Středověk a historický šerm

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rytir Grunwald »

Caroline píše: Covece, jmeno skupiny uz nevim...tusim jsou tam dve, zjstim :) ...Neter je ted provdana v Anglii a na partu jen vzpomina :) ... Polna je mi taky hodne blizka.. Ja tam jako mladicka bydlela 4 roky :)
No v Jihlavě jsou myslím vyděděnci pak nějaký spolčenství svobodnýc pánů nebo tak nějak a pak jěště jedna ale to už netuším.
Je lepší žít den jako lev. nežli sto let jako ovce.

Bailien ( cleric )
Templarsky Rytir ( Paladin )
Jihlavsky Kral ( Nekromancer )
William Wallace ( craft )
Caroline
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caroline »

No vida, tak dokonce uz tri jsou...a to sis pripadal divne :)

V Praze jsem mela zaka (Lancelot, vsak byl spoluzakladatel guildy) a ten delal serm od pate tridy..mel huste, blond, dlouhe vlasy a rytir telem i dusi... Ale pochopeni pro to nenasel u spoluzaku ani ucitelu... *mrkla na kluky ze skoly* ... Rada jsem jeho vypravovani poslouchala, jen ve vyucovani to nesmel, ale kdyz mi ukazoval weby sermiru tak jsem to tolerovala :lol: ...
Čím více zrnek písku odteklo z přesýpacích hodin našeho života, tím jasněji vidíme skrze jejich sklo...
..Jean Paul
Beruska
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Beruska »

Rytir Grunwald píše:
Kolik vas tam tak je? Tech ucinkujicich? Kdyz mluvis o "bitve"... A to se sejde treba vic takovych samostatne vystupujicich oddilu, nebo jak to probiha?
Ano přesně tak je mnoho skupin takže se mezi sebou dávame vědět. Samozřejmě přijíždí šermíři, kteří v žádné skupině nejsou to nevadí. Takže se na bitvě sejde podle bitvy samozřejmě ale cca kolem 100 učinkujích. Přihodím sem link z bitvy, ať se můžeš mrknout.

http://www.youtube.com/watch?v=8xAbuL0_ ... annel_page
Vypada to paradne, akorat nevim, jestli bych se vydrzel jen koukat. Sice jsme do takovychto "zeleznych" veci nikdy nesli, ale vzdycky jsme s brachou byli na doby davno minule dost vysazeni. (proc taky ultima a ne cod ze :-)) Od malicka jsme se pokouseli si vyrabet ruzne luky, mece a podobne a pak prisly i "kvalitni" koupene drevene mece a stity a s nimi i hodiny a hodiny stravene rezbou a pilovanim taktik. Ja si dokonce v zapalu jednoho tydne straveneho na chate udelal zbroj z linolea, ktera mi, verte, nebo ne, usetrila mnoho a mnoho drobnych zraneni, kterych jsme si teda taky sakra uzili. No proste si myslim, ze by mi rvalo srdce, ze si nemuzu jit taky nekoho placnout :). Jinak bych se na to moc rad podival.
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Vypada to paradne, akorat nevim, jestli bych se vydrzel jen koukat. Sice jsme do takovychto "zeleznych" veci nikdy nesli, ale vzdycky jsme s brachou byli na doby davno minule dost vysazeni. (proc taky ultima a ne cod ze :-)) Od malicka jsme se pokouseli si vyrabet ruzne luky, mece a podobne a pak prisly i "kvalitni" koupene drevene mece a stity a s nimi i hodiny a hodiny stravene rezbou a pilovanim taktik. Ja si dokonce v zapalu jednoho tydne straveneho na chate udelal zbroj z linolea, ktera mi, verte, nebo ne, usetrila mnoho a mnoho drobnych zraneni, kterych jsme si teda taky sakra uzili. No proste si myslim, ze by mi rvalo srdce, ze si nemuzu jit taky nekoho placnout :). Jinak bych se na to moc rad podival.
Ano vím o čem mluvíš také i já začínal takhle s dřevěnýma mečema jeden mám ještě doma i se štítem, Záleží hodně n apovaze dotyčného člověka někdo má rADĚJI MODERNÍ DOBU A VOJÁKY A NĚKDO ZASE NE. Ja už od mala si hrál vždy na rytíře, ikdyž sem byl veden na hokej od táty tak jsem se po 15 letech rozhodl, že budu konečně dělat to co chci já a ne to co chce otec. Byla to ta nejlepší volba je to perfektní odreagování a dodává mi to energii. A odkud pochazíš? Mohl bych se pokusit zjistit zdali se tam nekonají nějaké akce.

Bailien ( cleric )
Amadeus
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Rytir Grunwald píše:
Momentálně sháním originální katanu/wakizashi/tanto, nebo novou kvalitní repliku :) (mám vyhlédnuté hezké wakizashi :p) -aneb pokus o inzerát-
Na kolik to tak výjde? V těhlech japonských zbraní se moc nevyznám tak mě to docela zajíma.
Jak říká Prafotr, desítky tisíc :) Ovšem například na aukru prodávají WW2 katany kolem 7k (ale pravost teda nemám jak ověřit :P - vrstvenou čepel ale mají); bazarové katany i do 10k.
Já sháním spíš tu spodní hranici :p
"...a rudé budou vaše slzy..."
Mr. PeKař

18:55 Tear
i psát nespisovně je umění a má to svoji gramatiku :(
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Jak říká Prafotr, desítky tisíc :) Ovšem například na aukru prodávají WW2 katany kolem 7k (ale pravost teda nemám jak ověřit :P - vrstvenou čepel ale mají); bazarové katany i do 10k.
Já sháním spíš tu spodní hranici :p
Takže když chce člověk opravdovou repliku výjde ho to na desítky tisíc a pokud to chce na nějaký cvičení a podobně tak je cena daleko levnější chápu to dobře? Teda tak to alespoň je u vetšiny historických zbraní

Bailien ( cleric )
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Caroline píše:No vida, tak dokonce uz tri jsou...a to sis pripadal divne :)

V Praze jsem mela zaka (Lancelot, vsak byl spoluzakladatel guildy) a ten delal serm od pate tridy..mel huste, blond, dlouhe vlasy a rytir telem i dusi... Ale pochopeni pro to nenasel u spoluzaku ani ucitelu... *mrkla na kluky ze skoly* ... Rada jsem jeho vypravovani poslouchala, jen ve vyucovani to nesmel, ale kdyz mi ukazoval weby sermiru tak jsem to tolerovala :lol: ...
No je to težký mnoho lidí odsuzuje něco o čem nic neví nebo to ani nezkusila. Ale to už je věc jiná já mám svůj rozum, takže mě to nerozhazí ono hodně dnešních moderních lídi jak něco nebliká a podobně tak to není pro něj. Samozřejmě deme z dobou ale právě proto je to pro mě něco užasného když se mužu takhle občas vrátit o stovky let dříve. Ale jak říkáš pochopení některých není tak dobré hodně jsem se setkával, že si mysleli že se chovám jak dítě když si hraju na rytíře :) , ale raději pro ně budu tedy dítě, ale budu dělat to co mě baví.

Bailien ( cleric )
Amadeus
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Rytir Grunwald píše:Takže když chce člověk opravdovou repliku výjde ho to na desítky tisíc a pokud to chce na nějaký cvičení a podobně tak je cena daleko levnější chápu to dobře? Teda tak to alespoň je u vetšiny historických zbraní
Ano :) Nějaká hodně levná verze katany tě vyjde na 400,- - to jsou takové ty dekorační, co s tím nerozsekneš ani papír, aniž by se zlomila :p Pak máš trošku "lepší" katany, kolem 1-3k, z nerezoceli - materiál sám o sobě celkem na prd.. Mno, a pak máš ručně kované z uhlíkaté oceli - nějakou takovou sháním. Potom jsou ty za desetitisíce, hodně kvalitní z uhlíkaté oceli, a pak ještě překládané (damaškové? no, to asi není to správné slovo). Ale to ty jistě víš :) (jak to je s cenama) - jak jsi napsal - u většiny historických zbraní to tak je :)
"...a rudé budou vaše slzy..."
Mr. PeKař

18:55 Tear
i psát nespisovně je umění a má to svoji gramatiku :(
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Ano :) Nějaká hodně levná verze katany tě vyjde na 400,- - to jsou takové ty dekorační, co s tím nerozsekneš ani papír, aniž by se zlomila :p Pak máš trošku "lepší" katany, kolem 1-3k, z nerezoceli - materiál sám o sobě celkem na prd.. Mno, a pak máš ručně kované z uhlíkaté oceli - nějakou takovou sháním. Potom jsou ty za desetitisíce, hodně kvalitní z uhlíkaté oceli, a pak ještě překládané (damaškové? no, to asi není to správné slovo). Ale to ty jistě víš :) (jak to je s cenama) - jak jsi napsal - u většiny historických zbraní to tak je :)
Tak až něco seženeš tak pošli fotečku rád se podívám mohl bych se optat jednoho kamaráda jestli o něčem neví ten byl také spíše na ty katany a podobně. No každopádně pořídit si celou výbavu je docela drahé. Defakto ja dva roky při škole chodil na brigádu a všechny peníze jsem vrazil jen do toho.

Bailien ( cleric )
Beruska
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Beruska »

Rytir Grunwald píše:
Ano vím o čem mluvíš také i já začínal takhle s dřevěnýma mečema jeden mám ještě doma i se štítem, Záleží hodně n apovaze dotyčného člověka někdo má rADĚJI MODERNÍ DOBU A VOJÁKY A NĚKDO ZASE NE. Ja už od mala si hrál vždy na rytíře, ikdyž sem byl veden na hokej od táty tak jsem se po 15 letech rozhodl, že budu konečně dělat to co chci já a ne to co chce otec. Byla to ta nejlepší volba je to perfektní odreagování a dodává mi to energii. A odkud pochazíš? Mohl bych se pokusit zjistit zdali se tam nekonají nějaké akce.
Jsem z Brna, ale neni problem i nekam dojet, jen aby to nebylo nekde za Prahou :) o to jde... A to jsou tyhle akce i ted, kdyz je takovy pocasi, nebo se ceka na leto?
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Jsem z Brna, ale neni problem i nekam dojet, jen aby to nebylo nekde za Prahou :) o to jde... A to jsou tyhle akce i ted, kdyz je takovy pocasi, nebo se ceka na leto?
Loni jsme měli v Brně fire show :o) letos možná taky to bych ti dal vědět jinak akce jsou i teď ale ne tolik v létě jsme měli volno málo kdy. Jsou i zimní bitvy a podobně takže se jede nonstop celý rok. A hodně se přes zimu trénuje právě na léto.

Bailien ( cleric )
Beruska
Elder Letter
Elder Letter

Příspěvek od Beruska »

Tak kdyztak dej vedet sem, az bude nejaka akce, do mimohernich aktivit nebo tak. Myslim, ze bych nebyl jediny, kdo by se treba jel podivat.
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Beruska píše:Tak kdyztak dej vedet sem, az bude nejaka akce, do mimohernich aktivit nebo tak. Myslim, ze bych nebyl jediny, kdo by se treba jel podivat.
Určitě vědět dám, teď jsou jen nějaké menší akce ale to není ono to chce nějakou větší tak, až taková bude tak to oznámím to není žádný problém : )

Bailien ( cleric )
Caroline
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caroline »

Rytir Grunwald píše:
.. že si mysleli že se chovám jak dítě když si hraju na rytíře :) , ale raději pro ně budu tedy dítě, ale budu dělat to co mě baví.
Hezke a s tim plne souhlasim... neco bych o takovem mysleni i vedela...booooziiicku, kdy ja uz budu dospela? Ehm...aaale co, vubec mi neva, ze jsem stale mala a mensi a nejmensiii... Ja snim o tom, ze si koupim jeste luk... treba si ten sen i splnim a zase si zastrilim, jako na jednom, uz mnou vyse jmenovanem, srazu mistnosti Fantazi z Xka... Ten luk byl (kupodivu :lol: ) vetsi nez ja a prece jsem trefila cil :) ...
Hele a jezdivaji na ty akce i lucistnici? Nejak jsem to tam nepostrehla.
Čím více zrnek písku odteklo z přesýpacích hodin našeho života, tím jasněji vidíme skrze jejich sklo...
..Jean Paul
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Hezke a s tim plne souhlasim... neco bych o takovem mysleni i vedela...booooziiicku, kdy ja uz budu dospela? Ehm...aaale co, vubec mi neva, ze jsem stale mala a mensi a nejmensiii... Ja snim o tom, ze si koupim jeste luk... treba si ten sen i splnim a zase si zastrilim, jako na jednom, uz mnou vyse jmenovanem, srazu mistnosti Fantazi z Xka... Ten luk byl (kupodivu :lol: ) vetsi nez ja a prece jsem trefila cil :) ...
Hele a jezdivaji na ty akce i lucistnici? Nejak jsem to tam nepostrehla.
Tak to má být člověk má dělat hlavně to co ho baví. No jestli chceš luk mohl bych ti poslat nějaký obrázky zrovná včera mi jeden přišel na email. Ano na akce jezdí docela dost lučišníku ale nemaj ostré hroty na šípech to by jinak dopadlo špatně ale jinak n akaždé bitvě lučisníci jsou. Jinak dnes jsem se v uo přestěhoval tak v 16:00 dnes pořádám takovou malou oslavu, takže jsi srdečně zvána.

Bailien ( cleric )
Caroline
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caroline »

No, tak sup sem z odkazem :wink: at si urychlim plneni snuuu... No jak jinak, hroty tam nemuzou byt :lol: ...I tak si rikam, ze by to byl dobrej for, kdyby vam na akci dojela i nejaka babicka, coby reprezentantka amazonek...ehm *smeje se*... Stredovek a amazonka v letech :lol:
..Jean Paul
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Caroline píše:No, tak sup sem z odkazem :wink: at si urychlim plneni snuuu... No jak jinak, hroty tam nemuzou byt :lol: ...I tak si rikam, ze by to byl dobrej for, kdyby vam na akci dojela i nejaka babicka, coby reprezentantka amazonek...ehm *smeje se*... Stredovek a amazonka v letech :lol:
No to by ses divila kolik žen se obleče i do zbroje a šermujou a to nejsou taky žádné mladice : ). Takže věkem to omezený určitě neni ba naopak jsou tam už ostřílení veterání i zelenáči jako já. Ja ti to odpoledne pošlu na icq. A co ta oslava měla by jsi časík na chvilku?

Bailien ( cleric )
Caroline
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caroline »

Rytir Grunwald píše:... A co ta oslava měla by jsi časík na chvilku?
V Jihlave budu az v nedeli..tak se treba stavis k nam, ju? Telefon na mne mas, vid? .. a smlsnes si na dortiku, ju? :wink:
...ten luk beru vazne a tezce budu shanet i sipy, vim ze jeden, ten s perim, ma hodnotu 500Kč az k tisiccovce ...to je pak smutek kdyz se zlomi :wink:
..Jean Paul
Enquea
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enquea »

Caroline píše:
Rytir Grunwald píše:... A co ta oslava měla by jsi časík na chvilku?
V Jihlave budu az v nedeli..tak se treba stavis k nam, ju? Telefon na mne mas, vid? .. a smlsnes si na dortiku, ju? :wink:
...ten luk beru vazne a tezce budu shanet i sipy, vim ze jeden, ten s perim, ma hodnotu 500Kč az k tisiccovce ...to je pak smutek kdyz se zlomi :wink:
Kupuju sipy (klasicky drevo + peri) za 100 kc kus, jsou rovny, pekny, vyrdzi i vystrel z 60lbs kladkace a zivotnost kdyz nejsem levej taky slusna... Jestli schanis muzu dat info, zas tu nechci delat reklamu :) takze kdyztak pm, nebo icq (prodejce je z pelhrimova)
"There's no real life, just afk" - Citat od kamarad
I cesta muze byt cil...

Order - Who are you?
Chaos -What do you want?
Caroline
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caroline »

Enquea píše:
Caroline píše:...
Kupuju sipy (klasicky drevo + peri) za 100 kc kus, jsou rovny, pekny, vyrdzi i vystrel z 60lbs kladkace a zivotnost kdyz nejsem levej taky slusna... Jestli schanis muzu dat info, zas tu nechci delat reklamu :) takze kdyztak pm, nebo icq (prodejce je z pelhrimova)
Vazne za tak malo? Hm, nevim z ceho to ten Alan mel, ale dovezl jen 3 sipy a byl zoufaly, ze se mu jeden zlomil. Fakt je, ze ten luk byl velky tak metr sedesat a sip adekvatni k luku... je to asi osm let nazad, tudiz kdyz tehdy byl sip za 500 Kč, tak jsem myslela, ze spis podrazil...
:shock: ... a luky nedela? Chci spis mensi. Odev si usiju sama :)
..Jean Paul
Odpovědět