Nové domy na DP

Vaše nápady a návrhy
Protokoll
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové domy na DP

Příspěvek od Protokoll »

Retromancer píše:Stejně bych byl raději, kdyby se daly k prodeji všechny ty prázdné domy ve městech - buď tam není nic a nebo je tam nefunkční vendor. Celá města jsou naprosto mrtvá a ještě budem podporovat exodus hráčů do volné přírody nebo hráčských měst... Celkem mi v tom uniká logika ne?
tak tak... jako "quest" (rozuměj propadlý nájem) je označeno snad 100 baráků a velká většina jsou luxusní a praktický domy.

neni potřeba vytvářet další,... prostě dejte propadlý domky do dražby.
Smoce
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoce »

Protokoll píše:
Retromancer píše:Stejně bych byl raději, kdyby se daly k prodeji všechny ty prázdné domy ve městech - buď tam není nic a nebo je tam nefunkční vendor. Celá města jsou naprosto mrtvá a ještě budem podporovat exodus hráčů do volné přírody nebo hráčských měst... Celkem mi v tom uniká logika ne?
tak tak... jako "quest" (rozuměj propadlý nájem) je označeno snad 100 baráků a velká většina jsou luxusní a praktický domy.

neni potřeba vytvářet další,... prostě dejte propadlý domky do dražby.

Nic to nemění na tom, že být můžou .. a za druhé nic proti, ale za luxusní byty se platí nájem i 100k což je pro některý co u toho nesedí nonstop trošku moc ;-)
Retromancer
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Retromancer »

A vážně by byl v dnešní době problém ty domy prodat jako nenájemní, nebo nájmy snížit třeba na půlku plošně? Já beru, že jde o ekonomiku a odliv peněz ze serveru, jenže v situaci, kdy nikdo v nájemních domech bydlet nechce a šetří na dům za sochy je něco hodně špatně. Ne kvůli ekonomice, ale protože prázdná města jsou prostě ... já nevím... naprd.
Irto
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Irto »

Retromancer píše:A vážně by byl v dnešní době problém ty domy prodat jako nenájemní, nebo nájmy snížit třeba na půlku plošně? Já beru, že jde o ekonomiku a odliv peněz ze serveru, jenže v situaci, kdy nikdo v nájemních domech bydlet nechce a šetří na dům za sochy je něco hodně špatně. Ne kvůli ekonomice, ale protože prázdná města jsou prostě ... já nevím... naprd.
Mno myslim si to same, take bych umoznil prodej domu ovsem to ma jednu zasadni nevyhodu. Lidskou zavist, a nasledné mraky problému v pripade ze domy ve mestech prodas tak te drive nekdo zacne obvinovat ze supportu protoze nekdo koupil dum tam a tam za tolik nebo tolik a je hezci, vetsi, mensi etc nez ten co chci ja a mam platit to same etc etc....

Dalsi problem ze ten ma domek blizko banky a ja musim daleko a tamten bych ja chtel take jsou v GZ coz je take vec coz ne vzdy je mozne u domku za sochu ziskat.

Proste prodej je pekny napad, ovšem ma sve stinné stranky jenž s toho napadu při zvaženi všech +/- děla fakticky věc že vyhodnějši je to nechat jako najem (jenž se muže nemusi zvyšit nebo snižit) osobně mě víc trapi nutnost platit pravidelně jen na 3měsice najem, klidně bych ho zaplatil na 2roky dopředu a měl klid :D
Dudek
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dudek »

Dej si do banky trvalej příkaz :D

(možná by to udělat šlo)
Já neříkám nic, ale na moje slova dojde...
Kdo jinému jámu kopá, je u něho na brigádě...
Protokoll
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Protokoll »

Smoce píše: Nic to nemění na tom, že být můžou .. a za druhé nic proti, ale za luxusní byty se platí nájem i 100k což je pro některý co u toho nesedí nonstop trošku moc ;-)

chceš barák za sochy a nemáš na nájem ? :roll:
Darkness
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Darkness »

Jsem zasadne proti staveni novych baraku.
Raona
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raona »

Irto píše:
Retromancer píše:A vážně by byl v dnešní době problém ty domy prodat jako nenájemní, nebo nájmy snížit třeba na půlku plošně? Já beru, že jde o ekonomiku a odliv peněz ze serveru, jenže v situaci, kdy nikdo v nájemních domech bydlet nechce a šetří na dům za sochy je něco hodně špatně. Ne kvůli ekonomice, ale protože prázdná města jsou prostě ... já nevím... naprd.
Mno myslim si to same, take bych umoznil prodej domu ovsem to ma jednu zasadni nevyhodu. Lidskou zavist, a nasledné mraky problému v pripade ze domy ve mestech prodas tak te drive nekdo zacne obvinovat ze supportu protoze nekdo koupil dum tam a tam za tolik nebo tolik a je hezci, vetsi, mensi etc nez ten co chci ja a mam platit to same etc etc....

Dalsi problem ze ten ma domek blizko banky a ja musim daleko a tamten bych ja chtel take jsou v GZ coz je take vec coz ne vzdy je mozne u domku za sochu ziskat.

Proste prodej je pekny napad, ovšem ma sve stinné stranky jenž s toho napadu při zvaženi všech +/- děla fakticky věc že vyhodnějši je to nechat jako najem (jenž se muže nemusi zvyšit nebo snižit) osobně mě víc trapi nutnost platit pravidelně jen na 3měsice najem, klidně bych ho zaplatil na 2roky dopředu a měl klid :D
v tom problem neni, udelalo by se to drazbou a kdo by dal nejvic by vyhral, tudiz by ten nejdrazsi koupil ten nejlepsi
Irto
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Irto »

Raona píše:
Irto píše: Mno myslim si to same, take bych umoznil prodej domu ovsem to ma jednu zasadni nevyhodu. Lidskou zavist, a nasledné mraky problému v pripade ze domy ve mestech prodas tak te drive nekdo zacne obvinovat ze supportu protoze nekdo koupil dum tam a tam za tolik nebo tolik a je hezci, vetsi, mensi etc nez ten co chci ja a mam platit to same etc etc....

v tom problem neni, udelalo by se to drazbou a kdo by dal nejvic by vyhral, tudiz by ten nejdrazsi koupil ten nejlepsi
Problem to je, že to dělaš dražbou je pěkné ale je to draženi s těch co maji teď ale za rok to problem je nebo za dva. Protože jednou prodane nemužeš znarodnit a ty domy by sice měli majitele ale byli by mrtve jen někým vlastněné. Prostě dům ze soch si postaviš kde chceš a je tvuj a stejnou šanci ma kdokoli o 5let později stači si najit mistečko kde ho chce. Jina grafika jen zvětšuje možnosti vyběru, rozprodej současné najemni domy na DP znamená že ja/ty.. budem spokojeni, koupie si ale za rok přijde někdo novy jenž třeba teď ty penize nema a bude proč ja si ted nemužu koupit normalni dum ve městě ani do najmu proč jsou všechny rozprodane ale města jsou stejně mrtva.

Prosim nechytat za slovo že by se nerozprodaly všechny ale jen některé a tak dale prostě města maji svuj limit to i přiroda ale podstatně jiný, nehledě na fakt že najemni dum od domu ze soch ma i jiné některé vlastnosti (vyhozeni packu, atd..)
Tanya
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tanya »

Duvodem proc jsem topic zakladal byl ten, ze skoro kazdy kdo chtel stavet dum ze soch...tak stavel jen kovarnu. Protoze zbytek se kvuli rozloze/financim nevyplati. Proc tedy nepridat par domu navic...o rozloze kovarny a jinem designu? Ja osobne nechci bydlet v obrim domku s jednim minipokojem za najem-20k.
Retromancer
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Retromancer »

Mě je to pumpička, jestli někdo chce bydlet v soškovym baráku je to jeho věc, koneckonců to opravdu má fůru výhod před bydlením v nájmech. Jen jsem naznačoval, že na DP jsou naprosto prázdné domy v téměř všech městech a je jich tolik (když tedy počítám i domy s nefunkčními vendory) že by jeden z nich mohl dostat každý hráč na serveru a ještě by jich zůstala spousta prázdných... A hráči by je mohli zaplnit, jenže nájemní domy dneska prostě nikdo nechce.
Miki
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Miki »

Mě spíše štve, že se na DP ze sošek staví jeden a ten samej typ domů (skillaček , sandstone , kovárna). Jsou cenově nejlépe dostupné. Kdysi se tu řešilo ,že se celkově předělají cený domů ze soch.

Ty co jsou ted levné -> podraží , či zůstanou stejně drahé.
Ty co jsou ted drahé -> zlevní , či zůstanou stejně drahé.
Raona
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raona »

Irto píše:...
nechapu te porad co vidis za problem, misto vysvetleni si sem hodit ze to bude problem za rok dva
delat jednou rocne drazbu problem neni, jestli se koupi ty domy a nebude se v nich bydlet to je vec druha, alespon bude odliv gp ktery udajne uz neni potreba a baraky se vyuziji, ovsemze je vyhoda mit barak tam kde chci, to ti neberu, ale nekdo kdo nema sochu a ma mensi prijmy (asi jich je malo ale presto nekdo takovy je) si rad koupi barak ve meste

rad uvitam nove baraky ze soch, bude motivace na neco sporit pokud to bude prijatelne
Tuvix
Misspelling Chicken
Misspelling Chicken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuvix »

Mno já bych to udělal úplně jinak a určitě to bude oblíbený post :-)

Ceny bych totiž začal stavět od 5 soch za skillák a pak bych to víc zahustil aby cena odpovídala využití i "prestiži" stavby.....na serveru nebude nesmyslně přibývat desítky malých domků všude kolem GZ a zvedne se opět zájem o nájemní byty/domy :-)

Přidání nových typů domů samozřejmě uvítám, ale doplnil bych nabídku maximálně o 5 domků (stejně s tím bude ještě spousta práce než se to odbuguje)
Smoce
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoce »

Tuvix píše: Přidání nových typů domů samozřejmě uvítám, ale doplnil bych nabídku maximálně o 5 domků (stejně s tím bude ještě spousta práce než se to odbuguje)
Ono, odbugovat to už není takovej problém, když si k tomu někdo sedne, vyexportuje to do sphery, tak si všimne detailu hned, zvlášť , když funguje sphereclient, kterej umožnňuje pohyb okolo předmětu ze všech stran včetně vrchu ..

Ale v jisté míře, ano máš pravdu .. trošku práce s tím je .. ale né moc...

Jinak ceny jsou v dnesšní době zajimavé , ale nechal bych je tak :) a podporoval bych nové přírustky do hry.. kdo nechce kupovat nemusí ...

A nikde není zaručené, že to GM přidaj do hry, když to bude v grafice + sphere zdrojákách ...
Ocroc

Příspěvek od Ocroc »

S přidáváním nových "hráčských" domů problém není, stačí když se domluvíte s Mulambem. Ale počítejte s tím že se na serveru neobjeví dříve než s dalším update mapy. Systém nájmů, kdy je dost budov neobydleno, se bude pravděpodobně upravovat aby si hráči mohli pronajímat budovy bez asistence GM.
Irto
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Irto »

Ocroc píše:S přidáváním nových "hráčských" domů problém není, stačí když se domluvíte s Mulambem. Ale počítejte s tím že se na serveru neobjeví dříve než s dalším update mapy. Systém nájmů, kdy je dost budov neobydleno, se bude pravděpodobně upravovat aby si hráči mohli pronajímat budovy bez asistence GM.
Slyšeli jsme slovo boži.
Amen.
Acarus

Příspěvek od Acarus »

Ocroc píše:S přidáváním nových "hráčských" domů problém není, stačí když se domluvíte s Mulambem. Ale počítejte s tím že se na serveru neobjeví dříve než s dalším update mapy. Systém nájmů, kdy je dost budov neobydleno, se bude pravděpodobně upravovat aby si hráči mohli pronajímat budovy bez asistence GM.
Pravdu máš, ale je tu spousta ale ...

v konečném důsledku je to zbytečná práce vytvářet nové domky (nájmy) když nabídka zdá se plně uspokojuje poptávku.

Domky z deedů - návrhy hráčů nových domků jsou nerealizovatelné.
Smoce
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoce »

Acarus píše: Pravdu máš, ale je tu spousta ale ...

v konečném důsledku je to zbytečná práce vytvářet nové domky (nájmy) když nabídka zdá se plně uspokojuje poptávku.

Domky z deedů - návrhy hráčů nových domků jsou nerealizovatelné.
Tak, teď jsem zmaten .. jak je to myšleno ..

Pokud myslíš domky v deedů jako je např. deed na kovárnu , pokud vím tak to realizovatelné je..
Nebo myslíš realizaci ocrocka ?

PS: Kdyby některé GM chtělo náhled na zatím uploadnutý domy na webu www.ultima.smoce.net, které jsou možné k náhledu v administraci .. tak se zaregistrujte, a napište PMkou tady na fórků, a já vám hodím oprávnění ...

Bacha (Login nejde myslím v IE5) :-D
Mallory
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mallory »

Jesi mohu me by zajimalo jak casto a objevujou najemni deedy v pokladech. Stalo se nam ze jsme meli krasnej najem v pokladku a ze jsme cekali spis najemni pokoj nez poradnej house :) navic kamos z guildy jak zacal hrat tak prisel o svuj bejvalej domek takze jsme byli moc radi.
Nevim jesi je v tom system, nebo se proste nahodou nekam hodi nejakej najem,aůe osobne si myslim ze je to vybornej zpusob jak se dostat k najemnim domkum. Beztak ten kdo ho nevyuzije ho bude chtit prodat a dostane se dal zase .)

to: smoce - je moznost i pro sirokou verejnost aby se pokochala? docela by me to zajimalo .)
Odpovědět