Středověk a historický šerm
- Rytir Grunwald
- Orc Writer
- Kontaktovat uživatele:
Středověk a historický šerm
Zdravím je tu někdo kdo se věnuje historickému šermu? Nebo je tu někdo kdo rád chodí už jak aktér či divák na nějaké historické akce (Historické bitvy, vystoupení , ohňová show ) ? Nebo by mne zajímal Váš názor na tohoto koníčka kolikrát se potýkam se špatnými reakcemi např. Ty seš sto let za opicema a podobné, však to si umíte určitě představit. A pak naopak i s těmi kladnými reakcemi. No ale cokoliv se bude týkat tématu tak to tu rád uvidím.
Edit: ukázka bitvy
http://www.youtube.com/watch?v=8xAbuL0_ ... annel_page
Přihodím pár odkazů tady jsme byli i ve videoklipu jedné kapely naše skupina tam děla to s těma ohněma
http://www.youtube.com/watch?v=BcltmPZa ... video.html
Video z ohňové show :
http://www.zkouknito.cz/video-historick ... a55a22083f
a tady v dalším videoklipu :
http://www.youtube.com/watch?v=DhhpfhNw ... video.html
S pozdravem Rytíř Grunwald syn Františka II ze Severských zemí
Edit: ukázka bitvy
Přihodím pár odkazů tady jsme byli i ve videoklipu jedné kapely naše skupina tam děla to s těma ohněma
http://www.youtube.com/watch?v=BcltmPZa ... video.html
Video z ohňové show :
http://www.zkouknito.cz/video-historick ... a55a22083f
a tady v dalším videoklipu :
http://www.youtube.com/watch?v=DhhpfhNw ... video.html
S pozdravem Rytíř Grunwald syn Františka II ze Severských zemí
Naposledy upravil(a) Rytir Grunwald dne 05.03.2009 09:03:27, celkem upraveno 2 x.
Je lepší žít den jako lev. nežli sto let jako ovce.
Bailien ( cleric )
Templarsky Rytir ( Paladin )
Jihlavsky Kral ( Nekromancer )
William Wallace ( craft )
Bailien ( cleric )
- Rytir Grunwald
- Orc Writer
- Kontaktovat uživatele:
To je škoda a máš nějaký kousek chladných zbraní doma?Amadeus píše:Mám zálibu v chladných zbraních, hlavně japonské zbraně. Ovšem, šerm či jiné bojové sporty neprovozuji
Bailien ( cleric )
Bailien ( cleric )
- Rytir Grunwald
- Orc Writer
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono jak která akce ale není to tak drahé, když jsme pořádali bitvu my tak nám tam přšlo přes dva tisíce lidí což byl fakt uspěch pro nás na jiných bitvách je cca kolem 500 lidíSkuhry píše:kdyz se najde cas a penize tak se rad na nejake akce podivam, loni sem byl na Ripu a pak u Hradce . Je to pekny pokoukanicko a stoji za navstevu
jinak nejak specialne do niceho takoveho nedelam...
Bailien ( cleric )
Bailien ( cleric )
Kolik vas tam tak je? Tech ucinkujicich? Kdyz mluvis o "bitve"... A to se sejde treba vic takovych samostatne vystupujicich oddilu, nebo jak to probiha?Rytir Grunwald píše:Tak ono jak která akce ale není to tak drahé, když jsme pořádali bitvu my tak nám tam přšlo přes dva tisíce lidí což byl fakt uspěch pro nás na jiných bitvách je cca kolem 500 lidíSkuhry píše:kdyz se najde cas a penize tak se rad na nejake akce podivam, loni sem byl na Ripu a pak u Hradce . Je to pekny pokoukanicko a stoji za navstevu
jinak nejak specialne do niceho takoveho nedelam...
- Rytir Grunwald
- Orc Writer
- Kontaktovat uživatele:
Ano přesně tak je mnoho skupin takže se mezi sebou dávame vědět. Samozřejmě přijíždí šermíři, kteří v žádné skupině nejsou to nevadí. Takže se na bitvě sejde podle bitvy samozřejmě ale cca kolem 100 učinkujích. Přihodím sem link z bitvy, ať se můžeš mrknout.Kolik vas tam tak je? Tech ucinkujicich? Kdyz mluvis o "bitve"... A to se sejde treba vic takovych samostatne vystupujicich oddilu, nebo jak to probiha?
Bailien ( cleric )
Bailien ( cleric )
- Rytir Grunwald
- Orc Writer
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono dneska se zraníš i v kanceláři na židly *směje se*. Ale tak samozřejmě je to asi trochu nebezpečnější než šachy. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že když jsem začínal tak jsem měl strach. Ani ne o to, že se zraním já, ale abych nezranil někoho já. Ovšem časem si na to nějakým způsobem zvykneš a nevnímáš to. Zranění je dost odnaší to především prsty. Na našem vystoupení se stalo, že se kamrád nevkryl a dostal palcátem přímo na ruku a měl rozdrcené tři prsty. Druhý ten má 10ti centimetrovou jízvu od sekery na boku. Když se podíváš na video co jsem házel o kousiček víš tak uvidíš, že z takových akcích zranění musí být. Na druhou stranu jsou i chtěná zranění při vystoupní nazorné ukázky mučení kolega chtěl vypálit cejch na záda, že prý bude křik alespoň autentický. Stalo se tak jak chtěl a reakce diváku byli rozmanivé, protože si mysleli, že je to nějak nahrané ale pak když se prošel okolo nich tak zjistili opak. Takže když to shrnu tak, když chceš aby to nevypadalo jako plác do meče plác do štítu tak zranění je dost.Kaj píše:Mě by celkem zajímala procentuelní zraněnost účinkujících.

Bailien ( cleric )
Bailien ( cleric )
-
- Death Litographer
- Kontaktovat uživatele:
už jsi někdy dostal věží do oka?Rytir Grunwald píše:Ale tak samozřejmě je to asi trochu nebezpečnější než šachy.
tak já to do editnu aby nebyl OT

Na pár dřevárnách sem byl
historické srazy a pak boje se mi líbily, ale byl sem na asi dvou s fantasy tématikou a ty mi docela přišli na hlavu když si někteří dobráci vezmou oblečení že vypadaj jak Harry Potter v bitvě o středozem.
Jinak neplánuju, zůčastnil jsem se toho boje jednou(uff to pučení kroužkovýho brnka je docela drahý :p a záloha mě málem zruinovala :p)
V boji imho je chyba být ofenzivní, protože to pak přijdeš k úrazu spíš než když do toho jdeš po nohou a jsem si jistej tim co děláš

toť můj názor na téma :p
Naposledy upravil(a) Prafotr Morava dne 04.03.2009 15:11:42, celkem upraveno 1 x.
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
[/color]
- Rytir Grunwald
- Orc Writer
- Kontaktovat uživatele:
To jsem opravdu nedostal a pochybuji o tom, že by bylo pravidlem, že dostaneš veží do oka. A podle toho co píšeš tak ty už jsi dostal, takže by jsi měl trénovát, aby se ti to vícekrát nestalo.Prafotr Morava píše:už jsi někdy dostal věží do oka?Rytir Grunwald píše:Ale tak samozřejmě je to asi trochu nebezpečnější než šachy.
Edit :
Tak já to tedy taky editnu no já byl na dřevárnách jednou a je pravda, že tam se kostými až tak nedodržují což je škoda, ale má to také své kouzlo. Dřevárny to byla moje první akce poté jsem se dal normálně na železo. Budu rád když se opět na nějaké dřevárny podívám. Je to takové tajmeno po lesích. Pro mne je krasné se toulat hradem jakožto šermíř zažiju být na hradě třeba tři dny v kuse a je to zajímavá atmosféra hlavně v noci. Každý to určitě tak neprožívá to je mi jasné ale pro mě jsou tkové detaily nečím nádherným.
Pro všechny
Jinak prosím o příspěvky, které se týkají topicu rejpalové tu mají dost jiných topicu. Díky
Naposledy upravil(a) Rytir Grunwald dne 04.03.2009 15:46:07, celkem upraveno 1 x.
Bailien ( cleric )
Bailien ( cleric )
- Rytir Grunwald
- Orc Writer
- Kontaktovat uživatele:
Mohu se zeptat na jaké století jste byli zaměřeny? Ano s těmi děli to je určitě hezkéJoeMoe píše:svojho casu som rok ci dva bol clenom skupiny historickeho sermu.
najvecsia "sranda" bola, ked clovek skoleny v uvode bitky lezi na zemi, a meter za nim sa zacne strielat z dela. jojo, historicky serm je fajn

Bailien ( cleric )
Bailien ( cleric )
- Inkvizitor Dan
- Lord Ancestral Grafoman
- Kontaktovat uživatele:
- Rytir Grunwald
- Orc Writer
- Kontaktovat uživatele:
Kolikrát jsi byl v historické bitvě?Když tvrdíš, že je to nuda je to tvůj názor a já ho respektuji, ale zajímalo by mě podle čeho to soudíš.Inkvizitor Dan píše:Historickej serm je nuda. Lepsi je poulicni serm s teleskopickym obuskem :p
Bailien ( cleric )
Bailien ( cleric )
- Johny Matovic
- Lord Ancestral Grafoman
- Kontaktovat uživatele:
- Rytir Grunwald
- Orc Writer
- Kontaktovat uživatele:
Tak na slovensku jsem nebyl, ale určitě tam máte dost skupin stačí jezdit pohradech vetšinou tam jsou plakáty. Nebo zkus hledat na netu, ale lidí tam mate dost jelikož jsem prodával výbavu a vetšina věcí šla na slovensko : )Johny Matovic píše:toto je kruta vecicka :p Kde to najdem na slovensku?:) isiel by som sa na to aspon mrknut
Bailien ( cleric )
Bailien ( cleric )
Podivam se rad, serm mi nikdy nesel a tahat se s brnenim se mi taky nechce, takze preferuju luk
Skoda ze ty historicky jsou tak drahy, takze momentalne mam jen "normalni" kladkac.

"There's no real life, just afk" - Citat od kamarad
I cesta muze byt cil...
Order - Who are you?
Chaos -What do you want?
I cesta muze byt cil...
Order - Who are you?
Chaos -What do you want?
- Rytir Grunwald
- Orc Writer
- Kontaktovat uživatele:
Nazdárek kluku ušatejEnquea píše:Podivam se rad, serm mi nikdy nesel a tahat se s brnenim se mi taky nechce, takze preferuju lukSkoda ze ty historicky jsou tak drahy, takze momentalne mam jen "normalni" kladkac.

Bailien ( cleric )
Bailien ( cleric )