Bordel z Fire

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Wilson
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wilson »

Dexxter píše:sranda ze nikomu vam nevadi spravanie toho viraka...
co mi ma vadit, ze si vzal neco z "verejne" bedny dexi? :p
Piscot
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Piscot »

Já se jen musím smát, jak často se tu objevuje debata: "chování v rámci pravidel, byť nemorální"

Co na tom řešíte...stejně se akorát řekne tytyty! to bys dělat neměl, ale není to proti pravidlům, tak tě potrestat nemůžeme a půlka to bude obhajovat, že co není zakázané, je povolené a co jako nějaké morální chování. A druhá půlka si zase bude naivně myslet, že každý člověk má v sobě kouska cti a tudíž by se měl chovat morálně...

Ale proberte se, nikam to nepovede, akorát vás tady zbanánujou za obviňování ze supportu, nebo v pozdější fázi některé třeba za urážky. Nechte to plavat.
None

Příspěvek od None »

Zorg píše:
None píše:Nic sem nemazal rek bych ze to nekdo z hracu neunes a vse maznul...
Takze vlastne kvuli jednomu nenazranci z VIR trpi vsichni co jsou ted ve Fire. Chapu to spravne ze? Nezbyva nez zatleskat...
Zvlastni je, ze do te doby dokud si jeden z VIRu nestezoval, nikomu zamcene truhly nevadily. A hle... Jakmile ho chytneme pri pokusu nam truhlu vybrat, zacne plakat na foru i ve sve guilde a co se nestane? Dojde ke zmene pravidel. A kdopak to zmenil? Komu tim prospel? A jaky vztah ma ke guilde VIR? Jestli je to suport nebo neni, to uz ponecham na uvaze ostatnich. Prece jen nemam zadne dukazy, takze nelze ani nikoho ze suportu obvinit.
Chapu ze cedulky nikdo necte ale daval sem ji tam hned jak se zacali zamykat veci v bedne (To je mesic z5). Ale ty vidis jen co chces videt tak ze nema cenu se dohadovat.
O suportu sem te varoval , ale rad udelam zase jen bububu...naposledy, v ty bedne se veci zamykat nebudou. Fire je o tom ze tam neni banka a vsichi si tam maj pomahat pokud to nejsi schopnej pochopit tak me to mrzi. K pravidlum pokud ti nestaci jasne napsana cedule na zdi tak nevim no.
Dexxter píše:to ze si zamkol truhlu je uplne normalne a logicke , sranda ze nikomu vam nevadi spravanie toho viraka...
Co treba pro protoze je tam cedulka ze se tam nic nema zamykat a veci v bedne jsou pro vsechny ?
Movalis píše:To jsou mi věci. Ja do teď vážně žil v tom, že si z bedny vezmu, co potřebuju a odložím tam co nepotřebuju. Pokud si chci něco nechat, tak si nechám u sebe, pokud to nejsem schopný unést, tak mi asi někdo bude muset pomoci nebo to dám opět k dipozici...
Jasne tak to bylo vzdy nez se zavedla tahle novota.
Wilson
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wilson »

Piscot píše:Co na tom řešíte...stejně se akorát řekne tytyty! to bys dělat neměl, ale není to proti pravidlům, tak tě potrestat nemůžeme a půlka to bude obhajovat, že co není zakázané, je povolené a co jako nějaké morální chování. A druhá půlka si zase bude naivně myslet, že každý člověk má v sobě kouska cti a tudíž by se měl chovat morálně...
promin co je amoralniho na tom vzit si neco z "verejne" bedny, spis je hlupak ten kdo si mysli, ze to co da do "verejny" bedny, byt si to zamkne, ze na to nikdo jinej pravo nema ...
Piscot
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Piscot »

Wilson píše:
Piscot píše:Co na tom řešíte...stejně se akorát řekne tytyty! to bys dělat neměl, ale není to proti pravidlům, tak tě potrestat nemůžeme a půlka to bude obhajovat, že co není zakázané, je povolené a co jako nějaké morální chování. A druhá půlka si zase bude naivně myslet, že každý člověk má v sobě kouska cti a tudíž by se měl chovat morálně...
promin co je amoralniho na tom vzit si neco z "verejne" bedny, spis je hlupak ten kdo si mysli, ze to co da do "verejny" bedny, byt si to zamkne, ze na to nikdo jinej pravo nema ...
Aha, tak to jsem já špatně pochopil, já ve fire nikdy nebyl...a nejdřív jsem pochopil, že ta bedna je veřejně přístupná, ale věci, které si tam uložím jsou stále moje a pokud by je chtěl někdo jiný, tak po dohodě mu můžu přenechat určitou část, kterou já sám nevyužiju.

Moje chyba.

Mimochodem, co má znamenat to tvoje "verejna" ?
Wilson
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wilson »

Piscot píše:Mimochodem, co má znamenat to tvoje "verejna" ?
ze je to nezamknuta bedna a veci co sou vni, si proste muze vzit kdokoliv a co do ni das, uz si nemuzes zpetne nejak narokovat ...
Piscot
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Piscot »

Wilson píše:
Piscot píše:Mimochodem, co má znamenat to tvoje "verejna" ?
ze je to nezamknuta bedna a veci co sou vni, si proste muze vzit kdokoliv a co do ni das, uz si nemuzes zpetne nejak narokovat ...
A proč teda ty uvozovky?
Wilson
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wilson »

Piscot píše:A proč teda ty uvozovky?
nevim jen tak, zadnej jinej vyznam v tom nehledej ...
Pheme
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman

Příspěvek od Pheme »

Ja uz do fire moc nechodim, ale libilo se me tam driv, ze si lidi pomahaji
Nikdy sem taky nevidel, ze by si nekdo do te verejne truhlice dal svou a tu zamcel, az kdyz sem tam byl nedavno a udelali to kluci z me gildy a po nich i Kamaradi
Kdyz si toho vsiml nekdo z vir objevila se tam cedule, ale tu samozrejme kazdej vesele ignoroval
Kazdej ma holt jinej nazor na hrani ve fire(spis teda kazdem dungu), ale od toho tu jsou gm kteri pravidla nastavuji a kdyz nechteji zamykani si svejch veci v truhlickach tak to proste nebude
Jestli chcete tu moznost zkuste je o to pozadat, ale pochybuju, ze projde
(Me by se take vic libilo nez porad na dualu neco prerovnavat sem tam mit moznost davat to do sve truhlicky)
Redd
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Redd »

Já bych tu truhlu smazal. Pak se nebude nikdo hádat.
dark fuzzy
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od dark fuzzy »

já bych zavřel celej ten svět ve světě
Dan
Inkless
Inkless
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan »

Veřejně přístupná truhla = věci pro všechny = pokud tam něco dáš, nemůžeš si být jist že to tam za minutu bude.

Zamčená truhlička = falešný pocit bezpečí = pokud ti to někdo šlohne, budeš naštvaný = možná si budeš ztěžovat.

Pokud by GM chtěli aby tam bylo bezpečné místo na odkládání věcí, dali by tam banku.
King
Pencil Master
Pencil Master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od King »

Dan píše: Pokud by GM chtěli aby tam bylo bezpečné místo na odkládání věcí, dali by tam banku.
a tam by sis narval invul platy +9 kvery a podobne veci vid ? :P
Hunter:Ač jsem z toho celý nesvůj, tak se asi nedá nic dělat. Musím s The Estimable Kapr souhlasit.
Acarus:Ač jsem z toho celý nesvůj, tak se asi nedá nic dělat. Musím s The Estimable Kapr souhlasit.
Zorg
Inkless
Inkless
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zorg »

None píše:Chapu ze cedulky nikdo necte ale daval sem ji tam hned jak se zacali zamykat veci v bedne (To je mesic z5). Ale ty vidis jen co chces videt tak ze nema cenu se dohadovat.
O suportu sem te varoval , ale rad udelam zase jen bububu...naposledy, v ty bedne se veci zamykat nebudou. Fire je o tom ze tam neni banka a vsichi si tam maj pomahat pokud to nejsi schopnej pochopit tak me to mrzi. K pravidlum pokud ti nestaci jasne napsana cedule na zdi tak nevim no.
Proc by si tam meli vsichni pomahat, kdyz to "NENI NAPSANE NA CEDULCE" (Vas argument-co je psano, to je dano). Pokud je to podle tebe moralni vec si pomahat, tak jak muzes obhajovatat nekoho, komu pomuzeme a on se zachova svinsky? Jen proto ze je od vas tak se amoralne chovat muze?
Co se tyce cedulek o zamykani, vime o ni od vcerejska. Urcite bychom si ZAKAZU vsimli.
Wizzy píše:Mel by rict kdo tam natah tu harpyji, je to normalni zabijeni bez killu. (jestli mu toho ranka zabila teda, i bez toho by to bylo na normalniho prudice)
Kdyz to nikdo nepotresta, muzem se vratit k tomu ze none tam nekoho opet supportnul.
Harpyi tam natahl Lartax a zabila me. To se nepochlubil? Divne. Prece je to poctivy a uzasny VIRak. No nic. Ja ale nejsem takovy, abych kvuli tomu sel brecet na forum nebo GMku na rameno.

Wilsone... tebe vubec neresim... :-D

Redde... Ted uz by se smazat mohla klidne... Ovsem zase by to prineslo spoustu problemu. Kopani novych postav, vecne DUALY na prekladani veci... po teto uprave se stalo skutecnosti. Spis

A pro vsechny.. Kdokoliv si rekl o pomoc ci o nejaky material, bylo mu vyhoveno. Zamykali jsme bednu, protoze kade, lepsi ingoty lahvicky, sipy atd v jedne postave proste neunesete a jsou mezi nami i taci, co maji opravdu jen jednu postavu.
Vetsina musi ted cekat na to, az se objevi kraft. Do te doby prakticky nemohou nic delat. Ta zamcena truhlicka tento problem castecne resila a umoznila lidem se i bavit a ne jen cekat na krafta a na to, az na ne pak dojde rada.
To ze ten dung takto uz funguje dlouho neznamena, ze je ten system dokonaly a dobry. Nekomu vyhovuje, nekdo by rad drobne zmeny, nekomu nevyhovuje vubec a nechodi tam.

A jak pise Dexxter... Nikomu z vas nevadi jak se Lartax zachoval. Jak se odvdecil za pomoc kterou dostal. Jen obvinujete nas, ze si chceme uchranit par veci co si tam velmi pracne naharvime pred takovymi darmozrouty a vycuranky jako on. Zajimave, ze minuly dung nam tam nikdo bedny nepacil, nikdo nemusel krast. pak se objevi tenhle clovek z VIR a hned je problem. Asi jsme mu meli dat vsechno co jsme si naharvili a treba bychom pak mohli mit i tu truhlu zamcenou. Neresim to uz. Jak jsem z rozhovoru po ICQ pochopil, tak si nejakym zpusobem VIR narokuje tento dung a tak jsem z nej odesel.
Wilson
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wilson »

Zorg píše:Jen obvinujete nas, ze si chceme uchranit par veci co si tam velmi pracne naharvime pred takovymi darmozrouty a vycuranky jako on.
Tak naposled, ta bedna proste neni urcena proto aby sis v ni neco schovaval? uz to chapes? Proto proste nemas narok si stezovat, ze ti ni nekdo neco vzal, to mas tak jako kdyz polozis v praze na Vaclavaku na zem zamklej kufr a budes si jako myslet ze tam proste zustane?
Zorg
Inkless
Inkless
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zorg »

Wilson píše:
Zorg píše:Jen obvinujete nas, ze si chceme uchranit par veci co si tam velmi pracne naharvime pred takovymi darmozrouty a vycuranky jako on.
Tak naposled, ta bedna proste neni urcena proto aby sis v ni neco schovaval? uz to chapes? Proto proste nemas narok si stezovat, ze ti ni nekdo neco vzal, to mas tak jako kdyz polozis v praze na Vaclavaku na zem zamklej kufr a budes si jako myslet ze tam proste zustane?
Neptal jsem se na tvuj nazor. Ty me nezajimas. Ale odpovim ti. To ze si neco vzal.. no vzal si. kdyby pozadal dostal by to tak jako tak. Celou dobu mluvime o tom jak se zachoval a ne co si vzal. pokud to nechapes, nepis sem.
Wilson
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wilson »

Zorg píše:Ale odpovim ti. To ze si neco vzal.. no vzal si. kdyby pozadal dostal by to tak jako tak. Celou dobu mluvime o tom jak se zachoval a ne co si vzal. pokud to nechapes, nepis sem.
kdyz je to verejna bedna, tak proc by mel nekoho zadat o neco zni? Sou snad v ty bedny cedulky koho je co? A i kdyby byly, tak by mu to mohlo bejt proste fuk, protoze proste co je v bedne je vsech, a muzes se klidne stavet na hlavu a nic na tom nezmenis ...
Death Storm
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Death Storm »

jako co si budem povidat :-) verejna truhla = verejna truhla...a je jedno estli si z ni neco veme nekdo z VIRU nebo z kamosu a uz tuplem je jedno, kdo to tam dal...

a o tom, ze by snad na DP existovali naky moralni pravidla, se v dnesni dobe neda diskutovat :-) v poslednich 3 topicich do kterych pisu, se resi vlastne jen to, ze se lidi obcas nechovaji jako lidi...reseni? nevidim...i kdyz smaznout tu bednu neni spatnej napad..(kdyz uz se u ni musite hadat)
Death Storm[-Hated-] - necromancer
Silver Haze - cleric
Lartax
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lartax »

Zorg píše: Neptal jsem se na tvuj nazor. Ty me nezajimas. Ale odpovim ti. To ze si neco vzal.. no vzal si. kdyby pozadal dostal by to tak jako tak. Celou dobu mluvime o tom jak se zachoval a ne co si vzal. pokud to nechapes, nepis sem.
Celou dobu tu řešíme, že sem přišel k truble s lockpickama, fire deedem a questbookem v batohu a odcházem od truhlys questbookem a fire deedem bez lockpicku v baglu. Oprav mě jestli se pletu, ale kdybych něco vzal, nemělo by spíš něco v báglu přebývat, než chybět?

Nevím co je amorálního na tom, že sem zlámal lockpicky na zamčeném containeru ve veřejné truhle u které už je čtyři týdny cedule, že co je v truhle je všech včetně zamčených containerů. To tam bylo vysloveně napsané.

Už se tu ale řeší dvě stránky toho, jak je moje chování amorální a jak sem ukradl sochu a drát, který ti padl z mongbatů.

Ad Reddův návrh na zrušení truhly: Dokud se nezamykalo, nebyl problém. Spíš bych přidal do receptu na lockkit něco, co ve Fire nepadá a je po problému. Bohužel se stejně najde nějaká dobrá duše, která bude dělat pořádek v truhle ke štěstí a spokojenosti všech nově příchozích.
Redd
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Redd »

Proč by se mělo něco přidávat, když ta bedna tam je navíc?
Odpovědět