Máme svoboudnou vůli ... ?
- Sir Artuhr
- Trhovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Máme svoboudnou vůli ... ?
No ono asi ve vice vecech, ktere tu dotycny pise, zakrocila pani wikipedie... Asi si sam premenim DNA a uletim do teplym krajin.
Shrnu to vše jedním slovem: "Cože?"
Ale mám i odpověď na tvou otázku v názvu topicu. Ne, nemáme svobodnou vůli a buďme za to rádi. Protože z většiny z nás by byla pěkně zhovadilá stvoření.
Ale mám i odpověď na tvou otázku v názvu topicu. Ne, nemáme svobodnou vůli a buďme za to rádi. Protože z většiny z nás by byla pěkně zhovadilá stvoření.
Z mých rukou nechť světu plyne prospěch a život.
Definuj "svobodnou vůli"
A jinak si též myslím, že kdybychom ji opravdu měli, tak teď ještě lozíme po stromech a spousta z nás by tu ani nebyla...
EDIT: Jednou (ale asi jen na krátko) bych se chtěl dostat na myšlenkovou úroveň jako má Driana, abych pochopil, co těmi posledními posty chtěl říct

EDIT: Jednou (ale asi jen na krátko) bych se chtěl dostat na myšlenkovou úroveň jako má Driana, abych pochopil, co těmi posledními posty chtěl říct
A jsme vubec svobodní?? Co je to svoboda?
podle mě je svoboda, v tom co dělam, pakliže s tim nezasahuju do svobody druhých lidí...
A ta svobodná vůle je u tebe co?
Třeba v tom nejmenšim: Když potřebuju močit vymočim se na václaváku kam-koli bez pokuty.Morph píše:A ta svobodná vůle je u tebe co?
Když půjdu ven, zapálim si Špeka Mariuhany a půjdu s nim kam zrovna mířim...
Koupim si cigarety který nejsou napuštěný něčim co oni propaguji, vnucují.
Budu si doma svíťit Tepelnými koulemy.
Pořídim si dům, na svém pozemku kde chci.
Můj dům bude mít komínů kolik chci, a oni nebudou vyžadovat za každý peníze.
........... atp atp atp
- Mara z Acoma
- Hitgirl
- Kontaktovat uživatele:
Prase nechutne, za tohle bych lidi zavirala, Praha je tak hnusne a spinave mesto jenom kvuli lidem, co premysli jako ty. Kamkoli jdes po centru, tak se bojis cehokoli doknout nebo se o neco oprit, protoze vidis ty pochcane fleky. Hnus. Staci si zajet do Strasburku a je to jak kdybys byl v jinem svete, co se tyce cistoty. Takze jestli je svobodna vule vykonavat potrebu kdekoliv a kdykoliv, tak je dobre, ze neni.Driana píše: Třeba v tom nejmenšim: Když potřebuju močit vymočim se na václaváku kam-koli bez pokuty.
Je to brano jako droga. Takze je uz jedno, jestli si pichas na Karlaku herak mezi detma co si hraji na piskovisti. To by mela byt taky svobodna vule ne?Driana píše: Když půjdu ven, zapálim si Špeka Mariuhany a půjdu s nim kam zrovna mířim...
A je ti jedno, jestli jej to v chranenem prirodnim nebo historickem uzemi. Idelani vilku na klic. Tfujtabjl. [/quote]Driana píše: Pořídim si dům, na svém pozemku kde chci.
Omlouvam se za utocne posty, ale zaplatpanbuh, ze tvoji svobodnou vuli nemame. Svobodna vule totiz pak uz muze zahrnovat to, ze zabijes cloveka, zrovna kdyz chces. On clovek si vetsinou nevybere, co je pro nej dobre, ale co je jednoduche. Nekdo musi urcit tu hranici, i kdyz ji nekteri nevidi. Ale soudny clovek nastesti uzna co je potreba.
Show is over motherlovers!
No takže když lid ( potažmo stát ) určí že by se děti ve škole neměly učit přemýšlet, ale jen si pamatovat ( eventuelně si spočítat výdaje, a umět si přečíst fakturu ) pak to je taky dobře...?Mara z Acoma píše:Je to brano jako droga. Takze je uz jedno, jestli si pichas na Karlaku herak mezi detma co si hraji na piskovisti. To by mela byt taky svobodna vule ne?Driana píše: Když půjdu ven, zapálim si Špeka Mariuhany a půjdu s nim kam zrovna mířim...
Jojo, a kdo určí soudného člověka? A co určí soudný člověk...?Mara z Acoma píše:Ale soudny clovek nastesti uzna co je potreba.
Všechno je nějak bráno, záleží na nás jak to berem... eventuelně spíše na pohledu který si utvoříme z řeči druhých lidí...Mara z Acoma píše: Je to brano jako droga.
Radši se vymočim na zeď ( radši mam stromy a trávu, tam to přeci jen vypadá estetičtěji ) než abych se vymočil do spoďárů.Mara z Acoma píše: Prase nechutne, za tohle bych lidi zavirala, Praha je tak hnusne a spinave mesto jenom kvuli lidem, co premysli jako ty. Kamkoli jdes po centru, tak se bojis cehokoli doknout nebo se o neco oprit, protoze vidis ty pochcane fleky. Hnus. Staci si zajet do Strasburku a je to jak kdybys byl v jinem svete, co se tyce cistoty. Takze jestli je svobodna vule vykonavat potrebu kdekoliv a kdykoliv, tak je dobre, ze neni.
All názory které si uvedla jsou prezentací názorů 'všeobecně' vštěpovaných, těmi kteří ty příkazy a zákazy prezentují ( vydávaji? ).
Edit: To Hunter .... Hochu pokud ti vadí nějaká moč eventuelně výkaly, tak nevim co chceš jíst, Zvířata se válí v boxu že se ani otočit nemohou, aby si odpočinuli lehnou si a jelikož maj málo prostoru tak kálí pod sebe a do toho si lehaji ( A na pole se ( by se měly ) dávaji taky Exkrementy zvířat ). A na ty tvé posty kde se prezentuješ jako master který nikdy nemočil jinde než na uzavřené toaletě se tě zeptam co bys dělal v Indii, kde si určité autonomní části nemaj do čeho utírat zadek, tak to provádí levou rukou?
Naposledy upravil(a) Driana dne 30.06.2011 05:42:37, celkem upraveno 8 x.
Maro, nejde tak o jednotlivé příklady, ale o to že ani s jednim ti nezasahuju do života, do jaké-koli volby... ( Teda zrovna s tim močenim bych ti mohl za těch cca 45 sekund kazit fotku ).
Jakym příkladem který sem uvedl jsem tě omezil v tvé svobodě? -> Za to oni mě ve všech těch příkladech omezily.
Mam zakázáno ( kompletně až od listopadu ) si ubalit jointa z cigarety která neni napuštěna nějakou chemikálií, pak se nemůžu vymočit na náměstí Republiky stranou u úřadu práce a toho Jointa kdyby videli jak zapaluji by mi vrátily v podobě vězení ( nebo pokuty velké jako dva průměrné české platy ).
Proč to nemůžu? Vysvětlí mi to někdo rozumnou řečí 'normálního' člověka, který kouká na lidskou stránku věci a né na právnickou...?
Hmm, by mě stejně zajímalo proč se ve škole učej 'počítačovej jazyk'
Vše je dané
tohle -> tamto
Takhle -> toto
Jediné předměty ve škole, které učí děti se zamyslet/přemýšlet jsou Výtvarní výchova, Sloh... Napadne Vás ještě něco z učebních předmětů u kterých se člověk musí sám zamyslet a né jen prezentovat jimi zprostředkovaná data?
Jakym příkladem který sem uvedl jsem tě omezil v tvé svobodě? -> Za to oni mě ve všech těch příkladech omezily.
Mam zakázáno ( kompletně až od listopadu ) si ubalit jointa z cigarety která neni napuštěna nějakou chemikálií, pak se nemůžu vymočit na náměstí Republiky stranou u úřadu práce a toho Jointa kdyby videli jak zapaluji by mi vrátily v podobě vězení ( nebo pokuty velké jako dva průměrné české platy ).
Proč to nemůžu? Vysvětlí mi to někdo rozumnou řečí 'normálního' člověka, který kouká na lidskou stránku věci a né na právnickou...?
Hmm, by mě stejně zajímalo proč se ve škole učej 'počítačovej jazyk'

tohle -> tamto
Takhle -> toto
Jediné předměty ve škole, které učí děti se zamyslet/přemýšlet jsou Výtvarní výchova, Sloh... Napadne Vás ještě něco z učebních předmětů u kterých se člověk musí sám zamyslet a né jen prezentovat jimi zprostředkovaná data?
- Hunter
- thug
- Kontaktovat uživatele:
Moje svoboda je chodit po městě a nečichat tvoje (*)nky, ani po nich nešlapat. Pokud si člověk, co má problémy s vylučováním a nejsi schopen přejít náměstí bez toho, abys ho ob(*)l, tak si to máš řešit plínkama a ne tím, že tu budeš oplakávat, jak ti někdo omezuje svobodu tim, že nesouhlasí s tím, že by se mělo do LZPS dopsat nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné právo každého jedince se jít vy(*)t na první lavičku uprostřed libovolného náměstí.Driana píše:Maro, nejde tak o jednotlivé příklady, ale o to že ani s jednim ti nezasahuju do života, do jaké-koli volby... ( Teda zrovna s tim močenim bych ti mohl za těch cca 45 sekund kazit fotku ).
By mě zajímalo, kde maj prasata jako ty (bez urážky) meze. Vykakynčekovat se na náměstí taky pohoda, nebo ty seš jen přes to (*)ní a exkrementy na náměstí už do základních práv člověka nepatří? Případně pokud ano, kde máš tu hranici, abyses necítil omezován na svobodě?
To, že si někdo uvědomuje, že svoboda jednoho jedince končí přesně tam, kde začíná svoboda druhého, není nutně "prezentací názorů 'všeobecně' vštěpovaných, těmi kteří ty příkazy a zákazy prezentují ( vydávaji? )", ale normální slušné a rozumné chování, kterého se ti buď nedostalo, anebo si ho dost hrubě nepochopil.
(*) chca
Nexios
... Pěkně se prezentuješHunter píše:Moje svoboda je chodit po městě a nečichat tvoje (*)nky, ani po nich nešlapat. Pokud si člověk, co má problémy s vylučováním a nejsi schopen přejít náměstí bez toho, abys ho ob(*)l, tak si to máš řešit plínkama a ne tím, že tu budeš oplakávat, jak ti někdo omezuje svobodu tim, že nesouhlasí s tím, že by se mělo do LZPS dopsat nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné právo každého jedince se jít vy(*)t na první lavičku uprostřed libovolného náměstí.

poznámka: Nevim proč tu prezentujete běžného člověka, který nebyl naučen přemýšlet ( O svých činech a následcích jimy vzniklé )
Třeba v tom že tě a) Nemůžu jít za tvé neuvážené názory zabít b) ti dát přez držku.Hunter píše: By mě zajímalo, kde maj prasata jako ty (bez urážky) meze. Vykakynčekovat se na náměstí taky pohoda, nebo ty seš jen přes to (*)ní a exkrementy na náměstí už do základních práv člověka nepatří? Případně pokud ano, kde máš tu hranici, abyses necítil omezován na svobodě?
Edit: Když sem byl mladší, jedno Cikáně ( Mladý nevzdělaný Rom ) se předemnou vykálilo přímo na pěší cestu, a to sme na vesnici.... Hmm asi přirovnáváš všechny k tomuto hochovy.
Tohle sem nepochpopil, tyhle názory ( ty co uvádim já ) už jsou prezentovány jako všeobecně vštěpované?Hunter píše: To, že si někdo uvědomuje, že svoboda jednoho jedince končí přesně tam, kde začíná svoboda druhého, není nutně "prezentací názorů 'všeobecně' vštěpovaných, těmi kteří ty příkazy a zákazy prezentují ( vydávaji? )", ale normální slušné a rozumné chování, kterého se ti buď nedostalo, anebo si ho dost hrubě nepochopil.
Hmm, Uvedl jsem nějaký příkaz, nebo zákaz?
Ahaaaaaa, podle názorů soudíš '(ne)slušné chování' a vyvozuješ z toho nedostatek pohyblivé preference mého uvědomění si...
Pokud LZPS znamená Listina Základních Práv a Svobod. Pak se tě zeptam:Hunter píše:že nesouhlasí s tím, že by se mělo do LZPS dopsat
Máš jednu ruku, před sebou Policejní štít pancéřovej a Pistoly. Na tebe zaútočí člověk se zbraní kterou z těchto dvou věcí vezmeš do ruky?
Naposledy upravil(a) Driana dne 30.06.2011 06:40:51, celkem upraveno 6 x.
Právě mi šlapeš po svobodě.. abych si nemusel pochcat kalhoty.Hunter píše:Moje svoboda je chodit po městě a nečichat tvoje (*)nky, ani po nich nešlapat.
Tak to ti přeju abys se mnou cestoval v dopravnim prostředku až pojedu domu

Unie tajně rozhodla o sběru osobních dat cestujících letadly
Asi nám chtěji Spamovat Poštu s Informacemi o lepších cestovních možnostech ....
Asi nám chtěji Spamovat Poštu s Informacemi o lepších cestovních možnostech ....
-
- Death Litographer
- Kontaktovat uživatele:
Driana, ty musíš být ale opravdu strašně hloupý člověk nebo velmi zběhlý troll...
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
[/color]
- Sir Artuhr
- Trhovec
- Kontaktovat uživatele:
No jako ja videl za tech par let spoustu pacientu na DP foru, ale zde uz byla prekocena hranice vesmirnych lidi i hrnicku od medu medvidka Pu.
Ty jsi se bud spatne narodil do spatneho stoleti nebo spis sveta nebo opravdu zkousis co lide snesou cist a jak na to reaguji anebo jsi opravdu jen tak totalne mimo. Ovsem tvoje vyjadreni, ze kdyz te nekdo nenecha vychcat kde chces, tak ti slape po svobode me jasne utvrzuje v tu treti moznost.
Ty nejsi jenom totalne mimo. Ty jsi navic prase bez jakekoli soudnosti nebo citu pro obcanske souziti. Poradim...Vezmi si batuzek, ledvinku a nejaky prukaz a bez se nekam zapsat..
Ty jsi se bud spatne narodil do spatneho stoleti nebo spis sveta nebo opravdu zkousis co lide snesou cist a jak na to reaguji anebo jsi opravdu jen tak totalne mimo. Ovsem tvoje vyjadreni, ze kdyz te nekdo nenecha vychcat kde chces, tak ti slape po svobode me jasne utvrzuje v tu treti moznost.
Ty nejsi jenom totalne mimo. Ty jsi navic prase bez jakekoli soudnosti nebo citu pro obcanske souziti. Poradim...Vezmi si batuzek, ledvinku a nejaky prukaz a bez se nekam zapsat..
- Johny Matovic
- Lord Ancestral Grafoman
- Kontaktovat uživatele:
a co vy a heroin? Ma heroin slobodnu volu?;p
Driana ty nepi ked ides nieco pridavat na forum lebo to dopada ako moj vcerajsi hotpic :p
Driana ty nepi ked ides nieco pridavat na forum lebo to dopada ako moj vcerajsi hotpic :p
Sklb - okrasny clovek
Please, for fuck sake, no revolution.
Please, for fuck sake, no revolution.
Na ty dva předchozí nemá reakce cenu, jsou to spameři a hlavní je že napíšou post, ale smysl jim uniká po prvnim písmenku...Johny Matovic píše:a co vy a heroin? Ma heroin slobodnu volu?;p
Nejsem zběhlí v 100% porozuměni Slovenského jazyka, takže ....
Heroin sem nezkusil, ale známí....
No Svobodná vůle je jestli si ho vezmeš, a pak další volba je jestli si vezmeš další dávku a další.... a další ... a další.
Pakliže v tom již lítáš Dá se přestat, Neni to o lécích že by ti doktoři daly, ale je to o Vůly - Ray Charles by mohl být vzor
Edit:Sir Artuhr píše: Ovsem tvoje vyjadreni, ze kdyz te nekdo nenecha vychcat kde chces, tak ti slape po svobode me jasne utvrzuje v tu treti moznost.
Neni to zas, až tak kde chceš, ale o to kde tě to chytne -> potažmo musíš... pokud bych mohl, nepomočil bych si kaťata. A pokud se jedná o vymočení z nutnosti, tak ANO měl bych mít právo se svobodně a beztrestně vymočit tam kde musim ( tedy Eventuelně né že ho vytáhnu v metru a začnu si hrát na staré barokní Fontány.... Vždy se jedná o zdraví Rozum [ Snad ho v sobě najdete

- Hunter
- thug
- Kontaktovat uživatele:
Bude to bez quotů, ať to není tak dlouhé.Driana píše:bez jediné odpovědi
a\ Pokud nevidíš rozdíl mezi hnojením pole a vysráním se (postovací licence (snad) v mezích normy) se na Václaváku, tak to je potom hodně těžká diskuze.
b\ Pokud se nejsi schopen přenést přes nadsázku jménem lavička, tak tedy měním svou výpověď. Všude kde je v předchozím postu napsána lavička, tak si představ (cituji tě) "když potřebuju močit vymočim se na václaváku kam-koli bez pokuty" (předpokládal jsem, že "kamkoliv" může znamenat "kamkoliv"; zřejmě ne, tak si tam představ místo, kde ti je na Václaváku močit nejpříjemnější a s tím pracuj).
c\ Pokud nejsi schopen číst, tak já se vyjadřuji v tom smyslu, že mi vadí lidi čůrající po náměstích. Ergo tedy nebudu jeden z těch, kdož toto provozuje. (A jakž chcete, aby vám lidé činili, i vy jim též podobně čiňte. (Bible, Lk 6,31))
d\ Pokud nejsi schopen číst, tak já se vyjadřuji v tom smyslu, že mi vadí lidi čůrající po náměstích v civilizovaných městech (např. tebou zmíněná Praha). Psal si o tom, že chceš (kdekoliv) Václavské náměstí v Praze (ČR) používat jako toaletu. Nikoliv o tom, že se půjdeš vyčůrat do křoví někde v určité autonomní části Indie.)
e\ Nepřirovnávám všechny k tebou citovanému příkladu o cikáněti. Jen se ptám člověka, který se cítí omezován na svobodě tím, že se většina lidí nepřeje, aby jim chcal na Václavském náměstí, zda-li má hranice pouze u močení, či (pokud správně dovozuji, nechceš mít nejen počůrané, ale ani pokakané kalhoty) se cítí omezován na svobodě i tím, že na Václaváku nemůže i další věci - přecijen - když to bna tebe tak přichází s jednou potřebou, proč ne s druhou.
f\ No vida, už jsme u výhrůžek násilí. Zhruba tolik k tebou rozhlašované svobodě jednotlivce. Jak má druhý člověk jiný "neuvážený názor", tak už bys ho zabíjel/dával přes držku. No, to ses nám vybarvil, despoto.
g\ Ano, rozhodně jsem byl vychován ve všeobecném vštěpování, že čůrat na Václavském náměstí je zakázáno.
h\ Netuším jak souvisí tvůj malý testík s tím, že jsi přesvědčen, že mezi základní lidské svobody patří čůrání po hlavních náměstích českých měst. Enlighten me please.
i\ To, proč máš tak akutní problém s vylučovací soustavou, kterého se většina lidí zbavila někdy v prvních měsících života, to bych asi raději odložil, abych se o tobě nedozvěděl více, než jen pro tuto debatu nezbytně nutné.
k editu: Tak jako tak je zajímavé, že když to "na tebe příjde" v metru, tak jsi schopen dojít do postranní uličky. Kdežto na záchod (jako slušný člověk s mozkem) už schopen dojít nejsi. Zajímavé, že já jsem se ještě nikdy nedostal do volby, zda-li vylučovat na náměstí, nebo do kalhot. Pokud nejsi nějak vážně nemocen, tak to asi to bude souviset s tím, jaký praktikuješ styl života, případně se špatným rozhodováním. Mě už jako malého chlapečka doma učili, že než odejdu, tak si mám dojít na záchod, abych přesně tyto situace nemusel řešit, tak to tak provozuji. No jo, ale to je ta škodlivá všeobecná vštěpovací politika. No.
Děkuji za odpovědi. (pozn. Odpovědí rozumím reakci na to co píšu, nikoliv na to, co nepíšu, jak si provozoval v minulé reakci na můj post.)
Nexios