Kód: Vybrat vše
01.08.2011 19:37
Změna systému u pastí na spawny,
Warrior, paladin a klan Gangrel nyní čím vyšší ma skill Magic Resistance tím menší je šance, že aktivuje universální spawn past, od jisté hodnoty (cca 70,0) je ta šance naprosto nulová.
Současně s touto změnou se v některých dungeonech se může stát, že stání více lidí ( více než dva ) na jednom políčku bude krajně nevýhodné.
*GM Team*
No, nevěřím, že jejím účelem bylo zjednodušit tyto dungy o 300% a doslova vyřadit některé postavy z sestavy do dungu. No ale to se přesně stalo a hned vysvětlím jak.
Dungeon Despise byl založen na pastech ... všeobecně tam není moc příšer ani nijak zvláště silných, obtížnost místností nastavoval počet pastí v ní a úkol jež se tam má splnit. V dungenu šlo hlavně o skvělou organizaci bo v případě že chyběla tak dung nedopadl dobře jelikož lidi pošlapali moc pastí ... a ty je zabili. Problémy vznikali proto, že kouzlící monstra vyskočili někde dále od výpravy (třeba arach) a pokud ho nešlo odezdít nebo se ho rangům nepodařilo rychle zabít položil celou výpravu. Demage za ním nemohla by cestou vyšlapala další pastí a tím by situaci jenom zhoršila. Výprava se musela držet pohromadě a tím pádem flusy od draků, mass blesky, vds a další hromadné nepříjemnosti postihovali všechny ... tím pádem to clerikové neměli zrovna snadné. No a nakonec ... když se začalo umírat ... nebylo zrovna jednoduché přežít bo když člověk utíkal někam do bezpečí vyskočilo mu tam hned několik kamarádů ... co mu znepříjemnili život.
Toto byl zhruba důvod proč byl despise nejobtížnější dungeon a proč se tam umíralo ... nebi proč konec pride měl svoji náročnost ...
V dnešní době to vypadá takto: Ze sestavy vypustíte chraktery které nepotřebujete co by šlapou pasti (Ostro, Šaman, Vampi(kromně gangrela) ... a vyrazíte do Despise, Pride a podobně. Hráči jež šlapou pasti po skokách omezí pohyb pohyb - clerikové stojí a léčí na dálku, mág druid negro portují ... demage po dungů běhá jako pk po delluci a likliduje jedno monstrum za druhým. Když je nějaký problém prostě si odběhne někam do tramtárie a přežije.
Po tom co jsme se vrátil jsme ještě neprošel všechny dungeony ale chybí mi pride peklo a despise 1,4 a pochybuji že to tam bude jiné. Jistě je tam pár míností, které nejsou snadné díky tomu že v nich jsou silné příšery, které je problém zabít ale jinak je polovina místností co byla vytvořena naprosto bezpředmětných bo jejich obtížnost byla jednou změnou doslova vynulována.
Jediné co tato změna ztížila jsou odpočívadla a procházení dveřma ... odpočívadla jsou malá stačí aby se člověk blbě posunul a výpravu zabije ... u dveří na krátkou chvíli se zase u každého skoku bojím, že mi zůstane někdo uvězněný v předchozí mísnoti.
Suma sumárum ...
+ pro ty co nešlapou pasti je dung zábavnější, snažší, příjemněší
- rapidní sníže obtížnosti dung
- vyřazuje některé chraktery ze sestavy na dung
- s počtem se dung zjednodušuje (bývalo to naopak)
- nuluje to herní dovednosti charů co pasti šlapou ...
- dung je dlouhý, prakticky bez dropu a odměna je komická (platí pro desp) ... po 4-6 dungu je 1 top část a nějaká +9 zbraň výsměch
Další perličku jsem objevil včera v despise, když past co na mě vyskočí mě odhidne, nevím od kdy tato změna platí ale to opět odsunuje postavy co pasti šlapou doslova doprdele ... nejklasitěčtejší taktiky ve stylu doběneme sem a hidneme se mění na: vy co šlape pasti a neumíte portit doběhněte tam umřete my pak dojdeme a ressneme vás ... nevim kolik GM aktivně dunguje ale tímto směrem cesta nevede. Mě se na dungách líbi právě to, že lidi co uměli hrát měli možnost přežít. Teďka je to nastavené tak že ti co šlapu pasti přežívat pomalu nemaj a ty co pasti nešlapou nemaj na co umřít.