Mám to chápat, tak že jak individuální tak kolektivní provinění mohou mít důsledky pro celou guildu? Budete dané problémy řešit přes guildmastery nebo jednostraně?Acarus píše: 28.10.2009 13:30
Vážení hráči,
za neustalé překračování pravidel jednou guildou bylo rozhodnuto, že trest ponese celá guilda. Guilda ma fungovat jako celek a jako na něj ma být pohlíženo. Čest jedince guildy je ctí celé guildy a proto přijmutím člena do guildy se guilda zavazuje, že ponese důsledky tohoto činu stejně tak se zavazuje její člen, že jedná i v jejím jménu a jeho konání vrhá stín na guildu jejíž je členem. Z toho pohledu bylo na skutky pohlíženo a proto tak bylo rozhodnuto. Každý má možnost v guildě dát svůj nesouhlas s přijmutím či konáním členům tím, že z takové guildy vystoupí, či pokud ma moc tak ty lidi prostě vyhodí a nebo nepřijme vůbec. Guilda je společenství lidí a taky tak na ně bude pohlíženo. Pokud se někdo cítí ukřivděn tak nechť mi napíše a pokusí se obhájit, proč on vlastně už v této době není členem guildy.
*Acarus*
Zodpovednost Guildy za cleny.
- Deacon Frost
- Pencil Master
- Kontaktovat uživatele:
-J-afk:
Chtel bych vam rict ze mamon smrdi
Kutik:
to odvolas
Alex:
to kapr taky a žereš ho :-D
Chtel bych vam rict ze mamon smrdi
Kutik:
to odvolas
Alex:
to kapr taky a žereš ho :-D
Tak fajn, myslím že není třeba se ohánět něčím co kdo někde slyšel a kdo co komu řekl.
Výpravy jsem se učastnil, ale nebyl jsem tam s nima odzačátku, jen jsem se šel projít do decu v X lidech pro zábavu. Když jsem tam došel, viděl jsem jak pk sundal toho asi nb hlídače dungu, uznávám že to je dost ubohé, ale trestné na tom nic nebylo, protože zbytek výpravy byl za dveřmi a vůbec tomu PK nepomáhal, z pohledu pravidel je to ok, pk zabil modráka a nikde není psané že modráci se musí navzájem bránit.
I když jsem nikdy nechápal lidi co musí pojíždět každého noba bez equipu, maker a mám dojem že ani neměl koně.
Prošli jsme jak nám lidi klikli na průchod dál ale nebyl hlídač a čekali jsme na resp. Ve chvíli, kdy se respl hlídač, jsem šel k němu a tak kdo hodil první PFko fakt netuším. Došlo mi, že se něco děje, až jak jsem se vrátil zpátky a viděl zapfkovanou skupinu, a je pravda že i to "naše" pk bylo mezi těma PFkama, tak jsem si řekl, že se snad přišli pomstít za toho jejich nb hlídače.
Naši si nenechali nic líbit a naběhli přes ty pfka zpátky za dveře. Z toho PvP jsem viděl jen občas něco, ale nevěděl jsem že je mají šedé všechny, protože jsem stál mimo PK a tedy po mě nikdo PF nehodil. Nejdřív jsem tam nešel pomoct, protože jsem neměl nikoho ani šedého a PvP modrý/modrý je zakázaný, ale pak přišly ressy PK a blok modrákem ve dveřích, aby ostatní nemohli utéct a bylo jasné, že to je pomáhání PK. Jak napsal Shark, pak jsem tam nešel ještě z druhého důvodu, protože jsem nechtěl dostat prohřešek za pomoc PK kdybych se toho učastnil, ale stejně prohřešek dostala moje druhá postava, kterou mám v guildě.
Tak tady máte co jsem viděl já ...
Já bych snad i chápal kdyby prohřešek dostala moje rangerka za to že jsem tam "stál", jak se říká ve špatný čas na špatném místě a musel bych ukecávat GM, že jsem se ničeho takového neučastnil, ale není mi jasné proč by to měl ukecávat někdo, kdo tam nebyl a ani neví, že se něco stalo.
Výpravy jsem se učastnil, ale nebyl jsem tam s nima odzačátku, jen jsem se šel projít do decu v X lidech pro zábavu. Když jsem tam došel, viděl jsem jak pk sundal toho asi nb hlídače dungu, uznávám že to je dost ubohé, ale trestné na tom nic nebylo, protože zbytek výpravy byl za dveřmi a vůbec tomu PK nepomáhal, z pohledu pravidel je to ok, pk zabil modráka a nikde není psané že modráci se musí navzájem bránit.
I když jsem nikdy nechápal lidi co musí pojíždět každého noba bez equipu, maker a mám dojem že ani neměl koně.
Prošli jsme jak nám lidi klikli na průchod dál ale nebyl hlídač a čekali jsme na resp. Ve chvíli, kdy se respl hlídač, jsem šel k němu a tak kdo hodil první PFko fakt netuším. Došlo mi, že se něco děje, až jak jsem se vrátil zpátky a viděl zapfkovanou skupinu, a je pravda že i to "naše" pk bylo mezi těma PFkama, tak jsem si řekl, že se snad přišli pomstít za toho jejich nb hlídače.
Naši si nenechali nic líbit a naběhli přes ty pfka zpátky za dveře. Z toho PvP jsem viděl jen občas něco, ale nevěděl jsem že je mají šedé všechny, protože jsem stál mimo PK a tedy po mě nikdo PF nehodil. Nejdřív jsem tam nešel pomoct, protože jsem neměl nikoho ani šedého a PvP modrý/modrý je zakázaný, ale pak přišly ressy PK a blok modrákem ve dveřích, aby ostatní nemohli utéct a bylo jasné, že to je pomáhání PK. Jak napsal Shark, pak jsem tam nešel ještě z druhého důvodu, protože jsem nechtěl dostat prohřešek za pomoc PK kdybych se toho učastnil, ale stejně prohřešek dostala moje druhá postava, kterou mám v guildě.
Tak tady máte co jsem viděl já ...
Já bych snad i chápal kdyby prohřešek dostala moje rangerka za to že jsem tam "stál", jak se říká ve špatný čas na špatném místě a musel bych ukecávat GM, že jsem se ničeho takového neučastnil, ale není mi jasné proč by to měl ukecávat někdo, kdo tam nebyl a ani neví, že se něco stalo.
Naposledy upravil(a) Raziel dne 29.10.2009 14:12:22, celkem upraveno 1 x.
- Sir Artuhr
- Trhovec
- Kontaktovat uživatele:
Osobne si myslim, ze je to dost prehnany trest. Jak typem trestu, tak vyse trestu. Rozhodne, pokud by mela byt potrestana cela guilda, tak je trest pro jednotlivce dost predimenzovany.
Fakt, ze takovy typ trestu tu nikdy nepadl a najednou se bez uvedeni do pravidel zacal ze dne na den pouzivat mi prijde pri nejmensim jako z dalsich "vychytralosti" GM, ktere tenhle server akorat bori a trha...
Ono ruku na srdce, hraju tady nejaky ten patek a myslim si ze adeptu na takovy typ trestu bylo mezi guildama daleko vic a rozhodne to nebyli zadni amateri v porusovani pravidel. Hold Crusaderi meli smulu, ze zafungovali jako testovaci kralik pro nove pravidlo. A hodne smutny argument od GM je tvrzeni, ze je kazdeho zodpovednost koho vezme do guildy, popripade do jake guildy se prihlasi. Pokud se neco stane, tak mi pripada, ze ostatni lide dostanou trest jen za to, ze leva ruka nevi co dela prava. To je jev ktery se podle me projevuje nejen ve velkem typu organizaci jako je guilda, ale i v mnohem mensi skupine lidi jako je treba GM tym..
Fakt, ze takovy typ trestu tu nikdy nepadl a najednou se bez uvedeni do pravidel zacal ze dne na den pouzivat mi prijde pri nejmensim jako z dalsich "vychytralosti" GM, ktere tenhle server akorat bori a trha...
Ono ruku na srdce, hraju tady nejaky ten patek a myslim si ze adeptu na takovy typ trestu bylo mezi guildama daleko vic a rozhodne to nebyli zadni amateri v porusovani pravidel. Hold Crusaderi meli smulu, ze zafungovali jako testovaci kralik pro nove pravidlo. A hodne smutny argument od GM je tvrzeni, ze je kazdeho zodpovednost koho vezme do guildy, popripade do jake guildy se prihlasi. Pokud se neco stane, tak mi pripada, ze ostatni lide dostanou trest jen za to, ze leva ruka nevi co dela prava. To je jev ktery se podle me projevuje nejen ve velkem typu organizaci jako je guilda, ale i v mnohem mensi skupine lidi jako je treba GM tym..
Naposledy upravil(a) Sir Artuhr dne 29.10.2009 14:23:54, celkem upraveno 2 x.
- Johny Matovic
- Lord Ancestral Grafoman
- Kontaktovat uživatele:
Naposledy upravil(a) Johny Matovic dne 29.10.2009 14:26:50, celkem upraveno 1 x.
Sklb - okrasny clovek
Please, for fuck sake, no revolution.
Please, for fuck sake, no revolution.
Ako to bolo z pohľadu Hunters:
chceli sme isť deceit, tak náš člen Fido šiel napred, kým sa ostatní dovybavia, skočil prvý a dobehol k prvému strážcovi (Key Keeper of Deceit)
a tam videl crusader + pk sú pri elderovi, spýtal sa ich čí to idú a oni otvorili Pkcku, to ho pojelo...
takže sme tam dofrčali, Pk už bolo u ostatných, znova otvorili dvere, ale PK Megatron radšej hodil PF, na čož som tam začal aj ja hádzať pfka (na záložku PK), číže za chvíľku som bol sedy pre všetkých, hlavne keď museli prejsť cez moje pf, aby sa dostali k nám...
vybehli na mňa, ranger (Rikaf Crusader) s paladinom (Natasha) +pk Megatron,... sundali sme pk a pak mi došla stamina a ubil ma pal s rangerom...
Následne ubili Alceda (ranger od Hunters), pak ressli PK a to následne sundalo Natáliu Sun (Hunters)
Nakoniec sa nám podarilo ešte raz sundať PK, ktoré u seba malo len regy a TMR...
takže výbavu odniesli modrí hráči...
Je pekné aké ramena ste robili, ako ste sa vysmievali a naparovali sa, teraz toho ľutujete až tak moc, že sa snažíte zistiť kedy a aký dg pôjdeme, asi sa nám chcete ospravedlniť...
PS.:
súhlasím s tvrdými trestami pre ľudí, čo opakovane porušujú pravidlá a vysmievajú sa im...
viac nemám čo k tomu dodať a ani nehodlám sem viac postit.
záver si z toho každý spravte sám...
pár obrázkov na záver:
http://nun.ufouni.cz/pub/1.jpg
http://nun.ufouni.cz/pub/2.jpg
http://nun.ufouni.cz/pub/3.jpg
http://nun.ufouni.cz/pub/4.jpg
chceli sme isť deceit, tak náš člen Fido šiel napred, kým sa ostatní dovybavia, skočil prvý a dobehol k prvému strážcovi (Key Keeper of Deceit)
a tam videl crusader + pk sú pri elderovi, spýtal sa ich čí to idú a oni otvorili Pkcku, to ho pojelo...
takže sme tam dofrčali, Pk už bolo u ostatných, znova otvorili dvere, ale PK Megatron radšej hodil PF, na čož som tam začal aj ja hádzať pfka (na záložku PK), číže za chvíľku som bol sedy pre všetkých, hlavne keď museli prejsť cez moje pf, aby sa dostali k nám...
vybehli na mňa, ranger (Rikaf Crusader) s paladinom (Natasha) +pk Megatron,... sundali sme pk a pak mi došla stamina a ubil ma pal s rangerom...
Následne ubili Alceda (ranger od Hunters), pak ressli PK a to následne sundalo Natáliu Sun (Hunters)
Nakoniec sa nám podarilo ešte raz sundať PK, ktoré u seba malo len regy a TMR...
takže výbavu odniesli modrí hráči...
Je pekné aké ramena ste robili, ako ste sa vysmievali a naparovali sa, teraz toho ľutujete až tak moc, že sa snažíte zistiť kedy a aký dg pôjdeme, asi sa nám chcete ospravedlniť...

PS.:
súhlasím s tvrdými trestami pre ľudí, čo opakovane porušujú pravidlá a vysmievajú sa im...
viac nemám čo k tomu dodať a ani nehodlám sem viac postit.
záver si z toho každý spravte sám...
pár obrázkov na záver:
http://nun.ufouni.cz/pub/1.jpg
http://nun.ufouni.cz/pub/2.jpg
http://nun.ufouni.cz/pub/3.jpg
http://nun.ufouni.cz/pub/4.jpg
Pěkně Karle, pěkně.
Jen připomenu té partě s pk, že s tím mohli počítat, že to tak dopadne. Není to poprvé, co "grupa s pk" šla dung a "grupa sundáme pk" jim to pk chtěla pojet a bránění svého pk, bylo bráno jako napomáhání bez ohledu na výsledek.
O zbytku nevím nic, takže se nebudu stavět ani tam, ani na druhou stranu.
Jen připomenu té partě s pk, že s tím mohli počítat, že to tak dopadne. Není to poprvé, co "grupa s pk" šla dung a "grupa sundáme pk" jim to pk chtěla pojet a bránění svého pk, bylo bráno jako napomáhání bez ohledu na výsledek.
O zbytku nevím nic, takže se nebudu stavět ani tam, ani na druhou stranu.
Bez podpisu
Re: Zodpovednost Guildy za cleny.
Sklbe trest si treba zaslouzi, ale z principu by GMka meli nejdriv novy pravidlo zverejnit a potom se podle nej ridit a ne ze si na ne vymysleli pravidlo a hned je vsechny poslat do jailuJohny Matovic píše:a aka je sanca ze logne spolu 5 zaspatych ludi spravi vazny prohresok a da si to na web? Podla mna je ten trest sity na mieru situacii ktora nastala. Predsa ked spravim prasacinu a dam si to aj na guildovny web tak musim znasat dosledky ako guilda pretoze ten web je guildovny a ja sa tim vlastne "guildovne" chvalim (nemam nic proti crusaderom ale proste tato situacia je do oci bijuca)Raziel píše: Hiki to napsal docela přesně že nikdy nevíš jestli se někdo nenapere nelogne do UO a neudělá nějakou kravinu. Takhle se zaručit nemůžeš vůbec za nikoho.
Mezi nama s tema pravidlama to takhle chodi casto vlastne kolikrat zavedeni noveho pravidla je rovnou trest zadne varovani nic.
- Sejra
- Paper Elemental
- Kontaktovat uživatele:
Taky to tak nejak vidim .Anger píše:Mezi nama s tema pravidlama to takhle chodi casto vlastne kolikrat zavedeni noveho pravidla je rovnou trest zadne varovani nic.
neexistující stranka
- Castian
- Undead Scriber
- Kontaktovat uživatele:
To Nun: Stano me jen udivuje s jakym entuziazmem ste se vrhli do zniceni guildy crusaders kvuli jednomu konfliktu. To, ze sem vam psal kdyz sem vedel o tom, ze vas dobihaji pkacka nebo i to ze sem ti pomahal se zadatelmi kdyz sem k nim mel co rict je asi projevem toho, ze nas treba hodit do jednoho pytle. Prosim te kdyz tak me aspon odstran z vasi sekce "pratele Hunters" na fore. Posledni vec ke ktere sem se chtel vyjadrit je ten post na webu crusu. Nikdo z nas na ten post neni hrdy, byl napsan individuem ktere se zucastnilo na akci v deceite a spusob samotny jakym byl post napisan svedci o mentalni vyspelosti tohodle cloveka. Nebudu se za nej ospravedlnovat, podle gms nesu zodpovednost za to, ze takove lidi mame v guilde jo prijimam to.. Chtel sem ten post predtym smazat ale neudelal sem to, nevim ani proc. Klidne se bijte do hrudi s tym, ze ste si ho pofotili nebo skopirovali, ono je to uz asi i jedno, ze jo. Ani jeden z lidi co se zucastnili tej akcie sem nenapsal do ted ani slovo. Kazdy z nas co sem pise je v tom zainvolvovan ne vlastnim zavinenim...
Naposledy upravil(a) Castian dne 29.10.2009 14:42:02, celkem upraveno 1 x.
[b]Save a horse, ride a tractor![/b]
fuj ze naky Cloud a to ja nebyl !:PJohny Matovic píše:lol myslim ze je vsetko jasne ;D
http://www.outlaws.unas.cz/ *PSANEC*
No koukam ze se tady resi nakonec to kdo muze za nejaky pojezd jestli ten ci onen .Prece odpoved je jasna Guilda.. nechapu proc cela guilda Hunters neni jail za utok na modraky.
Ale je to co me opravdu vubec nazajima. Zajimalo co napise Acarus kolem zodpovednosti hracu v Guilde a skutky jinych hracu v Guilde.
Odpovedel pro me jasne proste pokud jsi v nejake guilde poneses dusledky jednani kazdeho clena guildy v nekterych pripadech (jasne nedanych).
Presneji receno Guilda nema smysl protoze je tam velke riziko ze dopadnes hodne spatne kvuli jedinci ktereho ani nemusis znat.
Ale je to co me opravdu vubec nazajima. Zajimalo co napise Acarus kolem zodpovednosti hracu v Guilde a skutky jinych hracu v Guilde.
Odpovedel pro me jasne proste pokud jsi v nejake guilde poneses dusledky jednani kazdeho clena guildy v nekterych pripadech (jasne nedanych).
Presneji receno Guilda nema smysl protoze je tam velke riziko ze dopadnes hodne spatne kvuli jedinci ktereho ani nemusis znat.
- Shadowsong
- Death Litographer
- Kontaktovat uživatele:
v suvislosti s tymito udalostami by som chcel vediet co sa povazuje za napomahanie pk a co nie, hlavne teda v situacii ked dung ide zmiesana vyprava.
mozu pk zo zmiesanej grupy zabit grupu modrakov, ak sa do toho modry zo zmiesanej grupy nijak nezapoja? resp je takato situacia pre modrakov trestna? (nezapoja rozumej trebars stoja v rohu v hide a az po pvp pokracuju v dungu)
moze modra grupa zautocit na pk v zmiesanej grupe aj s tym ze mozno nejake pf alebo splaseny sum zasiahne aj modraka zo zmiesanej grupy? mozu sa potom modraci zo zmiesanej vypravy branit? (rozumej napr odstenovat sa aj s pk od modrej grupy, ziadne ofenziva s ucelom zabit) alebo moze sa v takom pripade nejako modrak zo zmiesanej vypravy branit proti cisto modrej vyprave?
co ak modraci zautocia na pk v zmiesanej grupe, ale popri tom sa (umyselne a zamerne) pustia aj do modrakov zo zmiesanej grupy. mozu sa potom tyto modraci branit?
mozu pk zo zmiesanej grupy zabit grupu modrakov, ak sa do toho modry zo zmiesanej grupy nijak nezapoja? resp je takato situacia pre modrakov trestna? (nezapoja rozumej trebars stoja v rohu v hide a az po pvp pokracuju v dungu)
moze modra grupa zautocit na pk v zmiesanej grupe aj s tym ze mozno nejake pf alebo splaseny sum zasiahne aj modraka zo zmiesanej grupy? mozu sa potom modraci zo zmiesanej vypravy branit? (rozumej napr odstenovat sa aj s pk od modrej grupy, ziadne ofenziva s ucelom zabit) alebo moze sa v takom pripade nejako modrak zo zmiesanej vypravy branit proti cisto modrej vyprave?
co ak modraci zautocia na pk v zmiesanej grupe, ale popri tom sa (umyselne a zamerne) pustia aj do modrakov zo zmiesanej grupy. mozu sa potom tyto modraci branit?
how to play gangrel:
bind greater blood to every key on keyboard
roll your face over the keyboard
...
???
profit
bind greater blood to every key on keyboard
roll your face over the keyboard
...
???
profit
- Dave Lister
- Dark Elegizer
- Kontaktovat uživatele:
- Mara z Acoma
- Hitgirl
- Kontaktovat uživatele:
Neni to poprve co se tohle tresta. Kdyz uz tak pro vsechny stejnym metrem.
Zavrit celou guildu je mozna trochu prilis, ale pokud se to stavalo pravidelne, tak si to meli crusaderi vyresit mezi sebou, ne jen se necinne koukat. Navic pochybuju, ze vam acarus neda moznost jednotlive si vyprosit odpusteni trestu. Takze zbytecny brekot.
Zavrit celou guildu je mozna trochu prilis, ale pokud se to stavalo pravidelne, tak si to meli crusaderi vyresit mezi sebou, ne jen se necinne koukat. Navic pochybuju, ze vam acarus neda moznost jednotlive si vyprosit odpusteni trestu. Takze zbytecny brekot.
Show is over motherlovers!
Pořád lítá ve vzduchu otázka, zda-li to má cenu ještě vůbec řešit. Někdo mi jednou psal, že rozhodnutí GMs je nevratné..... The End a třeba se tu tentononc, ale svět holt není pořád spravedlivej.
Takže závěrem..... DP přišlo o jednu starší guildu, která se dávala taknějak dohromady. Ale máme tu přeci druhou šanci no ne?
Vlastně je to takové upozornění pro ostatní, neberte každého do guildy a nejprve si zjistěte od psychologa, zda je dotyčný (žadatel, adept či člen) "úplně v pořádku" a nebo nevztupujte do guildy, pokud Vám ji řádně neproklepne Sherlock Holmes....
Takže závěrem..... DP přišlo o jednu starší guildu, která se dávala taknějak dohromady. Ale máme tu přeci druhou šanci no ne?
Vlastně je to takové upozornění pro ostatní, neberte každého do guildy a nejprve si zjistěte od psychologa, zda je dotyčný (žadatel, adept či člen) "úplně v pořádku" a nebo nevztupujte do guildy, pokud Vám ji řádně neproklepne Sherlock Holmes....