Proč je jinde více hráčů, co takhle se inspirovat jinde ?

Vaše nápady a návrhy
Zamčeno
Raziel
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Proč je jinde více hráčů, co takhle se inspirovat jinde ?

Příspěvek od Raziel »

Přestante mi psát tady o tom jak je uo stará hra, to jestli na dp hraje víc lidí nebo ne absolutně nesouvisí s tím jak stará ultima je. I zahraniční servery jsou více než živé i když je dávno plno jiných a novějších her

1)
Ano erebor má dvojnásobek lidí co dp a proč ? To se jim stačí podívat do novinek:
lekce z historie:

-skončil server moria
-hráči přešli na ostatní shardy mimo jiné i dp (sám jsem potkal a ujal se tří nbíků a zásoboval je equipem a pomáhal jim se vším možným, aby zůstali na dp)
-erebor, nevím odkud, ale měl vztahy s morií a po nějaké době nabídli hráčům z morie převod jejich účtů a postav k nim (zůstaly jim skilly a plus minus level ale ne majetek)
-nbíci z dp šli na erebor kde dostali naskilovanou a nalevelovanou postavu bez práce, jestli k tomu pomohlo i negativní a málo vstřícné chování zdejších GM ke hráčům to nevím
-na ereboru udělali i dotazník kde se hráčů nezávazně zeptali (podle zvážení a podle možností zapracování), které změny chtějí z morie implementovat na ereboru a co jim chybí nejvíce (scripty měli od provozovatelů morie) to je tak asi něco, co tady už dávno nefunguje -> komunikace s hráči

2)
Taky tam mají aktivní GM tým a aktivní se myslí ne jednoho ale spoustu a i z novinek jde vidět že jim jde o to hráče bavit a ne je posílat do háje. To že napíšou wall of text jako novinku když něco upravujou to taky mluví za vše. Tady se uprava zjistí až při výlehu někde a ještě se dovíme od GM že se nic neměnilo a nikdo o ničem neví.

Pro hráče: Už je vám to jasné konečně proč se zvýšil a následně snížil počet nb hráčů na dp ? Někteří lidi umí jen vařit z vody ... radši si zjistěte fakta místo mlácení slámy.

Pro GM: Proč to vůbec děláte ? Mít GM tým jako tým lidí, které dělat GM baví a věnujou tomu ten čas není nemožné, stačí se podívat na konkurenci. Očividně ani nebolí věnovat se hráčům a ptát se jich na názory. Když "vůdce GM" Qvido několikrát napíše že má lepší věci na práci než se věnovat DP, tak je vážně k smíchu, když hráči na to odpoví "jo to máš pravdu". Všichni maj povinnosti všichni chodí do práce, všichni mají rodinu, co je pro někoho zábava, to je pro jiného ztráta času. Od toho ale bývalí GM měli dost rozumu aby tu práci předali na někoho kdo k tomu motivaci má. Něco podobného napsal Bejkal v topicu vedle.

Krysakrys: Jestli ti stačí mít event jednou za 2-3 měsíce tak to znamená že už se ti taky moc hrát nechce ...

Jestli to takhle půjde dál, tak na DP vážně už nikdo nebude. Nebo chcete to tady už zavřít jak ste chtěli když byl problém s hostingem ? To jde udělat rovnou ...
Xan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč je jinde více hráčů, co takhle se inspirovat jinde ?

Příspěvek od Xan »

nevím, jestli je třeba za vším vidět přístup gm, někde zvolili cestu pomalu vodit hráče za ručičku, jinde zvolili přístup gm v pozadí, kteří se jen starají o to, aby server běžel a zybtek ja na hráčích. viz _, taky tam byly davy lidí, ale na webu nemáš krom těžce základního info, jako že to je uo server, promo video a classy, nic. Tam to bylo ještě víc HC a vypozoruj si sám, než na DP a taky to šlo

add Moria/Erebor - server sám o sobě byl a je velkým faktorem online statusu ostatních CZ shardů. Těžko z paty říct, co tam lidem vyhovuje víc, jestli styl 2 frakcí, styl ala Pan Prstenu, nebo nevím co. Kadopádně Morka měla taky vždy velkej online status a po skončení serveru (kterej skončil na základě znechucení GM hráči, což se jinde nestalo) se lidi, jak jsi psal, rozprchli napříč serverama a po jeho znovu otevření se logicky dost lidí vrátilo a tím pádem ubyl status jinde a ne málo.
Možná podle tebe není argument to, že hra a lidi jsou starý, že v zahraničí to funguje, ale zahraničí znamená trošku větší hráčskou základnu a ne jako pidi Česká republika s relativně pár obyvatelema, která má/měla ještě tolik shardů na tak málo hráčů

Já bych vám tu samozřejmě přál 10 aktivních gm, milion úprav a změn, 30 nových class, 50 dungů vč krátkých 1h dungů pro 3 lidi s mamonem na konci pro každou partu, ale... :)
Erik Nighelt
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erik Nighelt »

Raziel píše: 1)
Ano erebor má dvojnásobek lidí co dp a proč ?
jakože 40? tak to jim to taky laguje ne?
Lepší lama kamarát ako skiller debil ;)
[Hated] je totiž něco jako sociální stigma.
-Posledním stupněm závisti je nenávist-

Filjins: Ty jo driv sem vypinal UO protoze proti me bylo moc lidi, tedka vypinam UO protoze neni ani hrac...
GM Alois
Dark Paradise GM

Příspěvek od GM Alois »

Domluvil jsem se s Qvídem, že se nic vypínat nebude. Dokuď má byť i pár hráčů chuť hrát, tak hra poběží.
Řeším:page, nájmy, questy, herní záležitosti
NEřeším: hesla, blokované účty, prohřešky
Kontakt: přes stránku na FB nebo PM zde na fóru. Případně Discord

FACEBOOK
YOUTUBE
Kontol
Walking Scribbler
Walking Scribbler

Příspěvek od Kontol »

Ja by som si zahral stare pvp stredisko. Kto to mal vtedy nastarosti? Kludne by som na chod prispel neakou čiastkou
Raziel
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raziel »

GM Alois píše:Domluvil jsem se s Qvídem, že se nic vypínat nebude. Dokuď má byť i pár hráčů chuť hrát, tak hra poběží.
A kdo tu řešil vypínání serveru ? To by jel i kdyby to qvido nepovolil, většina lidí co zůstala by byla ochotná se podílet na placení serveru někteří třeba já bych to zaplatil i sám, kdyby na to přišlo. Tak mě napadá, proč je financování serveru tajné ? Hráči nemají ani potuchy kdo vlastně server platí, a netuším proč na webu tahle informace není. To je přece čestná pozice ne ? Pokud si dotyčný nepřeje zveřejnění tak může se napsat jednoduše anonymně "server sponzoruje jeden z hráčů".

Nicméně tady tenhle topic byl na jiné téma. Tady jsem nahodil otázku přístupu GM jak ke hře, tak k samotným hráčům. Dokážete se z toho poučit ? Věty jako "vypozoruj si sám" "my jsme nic neměnili (i když měnili)" nebo "poslední dva měsíce jsem měl jsem lepší věci na práci než nějakou pitomou hru" a podobné rozhodně hráče nepřitáhnou. Popravdě když si kdokoliv neznalý DP přečte forum a reakce GM a porovná to s jiným serverem tak ho to asi dost odradí.

1) Co hodně pokulhává je aktivita GM. Od změn nových nb questů se tady prakticky nic neděje. Začnete věnovat GMkování čas ? Protože tahle aktivita co máte poslední cca rok a půl je opravdu tragédie. GM tým se zvětšoval a aktivita snižovala. Jednou do půlroku jste zavedli nesmyslnou upravu, kterou jste naštvali ten zbytek hráčů co tu je. To opravdu není ta cesta. Proč tady byla vlna nových hráčů jsem vysvětlil výše. Ale i z aktivity přes zimu se dá vidět velký pokles online hráčů.

2) Komunikace s hráči.
Pokud nebudete poslouchat co si hráči myslí, a rozhodovat od stolu nikoho tím nenadchnete. Neříkám, že když většina hráčů řekne, že chtějí zbran co dává IK, tak ji máte udělat. Ale když někdo má nějaký návrh, nemůže být vaše odpověď: "Ne, to se mi nelíbí" "Neplánuje se" atd. Je třeba k tomu mít nějaký důvod. Bavit se s hráči na nějaké urovni - pak snad budete mít i respekt, místo toho aby na vás nadávali na každém kroku, že ani nevíte co děláte. Takže třeba "Tohle dělat nebudeme protože <něco>" "Tohle zavádíme do hry protože chceme <něco>". Pokud si budete hrát na bohy s tím, že nemusíte nikomu nic vysvětlovat a řeknete, že rozhodujete vy a tečka, tak to je cesta GM posledních let s následkem ubytku hráčů. A radosti konkurence...
Před pár lety, než mě GM tým vyhodil, jsem založil skupinu pro diskuzi zástupců guild s GM (at nepíše celý server a at má každý post větší váhu = zástupce mluví za celou guildu). Co takhle to oživit ? Nikdo z GM tam prakticky nechodil, nikdo se tam těch zástupců na nic neptal, takže to vyšumělo do ztracena. A pak se dělaly se změny se kterými většina hráčů nesouhlasila. Jejich nesouhlas se po zanesení změn objevil na foru, ale protože GM přece nedělají chyby, tak to mělo nulový efekt. Víte že hru děláte pro hráče a ne pro sebe? Hráči ačkoliv si někdy jedou tu svoji, mají přehled o aktuálním nastavení. Zvlášt i proto, že jen málokteré GM je aktivní i jako hráč nebo si vůbec má čas vyzkoušet jak změna vypadá ve hře z pohledu hráčské postavy/ výpravy (pokud se opravdu věnujete GMkování a vymýšlení/realizaci změn tak na hraní čas není, to vím z vlastní zkušenosti). Proto si myslím že byste měli hráče poslouchat, alespon zčásti.
Co se týká respektu u hráčů, začněte třeba s tím, že se přestanete schovávat za GM nicky. Tahle DP specialita podle mě nikdy neměla smysl. Pokud se stydíte za to, co jako GM děláte, tak byste to neměli dělat. Pokud nemáte respekt jako hráči, můžete ho získat jako GM, ale těžko když se budete schovávat. A alespon hráči co vás znají budou mít představu o tom, s kým mluví.

A pro ty kdo dosud nevěděl: Tak přibližně za takovéhle a podobné pokusy o diskuzi s ostatníma GM mě vyhodili - chodil jsem v názorech proti nim a požadoval zdůvodnění jejich počínání, nespokojil jsem se s prostým "ne". Poslední kapka pro ně byla, když promazali pár hráčů za portění přes zed s pomocí terathan archera v TK. Já o tom věděl (hlásili mi to) a neviděl jsem to jako zneužití bugu, ale jako herní feature(dokázal jsem si představit i to, že bych to použil na nějakém qestu). Nikdo z hráčů netuší, co se mezi GM děje/dělo. A do novinek to napsali tak, jako že sem odešel sám. Tady ta dezinformace mě vážně nikdy nebavila. Já se za to, jak jsem dělal GM ani jak jsem viděl tenhle problém nestydím, vidím to pořád stejně. A proč by to hráči neměli vědět, proč mě vyhodili? "Máme jiný názor než ty, to je to špatné a letíš". Za mě: pokud mám jako jediný jiný názor než ostatní, tak jako jediný říkám ten názor nahlas. Jak se říká "co hlas, to názor" ne ? Proč to píšu sem? Zajímá mě názor nového GM týmu (předpokládám že taky nevěděli proč jsem dostal vyhazov, vzhledem k tomu že mi to acarus jen napsal do icq že mi vzal práva).

Poslední věc: Qvido skončil a prakticky ani neřekl proč a jak... v topicu se rozjela nějaká diskuze o motivaci hráčů s kritikou GM týmu a on řekl že místo psaní odpovědi prostě skončí ...nechtělo se mu to řešit, nebo tím že jak psal několikrát ho to nebavilo dělat, nbebo že na to neměl čas, kdoví. Po těch letech mu nestojí ani za to napsat hráčům nic? Nevím jestli qvido bude číst forum aby odepsal sám... ale hráče by určitě zajímalo jestli odešel jako Acarus do pozadí a jen se vzdává pozice herního GM nebo uplně. Pokud to nepovažujete za důležité hráčům sdělit, tak je to podle mě špatně.
Fairy
Nehraju!

Příspěvek od Fairy »

Raziel píše: "Jiná Gabriela Koukalová"
Nemohu soudit, jak GM tým fungoval uvnitř dříve, ale měl by sis uvědomit, že fungoval jako "rodinná firma" a i kdyby ne, tak nebudeš chtít pracovat s nekym, kdo ti svým chováním nesedne. Což ty si nikdy nezvládl zapadnout do tohoto kolektivu. Měl tě tuším původně na starosti Ocroc, přičemž ti nebyl udělen statut plnohodnotného GM, jelikož si nepřesvědčil a to ani Ocroca. Bylo ti nabídnuto, že můžeš pokračovat v rozsahu jako předtím. Tobě ale narostla křídla a místo toho, aby jsi se zodpovídal nám (Acarovi), tak bychom se měli zodpovídat my tobě? Tvůj projekt skupiny GM a hráčů, kde si chtěl poplacat po zádech, že ty jsi ten osvoboditel je jen špička ledovce. Fungoval jsi na vlastní pěst, jako velký "kamarád" hráčů, kdy si asi neuvědomuješ, že nějaká hranice musí existovat, protože na konci budeš stejně jen zamindrakovana svině, co někomu dala logy ač jsi po nocích poslouchal jejích úspěchy z baru. Na konci tvých soutěži se objevovali nepřiměřené odměny, aniž by jsi to s někým konzultoval, proč taky, ty jsi byl ta hvězda. Střechy kamiku hrály všemi barvami. Aferka s bugovanim byla jen poslední kapkou, kdy dle tvého ty jsi byl ten, co šel proti ostatním, ale zbytek GM týmu to shledal zneužíváním, ale ne, ty jsi to schválil, aniž by jsi to někomu řekl, aniž by jsi to konzultoval, protože opět proč? Já jsem vedoucí GM ač nejsem nejvyšší GM i přesto, že jsem tu nejkratší dobu. GM je za bandu tupců, která neví, napsala bych co levá a pravá ruka dělá, ale byl jsi to jen ty. Z GM týmu prosakují informace, které se k nim donesou okolo. A to dokonce i několik měsíců potom, co jsi byl odejit kolují kupříkladu názvy účtů, které loguje některé z GM dle ip. Celou tu dobu, co tu jen chodíš vychvalovat svoje schopnosti a nás špinit, mne to nechávalo klidnou. K čemu taky prát špinavé prádlo tymu na veřejnosti, kterého jsi chtěl být členem a píší pouze chtěl, protože jsi jednoduše nebyl a vše co jsi tu napsal od doby, co jsi byl odejít, pouze potvrzuje, že to bylo zatraceně správné rozhodnutí. Nedokázal jsi se začlenit, získat si důvěru, natož si ji udržet, jen podkopávat, zrazovat a na konec ještě křivit ke prospěchu svému. I kdyby jen v GM týmu nějaké online hry, tak i tam by měla fungovat nějaká důvěra, slušnost, soudržnost, morálka. Jediné, co jsi kdy zvládl byly Gh, na kterých jsem oceňovala pochodně a ohně, ale systém výhry byl prostě nesmysl.

Zajímalo by mě, co napsala ta opěvovaná GM, která v tichosti zmizela a Qvidovi s Acaremi to hodili na hlavu, že by nic?

Nevím jestli je mi smutno nebo špatně, ale ze sebe, protože na tohle reagovat... za to nestálo. Nicméně tohle je můj jediný pohled na situací kolem tebe, kterou dostaneš, protože je poslední. Sbohem.
krysakrys
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od krysakrys »

Raziel píše: Krysakrys: Jestli ti stačí mít event jednou za 2-3 měsíce tak to znamená že už se ti taky moc hrát nechce ...
Na uvod TL;DR

Kód: Vybrat vše

Vytvorme 5ti mesicni akci na farmeni nejlepsiho gearu a pritahneme hrace co uz vsechno zazili novym zazitkem.
Hraju tady uz pres 15 let s pauzou, jako asi vsichni. Zacal jsem znova hrat pred par lety pro zabavu, nebyt techto akci, tak to uz davno nehraju, stejne jako urcite vetsina lidi. Guildu co jsem mel uz neexistuje, hraci co jsem znal uz nehraji a z toho co pisou lidi na trhu a foru, bych rozhodne do zadne guildy nechtel. Uz jsem starsi clovek a jsem zvykly na jiste zpusoby. Zazil jsem jak dungeony, tak pvp proti pk, pvp jako guild leader orderu, rozlicne turnaje - vetsinou typu 2v2 (boxovaci turnaj napr. to byla sranda, zavody, loterie, boj s PK a dungeonem zaroven. Zazil jsem i vypnuti strazi v Britu nebo Trinu a nasledne zaplaveni nemrtvymi. Vyuzil jsem hru do maxima, natrenoval temer vsechna povolani na max vcetne crafta, namaxoval basteta a udelal jim skladacky. Testoval jsem Baltovi dungeony, delal PUGy. Postavili jsme hrad. Byl jsem na svatbe. Meli jsme srazy na Slovensku i v Praze. Hral jsem RP u Dvora Lorda Elrica. Tohle v zadne jine hre nezazijes, jsem opravdu rad za to, ze jsem tu mohl hrat. Razieli, zkus premyslet tak, jak chces zaujmout takoveto hrace? Takovych je nas tu vetsina. Co uz vsechno zkusili, zazili, meli guildu se 100 aktivnima lidma. Muj navrh uvadim trochu nize, casove omezena akce.

To, ze nekdo radsi hraje solo, neznamena, ze hrat nechce. Hraju za nekolik postav a vsechny me porad bavi hrat. Pokud nebude duvod neco trenovat, nebude duvod hrat. Poslednich par let prave tyto akce jsou a je duvod se k necemu sejit. Na mass questy logne mezi 30ti a 100 lidma (no jo ty dualy furt, ja vim) a na pvp turnaj taky tak.

Tyto akce jsou jedine, co dle meho skromneho nazoru muze pritahnout nove ci stare hrace zpatky, ne 5 hracu co hraje v guilde a ignoruje ostatni. Musi se neco dit, pro vsechny, ne pro par lidi, co si sysli mamon na starych accountech, na ty kazdej prdi, ti stejne hrat nebudou, protoze maji vsechno. A kdyz jdou dungeon, tak je poklad na prd, slabota, atd.

Libi se mi, cos udelal pro hru svymi skripty, to opravdu klobouk dolu, jsi takove male GM, ale s tvym prispevkem nesouhlasim. Souhlasim vesmes jenom s tim, ze GM reagoval neprofesionalne (nicmene bohuzel i v tomto postu.) Rozumim, ze negativni reakce hracu nejsou prijemne, ale jsou take potreba. Kazdy nazor utvari verejny nazor, kazda diskuze, i kdyz se Vam zda zbytecna ci urazliva, ma sve opodstatneni v duvodech, ktere hraci maji, aby je psali. Skromne se domnivam, ze se tu vsichni snazi vymyslet, jak hrat dal, ale reakce GM jsou opravdu neprimerene. Pokud se rozjede konstruktivni diskuze a vzdycky se objevi GM a napise, ze takovy blaboly cist nebude a ze konci, tak to prece neni chyba tech hracu, co se snazi neco vymyslet a diskutovat na tema, jak ozivit server. Samozdrejme, ze respektujeme a vazime si prace, kterou delate pro komunitu ve volnem case, ale nemuzete frustraci prenaset na hrace pri kazdem vasem prispevku. Vetsina hraci si ted mysli, ze konci DP uplne a to neni dobry obraz. Docela me to mrzi, ale pokud to nechteji delat, tak je asi tezko prinutime, leda, ze by jim nekdo poslal nemensi obnos :) Ale ani tak nevim, museji z toho mit nerva, vsichni tu furt brecej jak mimina. Pokud jste se docetli az sem, tak ted odprisahnete sami sobe "Budu na DP foru slusnej, nebo se na nas vy***ou." Jako jo, jsme tu vsichni dlazdici, ale to protoze hrajeme online hru. GM uz asi zapomneli, jaci jsou hraci doopravdy :-) Nechovaji se zde o nic hur nez na jakemkoliv jinem foru. Prvni co kazdeho napadne napsat, je nejaka urazka, a tak se vsichni na internetu urazi. Mame pekny server a komunita, ktera tu hraje uz tak dlouho jako urcite hru porad miluje, ale nelibi se jim hrat ji v 5ti. Je to Massive Multiplayer Onlime RPG, kde v posledni dobe schazi ono jedno M, ale na druhou stranu si muzeme hrat kazdy sam o dost vic, nez to slo na zacatku.

Paradni jsou PvP turnaje, to pritahne a motivuje spoustu hracu. Poprve se na turnaj podivaji, podruhe uz se budou chtit ucastnit.

Jako priklad uvedu event, ktery prave dobiha v AoC. Jedna se o 5 mesicu, kdy je vytvoren zvlastni server, ktery pritahl tisice hracu zpet do hry. Jako aplikaci na DP bych uvedl napr. 5 mesice trvajici soutez, pri ktere budou hraci ziskavat nejlepsi odmeny co jdou. Rozhodujici pri tomto je, ze je to casove omezene. Rekneme, ze 5 mesicu budou hraci moct sbirat nejake specialni coiny, za ktere budou u nejakeho sutru kupovat +20 zbrane apod. Jakmile tato akce skonci, mame oziveny server a ti hraci co si odnesli artefakty a super veci, budou hrat dal. I ti, kterym se to tesne nepodari, uz jsou zahackovani. Jeste bych k teto akci vytvoril casove omezeny PUG dungeon, ve kterem se budou schazet dobodrzuzi nahodne a jak jich bude dost, tak muzou jit (nebo se nejak domluvime, ale nechal bych i tu moznost, hrat bez domluveni) - a taky se tam muzou schazet PK :) Meeting stone jsem tusim uz nekdy videl. Napr. kdyz nekdo ve skupine bude krast, tak ho ostatni muzou sejmout a lootnout(pokud je to neudela crim, ted si nejsem jistej, tomuhle az tak nerozumim). Tenhle dungeon by melo byt lehke chodit, ale temer nemozne dokoncit. Za dokonceni dungeonu by hrac mohl dostat neco opravdu unikatniho, to uz necham na fantazii GM. Mam pocit, ze by to nefungovalo bez dohledu GM, ale mohlo by se to aspon zkusit. Jako alternativu s GM bych navrhoval jeden spolecnej Mass Quest na konci mesice, ale osobne bych radsi nechal hrat kdykoliv. Ze by nejaka special zona, kde za utok na modraka je .kill? GM bohuzel nejsem, naucil jsem se trochu delat mapy a ovladat spheru, ale na gm jsem to nikdy nedotahl, jsou to borci no.

Jak jsem jiz psal minule, dnes vsechno funguje pres socialni media. DP udelal skvely krok s facebookem a youtube. Zkus v youtube hledat Ultima Online a dostanes se na nas server mezi prvnima videama. Timto zpusobem se daji hledat novi hraci, pres socialni media a nejakou lakavou nabidkou, jak jsem popisoval v odstavci vyse. Je jedno jak se 5ti mesicni event nazve, nejak zajimave, jako treba 'Legends of Ultima', neco, co bude symbolizovat, ze hraci, jez hraji takovy event, jsou neco specialniho. Dale by behem tohoto eventu mohlo byt rychlejsi rust skillu, nejake specialni skillovani nebo rovnou nastavena jedna postava, ne vsechno na max, ale treba Mageri ci Swordmanship by tato nova, specialni, 'Legendarni' postava by mohla mit na 100.

Ve WoW se koncem roku blizi podobna akce, WoW Classic, takze se muzeme divat, jak ozivuji starou hru profesionalove. Tato akce / specialni server se potom dobre marketuji na socialnich sitich, dobre se to sdili a je dulezite, aby se zprava dostala ke vsem starym hracum.

Dark Paradise a UO budou u me vzdycinky hra cislo jedna a proto za to tady budu bojovat az do konce :-) Zkousel jsem ultimu jinde a neni to ono, pro me je ultima to, co je vytvoreno na DP a musim rict, ze i oproti novym serverum, se chova lepe. Znate ty streamy, kdy se vsechno seka? Videli jste uz co udelali z originalni UO? Questy s vykricnikem, batoh rozdeleny na policka, World of warcraft 2d.

Rekl bych to asi tak: "Tady je svet jeste v poradku."

PS: Za tyden zacinaji dostihy, tak pokud chcete nejak pomoct serveru, tak se aspon prihlaste na facabooku nebo dejte lajk.
Only Noob
Inkless
Inkless

Příspěvek od Only Noob »

Raziel píše:Přestante mi psát tady o tom jak je uo stará hra, to jestli na dp hraje víc lidí nebo ne absolutně nesouvisí s tím jak stará ultima je. I zahraniční servery jsou více než živé i když je dávno plno jiných a novějších her

1)
Ano erebor má dvojnásobek lidí co dp a proč ? To se jim stačí podívat do novinek:
lekce z historie:

-skončil server moria
-hráči přešli na ostatní shardy mimo jiné i dp (sám jsem potkal a ujal se tří nbíků a zásoboval je equipem a pomáhal jim se vším možným, aby zůstali na dp)
-erebor, nevím odkud, ale měl vztahy s morií a po nějaké době nabídli hráčům z morie převod jejich účtů a postav k nim (zůstaly jim skilly a plus minus level ale ne majetek)
-nbíci z dp šli na erebor kde dostali naskilovanou a nalevelovanou postavu bez práce, jestli k tomu pomohlo i negativní a málo vstřícné chování zdejších GM ke hráčům to nevím
-na ereboru udělali i dotazník kde se hráčů nezávazně zeptali (podle zvážení a podle možností zapracování), které změny chtějí z morie implementovat na ereboru a co jim chybí nejvíce (scripty měli od provozovatelů morie) to je tak asi něco, co tady už dávno nefunguje -> komunikace s hráči
Až na to, že:

Původní Morie skončila tuším 2013 ? Pak chvíli na to původní admin uvolnil scripty celého serveru. Chytl se toho tým lidí (tuším i bývalé GMs z Morie) a připravovali Morii 2 ( Uo Erebor) s úpravami, následně se z týmu trhlo jedno GM a vzalo si scripty a založilo Morii 3 (Morie Reborn) a spustil to dřív. Původní tým (Erebor) tak na rychlo spouštěl taky. Tudíž najednou byli 2 nové shardy na základech Morie. Tam umožnili mezi sebou navzájem přepisovat postavy (pouze lvl a skilly). Takže vše co bylo nahráno +/- za stejný čás. Tzn. nikdo nedostal naskillovanou postavu z před x let (původní Morie).

Btw, i další konkurenční shard, jehož jméno tady nejde napsat, ale začíná na E, zrovna zkouší vytvořit paraélní svět. Tzn čistý server, bez postav a itemů s totožným nastavením. Sám jsem zvědav, jak se to chytí...

Chování GM k hráčům je na celé české scéně víceméně podobný, až teď Erebor se to snaží dělat trochu jinak, ale celkově si myslím, že velice neprofesionální. Ukažte mi jedinou (úspěšnou) hru, kde vývojáři absolutně nenaslouchali komunitě, ba naopak dělali opatření téměř proti ?
Mavka
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken

Příspěvek od Mavka »

Nevim proc resite Raziela,podle mne melo by se fakt resit neco jineho-proc odcahzime hrat jinam.Ja treba taky sla na Erebor,a bavi mne to tam,a byla jsem hodne prekvapena pristupem Gm,jak rychle umi reagovat ,jak jsou ochotni...Napriklad-zacala jsem hrat,nic jsem nevedela,nechapala,a hra mne furt padala,co jsem bouchla do moba hra spadla,nevedela jsem co se deje,napsala jsem na vyvesku(tam vyveska funguje jako trznice,a taky je to takovy chat,kde hraci pisou o svych problemech),a cca za 10min u mne uz stalo GM,a opravilo mi hru,to jsem teda fakt cucela.U nas na Dp- napises page a nekolik dni cekas na odpoved(obcas se stane ze ji ani nedostanes).A to ze nasim Gmkum narostli kridla -TO JE PRAVDA,jen nevim proc,vid je to jen hra,a stejne Vas nikdo z hracu nezna,nebo skoro nikdo,tak nevim proc jste tak nafoukani a nebo jste tak hezci:DDD? a my to nemuzeme ocenit? No rada bych se vratila na DP,a takovych jak ja je fakt hodne,ale muselo by se neco tady zmenit.Proc v praci-urcite kazdy to zazil - menej se reditele, vedouci smen a useku a t.d,asi proto ze tam neco nefungovalo,bylo spatne, nase hra je na tom ted asi stejne, proste potrebuje svezi vitr.
cermi
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od cermi »

Fairy kve a thief, abych nevysel ze cviku...
Jak řiká Tuxo... "ZABIJU TI CELOU RODINU", ale Strigwyr ví, že som iba lenivy
<Hunter> jj, ryko je takova ticha voda .. vypada jako zmrd, chova se jako zmrd, ale v jadru je to vazne hodnej kluk
R1mman
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R1mman »

Fairy píše: Tvůj projekt skupiny GM a hráčů, kde si chtěl poplacat po zádech, že ty jsi ten osvoboditel je jen špička ledovce. Fungoval jsi na vlastní pěst, jako velký "kamarád" hráčů, kdy si asi neuvědomuješ, že nějaká hranice musí existovat, protože na konci budeš stejně jen zamindrakovana svině, co někomu dala logy ač jsi po nocích poslouchal jejích úspěchy z baru.
Tak neskutočne ľudské... Ak ste videli, že má ako človek problém s egom, tak prečo ste mu to nepovedali a nesnažili ste sa mu dohovoriť? Miesto toho, ako to tak čítam, ste to zobrali tak, že čo spravil on, tak bolo automaticky na nič. Čo bolo také zlé na skupine GM shardu a GM guild?

Jedna vec, ktorá je veľmi viditeľná neprieč celým spektrom hráčov a názorov je, že chovanie GM bolo veľmi neprofesionálne a netransparentné. Treba konečne vyvodiť nejakú zodpovednosť a zmeniť GM tím, aby sme tak tomuto serveru dali šancu, ktorú si zaslúži. Som zvedavý, že čo sa teraz bude diať. Či teraz budeme mať iba bežiaci server, kde GM nebudú hrať, reagovať na fóre a nebudú sa chcieť vzdať právomocí v prospech nových GM alebo sa k tomu postavia korektne a server sa transparentne predá novému vedeniu (nie inému kamarátovi z GM tímu, ktorého záujem o nejaké otvorené zmeny by mal byť rovnaký ako doteraz).
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Tak si to zkus přečíst ještě jednou, že to nebylo mířeno na všechny hráče. Ale kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Takže jsem rád, že jsme se pochopili.
Raziel
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raziel »

Fairy píše: jedna paní povídala.... GM jsou rodina a ty jsi to kazil
Ano tohle jsem už od tebe slyšel na icq, což bylo poprvé a naposled kdy ses mi ozval(a) na icq za celou dobu co jsem dělal counselora. Docela mě udivuje že člověk který má všechny informace z druhé ruky je schopný vůbec něco na mou adresu napsat.
Nicméně něco z toho je opravdu pravda. A praní špinavého prádla na veřejnosti mi opravdu nedělá problém protože já se nemám za co stydět. Ty ale máš udělaný obrázek o mě aniž bys vůbec věděl(a) o kom mluvíš.
Ano mohl bych tady plácnout icq historii s touhle "rodinou" ale můžu tu shrnout (alespon něco si můžou ověřit aktuální noví GM s přístupem na admina protože tam některé věci které mi vytýkáš jsou).

Story of my (counselor) life (nejen pro fairy, koho to zajímá).
Když jsem dostal counselora, původně jsem chtěl jen pomáhat s vymýšlením novinek, uprav a scriptováním protože mi bylo líto že DP upadá aktivitou. Dostal jsem GM učet čehož jsem si vážil a ocroc se mě ujal. V té době jsem znal Ocroca jen z fora, nevěděl jsem proč na něj všichni nadávají a od spolupráce s ním jsem nevěděl co čekat. Kupodivu to byl uplný opak toho co se povídalo. Prakticky vše co jsem navrhl, ocroc schválil a následně zavedl do hry, bud nascriptoval sám nebo nechal napsat script mě (nebo stáhl zdrojáky které jsem upravil). Tak to bylo nevím ani kolik měsíců nebo jestli rok, si ani nepamatuju. To se ale drasticky změnilo po zavedení clerik specek. Nevím co se Ocrocovi stalo ale prakticky ihned poté přestal reagovat na icq, na všechny moje návrhy psal "ne" bez důvodu, i když předtím mě nikdy takhle neodbyl. Stejně tak prakticky skončila jeho vlastní aktivita coby GM.
Když mi začal vyloženě dělat naschvály a házet klacky pod nohy jako že mě nechal naspat script, a pak řekl že si to rozmyslel a že to nakonec na server dávat nebude. Tak to vyvrcholilo turnajem v sekání dřeva, kde mi schválil script, nechal uspořádat turnaj a těsně před tím mi řekl at si poradím bez scriptu (musel jsem si napsat snad 10 maker kvůli nastavení tamingu hráčům a stavět arénu a kdejaké blbosti jen kvůli tomu). Následně i přes sliby mi neřekl jaké mám dát ceny do turnaje, takže i když turnaj proběhl, nemohl jsem hráčům dát nic, omlouval jsem se za to a dal jim odměnu stejnou jako za massquest.
Po tomhle jsem napsal Acarovi že na to nemám nervy co mi dělá ocroc, a ten ho (podle vzoru "rodina") bránil že k tomu všemu má určitě nějaké důvody které nevidím apod. Ale nabídl mi že můžu si nechat schvalovat návrhy jinými GM a ne jen Ocrocem, ale že vlastní práva mi nedá protože když se ptal ocroca tak ten byl proti (jak jinak když sem si na něj zrovna stěžoval "výše") a protože nikdo jiný nevěděl co jsem vlastně dělal, tak mi vyšší práva nedají (v novinkách byl pod vším byl podepsaný ocroc).
Pokud se jedná o moje jednání na vlastní pěst jak píše fairy, tak to je nesmysl, neměl jsem povolené cokoliv dělat pokud mi to nechválil někdo z "hotových GM". Ale pamatuju si jeden incident který bude na DP adminovi . Blížil se konec prázdnin a tedy měl být další ročník guildovních her (to ještě byly staré hry) které jsem předtím pouštěl s ocrocem na jeho pokyn. Napsal jsem ocrocovi jestli budou a jestli je mám nachystat (rozmístit brány) at jsme připravení je na začátku září pustit, protože mi neodpovídal napsal jsem to samé na admina aby si to mohli přečíst ostatní GM. Po dvou dalších týdnech se jako jediný ozval Acarus který řekl že jestli chci at si to spustím sám. Dal mi i práva na forum a moderátora abych to mohl oznámit hráčům a tak jsem vše připravil. Na admina napsal že jestli se nikdo do týdne neozve, tak že to pustím a ceny do her se domluví prostě v průběhu. Samozřejmě nikdo se neozval takže sem guild hry pustil. Za pár dní přišel Ocroc a začal mi nadávat že si dělám na vlastní pěst co chci. Odměnou bylo to že i když jsem pořád GM spamoval at napíšou ceny do her jakékoliv když už byly spuštěné tak GM tým jako celek mlčel, kdo pamatuje tak ano to je ten ročník kdy se ceny zveřejnovaly po nějakých 2 měsících po startu her. Tak kdo za to platil ? Já ne, ale hráči i když tohle co se dělo nevěděli. Na vlastní pěst ? Neaktivní GM měli 3 týdny napsat cokoliv a nestalo se a jediný kdo se vůbec na DP podíval = Acarus mi řekl at to pustím a dal mi práva, tak jaká vlastní pěst ? Už tak mi pilo krev když každou věc jsem musel řešit s ostatníma třeba měsíc protože nebyli k sehnání a třeba výkup nájmu trval ještě déle protože ocroc nebyl, tak jsem něco domluvil s Qvidem a když se to mělo zveřejnit najednou přiběhl ocroc a řekl že se s qvidem domluvil jinak a začalo nové kolečko schvalování.
Tak nějak mi už docházela trpělivost s aktivitou GM týmu jejich schválením každého prdu co navrhnu a korunu tomu dal qvido tím, že se za mě nepostavil proti mulambovi, aby mu na moji žádost domluvil, at na foru mluví s hráči slušně když to je v pravidlech serveru.Někomu tam nadával. Qvido mi řekl něco ve smyslu že pravidla jsou jen pro hráče a ne pro GM a řídit se jimi nemusíme. Kdo si to pamatuje tak tohle tvrzení jsem zveřejnil na foru a popravdě jsem si myslel že mi GM učet vezmou a bylo mi to jedno. Pro qvida jsem dle jeho vlastních slov u něj skončil, ale nevím proč mi GM učet nechali.
Další případ kdy upozornuješ na to že jsem dal ceny do hádankové soutěže přemrštěné. Kdo si pamatuje hádankovou postupku. Na začátku byly ceny minimální (pár AC atd), ale soutěž trvala přes 3 měsíce takže podle avizovaného zvyšování cen časem,jsem ceny zvedal přes komponentu až dvě až jsem dal za poslední hádanku sochu. Asi za týden se qvido ozval co tam dělá socha a blabla. Nutno říct že v té době mi Acarus řekl že se domluvili že budu "Second a budu moct dávat ceny do soutěží sám". Tohle jsem taky napsal Acarovi a dostalo se mi podpory ? Ne ... socha z truhly se smazala a já už v té době ani neměl cenu se s nikým hádat.
Takže ano posouzení portění přes terathan archera byla poslední kapka, ale z mého pohledu se jednalo už jen o záminku.

Fairy nelže v tom že jsem o tom co se děje mezi GM mluvil i s hráči. Ale když roky posloucháte ve hře žádosti hráčů na opravu nějaké chyby, heslo k učtu a podobně a že se jim nikdo neozývá nedá se obhajovat postoj GM týmu s kterým nesouhlasím. Jednou jsem se i bavil na icq s qvidem a ve hře mi psal hráč jestli mu nepomůžu s učtem že mu qvido neodepisuje, říkám dyt jsem s ním tedka mluvil a musel jsem i tohle psát qvidovi aby hráči odepsal. Nemám tady seznam toho co hráčům prováděli ocroc s qvidem opravdu jsem si to nezapisoval ale i veřejné věci mi pily krev. Třeba jako trest kačerů za udajné bugování bosse v CoM - Probíraly se tresty a říkal jsem že není fér trestat jednu guildu když s MG jsme ten dung chodili stejně a trest jsme nedostali, stejně tak kačeři nebyli v tom dungu sami. Stejně jsem se ničeho nedovolal ani moje svědectví nevyvolalo trest ani pro mě ani pro nikoho jiného. A když se hráči oháněli dvojím metrem na DP, těžko se brání dojmu že mají pravdu a dvojí metr existuje. Stejně tak smazání Válce za urážky GM. Urážky psal na adresu qvida, který v daném topicu napsal reakci a neudělal nic. A po snad týdnu se zase probudil wizzy a řekl "urážky GM - smazání učtu" To jsem si říkal že qvido má rozum aby hráče za blbosti nemazal, ale nikdo se proti rozhodnutí Wizyho nepostavil (jsme přece rodina a všichni se podporujem?) kromě mě. Válec mluvil stejně v afektu jako každý normální člověk. Jak říkám takových příkladů bylo za ty roky spousta a když jsem říkal hráčům že jsem to zkoušel ale nic nemůžu dělat, tak jsem byl naštvaný vašim chováním. Víceméně jste si o to abych tyhle informace vynášel říkali sami.
Říkáš tady rodina, ale postavil se někdy někdo za můj názor ? Dokonce když mi Acarus odebral práva ani se mě neptal na to jestli k tomu mám co říct. Nevím už kdo z nich se mě na to ptal ale říkal jsem jim že měli napsat page nebo qvidovi protože já o tom co je a není bug nerozhoduju, a co mi řekli ? Že by jim stejně neodpověděl ... těžko se tomu argumentuje když je to pravda. V icq historii s filou jsem to i našel že jsem mu to psal. Spousta lidí mi říkala že se na to mám vykašlat, a taky jsem to měl v plánu, přesvědčil jsem Acara aby nabral nové GM (nechtěl jsem aby DP bylo opět bez aktivních GMs) a chtěl jsem dostavět nový dung a praštit s tím. Už tak jsem nový dung stavěl strašně dlouho protože jsem dělal massquety, řešil page, nájmy, stížnosti hráčů, díky mému veřejnému ICQ o to víc že nikdo nechtěl psát "skutečným GM". Že to skončilo o pár měsíců dříve je jen "happy accident". Ale jo máš pravdu hrál jsem si na spasitele do doby, než jsem sám přestal věřit, že se ve vašem chování nebo obecně na DP poměrech cokoliv změní ...

Navíc já nikdy nestál za vašim názorem že GM jsou něco víc než hráči. Ano, mají nějaká práva, ale to jen znamená, že mají poslední slovo v, tom co se udělá a co ne. Mělo vám dávno dojít že ta rodina nemá tým GM tým, ale má to být celý server. Ano ne se všema se dá vyjít. Ale dá se alespon chovat slušně a nevyjebávat s hráčema. Pokud mám dělat správce serveru, musím tomu věnovat čas, a ne jen do všeho kecat a snažit se těm co chtějí něco dělat bránit ve všem. Nejen Decaleb tu měl kontruktivní návrhy na změny, ale i emp, nebo i takový stygwyr, ano bylo to někdy extrémní, ale vaše neochota cokoliv dělat serveru dospěla k tomu že nikdo tady už nic nenapsal protože nedošlo ani ke tolik opěvovanému kompromisu.

Co se týká tebe Fairy: Ty jsi pro mě šedá myš. Za dobu co jsem counseloroval tvoje aktivita se týkala raz do půlroku nějakého massquestu a doplnování pokladů. A pojdme prát špinavé prádlo. Hráči to nevědí. GM mají na greenu itemy kde je možné zkontrolovat jestli v dungu poklad je a kdy naposledy byl vybrán. Mě zajímalo co v pokladech je a tak jsem se tam občas díval a porovnával ... a tady přijde na řadu tvoje role. Ani si nepamatuju kdy jsem si na tvoje doplnování pokladů stěžoval u ocroca, qvida acaruse. Protože se často stávalo že poklady nebyly někdy i měsíce. Hráči si toho zpravidla nevšimli mysleli si že to vybral někdo jiný krom několika případů kde pak nadávali na foru. Tobě jsem i napsal na icq jestli s tím nechceš pomoct, nebo jestli neuděláme automatické poklady at se o to nemusíš starat ... ne tohle ruční doplnování je vyhovující. A hráče blbneš na foru kecama o tom že poklady jsou pravidelné podle času nebo že artefakt v despu tam zůstal samotný protože ho nikdo neodnesl. Přitom vím že poklady nebyly třeba měsíc nebo déle ani v ostatních dungách a tam byly prázdné truhly - hráči si mohli myslet že to prostě někdo jiný vybral. Takže dělání z hráčů blbce neušlo ani tobě.
Mimochodem, když jsem u pokladů pamatuju si jak mě Ocroc obvinil že hlásím MGčkům kde jsou poklady v dungách. A postavil se někdo za mě ? Nikdo ... Ta tvoje rodina ... já v té době už měsíc u MG ani nebyl a na hraní jsem neměl čas, nikdy jsem nikomu neříkal kde jsou a nejsou poklady a stejně si ocroc přijde s takovým obviněním. Když jsem s nima ještě hrával, nechával jsem dungy vybírat je abych je neved někam kde jsem věděl že poklad je. Ano rodina. A když jsme u toho ... já musel mít vše schválené ale když už se stalo, že jste něco zaváděli do hry vy, ptal se mě vůbec někdo na názor ? Ani jednou mi nikdo z vás nenapsal, a to ani pod ocrocem ani jindy.

Jak říkám tohle je špička ledovce co mi nejvíc utkvělo v paměti. GM sem dělal proto že jsem myslel že dokážu DP oživit, ale narazil jsem na pevnou hráz jménem GM tým. Ani nevím kdo ti lidi co na vás nadávají jsou, ale protože tohle vaše vedení serveru trvalo roky, celkem se nedivím že jich je tolik (alespon teda těch kterým stojí za to vůbec něco na forum psát)

Tedka mi vysvětlíte ty vaše skryté plány kterým nerozumím proč jste se všichni chovali jak jste se chovali ? Nikdy jsem členem vaší "rodiny" nebyl. A po mém vyhazovu jste začali rozdávat GM učty a práva kdekomu koho ste potkali v hospodě, a stejně se jejich aktivita se blíží k nule. Přišlo mi to vtipné.
Fairy
Nehraju!

Příspěvek od Fairy »

Aloisi s dovolením se tady ještě vyjádřím k tomu hadovi s pokřivenou realitou, protože ty zkazky, ty mají parametry. na ty snad musel být cvičený. Bude to jen v krátkosti.

K příběhu "jak jsem potkal vaši matku" se snad ani vyjadřovat nebudu, to je prostě vážně na knihu a zeptala bych se Gabriely Koukalové na vykladatelství a kdo jí dělal PR, protože i hovno jde v tomhle světě prodat. Už snad jen čekám, že si kvůli GM teamu DPčka na snídani jedl karton z horčicí, jak si z toho byl nervozní. O tom jestli ti tvůj příběh doplní nová GM silně pochybuji, protože se na onom tajném GM adimnu nachází několik úrovní, v kterých můžeš diskutovat (proto byla za tvým jménem ta čísilka)

Poklady znovu a lépe. Toliko zrádný Despise, ke kterému byl i vlastní topic. Ty poklady/doplnovače, kde jsi beztak neměl co dělat (ale počkat, ty jsi mohl cokoliv), ukazjí, kdy naposled HRÁČ otevřel onu bednu, takže jestli tam zůstal artefakt, tak ANO, mohl tam tu dobu být. To, že jsi mě urgoval s pokladama, to ano, ale to byly destinace typu Water, Yomo nebo snad Deceit, kde jsi málem chytl mrtvičku.

To, že jsem pro tebe byla šedou myší? Díky bohu!. Snad i zajdu k nějaké církvi, aby to tak zůstalo. Jako to, že se někdo nezeptal na tvůj názor z vrchu, to je nebývale nepřijatelné. Přemýšlím, že v pondělí zaskočím za šéfém s tím, proč se mě nezeptal jak má postupovat.

A k výběru nových GM nebo respektive pro tebe pohoršující lokalizaci dané aktivity: "Věnečků a větrníku s lattéčkem jsem už snědla dost."
GM Alois
Dark Paradise GM

Příspěvek od GM Alois »

Ahoj,

není pěkné si to tu číst.

Že Qvído skončil je dle mého skromného názoru škoda, dělal spousty té nevděčné a neviditelné práce.

Na Raziela bohužel reagovat nemohu, nebyl jsem v GM teamu v té době, ale jsem v něm teď a mohu tedy za sebe něco ohledně toho napsat. Ačkoliv bych preferoval kavárnu, tak jsem skutečně zaujal GM team v hospodě. Hospoda bylá plná lidí a jen na mě se usmálo to štěstí, takže tím bych ráv vyvrátil to tvé tvrzení. Začal jsem pravděpodobně stejně jako ty Counslelorem a nikdy jsem neměl problém se domluvit na čase a nebo na tom, co mám dělat. Vždy jsem si dokázal s někým online promluvit a dobrat se nějakému výsledku, když jsem nevěděl, tak jsem dostal radu jak a co pořešit. Myslím si, že třeba si měl problém s komunikací. Samozřejmě, že každá mince má dvě strany a pravdu se asi nikde nedozvíme. Ale aspoň máš zajímavé historky.

Dále jsem zaskočen reakcemi některých diskutujících. Topik se pokusím promazat od vulgarit. Pokud někdo bude pokračovat a bude nadále vulgární tak ho zabanuji. Názory se dají sdělit vždy slušnou a věcnou formou.

napíši zde oficiální stanovisko:

GM Qvído nadále není GMkem a nemá přístup do hry (má zablokovaný účet) a nemá již žádnou vůli ovlivňovat chod serveru.
GM Acarus nadále není herním GMkem, nemá vliv na herní věci a působí jen jako poradce ve věcích skritpování, logu, nastavení serveru a obnovuje propadlé postavy.

Herní GM jsou (mají vliv a rozhodují o dění ve hře):
Fairy
Gilraen
Alois
Erik

Herní pomocníci a questaři (může navrhovat herní změny a pořádá questy a eventy) :
Ibis

V kontaktech na webu bude co nejdříve upraveno na pravou míru.

Toť ke složení současného týmu. Jestli pro někoho byl Qvído překážkou, tak teď ta překážka padla.

Pokud se Vám zdá, že nikdo nereaguje na Vaši page, tak je možné, že ze hry nelze vyřešit a musí Vás někdo zastihnout online, proto se vždy raději současně obracejte na facebook. Případně zde na fóru PMkou. Nebo i ICQ někteří GM mají a reagují pohotově (Gilraen).

Toto téma zamykám. Myslím si, že bylo dobré vyčistit vzduch a zkusit se zamyslet všichni nejdříve u sebe a pokusit se spolupracovat.
Řeším:page, nájmy, questy, herní záležitosti
NEřeším: hesla, blokované účty, prohřešky
Kontakt: přes stránku na FB nebo PM zde na fóru. Případně Discord

FACEBOOK
YOUTUBE
Zamčeno