Máme svoboudnou vůli ... ?

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Odpovědět
Wizzy
Evil League Of Evil
Kontaktovat uživatele:

Re: Máme svoboudnou vůli ... ?

Příspěvek od Wizzy »

lol cestin

... Vision vs Speech test ...
Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir Artuhr »

Tak snad je kazdeho svoboudna vule vule, abi psal jak hotentot..
Driana
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Driana »

Wizzy píše:lol cestin
Sir Artuhr píše:Tak snad je kazdeho svoboudna vule vule, abi psal jak hotentot..
Ale něco vymyslet? :shock:
Co třeba založit Potravu vytvořenou ( Aby ti znělo ) Pascalu? C++ necháme Turkům.
Protože pak by každý byl v odvětví počítačů kde ty platy jsou už hezčí.....

No tak Dámy a Pánové, přeci něco vymyslíte jak vést společenstvo různorodých lidí s hlavnim zaměřenim "Svoboda" ... Kde byl heslo znělo: Neomezuji, nejsem omezován.
Kde by byla tolerance a jednota které by pramenilo z daného hesla.

Né jen Podmíněný reflex.
Driana
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Driana »

Od žádného člověka kterého jsem se ptal sem se nedozvěděl, omezuji-li ho při kouření / kouření Jointa / močení.... Tak proč Omezuji Vás?

Dneska jsem Vás musel strašně omezit, za to se omlouvám... Omezil jsem Vás ( a další jak RL tak i ostatní ) minimálně 15x dneska.
Morph
Walking Scribbler
Walking Scribbler

Příspěvek od Morph »

Ano, pojďme založit Potravu vytvořenou Pascalu! Kluci jenom chtěli říct, že je pro nás ostatní o dost těžší sledovat tok tvých myšlenek, když je neumíš srozumitelně dát do psané formy (a opravdu nejde jen o nějaké i/y).

A jinak: v nějaké svodobě žijeme, ne? Nikdy nebude svoboda taková, jak si ji představuje jeden člověk. Páč, jak jsi sám napsal, jsou na světe různorodí lidé a těžko najdeš stát, kde by ses mohl chovat tak, jak píšeš. Možná tak se odtrhnout od civilizace a mít svoji svobodnou vůli na svým písečku někde v lese s kruhem nejbližších, ale to už zase zavání nějakou sektou :)

Když ale žiješ v zemi jako je ta naše, tak musíš být pod určitou kontrolou. Že je někdy v něčem přehnaná, to už je věc jiná.
Máš ale svoje práva, povinnosti atd atd a můžeme být za to celkem dost spokojení. I když je bordel kam se podíváš a každej nadává, tak se máme relativně sakra dobře :)

Jak jsi tady postoval články o tom, jak "ti nahoře" kradou a nic se jim nestane, ovládají ty "pod nimi" a ti jsou naopak trestání za mnohem menší prohřešky. Jo, je to to věc nehezká, ale taky nic novýho pod sluncem. Vždycky budou ti, kteří jsou ve vedení a ti ostatní. A vždycky budou ti, kteří kradou, manipulují, používají moc a nečistý praktiky k vládě a na druhé straně ti, co jsou slušní, umírnění. To je v lidské přirozenosti a svým způsobem ona svobodná vůle.
Nakonec jde asi jen o to, jak moc je to vyhrocený. Někde se "jen" krade.. jinde za to umírají lidé. A vysněná rovnost je možná tak zbarvená do ruda, to taky nebude to pravé. A nebo v pohádkách!

Dobrou noc :)

PS: a už dost proboha o močení na všech možných a nemožných místech.
Driana
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Driana »

Jde o to, že jsme prakticky hnáni jako stádo, máme určenou pastvu ( vymezenou zákony ) a pak máme honícího psa, která by mohl znázorňovat náš( e ) objektivní pohled( y) na věc, které se utvářeji během dospívání ( škola a společnost v které se pohybujeme ).
Pakliže Jsem-li omezován v činosti která neomezuje, pak to nazývam ( minimálně ) omezenim -> Nesvobodná volba/vůle.

Ano, souhlasim s tebou v tom smyslu, že lidé jako dnešní společnost je dost volno-myšlenkářská ( v pojetí realistických činů ) a tento problém vnímám v již zmíněném příkladu ze začátku - stádu ovcí s ovčáckim psem, kde lidé jsou ovce, a ovčáckého psa si utváříme sami v průběhu dospívání. Pakliže ve škole učí jen Podmíněný Reflex, s partou přátel, s kterými trávíme převážný čas mimo školy/spánek, zažíváme dobrodružství, které by se správně nemělo ani provozovat. Pak vnímem chybu zde -> ( Výchově [ ? ] ) Nenaučení se zamyslet nad svími činy, potažmo nad reakcema a z nich vyvozenými důsledky.
Nevim, slovo Filozofie má dost široký pojem, avšak já bych ho vyjádřil jako - Umění myslet ( potažmo přemýšlet ). A proto bych Rád ještě za svého života viděl vyučovat "přemýšlení" již na základní škole na druhém stupni.

Dnes se mi stala příhoda:
Chytáme ryby na rybníku, a mladiství chytily Cejna, vyhákl ho na zem a začal dávat nové krmení na háček. Přišel druhý a nakopl ho do vody.
Později kamarád chytil další rybu, vyhákl ji půl metru nad hladinou, pod kterou zapadla. Mladiství který kopl první rybu do rybníka se ozval se slovy:
"Co ji takhle ubližuješ?"
Jen taková kontinuální vsuvka o pohledu a posuzování.
Driana
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Driana »

:twisted:
http://halbot.haluze.sk/image/13441
:clap:
Od 1.8.2011 v Čechách zakázáno škrábání na zadnici !

Moje cigareta / Joint Vás omezuje....
http://halbot.haluze.sk/image/13301
Wizzy
Evil League Of Evil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzy »

Driana píše::twisted:
http://halbot.haluze.sk/image/13441
:clap:
Od 1.8.2011 v Čechách zakázáno škrábání na zadnici !

Moje cigareta / Joint Vás omezuje....
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/photos-a ... 4_8826.jpg

Mara z Acoma
Hitgirl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mara z Acoma »

Driana píše:Moje cigareta / Joint Vás omezuje....
To jsou chladici veze, kdybs to nevedel, tudiz vodni para. :roll:
Show is over motherlovers!
Driana
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Driana »

Mara z Acoma píše:
Driana píše:Moje cigareta / Joint Vás omezuje....
To jsou chladici veze, kdybs to nevedel, tudiz vodni para. :roll:
jj to je možné...
A na vesnici se topí Vzduchem....
Mara z Acoma
Hitgirl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mara z Acoma »

Driana píše:...
Prosim jestli chces argumentovat, tak sem nedavej obrazek chladicich vezi pls, ono to pak vypada, ze jsi dost nevzdelany.
Show is over motherlovers!
Dudek
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dudek »

...ono to tak nevypadá...
Já neříkám nic, ale na moje slova dojde...
Kdo jinému jámu kopá, je u něho na brigádě...
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Ale jo tyhle velke veci asi resi(mluvi o nich) jen parizsti salonni komuniste a nebo tady na foru
Jestli nekdo mate pocit, ze je neco spatne a chcete to zmenit zacnete s necim mensim
Nebo se zkuste prohrabat do zajimave pozice v politice, nadnarodnich firem. Az tam budete reknete si, porad jsem ten clovek ktery chtel zachranovat pravdu, nebo uz me je to tak nak jedno a nebudu curat proti vetru
Driana
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Driana »

Mara z Acoma píše:
Driana píše:...
Prosim jestli chces argumentovat, tak sem nedavej obrazek chladicich vezi pls, ono to pak vypada, ze jsi dost nevzdelany.
Hmm, jak si poznala že to jsou obrázky chladících věží? Aha, sem si nevšiml že to tam je napsané, s podpisem majitele firmy....

A nevim co Boti, jako ty a jiní vůbec spamuji na Foru o hře pro Reálné lidi ( které nevidíme / nemůžeme si s nimi potřást rukou a také mi nedokazují že jsou reálně smýšlejcí... )
S tim že na vesnici v zimě neni Svoboda si noic neřekla... ( teda pokud to nemyslíš -> Ty kouříš, já nechci / nemohu kouřit - Tak mě omezuješ )
Prafotr Morava
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prafotr Morava »

Dělal jsi někdy IQ testy prosím tě?
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
Wizzy
Evil League Of Evil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzy »

Prafotr Morava píše:Dělal jsi někdy IQ testy prosím tě?
aby to nebyl jen cistej quote (i kdyz plne vyjadruje muj nazor), chape sakra nekdo o cem to furt pise?

Driana
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Driana »

Wizzy píše:
Prafotr Morava píše:Dělal jsi někdy IQ testy prosím tě?
aby to nebyl jen cistej quote (i kdyz plne vyjadruje muj nazor), chape sakra nekdo o cem to furt pise?
Třeba o tom že fungujem ve státě, který se chová jako tolerantní ač je to stát svazujcí a fungujcí ve smyslu příliš omezujcího 'Svobodu' až by se dalo říct - 'NEsvobodu'
Wizzy
Evil League Of Evil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzy »

promin rode, stale mi dava vice smysl napriklad toto video http://www.youtube.com/watch?v=6RTa4QmLFcI&feature=fvsr

ale teda aspon k tematu ti neco hodim: http://www.youtube.com/watch?v=ghO6Ay6nnZU

Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir Artuhr »

Zemrel nevyslyseny a nepochopeny jeho dobou... Snad prinese varovani budoucim generacim, aby takhle uz nikdo dalsi nedopadl..
Driana
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Driana »

Sir Artuhr píše:Zemrel nevyslyseny a nepochopeny jeho dobou... Snad prinese varovani budoucim generacim, aby takhle uz nikdo dalsi nedopadl..
:p Jn přemýšlení a uvažování zatěžuje mozek... a docela to i snižuje počet lidí s kterými by si mohl navázat 'sociální' přátelství.
Odpovědět