jabka s hruskama.. tohle nebyl "nalez cizi penezenky", tohle bylo "nekdo ke me prisel a vrazil mi penezenky do ruky" a v tom pripade, pokud ten kdo mi ji vrazil do ruky byl jejim pravoplatnym vlastnikem, sem se stal jejim pravoplatnym vlastnikem.. (btw muzes mi sem hodit citaci toho 40/1964? nejak to v tom nemuzu najit..)Kaj píše:Takze ted nema robu nikdo, ty nemas "nalezny", ale zato mas skvelou slusivou image amoralniho individua, ktere se pri nalezu cizi nadite penezenky na ulici tvari v tvar majiteli vysmeje do obliceje. V realu bys tu penezenku vratit musel dle zákona (zákon číslo 40/1964 Sb.) Wink
za a) nedobrovolny dar je blbost, ale jiste chapes co sem tim chtel rictKaj píše:Mimochodem "nedobrovolny dar" je pekna kravina Dave Listre. A i kdyby to nakrasne byl dar, tak existuje dle tech ceskych zakonu, kterymi se nechces ohanet pravo na vraceni daru. Ale to jsou jen plane diskuze, pokud se citis byt pri nahodnem nedobrovolnem ziskani ciziho vzacneho predmetu moralne opravneny k jeho vlastneni, je to problem tveho svedomi ne meho.
za b) pravo na vraceni daru existuje, ale lze ho uplatnit jen za jistych podminek
za c) "nedobrovolne ziskani ciziho predmetu" je pekna kravina komisari Kaji
a konecne za d) co je komu do myho svedomi? prijde mi trochu blbost trestat nekoho za to ze nema cisty svedomi, tim spis ze posuzovat cizi svedomi je ponekud neobjektivni
a kdyz uz si s tim nevite rady a argumenty hracu se vam prestavaj libit tak to radsi locknete? jiste jiste, rozhodnuti gm je konecne a blablabla ale hlavne prosimvas nikdy nepriznejte ze nekdo z vas udelal chybu!