiny davat do kupy chyby, atd tak to vratily. Což zapřičinilo i navracení itemu. Což jediné co tu řešite....
A nějaky sračky že vykradli postavy Gm apod...omg lidi vzapamatujte se někteří .... 8)
(je mi jasne že mě budete kamenovat, protože sem patřil mezi vykradené, ale beru to celkově, a měl sem nahodou kliku vracením save )
Amigor - Padlý anděl,vyhnán svatým Michealem z nebe,jenž bloudí po zemi,a zotročuje všechny duše.
Zortlak - Temny Elfí mág, jenž poznal černou magii, a snaži se zotročit duše, živých i mrtvých.
Ocroc

Příspěvek od Ocroc »

Bylo vykradeno větší množství baráčků a část věcí byla rozházena na trhu, proto bylo jednodušší vrátit save než je všechny dohledávat. Faktem nicméně je, že všechny ukradené itemy byly mimo sekurky a pokud by se jednalo například o 1-3 baráčky, tak by se k tomuto kroku pravděpodobně nesahalo.

Zabavený majetek "zlodějů" bude rozdán v budoucích turnajích a questech.
Speedy píše:
Pheme píše:Muzu se zeptat jak vubec na to, ze nekdo buguje prichazite a kdy bugovani povazujete za dost zavazne, aby se neco podniklo?
mozna ti odpovim i na druhou otazku,kdyz na tu prvni odpovedel uz berny.Proste vykradli spatnej barak,tak se musel vratit save.
O který, z těch zhruba 16ti baráčků co jste vybrali, se dle tebe jednalo ?
Raona
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raona »

uz vyreste nas "trhovce", mam abstak 5 dnu ci kolik to uz je. Acar musi zrovna stehovat takze to vubec nevidim casove ruzove
Ocroc

Příspěvek od Ocroc »

Linkle knizky na skill budou smazany 21.8., kompenzacni sutr jiz na trhu nenaleznete. S fame deedy a mystiky se nic casove omezujiciho delat nebude.
Zamčeno