Propadlé najmy

Než se zeptáte, tak si pročtěte FAQ, zda nebyl váš dotaz již zodpovězen
Odpovědět
Irto
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Propadlé najmy

Příspěvek od Irto »

Protože ve světě je poměrně dost volných nájemních domů a pokojů neuvažuje GM team nad možnosti některé začít prodávat třeba za cenu 10 měsíčních nájmů formou page.

Tzv kdo by si napsal page že chce volný dům první by ho hold v připadě zájmu získal a bohům by za to zaplatil 10mesicni nájemu. Ofc stale by byla možnost najmy dávat i do pokladu a jinak je rozmistovat po světě ale domnívám se že nabídka převyšuje poptávku a tímto by aspoň lidi mohli v připadě potřeby získat nájem který se jim líbí.
Mulambo
Externi Panacek
Kontaktovat uživatele:

Re: Propadlé najmy

Příspěvek od Mulambo »

prozatím na page (pokud bude zrovna deed na daný dům v dungu tak smůla), cca v lednu nějak elegantněji (automatizace)
Wars come and go, but my soldiers stay ethernal.

I broke the dam

Aktualizace mapy 2.5 -> 2.56
Kompletní mapa 2.56
Legolend
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Legolend »

Už jsem psal i Quidovi na ICQ můj nápad, respektive jakousi "příležitost ke zlepšení" něčeho, co souvisí s touto změnou možnosti nákupu propadeného nájmu za trojnásobek nájmného.

Nápad je to dobrý, sám jsem již využil :-)

Nicméně

Jde o to, že je tim velmi omezena ta část hráčů, kteří chcou již vlastněný nájem prodat v tuto chvíli se ještě hodí možná dodat: "a nedejbože by na tom chtěli něco vydělat".

Všecky ceny jednotlivých nájmů se teď budou jednoduše řídit podle ceny měsíčního nájmu*3.

Proč ?

Protože kupec se jednoduše rozhodne (pokud tedy použije mozek), jestli koupí tenhle nájem od hráče a nebo se mu to nebude líbit a napíše si o první propadlý nájem o který zavadí cestou zpět.
Prodejce (který bude rovněž uvažovat hlavou tak, že chce prodat) je tedy docela "zatlačen do rohu" a nezbývá mu nic jiného než aby prodejní cenu stanovil právě na trojnásobek měsíčního nájemného, aby vůbec nějakého kupce sehnal.
Co je pro prodejce ještě smutnější je, že deed na jeho právě prodávaný nájem stojí dvojnásobek nájemného na měsíc. Takže ve finále prodejce "vydělá" celý jednonásobek nájemného.

Proto by bylo fajn to nějak ošetřit, respektive zřejmě změnit cenu vystěhování z původního dvojnásobku na jednonásobek případně na jiný (nižší) poměr. (Zvýšit cenu domků by byl asi nesmysl)

Modelová situace pro upřesnění

Lego se rozhodne prodat Robinovi svůj baráček ve kterém je nájemné 50k na měsíc. Protože Lego ví, že Robin a i ostatní potencionální kupci nejsou hloupí, nastaví cenu tak, aby to nebyl rozhodující faktor pro koupi (protože kdyby sehnal/i jiný nájem za 50k který by byl propadlý, má ho za 150k) tudíž cena Legového domečku pro Robina je 150k. Obě strany souhlasí, ale Lego je v pytli z toho, že vpodstatě nic nevydělal, protože musel z těch 150-ti k které od Robina dostal 100k zaplatit za vystěhování.

Za případnou reakci jak na fórum tak reakci v nastavení systému díky ;)
Legolend [Etoiles]
and many others...

Ha, promluvil jsem,odcházím, za čas příjdu a kuknu na odpověď :P
Ocroc

Příspěvek od Ocroc »

Ne, nebudeme podporovat spekulanty. Spíše právě naopak se zvýší cena, za vytvoření deedu, z 2 na 3 měsíce. Systém pronajímání najmů byl takto schválně upraven aby si každý mohl někde nějaký baráček koupit, ne proto aby 80% domů vlastnilo 5 lidí a obchodovalo s nimi s ziskem.
Legolend
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Legolend »

Ocroc píše:Ne, nebudeme podporovat spekulanty. Spíše právě naopak se zvýší cena, za vytvoření deedu, z 2 na 3 měsíce. Systém pronajímání najmů byl takto schválně upraven aby si každý mohl někde nějaký baráček koupit, ne proto aby 80% domů vlastnilo 5 lidí a obchodovalo s nimi s ziskem.
Nebudete podporovat spekulanty, ale zároveň zamezíte jakémukoli prodeji baráčků nehledě na to že spíš donutíte lidi myslet, jak to obejít.

Člověk, který bude chtít prodat svůj domeček nikdy nepokryje náklad ani kdyby si jej měl kupovat dnes, v tuto chvíli, už propadený.

Náklady na koupi a výnos za prodej dneska propadeného nájmu 50k/měsíc:
Náklady:
150k pořízení
100k vystěhování
50k za první nájemné (kdybych to chtěl hned prodávat)

Výnosy:
150 k prodej - za víc to neprodám, protože by kupec šel zřejmě jinam

Výsledek: Ztráta -150k

Takže potencionálnímu prodejci se vlastně absolutně nevyplatí ten barák ani prodávat a nejlépe na tom bude, když ho nechá propadnout.

Já bych osobně coby "prodejce" radši, třeba za 50k-100k - abych aspoň trošku zahojil náklady za koupi baráku, poradil který nájem (ajéje, to byl můj nájem) zrovna propadnul a o který si má kdo napsat, takže nevím jeslti zdražením vystěhování (získání nájemního deedu) něčeho docílíte a jestli spíš nedosáhnete toho, že to akorát lidi budou chtít obejít.

Je jasné, že se chce zamezit bussinesmanům, kteří by masově zkupovali tolik domů, nicméně je otázka, jestli je na DP taková kupní síla (a to silně pochybuji při večerních 120 klientech - nezapominejme na dual + kolik z nich právě už ve svém domku makruje), aby těch 80% nájmů vlastněných 5ti lidmi (za předpokladu, že by se fakt našlo 5 "nadšenců", co by do toho šlo) byly v rámci dejme tomu 3 měsíců rozprodány a oni majitelé by na tom měli strašný zisk.

Myslím si, že všech těch pět lidí by se po prvních dvou měsících dostalo maximálně tak na nulu, protože i ten co něco obrovskou haluzí prodal (se ziskem, což by v ceně domu muselo být při dnešním herním nastavení dejme tomu u 50-ti Kčkového nájmu aspoň 400-500k [zisk 100-200k] ) ten zisk utratí za udržení zbylých X nájmů, které nemá šanci jen tak rychle prodat ;)

Někteří na tom třeba budou chtít profitovat, ale to se stejně moc nestane, protože i kdyby jste snížili cenu vystěhování na jednonásobek, tak prodejci akorát snížíte ztrátu, ale pořád v ní bude takže to bude plus jenom pro lidi, kteří se chcou reálně ze svého staršího bytu/domu vystěhovat a aspoň trošku zahojit náklady na pořízení (náklady na nájemné, co tam třeba za rok nechal hold nebude moct počítat)

Takže si myslím, že zvýšením ceny vystěhování sice více zkomplikujete život těm, kteří by na tom chtěli vydělat, ale o to více poženete do ztráty ty, kteří prostě a jednoduše svůj barák chcou prodat (respektive to ani chtít prodat nebudou, protože se jim to už vůbec nebude vyplácet a radši ho nechají propadnout).

Ti, kteří na tom budou chtít vydělat budou pořád v nevýhodě tak jako tak a i kdyby jste to snížili na jednonásobek.
Protože bussinesmani budou jednodušše pořád ve ztrátě a spíš než vydělají, tak prodělají, protože škála volných nájmů jim nedovolí jít z cenou tak nahoru, aby na tom měli nějaký extra zisk. Je to pro ně tak rizikové, že by do toho šla jen málo z nich...

Proto navrhuju snížit cenu vystěhování na jednonásobek a snížit tak ztrátu těm, kteří se toho chcou zbavit.
Ti, kteří na tom budou chtít vydělat pochodí jen v málo případech... A vě většině na tom stejně ve finále ztratí.

Toť moje úvaha, kterou jsem bezmála hodinu psal a promýšlel.
Legolend [Etoiles]
and many others...

Helloween
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helloween »

Lego....nejlepší je, jak sem to dávno udělal já...nájem sem neřešil....týden sem vydělával na kovárnu, kterou sem si pak postavil...nechal sem si předělat věci a nájem sem nechal jednoduše propadnout...
I před úpravou nebylo nijak ziskový prodat nájemní dům a po téhle úpravě to už nebude tuplem, protože je faktem, že to nikdo nechce....
Z 80% nájmů je prázdných...a nový hráči prostě nepřibývají.....to je prostě reál. Zvyšovat tady ceny za nevím co, je skoro populismus (sorry Ocrocu), ale je to tak. Nováčkům (kteří tu stejně zjevně nejsou a ani nebudou) vyhovuje banka, ti movitější už mají kovárny, hrady, zámky a já nevím co a mají takovej mamon, že neví co s tím....
Zdražovat tu nějaký prodej, přepis a já nevím co, mi přijde naprosto stejně hloupý, jak naše vláda :oP
Mulambo
Externi Panacek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mulambo »

ceny prevodu/uprav apod se zmeni az bude automaticky system (leden, max unor)
Wars come and go, but my soldiers stay ethernal.

I broke the dam

Aktualizace mapy 2.5 -> 2.56
Kompletní mapa 2.56
Legolend
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Legolend »

Mulambo píše:ceny prevodu/uprav apod se zmeni az bude automaticky system (leden, max unor)
V pořádku ;) Jenom jsem chtěl demonstrovat to, že je třeba nad tím trošku podumat a vymyslet to nejlépe tak aby z toho nebyl jedna bussines ale druhak aby i ti, co to chcou normálně prodat to nenechali radši propadnout :-)
Legolend [Etoiles]
and many others...

Trautenberg
Inkless
Inkless

Příspěvek od Trautenberg »

Zdravím, nechci zakládat nový topic, tak to napíši zde. Chtěl bych poprosit, jestli může proběhnout dražba volných nájmů, taregistroval jsem ve svém okolí více požadavků o tuto akci. Důvod je prostý, sháníme bydlení. Poprosil bych o vyjádření, děkuji.
erunno
Pencil Master
Pencil Master

Příspěvek od erunno »

Trautenberg píše:Zdravím, nechci zakládat nový topic, tak to napíši zde. Chtěl bych poprosit, jestli může proběhnout dražba volných nájmů, taregistroval jsem ve svém okolí více požadavků o tuto akci. Důvod je prostý, sháníme bydlení. Poprosil bych o vyjádření, děkuji.
Pokud se nemýlím tak stačí si najít dům který nikdo nevlastní nebo je propadlý nájem a napsat Page - teda pokud to opravdu tak funguje. Gm by ti takový dům dalo bez nutnosti dražby :) a rozhodně levneji.
Erik Nighelt
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erik Nighelt »

erunno píše:
Trautenberg píše:Zdravím, nechci zakládat nový topic, tak to napíši zde. Chtěl bych poprosit, jestli může proběhnout dražba volných nájmů, taregistroval jsem ve svém okolí více požadavků o tuto akci. Důvod je prostý, sháníme bydlení. Poprosil bych o vyjádření, děkuji.
Pokud se nemýlím tak stačí si najít dům který nikdo nevlastní nebo je propadlý nájem a napsat Page - teda pokud to opravdu tak funguje. Gm by ti takový dům dalo bez nutnosti dražby :) a rozhodně levneji.
mám pocit že tyhle nájmy na page se před nějakou dobou "zrušili" a nájmy jsou přesouvány do pokladů..
Lepší lama kamarát ako skiller debil ;)
[Hated] je totiž něco jako sociální stigma.
-Posledním stupněm závisti je nenávist-

Filjins: Ty jo driv sem vypinal UO protoze proti me bylo moc lidi, tedka vypinam UO protoze neni ani hrac...
Raona
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raona »

to bylo kdysy davno, zhruba pred pul rokem se zavedl system pres page nanovo

jeste si zive pamatuji, jak hraci vlastnici najmovy deed byly nastvani, jak to ztratilo hodnotu

nyni se ma za zakoupeni najmu zaplatit trojnasobek najemneho
Odpovědět