Hunter píše:Spíš si je vědom toho, že vamp je trochu jiná postava než ostatní - pro jiné typy lidí. Jediný problém je v tom, že ho zakládají i ti, kdož ho chtějí hrát jako plecha ve stočlenný skupině a pak se divěj, že to moc nejde. Vamp má hrozně moc možností. Narozdíl třeba od wara - war může buď mlátit ve skupině v dungu, nebo mlátit ve skupině v dungu. Jůů svátek, když si skočí na půlhodinovej solokvest, ze kterýho je item, kterej je prakticky nanic. Pokud chceš takové povolání, proč máš vampa?
Jinak jako cler, jestli jsem neco nesnášel, tak to byla ta rozlezlá dvoumetrová garga, která vkuse překážela a nebylo přes ní nic vidět, nejlíp jestě v době, kdy všichni měli stona a odbarvení se nepoužívalo a ve výpravě bejvalo pět stejnejch bílejch voblud. Zlatej imp.
Nerozumím té neustálé touze všech osm povolání co nejvíc zestejnit. Aby jako tyjo mág mohl to co necro a necro to co mág. A taky vlastně chudák pala aby mohl mít dmg jako war a vamp aby mohl mít hp a nosit šutry jak plech a taky rang aby sumil jako necro, kouzlil jako cler a měl def jako pala a teda cler aby mohl mlátit alespoň jako pal a ten craft taky by mohl mít ty mlátící skilly větší, aby si mohl něco vysólovat - proč néé jako že.
Nemyslel jsem, že to někdy řeknu, ale: souhlasím s Hunterem.
Vamp byl vždy "trochu jiné povolání," už tím, že to není povolání ale rasa, lidskou a morf-podobou, červenou karmou, ne tak jasně zaměřenýma kouzlama apod. Svýho času hrál vampa aktivně jen malý okruh nadšenců, pak přišla stone garga a s novými vampy se roztrhl pytel, protože vamp byl najednou tank do dungeonu. Stačilo ho postavit k potvoře a box box box. Z dob kdy jsem chodil dungy za klera s 8 vampama mam ještě tik v oku. Ten zájem široké hráčské obce byl samozřejmě zapříčiněnej tím, že z vampa se stal levný war (quest primitivní, navíc s 10K fame gateu na konci, fame všude plno ...). Quest je obtížnější, fame se nepřelévá

zájem dungových tankistů opadá.
Questy pro vampa jsou tu aby především podtrhly jeho zvláštnost, ne aby ho posílily a už vůbec ne aby z něj dělaly opět bezduchou mlátičku.
Tj. Nebráním se questu na fame deed pro vampa pokud bude obtížnější a neharvitelný

tak aby to byl spis rare, ne bezne pouzitelnej nalejvarnickej item. A jsem i otevreny diskuzim ohledne nejakych unikatnich vlastnosti lidske podoby vampa. Snaham z vampa delat znovu boxujiciho wara rikam predem ne.