Notebook

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Mara z Acoma
Hitgirl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mara z Acoma »

Hunter píše:...
bylo to takhle nejak, ze jo :p http://www.southparkstudios.com/clips/224098
Show is over motherlovers!
Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir Artuhr »

Hunter píše:Jako já se jen ptám. Právě stavím na vlastní zkušenosti, kdy jsem si taky pořizoval nouta jako kvůli škole a tak. Ale nebýt toho, že jsem měl hodně, řekněme, stěhovavej rok, tak jsem ten notebook přenesl z místa na místo asi tolikrát, že bych to spočítal na prstech na rukou. Do školy jsem si hrozně říkal, jak ho budu nosit a kdovíco, ale nakonec jsem ho takhle vůbec nevyužil - ve škole jsou počítače k dispozici vždycky a nějaký klapání při přednáškách - toho jsem (byl) věru dalek.
Tak treba u me lepsi nez si kopirovat stovky stranek cetby kazdej semestr za nemale penize. To si radsi ty knizky vezmu. Polozim na stul. Prepisu co potrebuju a nemusim domu tahat tuny papiru, ktery stejne po napsani nejake prace vyhodim nebo se mi kupi pod stolem. Pak zase sbalim notebook a jdu tu plnou kapsu utratit na pivo. Takze jsem spokojeny jaky jsem ekolog, sporivec a opilec:p
Big Bud
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Big Bud »

Hunter píše:Mno tak to bude zase celý jen o tom, jak rychle píšeš - respktive, jestli ručně nepíšeš nějak neobvykle a extrémně pomalu. Že bych měl někdy problém s nestíháním zapisování hodiny/přednášky .. uff .. takový důvod pro nouta by mě nikdy ani nenapadl :]
Nepíšu extrémně pomalu rukou, ale na compu píšu asi 5x rychleji... O úpravě se ani bavit nemusím, že... Neříkam, že sem si poctivě zapisoval, ale prostě raděj budu mít poznámku v pc než rukou na papíře.
Miki
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Miki »

Hunter píše:
Big Bud píše:jasně sešit stačí.... ale zkoušel si ten rozdíl v rychlosti, když si zapisuješ na do sešitu a na noťasu? Já osobně tahal noťas i poslední 2 roky na střední...
Mno tak to bude zase celý jen o tom, jak rychle píšeš - respktive, jestli ručně nepíšeš nějak neobvykle a extrémně pomalu. Že bych měl někdy problém s nestíháním zapisování hodiny/přednášky .. uff .. takový důvod pro nouta by mě nikdy ani nenapadl :]

Ostatně, na střední jsem proseděl u compu dost času mimo školu, to, že jsem před monitorem neseděl i ve škole, když už jsem tam náhodou došel, to vlastně takhle zpětně považuju za plus ;p

Jinak, jak už jsem psal, to vidím jako Bereg. Rozhodně tedy, alespoň já, notebook s numerickou klávesnicí, bez tý je to hrozný. No a značka .. HP skutečně mívá kdyžužnic tak ten servis dobrej .. a ta kvalita .. se nedá spolehnout nikdy. Zrovna já na HP mám dost nepěkný vzpomínky, 4 kamarádi si pořídili HPčko na začátku semestru a do dvou měsíců šly tři kusy s něčím do opravy. Ale tak krom toho, většinou tuhle značku lidi chválej. To jo.
Jj stim souhlasim, Ted jsme kontroloval odkaz Berega a tam je o 1k drazsi nez na CzechComputer. :o)
Bereg Sunrise
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bereg Sunrise »

Uvadel jsem to jako priklad, ne ze bych si z toho obchodu nekdy neco koupil :ú
Spiderkate
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken

Příspěvek od Spiderkate »

Také bych se podělila o zkušenost s notebookem. Koupila jsem si notebook za 35k (byůa to chyba kterou bych už neopakovala) který byl určen pro práci s médii (nadupaná grafika -> problém s chlazením) a další věci. V závěru jsem také dospěla k tomu, že když si to přepisuji ručně, víc se toho naučím a nemusím pak poznámky kopírovat nebo tisknout z PC.

Na hraní je lepší určitě klasický desktop a i cenově výhodnější. Když už si pořizovat něco na psaní poznámek, tak netbook, notebook už ne :p

Co se týká kvality servisu kterou zde někdo zmiňoval, dovolím si oponovat že kvalitu má nejlepší Dell, a to s velkým předstihem před ostatními značkami. Bohužel je to i trochu vidět na cenách jejich produktů že :p
Amadeus
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Já mám nb za 17k, a z toho skoro půlku tvoří cena za OS. Samotnej noťas by mě stál 9k (chcete rozepsat parametry atd? asi zbytečné :) ale je celkem fajn, nadprůměr)
"...a rudé budou vaše slzy..."
Mr. PeKař

18:55 Tear
i psát nespisovně je umění a má to svoji gramatiku :(
Breezeway
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Breezeway »

Osobně mám 2 notesy. Teda jednoho Acera ( :roll: ) za 40+ a ted jsem si pořídila takového toho malého netbooka za necelých 9 tic. A elhle ono to stačí :lol: dokonce se na tom dá hrát UO. Jediné co mi vadí je absence DVD/CD mechaniky, ale jinak jsem spokojená.
Slovo "Matka", je Boží jméno na rtech a v srdcích našich dětí.

Breezeway [Sanct Lor] - Vánek před bouří (Důchodkyně)
Phawna [Sanct Lor] - Sestra noci (Unavená alchymistka)
Jindriska [Sanct Lor] - Craftswoman (Vzteklá pracantka)
Johny Matovic
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny Matovic »

Breezeway píše:Osobně mám 2 notesy. Teda jednoho Acera ( :roll: ) za 40+ a ted jsem si pořídila takového toho malého netbooka za necelých 9 tic. A elhle ono to stačí :lol: dokonce se na tom dá hrát UO. Jediné co mi vadí je absence DVD/CD mechaniky, ale jinak jsem spokojená.
a nebola ta z netbooku oci ?(volakde som cital...)
Celkom po nom tiez pokukujem bo idem na skolu a potrebujem na volacom pisat ale bojim sa tych oci ;p
Sklb - okrasny clovek
Please, for fuck sake, no revolution.
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Amadeus píše:Já mám nb za 17k, a z toho skoro půlku tvoří cena za OS. Samotnej noťas by mě stál 9k (chcete rozepsat parametry atd? asi zbytečné :) ale je celkem fajn, nadprůměr)
Hmm. Mě vyšlo OEMko Vyndousů (co taky jinýho bych na nouta potřeboval) k noutu za 17k za asi osmnáct stovek či kolik. Však i normální verze by měla vyjít bych řekl na tak 5, nevim, max 6k .. pokud to teda nutně, nutně takhle potřebuješ - určitě ne 8, nebo víc.
Breezeway píše:Osobně mám 2 notesy. Teda jednoho Acera ( :roll: ) za 40+ a ted jsem si pořídila takového toho malého netbooka za necelých 9 tic. A elhle ono to stačí :lol: dokonce se na tom dá hrát UO. Jediné co mi vadí je absence DVD/CD mechaniky, ale jinak jsem spokojená.
Tak stačí. Ono třeba na přehrávání filmů stačí například hodně průměrnej, až podprůměrnej mobilní telefon. Otázka ale potom pořád není: "naco jsou televize?", nýbrž: "pokud se chci na nějakým přístroji dívat na filmy, budu pořizovat telefon?"

A proto to vidím pravě tak .. pokud notebook, tak skutečně jen pro jeho výhody. A to je pouze a právě mobilita. Řekl bych.
Johny Matovic píše:[..] bo idem na skolu [..]
Neubliž si. Znáš to tady, ty reparáty a tak ;p

Jak to bylo?
Víte, co udělá SKLB, když dokončí filozofickou fakultu? Sundá lešení a jde na zdrávku!
Nexios
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Kupujte podle mnostvi sveho majetku, stejne to za dva roky bude starej sunt
DarthKnight
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DarthKnight »

Jak tu někdo psal,že nejlepší jsou Dell noty,tak bych oponoval,protože nejlepší NB s poměrem výkon a výdrž baterie je Sony Vaio ;-)

Ae každej má svoje favority..Kamoš má Vaio 2 roky a nemůže si stěžovat ;)

A ještě jedna připomínka...nejlepší NB jsou Apple ;) jen ta cena no...
Petrkov
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrkov »

Johny Matovic píše:
a nebola ta z netbooku oci ?(volakde som cital...)
Celkom po nom tiez pokukujem bo idem na skolu a potrebujem na volacom pisat ale bojim sa tych oci ;p
Ty des na skolu, kampak sklbe?:)
Breezeway
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Breezeway »

Johny Matovic píše:a nebola ta z netbooku oci ?(volakde som cital...)
Tak je pravda, že od 10"LCD LED se moc zázraků čekat nedá, ale v pohodě tu hodku psaní v kuse vydržíš.

Na filmy i na hru něčeho méně náročného to uplně postačuje. Je to spíš taková lepší kalkulačka do kabelky. Je škoda, že to neexistovalo, když jsem chodila do školy já. Ještě teď se opotím, když si vzpomenu na otcovu 486 s 15" monitorem. To monstrum vážilo asi 6kg a baterie vydržela sotva 45 minut.
Mám tuhle hračku:MSI a ta vydrží za plneho provozu cca 4,5 - 5 hodin. Když někam jedu s malou tak to zabalím se zdrojem do male brašny a pohoda klidek. Cca 1,5kg váhy. Na net se dnes připojíš skoro kdekoliv, free pointy jsou snad v každém městě nebo připojím telefon. Doma pak zahákuju k wifi a rovnou do domácího compu. Docela bych si i tipla na pomalý konec klasických notebooků. :P
Slovo "Matka", je Boží jméno na rtech a v srdcích našich dětí.

Breezeway [Sanct Lor] - Vánek před bouří (Důchodkyně)
Phawna [Sanct Lor] - Sestra noci (Unavená alchymistka)
Jindriska [Sanct Lor] - Craftswoman (Vzteklá pracantka)
Samial
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Samial »

Já mam ASUS EEE 1000H, taky desítku displej a sem docela spokojenej.. matnej, možná ne tak ostrej disp jako u devítek, ale bohatě stačí..
Katatonia[Hated] - Samik[Hated]
http://hejtyd.xf.cz/
Johny Matovic
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Hunter píše:
Johny Matovic píše:[..] bo idem na skolu [..]
Neubliž si. Znáš to tady, ty reparáty a tak ;p

Jak to bylo?
Víte, co udělá SKLB, když dokončí filozofickou fakultu? Sundá lešení a jde na zdrávku!
na bodaj ,ale s mojim charakterom manualna praca moc netoto (lenivy som jak prasa :p )

to petrkov:
neni to sice pravo ale na moju sprostu hlavu to bude stacit
Sklb - okrasny clovek
Dexxter
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dexxter »

Johny Matovic píše: na bodaj ,ale s mojim charakterom manualna praca moc netoto (lenivy som jak prasa :p )

to petrkov:
neni to sice pravo ale na moju sprostu hlavu to bude stacit
OMG to mi chces povedat ze ides studovat na moju skolu? :(
[i]"V boji s holi sme vyrovnanymi souperi, ale jeho litajici kung-fu je lepsi nez moje"[/i]
Johny Matovic
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Dexxter píše:
OMG to mi chces povedat ze ides studovat na moju skolu? :(
hh tak asi ano :D a jak tak na to pozeram mam sa na co tesit (sudim podla tvojej minulorocnej hernej aktivity :p )
Sklb - okrasny clovek
Odpovědět