Flusy

Vaše nápady a návrhy
Empair
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Flusy

Příspěvek od Empair »

Nevím zda je to změna nebo bug. Ale v poslední době dostáváme flusama IK i na postavy jako Gardian a to plném eqip od monster jako je kraken nebo flusací arach.

Nejsem zvyklý abych za clerika s 200hp dostával běžně IK na jeden flas tak se ptám.
GM Alois
Dark Paradise GM

Re: Flusy

Příspěvek od GM Alois »

Ahoj,

napiš, kde se to stává. Mrknu se na ty monstra a pozeptám se kolegů. Ale o žádné změně mi není nic známo.
Řeším:page, nájmy, questy, herní záležitosti
NEřeším: hesla, blokované účty, prohřešky
Kontakt: přes stránku na FB nebo PM zde na fóru. Případně Discord

FACEBOOK
YOUTUBE
dacaleb
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dacaleb »

GM Alois píše:Ahoj,

napiš, kde se to stává. Mrknu se na ty monstra a pozeptám se kolegů. Ale o žádné změně mi není nic známo.
Ahoj,
protoze scriptove, vlastne zadne, zmeny uz nikde nepisete, tak nemuzeme posoudit od kdy to mohlo nastat. Nic mene:

- Krakeni 5389.3233 - Kraken samo sobe dal za 45HP.
- Kraken v ophidianech v jezirku do hrace (Magic boostlej) za 180+HP
- Q3 - jak jsou 4 krakeni s klicem stejne jako v Ophidianech.

Zda se mi ze to tak nebyvalo.
Fairy
Nehraju!

Příspěvek od Fairy »

Bylo by na čase sekci "Skripta a nastavení" odmazat, aby Vás tolik nedráždila.

Všeobecně je dosti k ničemu, jelikož závěry hráčů jsou mnohdy mnohem přesnější, nežli ty naše.
dacaleb
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dacaleb »

Fairy píše:Bylo by na čase sekci "Skripta a nastavení" odmazat, aby Vás tolik nedráždila.
Všeobecně je dosti k ničemu, jelikož závěry hráčů jsou mnohdy mnohem přesnější, nežli ty naše.
Me osobne za tech 16 let uz de nic nedrazdi. Ocividne, aslespon v tvem pripade, te drazdi hraci.
Je mi lito, ale mi nic jineho nez dohady (zavery?) a toto forko nemame. Je to diskuzni forko k DP, tedy zde diskutujeme a snazime se svami komunikovat a zjistovat co se deje/meni.
Pokud Vas to tak strasne vse uz jen prudi, nevim proc se tomu jeste venujete.
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Ve script novinkach jsou psany novinky, které chceme, aby o nich hrači věděli. Pokud to tam napsano není/resp. není to pro vás viditelné, tak je to určeno pouze pro nás, popř. bylo záměrem, aby se o tom hráči dozvěděli ze hry. Ne o všem musite být nutně varováni dopředu.
Fogy
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Fogy »

Fairy píše:Bylo by na čase sekci "Skripta a nastavení" odmazat, aby Vás tolik nedráždila.

Tenhle přístup mi prostě mrzí. Koment s nulovým přínosem k tématu, kterej víceméně vystihuje jen tvojí podrážděnost vůči hráčům. Takovej příspěvek bych očekával od místních trollů, ale ne od GM.
Qvido píše:Ve script novinkach jsou psany novinky, které chceme, aby o nich hrači věděli. Pokud to tam napsano není/resp. není to pro vás viditelné, tak je to určeno pouze pro nás, popř. bylo záměrem, aby se o tom hráči dozvěděli ze hry. Ne o všem musite být nutně varováni dopředu.
Myslím si, že prostě základní herní nastavení, který má dopad na herní svět by mělo být popsáno pokud možno vždy (ideální stav). Ne jen tak pro nic za nic má každá relevantnější online hra detailně popsaný patch notes, kde je jasně popsáno vše, co se jak měnilo. To, že na DP víceméně funguje vše na principu "odpozoruj si sám" nebo "bud u zdroje informaci" je prostě špatně, taky to vytváří tenkej led mezi bugováním a nebugováním, protože hráč si nikdy nemůže bejt jistej, jestli to je chtěnej stav nebo ne.

Tajemno by mělo být pouze záležitostí například questů/artefaktů atd.
dacaleb
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dacaleb »

Qvido píše:Ve script novinkach jsou psany novinky, které chceme, aby o nich hrači věděli. Pokud to tam napsano není/resp. není to pro vás viditelné, tak je to určeno pouze pro nás, popř. bylo záměrem, aby se o tom hráči dozvěděli ze hry. Ne o všem musite být nutně varováni dopředu.
Dobre. Pokud si opravdu spokojen stim co si napsal a je to pritup ktery jste si do budoucna zvolili, neda se z nasi strany nic delat. Holt bezni hraci, jako ja, kreri nemaji kamarada v cervenem GM teamu a cerpaji info pouze z forka/stranek a maji tolik slusnosti, ze GM nespamuji pres PM / ICQ s kazdou kokotinou protoze respektuji Vas cas/soukromi, nebudou mit zadne informace.
Jak pise Fogy, nikdo po vas nechtel a nechce info o questech konkretnim nastaveni nejakeho mista ale puze obecne info o zmenach nastaveni/jake je zamyslene fungovqni.
I v praci je u nas bezne, ze nejlepsi bug report je od uzivatelu a prave proto aby mohli nahlasit ze neco funguje nestandardne, musi vedet jak to fungovat ma.

Abych nezabijel Empovi topic, tento pripad je tedy chtene nastaneni?
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Tento přístup je tu od počátku věků. Nezpočítal bych na prstech všech hráčů kolikrát už jsem měnil moby tak, aby to šlo ruku v ruce s posilováním charakterů a jejich itemů. To není nic co bych si tu já zavedl ze svého rozmaru. Tohle se tu dělo už od začátku serveru.

Ale evidetně na to máme každý jiný úhel pohledu. Já bych tohle nikdy bug nenazval. Zkusil bych toho moba jednou, dvakrát a pak bych si řekl jo je silnější, nebo jinej druh a šel bych vesele dál s tím, že bych si na to dával pozor. Ale moje doba aktivního hraní je ta tam, tak už to možná opravdu funguje jinak.

Ano je to chtěný stav.

A omlouvám se všem, kteří nemají kamaráda v červeném, že se to muzeli dozvědět ze hry.

@Fogy
Nemůžeš nás srovnávat s xy relevantnější online hrama. Ti všichni to mají jako práci a jsou za to placený, aby to dělali bezchybně. Já třeba všechny změny dělám po práci většnou v noci a někdy už mi opravdu nezbývají síly na to, abych to všechno někde popisoval. Ale chápu jak to myslíš.
dacaleb
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dacaleb »

Qvido píše:Tento přístup je tu od počátku věků. Nezpočítal bych na prstech všech hráčů kolikrát už jsem měnil moby tak, aby to šlo ruku v ruce s posilováním charakterů a jejich itemů. To není nic co bych si tu já zavedl ze svého rozmaru. Tohle se tu dělo už od začátku serveru.

Ale evidetně na to máme každý jiný úhel pohledu. Já bych tohle nikdy bug nenazval. Zkusil bych toho moba jednou, dvakrát a pak bych si řekl jo je silnější, nebo jinej druh a šel bych vesele dál s tím, že bych si na to dával pozor. Ale moje doba aktivního hraní je ta tam, tak už to možná opravdu funguje jinak.

Ano je to chtěný stav.

A omlouvám se všem, kteří nemají kamaráda v červeném, že se to muzeli dozvědět ze hry.

@Fogy
Nemůžeš nás srovnávat s xy relevantnější online hrama. Ti všichni to mají jako práci a jsou za to placený, aby to dělali bezchybně. Já třeba všechny změny dělám po práci většnou v noci a někdy už mi opravdu nezbývají síly na to, abych to všechno někde popisoval. Ale chápu jak to myslíš.
Omlouvam se, nemam rad zdejsi flam, ale...

- nikdo nerika ze toto je bug. O bugu se hovorilo obecne. Ptame se zda je to chtene, protoze uz z historie vime, ze nekdy upravite vec A a pokazi se tim neumyslne vec B. Kdyby sme vedeli i novinek, ze se upravovala vec A vime i cas a tedy si dokazeme casove spojit tyto zmeny.

- jako hraci jsme zvykli ze si vse vykoukavame, ale i slepy vidi jak frekvence novinek pozvolna klesa na nulu, ale ve hre se porad ne o meni. Urcite i Thief se kterym sem hral v dobach minulych, by byl potesen kdyby po skoku dostal 2x takovy dmg nez vcera. A vubec by se neptal proc.

- ano delate to zadarmo, v noci po praci. Tak to tu taky vzdy bylo. Jaky je tvuj motiv ze se tomun jeste dnes venujes?
Osobne hraju kvuly slusnym a pohodovym lidem v nasi guilde. A vse co pro ne delam, delam zadarmo po praci.

Tak jako tak. Dekuji aspon za vecnou odpoved.
Fogy
Book Snake
Book Snake

Příspěvek od Fogy »

Qvido píše: @Fogy
To srovnání s komerčními hrami samozřejmě nemělo být bráno doslova, vím, že DP je v jiné situaci.
Tím detailně popsaný patch notes jsem chtěl nastínit jen ideální stav (proto jsem to i dal do závorky), takové věci od vás samozřejmě nikdo nepožaduje. Furt si ale myslím, že když už teda ve svém volném časem něco změníte (ať už z jakéhokoliv důvodu), tak třebas v jedné větě shrnout změny nemůže zabít nikoho.

Příklad:
"Byl posílen efekt itemu X, v návaznosti na jeho změnu byla upravena monstra, které daný efekt ovlivňoval." - 1h času upravovaní ve hře/scriptění, 30 sekund psaní novinky (hodiny času ušetřené hráči, jelikož zjišťování věcí hraním je dlouhou dobu pouze spekulace, jelikož důvěryhodnější vzorek pro ověření něčeho, je až po X pokusech)

Nicméně, jak už psal dacaleb, díky za odpověď. :)
Naposledy upravil(a) Fogy dne 31 bře 2018 12:09, celkem upraveno 1 x.
Empair
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Empair »

Qvido píše:Zkusil bych toho moba jednou, dvakrát a pak bych si řekl jo je silnější, nebo jinej druh a šel bych vesele dál s tím, že bych si na to dával pozor. Ale moje doba aktivního hraní je ta tam, tak už to možná opravdu funguje jinak.
pošli jsme několik dungů než jsem se rozhodl na to upozornit ...
Qvido píše:Ano je to chtěný stav.
V tom případě bych k tomu rád vyjádřil svůj názor. ( i když vím, že to nemá pro vás žádnou váhu)

Je řada míst i situací kde se flusu od monstra nedá vyhnout. Nepřijde mi smysluplné aby hráči (postavy v plate zbroji) v nejlepším eqipu, s plnými staty i boosty dostávali IK. Naprosto to znevažuje eqip a i nuluje dovednosti.

Pak taky takovéto silné flusy by se daly čekal od monster lvl 10 jako jsou ancestrálové. Ale plivou tak i průměrná monstra, která se vyskytují na celém světe. Hráčů je málo a chodí často i sami ... to riziko smrti je od toho odradí.
erunno
Pencil Master
Pencil Master

Příspěvek od erunno »

Fakt je potřeba se do sebe takto pouštět? Rýpat a navážet se? Já myslím že ne.
Sice by změna síly flusů byla fajn kdyby to hráči věděli nebo aspoŇ obecnou zprávu o změně síly mobu. Ale nestalo se tak.
Fakt nechápu nekteré "útočné" příspěvky.
Ying
Orc Writer
Orc Writer

Příspěvek od Ying »

Qvido píše: Nezpočítal bych na prstech všech hráčů kolikrát už jsem měnil moby tak, aby to šlo ruku v ruce s posilováním charakterů a jejich itemů.

Ano je to chtěný stav.
Ahoj, chápu změnu ve smyslu ztížení/zvýšení šance na výleh výpravy, alespoň se lidi budou více muset soustředit na hru. Ale..mělo by se to týkat dungů, kam to patří, protože v současném nastavení aby ti třeba v Deciku kraken zabil celou výpravu lidí, kteří nemusí být vůbec zkušení hráči a už vůbec ne s dobrým ekvipem, to je dle mého názoru velká slabina zavádění změn systémově. Jako vhodnější řešení by mi přišlo, kdyby se v těžších dungeonech ty monstra změnila nebo vyměnila, nepostihlo by to tak plošně všechny ;)
cermi
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od cermi »

Ying píše:
Qvido píše: Nezpočítal bych na prstech všech hráčů kolikrát už jsem měnil moby tak, aby to šlo ruku v ruce s posilováním charakterů a jejich itemů.

Ano je to chtěný stav.
Ahoj, chápu změnu ve smyslu ztížení/zvýšení šance na výleh výpravy, alespoň se lidi budou více muset soustředit na hru. Ale..mělo by se to týkat dungů, kam to patří, protože v současném nastavení aby ti třeba v Deciku kraken zabil celou výpravu lidí, kteří nemusí být vůbec zkušení hráči a už vůbec ne s dobrým ekvipem, to je dle mého názoru velká slabina zavádění změn systémově. Jako vhodnější řešení by mi přišlo, kdyby se v těžších dungeonech ty monstra změnila nebo vyměnila, nepostihlo by to tak plošně všechny ;)

V tom deciku ta skupina toho krakena vubec nemusi zabijet... takze... mame na nej ekvip a chceme ho zkudit? Dame ho... necitime se na nej? Jdeme dal...
Jak řiká Tuxo... "ZABIJU TI CELOU RODINU", ale Strigwyr ví, že som iba lenivy
<Hunter> jj, ryko je takova ticha voda .. vypada jako zmrd, chova se jako zmrd, ale v jadru je to vazne hodnej kluk
R1mman
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R1mman »

Ďakujeme za konštruktívny komentár. Už sme si mysleli, že ti na názore hráčov skutočne záleží. Som rád, že si nám vyjasnila, ako to v skutočnosti je.
cermi píše:V tom deciku ta skupina toho krakena vubec nemusi zabijet... takze... mame na nej ekvip a chceme ho zkudit? Dame ho... necitime se na nej? Jdeme dal...
To, že nejakého moba nemusíš zabíjať znamená, že do danej obtiažnosti dungu a samotného dungu patrí?

Osobne mi to príde ako naozaj drastická a nevyvážená zmena. Doteraz mi flusom nedali IK za teutona ani lvl 10 moby a zrazu mi dá flusom IKčko kraken. Ktorýže to charakter/item bol posilovaný, že s ním trebalo takýmto spôsobom ruka v ruke posilovať aj tieto moby? Nové honour kombo na paladina to určite nebolo.

(Sorry za toľkú iróniu. Nemal som dneska dobrý deň :/.)
cermi
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od cermi »

Proste flus od krakena je ted silnejsi, nauc se s tim zit a nebo se krakenum vyhybej. Hotovo. Nechapu co se resi
<Hunter> jj, ryko je takova ticha voda .. vypada jako zmrd, chova se jako zmrd, ale v jadru je to vazne hodnej kluk
R1mman
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R1mman »

cermi píše:Proste flus od krakena je ted silnejsi, nauc se s tim zit a nebo se krakenum vyhybej. Hotovo. Nechapu co se resi
Inteligentná rada, ďakujem. Ale keď teda nechápeš, čo sa rieši, tak prečo sa zapájaš?
cermi
Paper Elemental
Paper Elemental

Příspěvek od cermi »

Nemas zac, priste se klidne zase zeptej.
Thief
Nehraju!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thief »

Kdysi do Deceitu nezapadal ani Mandos, který dokázal pár kouzlama taky všechny zabít. A proto k němu nikdo nechodil. Pak se lidi naučili jak na něj a najedou byl mrtvej co výprava. Myslím, že tu jen děláme z komára velblouda. A všechno se novému nastavení přizpůsobí.
Odpovědět