Vamp a endgame dungovani
Nějak se mi to nechce celé číst ale rád bych k tomu něco napsal z mého pohledu ...
Vamp je supr postava pro Low a Medium dungy.
- je velmi nenáročný na equip
- když to za něj člověk umí, není problém neumřít
- má spoustu vychytávek, které si můžou výpravě hodit.
High Dungy konkrétně despice, pride
- vamp má jednu velkou výhodu a to, že může portovat
- do pride ho beru většinou kvůli sólovce, ale po ní už je to jen klamák na ressování
Co se týče vampa do High dungu. Ano můžu ho vzít sebou, ale taky sebou můžu vzít crafta, když dělám sestavu na dung potřebuji sumonery demage clerika. Vamp není ani jedno, když udělám kompletní sestavu ano klidně ho přiberu a může mi v tom dungu i zajímavě skillovat, ale do základní sestavy mi je k ničemu.
V HC dungách se i nejlepšímu hráči nepodaří neumírat (samozřejmě občas to vyjde, ale to je spíš výjimka než pravidlo)... když mi plechovky blokují NPC nemůžou mi uhnout aby nedostali IK tam prostě musí risknout smrt, u wara a pala mi nevadí, když umírají ale vamp má pro mě demage jen ve stone a když ji ztratí lidská podoba už není demage (v porovnání s warem). V těžších dungách jsou prostě pasáže, kde může hráč jít s fámou z lorda na 0.
Takže pro mě, jako organizátora, když dělám sestavu na dung je vamp nepoužitelný. Ak ho počítám jako Humana je to misser, který má málo HP a bez fámy jedinou zbraní kterou je schopný dávat demage jsou Midnajtky (jenže ty prostě nemůže používat na každé monstrum) a jako Krysa je pro mě bez fámy doslova jen klamák, co může hidovat a ressovat.
Wamp asi nikdy nebyl koncipovaný tak aby se mohl rovnat v demage palovy nebo warovy a GM to ani tak nechtějí. Ale měl bych pro vás jedno řešení ... neměňte vampa ... dejde do dungů něco, kůli čemu by se mi ho tam vyplatilo vzít.
- Dejme tomu, že by na konci dungu u pokladu měl nějakou malou sólovku, kterou když by zvládnul, donesl by další poklad na víc. (třeba trochu ada)
- Nebo by se dokázal dostat do místa, kde by nám respnul nějakého musta.
- Otevřel by výpravě gate k lepší rewardě.
- Mohl by nám v dungu někdy vypnout nějakou past, aby to bylo pro nás jednoduší
- Mohli bychom se třeba díky němu vyhnout nějaké pasáži
Samozřejmě každý z těchto bonusů by mohl být dosažen jen pro skušeného a šikovného vampíra, aby nedocházelo k situacím, kdy sebou do dungu budeme brát jen druhého krafta.
Toto by pro mě byl dobrý důvod, proč si pokaždé nějakýho toho vampíka vzít i do dungu.
Vamp je supr postava pro Low a Medium dungy.
- je velmi nenáročný na equip
- když to za něj člověk umí, není problém neumřít
- má spoustu vychytávek, které si můžou výpravě hodit.
High Dungy konkrétně despice, pride
- vamp má jednu velkou výhodu a to, že může portovat
- do pride ho beru většinou kvůli sólovce, ale po ní už je to jen klamák na ressování
Co se týče vampa do High dungu. Ano můžu ho vzít sebou, ale taky sebou můžu vzít crafta, když dělám sestavu na dung potřebuji sumonery demage clerika. Vamp není ani jedno, když udělám kompletní sestavu ano klidně ho přiberu a může mi v tom dungu i zajímavě skillovat, ale do základní sestavy mi je k ničemu.
V HC dungách se i nejlepšímu hráči nepodaří neumírat (samozřejmě občas to vyjde, ale to je spíš výjimka než pravidlo)... když mi plechovky blokují NPC nemůžou mi uhnout aby nedostali IK tam prostě musí risknout smrt, u wara a pala mi nevadí, když umírají ale vamp má pro mě demage jen ve stone a když ji ztratí lidská podoba už není demage (v porovnání s warem). V těžších dungách jsou prostě pasáže, kde může hráč jít s fámou z lorda na 0.
Takže pro mě, jako organizátora, když dělám sestavu na dung je vamp nepoužitelný. Ak ho počítám jako Humana je to misser, který má málo HP a bez fámy jedinou zbraní kterou je schopný dávat demage jsou Midnajtky (jenže ty prostě nemůže používat na každé monstrum) a jako Krysa je pro mě bez fámy doslova jen klamák, co může hidovat a ressovat.
Wamp asi nikdy nebyl koncipovaný tak aby se mohl rovnat v demage palovy nebo warovy a GM to ani tak nechtějí. Ale měl bych pro vás jedno řešení ... neměňte vampa ... dejde do dungů něco, kůli čemu by se mi ho tam vyplatilo vzít.
- Dejme tomu, že by na konci dungu u pokladu měl nějakou malou sólovku, kterou když by zvládnul, donesl by další poklad na víc. (třeba trochu ada)
- Nebo by se dokázal dostat do místa, kde by nám respnul nějakého musta.
- Otevřel by výpravě gate k lepší rewardě.
- Mohl by nám v dungu někdy vypnout nějakou past, aby to bylo pro nás jednoduší
- Mohli bychom se třeba díky němu vyhnout nějaké pasáži
Samozřejmě každý z těchto bonusů by mohl být dosažen jen pro skušeného a šikovného vampíra, aby nedocházelo k situacím, kdy sebou do dungu budeme brát jen druhého krafta.
Toto by pro mě byl dobrý důvod, proč si pokaždé nějakýho toho vampíka vzít i do dungu.
tys to vůbec nepochopil ...Lucky píše:Jako brat vampa do dungu jen kvuli tomu aby udelal tohle nebo tamto, aby si z toho mel co nejvetsi osobni prospech, to je doopravdy k smichu.
Doufam ze touhle cestou se to nikdy nevyda...
když jdu dung v 10 lidech vyberu si wary/cleriky/rangy ... ale ak by pro mě mělo význam vzít vampa tak místo jednoho wara si vezmu vampa ... sice nebudu mít takovou demage a dung bude těžší ale na oplátku za to budu mít lepší loot
- Lucky
- Lord Ancestral Grafoman
- Kontaktovat uživatele:
Ja to pochopil velmi dobre.Empair píše:tys to vůbec nepochopil ...Lucky píše:Jako brat vampa do dungu jen kvuli tomu aby udelal tohle nebo tamto, aby si z toho mel co nejvetsi osobni prospech, to je doopravdy k smichu.
Doufam ze touhle cestou se to nikdy nevyda...
když jdu dung v 10 lidech vyberu si wary/cleriky/rangy ... ale ak by pro mě mělo význam vzít vampa tak místo jednoho wara si vezmu vampa ... sice nebudu mít takovou demage a dung bude těžší ale na oplátku za to budu mít lepší loot
Jen rikam ze to je hloupost, ze bude dung tezsi je hodne relativni, dost mozna prezije vampir namisto wara a resne ti vypravu coz je taky imho vyhoda kterou sis zapomel zapsat do denicku.
- Lucky
- Kontaktovat uživatele:
wandka je jednou a dost, vamp kdyz prezije muze porat,Wizzy píše:paladin nebo wandkaLucky píše: Jen rikam ze to je hloupost, ze bude dung tezsi je hodne relativni, dost mozna prezije vampir namisto wara a resne ti vypravu coz je taky imho vyhoda kterou sis zapomel zapsat do denicku.
Pal se svou magery to je obcas boj hodit ress i z toho svitku.
Ale jo beru to teoreticky to mozny je ;p
Kdyz pominu ze tyhle chary nemaji paru, pfko, port, bsko
Jako vamp je docela dost survive char na tohle...
bože zas a znova bosa nova ... když chci do dungu demage beru demage až budu chtít někoho na ressování vezmu si clerika nebo pala vamp sice umí jak demage tak ress jenže od všeho jen trochu a to je k ničemu ... na solo akce supr ale na akce ve výce lidech na prd ... vim, že je to těžký pochopit pro lidi co prostě tyto dungy nechodí ale zkuste se zeptat lidí co vampa hrát umí a tyhlen dungy chodí ... biďa, miki ... zeptejse se jak často a kdy naposledy byly v těchto dungách za vampy a proč ...Lucky píše:wandka je jednou a dost, vamp kdyz prezije muze porat,Wizzy píše:paladin nebo wandkaLucky píše: Jen rikam ze to je hloupost, ze bude dung tezsi je hodne relativni, dost mozna prezije vampir namisto wara a resne ti vypravu coz je taky imho vyhoda kterou sis zapomel zapsat do denicku.
Pal se svou magery to je obcas boj hodit ress i z toho svitku.
Ale jo beru to teoreticky to mozny je ;p
Kdyz pominu ze tyhle chary nemaji paru, pfko, port, bsko
Jako vamp je docela dost survive char na tohle...
- Lucky
- Kontaktovat uživatele:
Tim chces rict ze nikdo jinej vampa neumi bo nechodi top dungy s tebou.Empair píše:zkuste se zeptat lidí co vampa hrát umí a tyhlen dungy chodí ... biďa, miki ... zeptejse se jak často a kdy naposledy byly v těchto dungách za vampy a proč ...
No ja to chapu ze na ressovani si vemes clera atp, jen sem narazel na to, ze vampir ten potencional ma a ikdyz je od kazdeho trochu tak ti cato muze bejt uzitecnejsi zivej vamp nez mrtvej kler. A snad to plati o top dungu.
Jestli ne tak holt sorry.
- Dudek
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
Tak, kluci co hrajete vampíky, proč jste tam dlouho nebyli? Myslíte si, že na to nemáte? Nebo si to myslí ten, kdo to pořádá?
PS: Co je to demage? To se měří kolem pasu? Naučte se psát cizí slova, trotlové (stejně jako renger, místo ranger), nebo používejte české ekvivalenty, vypadáte jak ze třetí třídy základní školy (a někteří i hůř).
PS: Co je to demage? To se měří kolem pasu? Naučte se psát cizí slova, trotlové (stejně jako renger, místo ranger), nebo používejte české ekvivalenty, vypadáte jak ze třetí třídy základní školy (a někteří i hůř).
Já neříkám nic, ale na moje slova dojde...
Kdo jinému jámu kopá, je u něho na brigádě...
Kdo jinému jámu kopá, je u něho na brigádě...
-
- Orc Writer
- Kontaktovat uživatele:
Wamp je prostě univerzální charakter... od každého trochu..
já myslím, že je to vcelku s ostatními chary vyrovnáné... není to extramlátička a ani extrakouzelník...
jak píše myslím Balt, proč něco přidávat, když většina jeho nynějších schopností prostě nevyužívá...
já myslím, že je to vcelku s ostatními chary vyrovnáné... není to extramlátička a ani extrakouzelník...
jak píše myslím Balt, proč něco přidávat, když většina jeho nynějších schopností prostě nevyužívá...
U wampa se mi právě několikrát stalo, že jsem zůstal sám přeživší a partu pozvedal... to je velká výhoda wampa, dobře se schová a z morfu může resnout... heal není vůbec k zahození, takže hned po resu, na tři bandy mága uzdravíš...Lucky píše: Ja to pochopil velmi dobre.
Jen rikam ze to je hloupost, ze bude dung tezsi je hodne relativni, dost mozna prezije vampir namisto wara a resne ti vypravu coz je taky imho vyhoda kterou sis zapomel zapsat do denicku.
- King
- Pencil Master
- Kontaktovat uživatele:
hold asi ma emp v guilde tak bozske paladiny a kleriky ze malo kdyz se stane ze ten vamp resuje celou vypravu teda kdyz uz je na te vyprave ... ale tak kdo vam brani si do dungu tahat houfy vampu ? to ze to nedela jeden clovek a nestydi se za to tak si z nej priklad neberte a nebrecte tady jo lucky .. tak si vem na pojezd 5 vampu at to neni diskriminace
Hunter:Ač jsem z toho celý nesvůj, tak se asi nedá nic dělat. Musím s The Estimable Kapr souhlasit.
Acarus:Ač jsem z toho celý nesvůj, tak se asi nedá nic dělat. Musím s The Estimable Kapr souhlasit.
Acarus:Ač jsem z toho celý nesvůj, tak se asi nedá nic dělat. Musím s The Estimable Kapr souhlasit.
- Lucky
- Kontaktovat uživatele:
Ja s tim problem nemam, mit jich tolik tak dem hned.King píše:hold asi ma emp v guilde tak bozske paladiny a kleriky ze malo kdyz se stane ze ten vamp resuje celou vypravu teda kdyz uz je na te vyprave ... ale tak kdo vam brani si do dungu tahat houfy vampu ? to ze to nedela jeden clovek a nestydi se za to tak si z nej priklad neberte a nebrecte tady jo lucky .. tak si vem na pojezd 5 vampu at to neni diskriminace
- Muzzy
- Book Snake
- Kontaktovat uživatele:
podle me je vamp vyuzitelnej v pohode a pokud (myslim ze to tu psal Miki) nekdo nekomu rekne, at vampa do dungu nebere, ze je naprd a mala dmg a blabla a kecy o tom jak ten dung kvuli vampovi pujdou o 10 minut dyl , tak je to problem lidi a ne postavy, a bylo by nejspis lepsi si sehnat jinou partu lidi...
nikdy sem v dungu problem nemel, kdyz bylo potreba mlatit tak sem mlatil, kdyz je potreba pomoct magum tak paruju nebo hazim bska, kdyz je potreba pomoct s dolecovanim tak lecim a kdyz mi banda fizne tak resuju atd atd... v tom je kouzlo vampa
nikdy sem v dungu problem nemel, kdyz bylo potreba mlatit tak sem mlatil, kdyz je potreba pomoct magum tak paruju nebo hazim bska, kdyz je potreba pomoct s dolecovanim tak lecim a kdyz mi banda fizne tak resuju atd atd... v tom je kouzlo vampa
Zbytečně to tu hrotíte. Emp jen popsal svůj (a nejen jeho) přístup k sestavování výprav: šikovného zedníka (nekr jen vyjímečně), klera a pak dostatek mlátících strojů, kteří zbytečně nikam nelítají, mají konstantní dmg, postaví se k potvoře a prostě ji umlátí, rang není třeba pokud není něco tamable. Jednoduché, efektivní. Vamp prostě není a doufám že nikdy nebude ani jedno z výše popsaných, navíc k využití všech jeho schopností je ho třeba umět dobře hrát. Jasně, kdyby se do dungů přidalo pro vampy něco jako musti pro rangy tak by ho asi tyhle výpravy sestavoané na co největší účinnost brali častěji, ale zase aby protahoali vampa dungem kvůli "něčemu nakonci" ...
"Pravda," řekla poštolka, "je jen střípek ledu."
http://www.panslabyrinth.com/
Muzzy píše:podle me je vamp vyuzitelnej v pohode a pokud (myslim ze to tu psal Miki) nekdo nekomu rekne, at vampa do dungu nebere, ze je naprd a mala dmg a blabla a kecy o tom jak ten dung kvuli vampovi pujdou o 10 minut dyl , tak je to problem lidi a ne postavy, a bylo by nejspis lepsi si sehnat jinou partu lidi...
Asi tak. Je to jen otázka toho kdo a jak sestavuje výpravy.
"Pravda," řekla poštolka, "je jen střípek ledu."