Takže, pro všechny hráče DP. Mám docela radostnou zprávu. Dnes jsem obepsal něco okolo 500 lidí, ty lidi vůbec neznám, nebudu říkat jak, kde každého to nejspíše napadne a je to v celku jedno. Těch 500 lidí mi zabralo něco okolo půl hodky, klasickým CTRL+C a CRTL+V, skoušel jsem je zlanařit na naši milou Ultimu Online na našem milém serveru DP. Z těch 500 lidí (mimochodem, hodlám v tom pokračovat a chci rozjet tady u náv ve městě Trutnov i takovou malou inzerci, těch pár korun do toho vrazím) si vzkaz zatím četlo asi 90cca., a z těchto lidí se mi ozvalo zatím 10 lidí, kteří chtěli vědět něco více. Hru jsem jim tedy blíže popsal, oč jde, co se tu dělá, jak to funguje. Všem se hra zamlouvá, až na jednoho, který je prý jen na sportovní

, všem se ale nelíbí jedna věc. Čas ztrávený makrováním. Já jsem jim nepsal, že to trvá třeba měsíc, podle toho, kolik tomu věnujou času, vytrénovat nějaký skill, prostě jsem jim psal, že v závislosti na času který do toho vloží to nějakou chvíli trvá, než dosáhnou např. GM miningu nebo Swordmaship. Těm lidem se nelíbí to makrování. Nejvíce se jim samozřejmně zamlouvá to dungování a postupné seznamování se s novými lidmy. Nevím no, osobně tu hraji po pauze asi 3/4 roku a za tu dobu jsem si myslel, že se to tu trochu zlepšilo, co se týče macrování. Nemám nic proti "chceš něco?" "něco proto udělej", ale po 3 trénovat mining, po třetí trénovat taming, tactiku atd. a pořád to leze stejně děsně pomalu, to opravdu nové lidi v dnešní době odradí. Dnešní doba je uspěchaná, lidi se chtějí bavit za málo času, opravdu (můj průzkum to potvrzuje) nechtějí tupě čumět do monitoru a čekat, až už to o tu 0,1% vyleze!
Mám proto návrh jak pro GM, tak pro hráče.
Pro GM je to jasné, pakliže určitě nechtějí, v dnešní době WoW, Age of Conan, Lineage atd. aby převálcovali UO, udělejte něco s růstem skillu.
Pro hráče: To co jsem dnes udělal já, obepsal kolem 500 lidí a jak už jsem napsal, hodlám v tom pokračovat, udělejte pro náš server i něco Vy. Všichni máte kupu známých, spolužáků, kamarádů, spolupracovníků, řekněte jim o našem serveru. Když každý řekne o našem serveru aspon 5 lidem, hraje nás tu ted kolik? 100-120? I možná více. To máme dalších 600 potencionálních hráčů. Server by to neunesl, ale taky z těch 600 lidí každý nepůjde hrát, ale aspon 50-100 lidí. Lidi prosím Vás, lidí je tu málo, všichni už jenom mamoní a to je k ničemu. Server potřebuje nové lidi, jinak
BOHUŽEL asi brzo zemře. Děláte to pro sebe. Anketu berte s rezervou, není to pro mě, je to všeobecné info pro všechny.