Soucastnost?
Re: Soucastnost?
Naprosto souhlasim s kubou a primlouvam se take za Guild hry, zacal jsem logovat akorat kdyz finisovali posledni a od te doby aktivita jen klesa. Taktez s poklady, mene je rozhodne vice 8´)
- Nait Magusanus
- Elder Letter
- Kontaktovat uživatele:
guild her skoda ze nejsou ale dal bych pochvalu za stribrnaky, sice si nedelam najede ze neco vyhraju v loterii ale je pekne ze se casto musi hledat a byvaji schovane obcas na zajimavych mistech. Asi by to bylo vic fer kdyby to nebyla loterie ale vyhral by jednotlivec/skupina s nejvic bodikama ale takhle ma moznost na vyhru uplne kazdy
Guild hry budou nebojte.
Budu se tomu brzo aktivně věnovat 

zrušit specky 

Jako neco na tom je. Specky dle meho nazoru, by meli zachovat vsechno co postava umi a pridat ji neco navic. Napr. zrict se typu zbroji ci zbrani je nesmysl. Hybrid nikdy nebude tak dobry jako orignal. Vemte si warriora, co ma plechovou zbroj a super zbrane. Tak at to dmg dela vic v pvp, pve a nebo utoci jednou navic kazdy 3. utok. Proste podle me neni dobre, ze specka neco ubira, aby pridala neco noveho. Kdyz chci warriora, tak si ho udelam, hybridovat neco jinyho na warriora, mensi dmg, mensi armor, nevim no, divny.Nagamma píše:zrušit specky
Zdravím všechny a přispěju i já svým názorem a postřehem.
V prvé řadě bych chtěl velmi poděkovat GM teamu za snahu a za čas, který serveru věnují a že se i při takhle malém počtu hráčů snaží vymýšlet a tvořit nové věci. Děkuji také za ochotu a vstřícnost při navrácení mých starých a propadlých accountů, od kterých jsem si dal na 12 let od UO pauzu.
Diskuze je zavedena na téma současnost a noví hráči. Abych nějak začal. Podle ostatních diskuzí se asi nejvíce věnujete dungeonům. Ovšem né všichni hráči prahnou po dungeonech. Takový úplně nový hráč, či starý navrátilec, který se na DP z nostalgie vrací, což je i můj případ, se do jakéhokoliv dungeonu jen tak hned nepodívá, pokud se do něj podívat vůbec chce. Bez guildy, kamarádů, kteří po těch letech už nehrají a bez eqp to prostě ani nejde. Zábavu proto hledá na povrchu. Ovšem jakou? Sám presně nevím co bych měl na DP dělat a kam jít. Přidejte prosím více monster i na povrch, nebo pokud je takových míst už dost, tak by nebylo špatné vytvořit nějakou mapu, či jiným způsobem hráčům říct, kde ta místa jsou. Jsem spíše solo hráč a na ty se zde nemyslí. Dříve jsem si za maga soloval půlku dungu a dnes se nedostanu ani přes první dveře. Neustálé pasti co parují, vysávají manu, nebo přede mnou respnou rovnou wyvernu,to prostě nikoho ani moc bavit nemůže. Nehledě na všechna možná antiPK opatření v dungách a celou PKfobii, jenž je na tomto serveru vytvořená.
Dále konečně opravit, anebo když to nejde tak z mapy odstranit/zredukovat buglé archery a jejich kulomet. Ani po tak dlouhé době s tím nikdo nic neudělal a v současné době jsem už nejednou nasrán zavíral UO křížkem, že na tohle fakt už nemám, když mě takovýhle archer během vteřiny skosil prska, jen co jsem na něj někde narazil...
Nové hráče jistě odradí také seznam prohřešků, kde je 90% trestů za AFK. Nezlobte se na mě, ale v dnešní době už opravdu žádný nový hráč nebude sedět u pc a koukat nekonečné hodiny na to, jak mu pomalinku leze skill, to bych si i já radši zapnul třeba nového Assassina, než tuhle nudu. Zrušte proto tresty za AFK. Samozřejmě, že jet afk makro na dvou i více accountech bych nadále trestal, ale pokud si nováček při tréninku odskočí na wc, či na na cígo a vrátí se a bude v jailu, věřte tomu, že už ho tu nikdy neuvidíte. Bylo tu také řečeno, že nové postavy by měly mít všechny hlavní skilly ihned na max. Podle mě na max být nemusejí, ale řekněme třeba na hodnotě 80, s čímž už se dá alespoň trochu hrát a nový hráč už má více možností, než donekonečna zabíjet na HB zombiky.
Ze serveru s ubývajícími hráči vymizelo bohužel také pvp. V cove i na dalších místech, kde to vždy byla jedna velká řežba, už se nic neděje. Pvp sice není pro nováčky, ale pro starší a zkušenější hráče určitě ano. Zejména pro mě, který se na server vracel hlavně kuli pvp, to je pak velké zklamání. Hra za Pk mi to nevynahradí, jelikož potkat někoho je doslova zázrak. Špatné by nebylo udělat více pvp turnajů i questů, kterých by se mohli účastnit i pk.
Závěrem. Nevím jak moc je můj příspěvek užitečný, jen zde popisuji své dojmy ze současného stavu serveru. Server by se měl přizpůsobit ubývajícímu počtu hráčů například změnou 100 let starých pravidel atd. Velké mínus je také špatná propagace a reklama serveru. Pár příspěvků na fb za měsíc prostě nestačí. Chtělo by to rozjet třeba i na YouTube nějaké DP videa, či novinky atd. Udělat nějaký oficiální DP youtube kanál. Moji synové hrají například minecraft a to je taková kravina, že to svět neviděl. Ale proč ho hrají? Protože ho viděli u někoho na YouTube. Stojí to za zamyšlení. ...
V prvé řadě bych chtěl velmi poděkovat GM teamu za snahu a za čas, který serveru věnují a že se i při takhle malém počtu hráčů snaží vymýšlet a tvořit nové věci. Děkuji také za ochotu a vstřícnost při navrácení mých starých a propadlých accountů, od kterých jsem si dal na 12 let od UO pauzu.
Diskuze je zavedena na téma současnost a noví hráči. Abych nějak začal. Podle ostatních diskuzí se asi nejvíce věnujete dungeonům. Ovšem né všichni hráči prahnou po dungeonech. Takový úplně nový hráč, či starý navrátilec, který se na DP z nostalgie vrací, což je i můj případ, se do jakéhokoliv dungeonu jen tak hned nepodívá, pokud se do něj podívat vůbec chce. Bez guildy, kamarádů, kteří po těch letech už nehrají a bez eqp to prostě ani nejde. Zábavu proto hledá na povrchu. Ovšem jakou? Sám presně nevím co bych měl na DP dělat a kam jít. Přidejte prosím více monster i na povrch, nebo pokud je takových míst už dost, tak by nebylo špatné vytvořit nějakou mapu, či jiným způsobem hráčům říct, kde ta místa jsou. Jsem spíše solo hráč a na ty se zde nemyslí. Dříve jsem si za maga soloval půlku dungu a dnes se nedostanu ani přes první dveře. Neustálé pasti co parují, vysávají manu, nebo přede mnou respnou rovnou wyvernu,to prostě nikoho ani moc bavit nemůže. Nehledě na všechna možná antiPK opatření v dungách a celou PKfobii, jenž je na tomto serveru vytvořená.
Dále konečně opravit, anebo když to nejde tak z mapy odstranit/zredukovat buglé archery a jejich kulomet. Ani po tak dlouhé době s tím nikdo nic neudělal a v současné době jsem už nejednou nasrán zavíral UO křížkem, že na tohle fakt už nemám, když mě takovýhle archer během vteřiny skosil prska, jen co jsem na něj někde narazil...
Nové hráče jistě odradí také seznam prohřešků, kde je 90% trestů za AFK. Nezlobte se na mě, ale v dnešní době už opravdu žádný nový hráč nebude sedět u pc a koukat nekonečné hodiny na to, jak mu pomalinku leze skill, to bych si i já radši zapnul třeba nového Assassina, než tuhle nudu. Zrušte proto tresty za AFK. Samozřejmě, že jet afk makro na dvou i více accountech bych nadále trestal, ale pokud si nováček při tréninku odskočí na wc, či na na cígo a vrátí se a bude v jailu, věřte tomu, že už ho tu nikdy neuvidíte. Bylo tu také řečeno, že nové postavy by měly mít všechny hlavní skilly ihned na max. Podle mě na max být nemusejí, ale řekněme třeba na hodnotě 80, s čímž už se dá alespoň trochu hrát a nový hráč už má více možností, než donekonečna zabíjet na HB zombiky.
Ze serveru s ubývajícími hráči vymizelo bohužel také pvp. V cove i na dalších místech, kde to vždy byla jedna velká řežba, už se nic neděje. Pvp sice není pro nováčky, ale pro starší a zkušenější hráče určitě ano. Zejména pro mě, který se na server vracel hlavně kuli pvp, to je pak velké zklamání. Hra za Pk mi to nevynahradí, jelikož potkat někoho je doslova zázrak. Špatné by nebylo udělat více pvp turnajů i questů, kterých by se mohli účastnit i pk.
Závěrem. Nevím jak moc je můj příspěvek užitečný, jen zde popisuji své dojmy ze současného stavu serveru. Server by se měl přizpůsobit ubývajícímu počtu hráčů například změnou 100 let starých pravidel atd. Velké mínus je také špatná propagace a reklama serveru. Pár příspěvků na fb za měsíc prostě nestačí. Chtělo by to rozjet třeba i na YouTube nějaké DP videa, či novinky atd. Udělat nějaký oficiální DP youtube kanál. Moji synové hrají například minecraft a to je taková kravina, že to svět neviděl. Ale proč ho hrají? Protože ho viděli u někoho na YouTube. Stojí to za zamyšlení. ...
Youtube kanal a par videi, ukazek dungu a snad i tutorialu celoem probehlo, ale uz to bude mozna taky na roky a nevim, jestli je na to nekde odkaz... mozna je primo na hlavni strance...
DP archeri nejsou bug ale feature
Co se solovani tyce... podle me je na povrchu dost spawnu a za ty leta neco malo i snad pribylo, ale spis bych se asi nebal zkouset hledat, ono nic extra zasityho a schovanyho nic neni az na vyjimky a vsude mozne jsou porty.
Mozna by pro takovyho navratilce po tolika letech by ti neuskodilo udelat si nb postavu a zkusit serii nb questu, ktery jsou relativne novy a slusne udelany vc odmen a rustu skillu
DP archeri nejsou bug ale feature

Co se solovani tyce... podle me je na povrchu dost spawnu a za ty leta neco malo i snad pribylo, ale spis bych se asi nebal zkouset hledat, ono nic extra zasityho a schovanyho nic neni az na vyjimky a vsude mozne jsou porty.
Mozna by pro takovyho navratilce po tolika letech by ti neuskodilo udelat si nb postavu a zkusit serii nb questu, ktery jsou relativne novy a slusne udelany vc odmen a rustu skillu
Youtube mame, ale bohuzel neni v mych silach ho vest uplne sam, predevsim posledni dobou, co kvuli praci nestiham ani hrat.
Do tvorby videi se muze zapojit kazdy, pokud mi nejakej zajimave video poslete, rad ho na kanale zverejnim a trosku to ozivime.
Taky ber v potaz to, ze spoustu youtuberu ten minecraft zivi. Tohle nelze s ultimou srovnat.

Do tvorby videi se muze zapojit kazdy, pokud mi nejakej zajimave video poslete, rad ho na kanale zverejnim a trosku to ozivime.
Taky ber v potaz to, ze spoustu youtuberu ten minecraft zivi. Tohle nelze s ultimou srovnat.
Neberte život tak vážně, stejně z něj nevyváznete živí.
UO - Dark Paradise - YoutubeChannel
https://www.youtube.com/channel/UCDX--rk_wDwG-gYSUyOE_FA
UO - Dark Paradise - YoutubeChannel
https://www.youtube.com/channel/UCDX--rk_wDwG-gYSUyOE_FA
Spravte to iste co End*r...Nechajte bezat DP a spravie kopiu celeho servera. Nema vyznam stale nieco pridavat, hraci co tu hraju kopec rokov tak ak sa pridaju nejake zbroje nejaky dung je to zabavka na 2-3 dni potom sa to ziska a uz je to zas nezaujimave. Ak by sa wipla kopia DP a kazdy by zacal nanovo mohla by to byt sranda
Ak by este ludia trenili vo warrior guilde so sekacikom. Dungy s +9 zbranami atd...
Zriadit patreon, mozno by sa aj medzi tymito drzgrosmi nasiel niekto kto by chcel odmenit nejak gm team, alebo prispel na poplatky serveru domeny atd
Edit: samozrejme zabednenci co maju rad svoj mamon by si hrali na DP, DP kopia by bola aspon pre hracov co sa chcu odzaciatku zabavit

Zriadit patreon, mozno by sa aj medzi tymito drzgrosmi nasiel niekto kto by chcel odmenit nejak gm team, alebo prispel na poplatky serveru domeny atd
Edit: samozrejme zabednenci co maju rad svoj mamon by si hrali na DP, DP kopia by bola aspon pre hracov co sa chcu odzaciatku zabavit
Nevim jestli na DP by to melo to stejny kouzlo, a kdo by trenil v cechu kdyz kazda nb postavicka s vysvedcenim ma lepsi trenit hlavni skilly hranim+loot a i z tech narocnejsich nb questu dostanes snad i +20 armor apod:-)
Ale jako proc ne, ale pochybuju, ze se s tim nekdo bude drbat a platit dalsi hosting. Na konkurenci to udelali jako reklamu pro novej projekt
Ale jako proc ne, ale pochybuju, ze se s tim nekdo bude drbat a platit dalsi hosting. Na konkurenci to udelali jako reklamu pro novej projekt
DP archeri bug opravdu jsou, jen se to tady za ty roky lidem vžilo natolik, že už jim to asi přijde normální. Už před 15 lety, možná ještě dýl, na to všichni nadávali, vedli se na to dlouhé diskuze a celkově to bylo ožehavé téma. V dnešní době už tolik mágů po povrchu neběhá, tak už se to asi nějak neřeší a řešit už asi nikdy ani nebude. Navrhuji proto jednoduchou věc. Když tu ty archeři tedy být musejí i přesto že jsou buglí, tak dejte prosím za jméno alespoň druhé označení "Archer". Například npc se jmenem "Linthel" by se mohlo nově jmenovat "Linthel Archer". Kolemjdoucí hráč, který prozkoumává nové oblasti tak bude ihned vědět, že je to archer, tzn tedy pozor, bude následovat bugový kulomet a dá si ihned pozor. Myslím, že to není složitá věc přejmenovat ty npc, jen to nejspíš zabere trochu času oběhat ty místa. Zářný příklad je pak ten modrý šulin na poušti, kolem kterýho za prska prostě ani proběhnout nemůžeš...DP archeri nejsou bug ale feature
Jaký používáš program na natáčení UO? Zkušenosti s Youtube a střihem videí mám, jen jsem nikdy nenatáčel hru, ale můžu to zkusit. Akorát si říkám, že hraju na tom prckovi klientovi, protože ten větší se mi nepodařilo rozchodit a tak aby to bylo vůbec koukatelné. Zkusím pak natočit nějaké videa z PK huntuYoutube mame, ale bohuzel neni v mych silach ho vest uplne sam, predevsim posledni dobou, co kvuli praci nestiham ani hrat.

Věřím, že je na povrchu dost míst, ale kde ta místa jsou, to už je věc druhá. Proto jsem psal, že by neuškodila nějaká mapa, s barevným vyznačením například barvou s ruznými odstíny jak je kde bezpečno. Jak už jste asi pochopili, hraju jen za pk, tak bych uvítal i zjednodušení přístupu pro PK do Ilshenaru, tam se nějak solo harvit dá. Pak ještě ohledně těch portů, v serpents musíš zabít hládače, aby te pustil k portům a mohl ses pak dostat třeba na ice ostrov atd. Jenže ... každý zabije toho bojovníka a nightmaru už ne, takže při mé předposlední návštěvě tam běhali asi 2 možná i víc nightmar + ten bojovník. No a při mé poslední návštěvě, to už je zas věc úplně jiná. K tomu bojovníkovi jsem se ani nedostal, protože tam stojí blue strom, který nonstop v kuse guarduje i když se tam nic neděje. Takže tě hned smahnou guardi. Nevím zda je to tak nastavené, nebo se nějak bugnul, ale tím pádem už se jako PK nedostanu ani k těm portům.Co se solovani tyce... podle me je na povrchu dost spawnu a za ty leta neco malo i snad pribylo, ale spis bych se asi nebal zkouset hledat, ono nic extra zasityho a schovanyho nic neni az na vyjimky a vsude mozne jsou porty.
Pk to nemeli asi nikdy lehci nez blue a ani by mit nemeli, mag ma zed, tusim ze nic v gz neguarduje, kdyz na nic cervenyho nevidi.
Mapa se znackama? Zadny objevovani si po svych? Trosku proti principu uo/dp mi prijde. Nic ti nebrani to objevit sam a poznacit si znacky sam do uoam. DP ma asi jako jeden z mala cz shardu dost infa na webu i foru, nejaky dalsi navody jako jdi tudy sem a apak zahni vpravo a tam je npc xy a dropuje tolik a tolik gp...trosku nonsense
Mapa se znackama? Zadny objevovani si po svych? Trosku proti principu uo/dp mi prijde. Nic ti nebrani to objevit sam a poznacit si znacky sam do uoam. DP ma asi jako jeden z mala cz shardu dost infa na webu i foru, nejaky dalsi navody jako jdi tudy sem a apak zahni vpravo a tam je npc xy a dropuje tolik a tolik gp...trosku nonsense
Ak potrebujete nejake materialy do videa ohladom PK -> http://www.fire.websnadno.cz/
Nejake videa pvp -> https://www.youtube.com/channel/UCRD6t- ... shelf_id=0
Nejake videa pvp -> https://www.youtube.com/channel/UCRD6t- ... shelf_id=0
Většina těch NPC má v ruce zbraň to ti by tu identifikaci mělo relativně usnadnit.GromHell píše:DP archeri bug
Mág vs Archer - Ano mág nemá životy aby ustál kulomet, to samé platí pro flus od draka nebo kousnutí od středně silného monstra ale při správné taktice si s nimi dokáže poradit. UO se za těch XY let posunu a vyvinula, musíš se smířit s tím, že ti nějakou dobu bude trvat se tomu přizpůsobit.
UO je přece svět, zábavnost leží právě v odhalování neznámého. Komunikuj s lidmi, raď se kde si byl ty a kde byli oni ... tyto důvody, dali vzniknout guildám. Jsem si relativně jistý, že každá druhá guilda bude takovýchto informací plná.GromHell píše:Věřím, že je na povrchu dost míst, ale kde ta místa jsou, to už je věc druhá. Proto jsem psal, že by neuškodila nějaká mapa, s barevným vyznačením například barvou s ruznými odstíny jak je kde bezpečno
má pravdu ten EmpEmpair píše:Minig, Lumber, Fishing.Emil píše:oprav ma ak sa mylim, ale o com je mining? o com je lumberjacking?
Harvící skilly u kterých má většina lidí autonomní macra co můžou běžet celý den.
Naprostý demagizmus byl zavedení vendoru, kteří můžou vykupovat itemy z této macrovaci činnosti.
Začalo výkupem dřeva, kdy hráč s puštěným macrem si vysekal 1m gp denně a bez nákladů nebo rizika ztráty eqipu, plus bez nějaké namahy. Minig naboostilo zavedení dense zbrojí a možnost očarování brnění. Podobně byl preboosteny Fishing s lovením lvl 5 map. To byl důvod proč se to zrušilo.
Hra by měla lidi lákat do dungeony ne macrovat.
Za mě bych Fishing vyřešil tím aby mapy šli slučovat až na lvl 5 (5xlvl 1 = lvl 2, ...)
Lumber byl postupně ořezán tak, že Ebony které jsou nejžádanější skoro přestaly padat. Tak tam bych navrátil drop k normálu aby člověk mohl reálně ten materiál mohl natěžit ale zrušil bych možnost výkupu dřeva u vendoru.
Minig je v současné době nejvýdělečnější. Důvodem je již zmíněné
zavedení velkého využívání ingotů. Cenu nastavují hráči sami. Zde by řešení šlo vzít několika způsoby. Za mě bych snížil počty ingu, které jsou potřeba.
Na macrovani není nic špatného. Ale měla by to být činnost co ti sice umožní něco vydělat ale rozhodně by ti to nemělo nahrazovat zisk z dungu.

dej mi pistol a dopadne to tak jako kdyz das wizzymu spellbook :(