Newbie Dungeon
Pokud vás to "vykopne", skilly, které máte nižší než jaké byste měli rovnou při výlezu se vám na tuto hodnotu zarovnají. Tzn. po výlezu z newbie dungeonu (pokud tam budete poctivě cokoliv trénovat, takže vás to donutí odejít kvůli skillcapu) budete mít základ stejný jako kdybyste šli rovnou do světa a cokoliv co máte natrénováno navíc vám samozřejmě zůstane.
The First
Ukončena činnost GM, nekontaktujte mne prosím ohledně žádných záležitostí. PS: Ale pořád na vás občas kouknu.
Ukončena činnost GM, nekontaktujte mne prosím ohledně žádných záležitostí. PS: Ale pořád na vás občas kouknu.
- Ulter-Bes
- Elder Letter
- Kontaktovat uživatele:
Díky, jednodušší řešení..Triglav píše:Pokud vás to "vykopne", skilly, které máte nižší než jaké byste měli rovnou při výlezu se vám na tuto hodnotu zarovnají. Tzn. po výlezu z newbie dungeonu (pokud tam budete poctivě cokoliv trénovat, takže vás to donutí odejít kvůli skillcapu) budete mít základ stejný jako kdybyste šli rovnou do světa a cokoliv co máte natrénováno navíc vám samozřejmě zůstane.

http://ultra-bjes.blogspot.com - blog z uo
No ja tam ten princip bohuzel nevidim resp neni pojat tak jak bych ho ocekaval. Kdyz to bude mit sve vyuziti a lidi to budou vyuzivat a nestane se to pouze modni zalezitosti tohoto mesice tak proc ne, ale...Triglav píše:Skutečně jde ze srany Byotcha o nevystihnutí principu
[size=75]Byotch - The Cleric
Vulcane - The Craftman
[/size]
Vulcane - The Craftman
[/size]
A jak bys ho očekával? Prolítnout dung kromě jednoho hlídače napadne tebe, ale ten, pro koho je to udělaný neví, že se dá dung prolítnout, že je tam nějakej hlídač a že ten podivný sliz na začátku vlastně nemusí zabíjet. To napadne člověka, kterej denně točí desp a stará se o mamon a ne noobika. Potkal jsem tam jak úplnýho začátečníka, kterej si tam vedl dobře, tak i spoustu starších hráčů, kteří si to tam stejně jako já moc užívají. Komu se to nelíbí, nejspíš není nb, nebo si neumí užít Ultimu jako takovou a ať tam teda podruhé nechodí. Pořád ale princip celýho tohoto dungu je v tom uvést právě ty úplné nb do hry a to se dle mě vede skvěle. Obtížnost se pomalu zvyšuje, ukazuje to tam začátečníkům spoustu věcí, na kterých by nahoře prostě chcípli a žádnou tabuluku by tam neměli. Je tam taky decentní systém venorů a vůbec nápad s Friendly hospůdkou a temným sklepením je bomba
hlavně proto, že se tam hráči chťa nechťa potkávají a velmi často si tak můžou pomoct / něco vyměnit, nebo jen poseďet a splknout. Jsem přesvědčenej, že by to neměla být krátkodobá módní záležitost a ikdyby to měl využít byť jen jeden noobik za měsíc, tak ať to tam stojí, protože to zkvalitnění hry do začátku je obrovský.
Jen jeden drobný postřeh, všechno ostatní brácha řekl
... je tam dost velkej schod v obtížnosti po tom dělení na cestu z žabkama a na cestu s orkama a to přesněji v místě, kde je jedna potvůrka ork s 90 hp , kterýho si dá člověk sám a další je npc s hc, kterej vyvraždí 4 chary najednou, přičemž, nemít zkušenosti, tak odtam equip z pod nohou toho surovce rozhodně nedostanem
. Takže buď ho dát třeba místo toho mága co je trochu dál s tím hell houndem, nebo nevim, ale je to fakt drsňák.
Jinak samá chvála, je to fakt dobrý a příjemný i pro nás, co bychom tam tak úplně být nemuseli.

Jen jeden drobný postřeh, všechno ostatní brácha řekl

Jinak samá chvála, je to fakt dobrý a příjemný i pro nás, co bychom tam tak úplně být nemuseli.
Nevim jak s těma silver/shadow zbraněma je. Jestli už tam jsou nebo se na tom pracuje. Ale poklad se doplnil asi jen na začátku, vendoři nic nemaj a co jsem koukal tak to z ničeho nepada. A pokud se dalo do pokladu 1-3 silver zbraně tak ale ty už tam dávno nejsou.
Jsou tam 2 poklady ( co jsem našel) co v jednom dat silver a ve druhym shadow ?
Jsou tam 2 poklady ( co jsem našel) co v jednom dat silver a ve druhym shadow ?
Triglav píše:To rameno s orky je vyšší obtížnosti, aby ten kdo touží po něm nemusel probíhat rameno s žábami. Tzn. je to záměr. Navíc tam je zajímavější drop z těch human npc atd.
To rozhodně je a ostatním se taky nebráním, měl jsem na mysli kokrétně tohohle tough guye, kterej i mezi těma lidskejma npc dost vyčuhuje. Ale tak dobře, nemám do toho co kecat

- Crosswork
- Slime Flourisher
- Kontaktovat uživatele:
Vážně by nebylo možné zveřejnit jak jsou nastaveny hranice skillů pro vstup do podzemí ? ono celkem zamrzí, když člověk celkem dlouho trénuje detect hidden na 7,2 a podzemí mu ho srazí zpět na 3 :-/ (cleric)
Light is back! And now more powerful! - Crosswork The Paladin (M), Lenavel The Celric (F)
R.I.P 2006 - Crosswork - Paladin, Cleric - Holy Power!
- Ulter-Bes
- Elder Letter
- Kontaktovat uživatele:
Mě výstup snad žádné skilly nesnížil - to by to přece dělat nemělo.Crosswork píše:Vážně by nebylo možné zveřejnit jak jsou nastaveny hranice skillů pro vstup do podzemí ? ono celkem zamrzí, když člověk celkem dlouho trénuje detect hidden na 7,2 a podzemí mu ho srazí zpět na 3 :-/ (cleric)
díky, užili jsme si to tam, deed je super

http://ultra-bjes.blogspot.com - blog z uo
- Crosswork
- Slime Flourisher
- Kontaktovat uživatele:
no mě už to srazilo macefighting tuším ze 36 na 30, teď ten detect hidden.. říkal sem si, že když má cler max 12, tak by nemusel být problém dát to tak na 8, ale ten vlez do sklepení srazil na 3 :-/ + jak teď koukám tak tracking na 50.. by to možná chtělo nějakou hlášku, že mi to hodlá srazit skilly, jestli tam fakt chci jít :-/
Light is back! And now more powerful! - Crosswork The Paladin (M), Lenavel The Celric (F)
Ja by som tu banu zrusil uplne... alebo dal vybrat hned na zaciatku... bud bana alebo dung... pretoze od zaciatku co hram na dp je ta bana jedine miesto kde sa mi chce blvat vzdycky... Ak NooBik a to sa stavim ze uz minimalne dva roky ich nebolo viac ako 10 ktory tu nikdy nehrali by mal do toho dungu padnut hned... nemal by kopat nauci sa hned macrovat a bude to robit v cechu plechov a ked si usetri na maga bude ho macrovat stale az po max skilly... ak sa nauci dungovat od zaciatku nastane priliv hracov zameranych na pohyb po svete nie sparrying partnerov...
Je to poměrně komplikované a nijak jednoduše to vypsat nejde. Navíc by bylo obtížné udržovat údaje aktuální a než nesmyslné informace na které se nikdo nemůže spolehnout, radši žádné.Crosswork píše:a co to zveřejnění maximálních hranic skillů pro vstup do sklepa ? nešlo by to ?
Každopádně, osobně myslím, že to není potřeba. Ten dungeon je koncipovaný spíš prostě na hraní a ne na nějaké skillhuntění. Chci říct...existují mimo jiné dva přístupy hráčů k té hře. Jedno je přístup, kdy hráč analyzuje prostředí, snaží se odhalit "co tím programátor myslel", hledá jak nejefektivněji využít všeho co hra nabízí, počítá atd. Tento přístup lze nazvat z části i "profesionální deformací" člověka, který má už něco nahráno. Třeba já jsem na UO vždy patřil spíš do téhle kategorie. Druhý přístup pak je úplně jiný...hráč prostě přijde a dělá co ho napadne. Spoléhá na to, že vše je ze strany tvůrců hry ošetřeno, nemá potřebu do všeho rejt, nesnaží se jakýkoliv systém "vyždímat" nebo přečúrat. Prostě se posadí a "nechá se bavit". Osobně závidím těm, kdo tohle dokážou, protože je to úžasná schopnost a umožňuje hráči skutečně se bavit, nechat se okouzlit maličkostmi a často ve hře vidět mnohem víc, než ti hráči z první kategorie, i když by se to mohlo zdát na první pohled spíš opačně.
Pokud někdo neví o čem tu mluvím ale chce to pochopit, stačí se kouknout na film o kterém nevím před tím vůbec nic, neznám žádné doporučení, žádnou recenzi, nic. Nebo si přečíst knížku a nekouknout ani na obsah nebo to shrnutí co bývá na obale.
Nicméně k věci - pro hráče z té druhé kategorie ten newbie dungeon je. Hlavně pro ně. A těm se nestane, že by s tím zarovnáním skillu měli problém, protože se jim to srazí jen o maličko a navíc jim to bude celkem fuk. Ale to mimochodem platí ve věcech co jsou z mojí hlavy u všeho.
Kouzlo hry tady není v konkrétních číslech, ale v tom co se za nimi skrývá.
Snad to pomůže trošku osvětlit jeden z důvodů, proč se nechci do nějakého zveřejňování pouštět, třebaže se nejedná o stěžejní argument.
The First
- Crosswork
- Slime Flourisher
- Kontaktovat uživatele:
Tak NB dung sme si užili, ještě tam mám pala
Ale co se týče zarovnání skillů při výlezu tak mi u clerika nestoupla magery (z 12,3 na 15)(medit a resist se zvedl) a Dragovi Alchemka (z 10 na 20)..

Šlo o překlepy, vyjmenovávání věcí a porovnávání tolika podobných věcí je na ně ve skriptech náchylné. Omlouvám se. Bude opraveno.Crosswork píše:Tak NB dung sme si užili, ještě tam mám pala :) Ale co se týče zarovnání skillů při výlezu tak mi u clerika nestoupla magery (z 12,3 na 15)(medit a resist se zvedl) a Dragovi Alchemka (z 10 na 20)..
The First
-
- Misspelling Chicken
- Kontaktovat uživatele:
- Crosswork
- Slime Flourisher
- Kontaktovat uživatele:
3 roky sem nehrál, takže nevím jak to teď má být jinde ve světě, ale všiml sem si, že po savu je v NB dungu okamžitý resp všech creepu, tak jestli to tak být má, tak se omlouvám.. + ten první (jediný?) skeleton mage dává kouzlem poison, tak jestli to tak má být, když se tady řešily tabulky s infem o poisonu.. je tam jen, že můžou kouzlit.. jinak probíhám tama druhou postavou a užívám si to