Získat novou krev

Vaše nápady a návrhy
Odpovědět

Měl by se zvýšit růst všech skillů, převážně tactiky, sw, fenc, archery, taming, alchemy, mining, carto, bs prostě těch nejdůležitějších?

Žádné macrování, posílejte lidi hned s GM skilly do světa
10
9%
Rozhodně ano, zvýšit růst o 200%
6
5%
Rozhodně ano, zvýšit růst o 100%
17
15%
Spíše ano, ale ne všechny skilly, ale jen ty bojové a o 100%gain
15
13%
Je mi to úplně jedno, jsem mamon, všechny postavy mám na max a nové lidi nechci
11
9%
Rozhodně ne, nechat růst tak jak je
45
38%
Rozhodně ne, růst ještě snížit (leze to moc rychle)
13
11%

Celkem hlasů: 117

Xiin
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Získat novou krev

Příspěvek od Xiin »

Takže, pro všechny hráče DP. Mám docela radostnou zprávu. Dnes jsem obepsal něco okolo 500 lidí, ty lidi vůbec neznám, nebudu říkat jak, kde každého to nejspíše napadne a je to v celku jedno. Těch 500 lidí mi zabralo něco okolo půl hodky, klasickým CTRL+C a CRTL+V, skoušel jsem je zlanařit na naši milou Ultimu Online na našem milém serveru DP. Z těch 500 lidí (mimochodem, hodlám v tom pokračovat a chci rozjet tady u náv ve městě Trutnov i takovou malou inzerci, těch pár korun do toho vrazím) si vzkaz zatím četlo asi 90cca., a z těchto lidí se mi ozvalo zatím 10 lidí, kteří chtěli vědět něco více. Hru jsem jim tedy blíže popsal, oč jde, co se tu dělá, jak to funguje. Všem se hra zamlouvá, až na jednoho, který je prý jen na sportovní :D , všem se ale nelíbí jedna věc. Čas ztrávený makrováním. Já jsem jim nepsal, že to trvá třeba měsíc, podle toho, kolik tomu věnujou času, vytrénovat nějaký skill, prostě jsem jim psal, že v závislosti na času který do toho vloží to nějakou chvíli trvá, než dosáhnou např. GM miningu nebo Swordmaship. Těm lidem se nelíbí to makrování. Nejvíce se jim samozřejmně zamlouvá to dungování a postupné seznamování se s novými lidmy. Nevím no, osobně tu hraji po pauze asi 3/4 roku a za tu dobu jsem si myslel, že se to tu trochu zlepšilo, co se týče macrování. Nemám nic proti "chceš něco?" "něco proto udělej", ale po 3 trénovat mining, po třetí trénovat taming, tactiku atd. a pořád to leze stejně děsně pomalu, to opravdu nové lidi v dnešní době odradí. Dnešní doba je uspěchaná, lidi se chtějí bavit za málo času, opravdu (můj průzkum to potvrzuje) nechtějí tupě čumět do monitoru a čekat, až už to o tu 0,1% vyleze!

Mám proto návrh jak pro GM, tak pro hráče.

Pro GM je to jasné, pakliže určitě nechtějí, v dnešní době WoW, Age of Conan, Lineage atd. aby převálcovali UO, udělejte něco s růstem skillu.

Pro hráče: To co jsem dnes udělal já, obepsal kolem 500 lidí a jak už jsem napsal, hodlám v tom pokračovat, udělejte pro náš server i něco Vy. Všichni máte kupu známých, spolužáků, kamarádů, spolupracovníků, řekněte jim o našem serveru. Když každý řekne o našem serveru aspon 5 lidem, hraje nás tu ted kolik? 100-120? I možná více. To máme dalších 600 potencionálních hráčů. Server by to neunesl, ale taky z těch 600 lidí každý nepůjde hrát, ale aspon 50-100 lidí. Lidi prosím Vás, lidí je tu málo, všichni už jenom mamoní a to je k ničemu. Server potřebuje nové lidi, jinak BOHUŽEL asi brzo zemře. Děláte to pro sebe. Anketu berte s rezervou, není to pro mě, je to všeobecné info pro všechny.
Hiki
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiki »

Pekne napsane ,ale myslim ze rust skill nepomuze k tomu aby tady hralo vic lidi . Jedine k cemu by to mozna mohlo take smerovat ze tady bude behat vic a vic prasatek pac jail , delete atd.. jim moc nebude vadit vsak co udelam novou postavu mam to za chvilku zas ty skill.

A ziskavani jisteho skill neni vzdy jen o makrovani kdyz nekdo napr. tupe stoji v cechu a boucha do druheho hrace ... misto toho aby sel kouknout po svete a nebo NB dung a opravdu tu hru hral a bavil se je to jen jeho vec.

Nepotrebujes max skill abys tuhle hru mohl hrat a hlavne se u ni bavit.
Xiin
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xiin »

Jop, to máš taky pravdu, ale já jako zkušený hráč to vím. Jenže každý, každý musí něco macrovat, každý postava něco. A jakmile sem přijde nový hráč a zjistí, jak to je s růstem skillu, tak ho to v dnešní době odradí. Když to třeba srovnám stím zminovaným WoW, tam je růst skillu o hodně rychlejší, zábavnější a lidi to víc nutí ho dodělat. Já tu nelobuju za WoW, tak si odpustťě ty řeči typu, tak to nehraj a hraj wowko. Mě baví UO, ale strašně, strašně rád bych zažil zase ty časy, kdy cechy byly přeplněný NB, na serveru nebylo k hnutí, protože bylo připojeno přes 400 hráčů, ale bylo tu živo. Chodily se dungy, zakládaly se nové guildy, PvP jelo ve velkém. Mě tak napadlo, já si vlastně ani nemůžu už založit ani guildu, protože za prvé jich tu je mraky a za druhé a to hlavní, kdo by tam šel, když každý už někde je a tolerance jiné postavy v jiné guildě je hloupá.
Karolilinecka
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karolilinecka »

Xiin píše:Jop, to máš taky pravdu, ale já jako zkušený hráč to vím. Jenže každý, každý musí něco macrovat, každý postava něco. A jakmile sem přijde nový hráč a zjistí, jak to je s růstem skillu, tak ho to v dnešní době odradí. Když to třeba srovnám stím zminovaným WoW, tam je růst skillu o hodně rychlejší, zábavnější a lidi to víc nutí ho dodělat. Já tu nelobuju za WoW, tak si odpustťě ty řeči typu, tak to nehraj a hraj wowko. Mě baví UO, ale strašně, strašně rád bych zažil zase ty časy, kdy cechy byly přeplněný NB, na serveru nebylo k hnutí, protože bylo připojeno přes 400 hráčů, ale bylo tu živo. Chodily se dungy, zakládaly se nové guildy, PvP jelo ve velkém. Mě tak napadlo, já si vlastně ani nemůžu už založit ani guildu, protože za prvé jich tu je mraky a za druhé a to hlavní, kdo by tam šel, když každý už někde je a tolerance jiné postavy v jiné guildě je hloupá.
na WoW a podobnejch hrách je to jinej styl jak tady na dp... a nemyslim si že na WoW to roste nějak rychleji(pokud teda nehraješ nějakej rychlokvašky server)..
Movalis
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Movalis »

Měl bych fakt radost, kdyby mi k viagře, diplomům, výhodným půjčkám a výhrám přišel ještě email o nějaké online hře.
Bez podpisu
Xiin
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xiin »

Movalis píše:Měl bych fakt radost, kdyby mi k viagře, diplomům, výhodným půjčkám a výhrám přišel ještě email o nějaké online hře.
Trošku mimo, že?
Xiin
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xiin »

to Karolilinecka:

Dám příklad mining. Objíháš si kupky, leze to pořád dokud to je oranžový, pak žlutý, potom se přemístítš na lepší rudu, stále takto dokola. V závislosti na tvůj lvl (těžší lokace) to leze hodně krásně rychle. Navíc tam jsou addony (pamatuje si to místo rudy, který se sice mění, ale je jich jen pár spawnů) ... nesrovnatelný rozdíl. Tam dáš mining na 2-3dny v pohodě.
Hajek II.
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hajek II. »

Xiin píše:..strašně rád bych zažil zase ty časy, kdy cechy byly přeplněný NB, na serveru nebylo k hnutí, protože bylo připojeno přes 400 hráčů, ale bylo tu živo...
Tak po takovych dobach rozhodne netouzim, to bych tu hru asi radsi ani nezapinal, kdyz si predstavim ty lagy..i v dnesni dobe kdy je pripojenech nejakejch 130 lidi a obcas se neda ani hnout, tak si nechci ani predstavit co by s tim udelalo 400 lidi:). A taky predstava tech prasat co by tady zacaly hrat, kdyz by se dali lehce natrenovat novy postavy:)
Ian
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ian »

Muj osobni nazor na makrovani je asi takovy, ze v dobe podpurnych programu se jedna o prezitek. Kdyby se jelo jen pomoci maker v cistem klientovi, tak by se mi zdalo makrovani ( + tomu odpovidajici gain) jaks taks v pohode.

Kdybych tady nebyl zakoreneny, tak klikam na jinem shardu, par jsem jich take zkousel a exp systemy (respektive jejich mutace) mi vyhovovali daleko vice.
zeleninový taveňák je největší zlo na Zemi!!
Ulter-Bes
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ulter-Bes »

Pomalý růst skillů atd. lidi donutí vážit si hry a zvyšuje hratelnost. Já např. první rok hraní ani nevlezl do dungů... Zato jsem poznal všechno, na co skilly nebyly třeba.

Krom toho obtížnost vyskillování postavy nutí lidi alespoň trochu rozmýšlet, kolik postav mají a dělá hru méně anonymní.

O tom, že zjednodušení by degradovalo to, čeho ostatní hráči již dosáhli ani nemluvím. V tom, že ty skilly museli hráči vytrénovat jsou si všechny generace hráčů rovny. A je to tak dobře.
http://ultra-bjes.blogspot.com - blog z uo
Xiin
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xiin »

Ulter-Bes píše:Pomalý růst skillů atd. lidi donutí vážit si hry a zvyšuje hratelnost. Já např. první rok hraní ani nevlezl do dungů... Zato jsem poznal všechno, na co skilly nebyly třeba.

Krom toho obtížnost vyskillování postavy nutí lidi alespoň trochu rozmýšlet, kolik postav mají a dělá hru méně anonymní.

O tom, že zjednodušení by degradovalo to, čeho ostatní hráči již dosáhli ani nemluvím. V tom, že ty skilly museli hráči vytrénovat jsou si všechny generace hráčů rovny. A je to tak dobře.
Stímto naprosto souhlasím, ale tady se jedná právě o tuto dobu. Dříve bylo času přeci jen víc, ale jak stárneme (mluvím jak nějakej 50-ti letej :D ) tak času ubývá. A přesně to mi ted píšou ty lidi, děsí se toho času, protože jedny chodí do práce, druzí naopak práci schání, třetí se věnuje rodině, čtvrtý chodí do školy/studuje, pro páteho je to škoda času. Oni si řeknou, týjo, tak vymaxovat mining trvá když u toho budu sedět 12h denně tak +/- 8-9 dní. Ale já chodím do práce, mám čas denně tak 2h., takže já to budu trénovat 3 měsíce. No týý jo. Navíc, NB na začátku určitě nepůde dung, ale chce nějaký prachy, takže ten mining je takový nejlepší výdělek. Ale představa 3 měsíce a každý den sedět ty 2h. u miningu je hrozná. Pro ně.
Movalis
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Movalis »

Xiin píše: Trošku mimo, že?
Xiin píše:Takže, pro všechny hráče DP. Mám docela radostnou zprávu. Dnes jsem obepsal něco okolo 500 lidí, ty lidi vůbec neznám, nebudu říkat jak, kde každého to nejspíše napadne a je to v celku jedno...
Proč myslíš? Podle mě jasný spam.
Bez podpisu
Xiin
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xiin »

Movalis píše:
Xiin píše: Trošku mimo, že?
Xiin píše:Takže, pro všechny hráče DP. Mám docela radostnou zprávu. Dnes jsem obepsal něco okolo 500 lidí, ty lidi vůbec neznám, nebudu říkat jak, kde každého to nejspíše napadne a je to v celku jedno...
Proč myslíš? Podle mě jasný spam.
Omg ano je to spam, tak vymysli něco lepšího, jak sem dotáhnout nový lidi ty chytráku. :roll:
Xiin
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xiin »

Pár ohlasů od lidí :)

Negativní:
jaromir1960
promiň,ale hry nehraji,jsem na to už dost starý.....ale přeji dost mladších hráčů........

crazyman09
ahoj promin ale já sem na tyto hry docela levej ale budu nad tím přemýšlet a snad to časem skusím a ten čas to teda nevím

jakha
nezlob se ale ja hry nehraju, ani mi to moc nejde.tak se měj .a tolik času taky nemám

Jirka.Smidlt
sorry ale ja hraju jiny hry a na todle bych nemel fakt cas alezkusim rict kamosum ty chteji neco novýho zatím čau

Ale taky něco pozitivního :)

00Love11
Ahoj-dik tvuj vzkaz jsem predal ihned detem do zakl.skoly tak snad se vse zdari a hra je zaujme zatim.Ahoj.Fanda

MAJOR3
cau.jo bavi me to.ale mam problem.normalne sem se zaregistroval,ale nejde mi stahnout ten program.vzdy ho stahnu otevru a napise to ze to je spatne.rad bych si tu hru zahral...a kamos by ji taky zahral...dik a cau

Behy.Passat
UVIDIME,ALE DNES VAZNE NE..MOZNA SE NANI PODIVAM OVIKENDU..PAK DAM VEDET..

Vybra
Dobře půjdu do toho když tak za pokus nic nedám ale až o weekendu ok?

Samozřejmně všechny rady, problémy, instalaci, stahování si beru na starosti já, takže ocením nějaké pochvaly :oops: a ne jen blbé kecy Movalisi :wink:
Anger
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Anger »

Nahodou je to supr kdyz se takhle snazi nekdo prilakat novy harce ja bych klidne zvysil rust skillu o 100 protoze starej prudic tomu je to jedno ten uz ma vymakli makra a jede afk.
Xiin
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xiin »

Anger píše:Nahodou je to supr kdyz se takhle snazi nekdo prilakat novy harce ja bych klidne zvysil rust skillu o 100 protoze starej prudic tomu je to jedno ten uz ma vymakli makra a jede afk.
Panebože, díky. Aspon 1 dobrá duše :D
Ari
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ari »

Rek bych e vetsina hracu uz to ma davno vymakrovano a podstatne dulezitejsi pro ne je aby svet zil a neco se v nem delo. Kdyz si vzpomenu na to nadseni kdyz se otvirala nova mapa to bylo radosti :)
Svatý bojovník bez víry
Prafotr Morava
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prafotr Morava »

dobrej nápad, chybí mi přeplněnej trh a plsující nb hráči :)
jen tak dál v lákání nových každej jeden má cenu
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
Wilson
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wilson »

hlavne tady xiinovi unika pointa hry, nbci (jako true) ty co by tu uo zacli hrat poprve, tak prave ze vubec nemusi (a nemeli by, pokud chtej aby je ta hra neprestala za tyden bavit) bezduse makrovat (staci hrat, objevovat svet, ...)
Xiin
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xiin »

To Ari:
Přesně tak a proto bych trochu zvětšil gain skillu, třeba dát do skillpointů úplně všechno, jako jsou ted anatomy, hid atd. tak přidat tactiku, sw, mf, fenc, heal atd. prostě at je to zábavnější a rychlejší = budou využívaný nb dungy

To Prafotr Morava:
Díky, přesně tak kde jsou ty časy, kdy jsem denně četl 10x "Pls nemáš" "Pls pomůžeš mi" atd. ale to byly opravdový a pravý PLS a ne ted to trhu "Pls, dej mi mamon" "Pls dej mi string" = to je trapný a napřesd*ku

To Wilson:
Ne, mě žádná pointa neutíká, ba naopak, vzpomínám na moje začátky, kdy jsem prozkoumával každičký kousíček (a ještě za 6 let nemám vše prozkoumáno) ale taky vzpomínám na ty muka, když jsem někam chtěl a nemohl jsem tam, protože to hlídal nějaký strážce (skupinka) to je jedno a musel jsem jít co? Macrovat.
Odpovědět