Prafotr Morava píše:Viděl bych to jako souboj levice s pravicí.
Zástupce levice - Dan chce větší dostupnoust topek atd...(nebudu to tu celé rozepisovat) pro všechny
Zástupce pravice - Lidi, kteří tomu ten čas taky musí obětovat a to že na to stačí jeden dobrý mage je irelevantní (čas je čas, pro každého tiká stejně)
a to si nemlže dovolit každý...
Já sám jsem zástupce druhého směru. Když ten čas nemáš, nebudeš mít ani dobrý itemy a je fuk jak moc si skill, ono je rozdíl skillovat 2 hodinky v low dungu nebo být 6 hodin pořád v zápřahu. Jmění stojí ČAS a úsilí ne jen to úsilí...
To vidis vcelku blbe hele, uplne si to prekroutil. Nejsem tak dobrej recnik jako Raegann, kterej popsal problem velice presne, jeho post vyjadruje presne muj postoj a podepisuju se pod to.
Snad neni tak tezky pochopit, ze mi jde o uplnej opak toho co jsi prave popsal jako muj cil. Jde mi o to aby ty topka nebyli dostupny jen za cas, kterej repetetivne tomu venujes bez poteby pridat dalsi hodnoty , ale za cas + ty pridany hodnoty.
Ty nejlepsi equipy, v zadnym pripade nemaj co delat u absolutne prumernejch lidi co v nicem nevynikaji a jedine co tomu venuji je cas, kterej si v dungu odklikaj jakozto war/rang a pod. co se nechaj tim dungem protahnout od lidi co v necem vynikaji. Ale ani ty lidi co v necem vynikaji, by nemeli mit pristup k top equipu, jen za to, ze jednou zaskillujou tezkej dung, kterej se naucej nazpamet a nasledne jim slouzi jako nekonecna pokladnicka k jejimuz podojeni jim staci venovat potom uz zas jen cas bez dalsich pridanejch hodnot.
Stejny je to s makrem. Nakoupis material, zapnes makro a jedina nasledna interakce pro zisk je pak uz jen prodej na trhu. Ale to uz tady zas opakuju Raeganna.
Co chci je , aby se to systemove osetrilo tak, ze timhle zpusobem pujde ziskat pouze prumernej equip a ten top byl jen za questy/novy dungy/ prestaveny dungy, kde se eliminuji prumerni jedinci, kteri se jen vezou a tezi ze schopnosti ostatnich.
Snad uz jsem to vyjadril dost jasne.
Edit: Chapu, ze tohle se bude libit malokomu, protoze by vic jak 50 procent soucasnejch majitelu top equipu jiz nikdy zadny dalsi nevidela a byli by nastvany, protoze jsou o sobe presvedceni, ze jsou nejlepsi, protoze 20x dosli Desp 1+4. Pro me ale bude vzdycky nejlepsi jen ta skupinka co to dosla poprve aniz by vedela co je ceka. ( Samozrejme viz. diskuze s Hunterem o problematice toho, ze to dojde prvni skupina co sklidi zasloueznou odmenu a ty ostatni co to dojdou stejne jako ta prvni skupinka na vlastni pest uz tu odmenu nemaji uplne adekvatni tomu ze to dosli na vlastni pest. Ovsem porad prumerny poklady v top dungach mnohem prevysuji to , co si zaslouzi skupina co to jde po osme beze zmeny, coz teda plati defakto pro jakejkoli dung, ale dungy s nejvetsim lotem samozrejme v tomhle delaj nejvetsi problem)