Qvido píše:Ve světě je přes 35 000 jezdítek. (nejsou započítaný mustangové). Pochybuju, že tohle numero je rozprostřeno mezi pár hráčů.
Vězeňská Llama byl zdražena proto, aby se jednak začalo čerpat ze zásob které na serveru jsou a taky proto, aby nebyla hlavním přísunem jezdítek na serveru. Měla by sloužit jako pomoc v jailu, ne jako mašina na levný jezdítka.
Tento stav je pouze dočasný, tudíž není třeba "šílet" že nebude na čem jezdit. Krom ceny vězeňské lamy s tou pokud se bude hýbat tak pouze směrem nahoru.
Nooo tak ked to je rozprestrene rovnomerne, prečo vela ludi má problémy s jazdítkom? inak čo som počul, ista nemenova guilda ma niekolko tisíc (myslim, že som počul 1Ok) jazditok .... možno by som sa obratil týmto smerom, možno prave ona spôsobuje tento stav ...
Osobne si myslím, že riešenie tohto stavu sa malo robiť presne naopak. Ak sa stane nejaký statok nedostatkový, hladajú sa substitúty (jazditka substitút nemajú). Ak sa statok označí ako vzácny jeho cena stúpa a obmedzí sa jeho používanie a obchodovanie. Príklad: v čase vojny je nedostatok jedla, cena jedla stúpa, nepredáva sa (je málo dostupné) a každý si robí zásoby. Presne toto sa stalo s jazdítkami. Cena vo vezení stúpla respy sa zrušili. Nikto nepredava jazdítka lebo nevie čo sa bude diať, je neistá budúcnosť. Takže tymto krokom ste uplne zmrazili obchodovanie a tým problem nevyriešili ale ešte viac ho prehlbili.
Osobne si myslím, že ste mali dať výzvu, že ak sa jazdítka do isteho času nerozdelia nejako normálne, zavediete opatrenia typu zlacníte lamu vo vezení, pridáte do vezenia aj kona a ine jazdítka za lacnejšie ceny (klesanie cien by malo za následok predaj tovaru za účelom minimalizovať stratu). Mohli ste urobiť výkup jazdítok za trhové ceny, čím by počet klesol narazovo a okamžite ... Ak by sa tak nestalo, zmazali by ste vsetky jazdítka a je po probleme a začína sa znova.
Do budúcnosti navrhujem vymazat respy jazdítok a urobit náhodnosť respu na miestach, kde sa bezne respuju klamaci (napr. na mieste kde sa respuje volf alebo akykolvek klamak bude šanca, že sa respne aj jazdítko alebo pack. Kedze je respov velmi vela bude velmi male percento alebo sa zníži počet respov.). Zaviedol by som aby mohli jazdítka predavat aj hračsky vendori a cenu lamy vo vezení by som upravoval tak, aby bola drahšia o 50% - 100% ako trhova cena. Tým sa vyrieši problem do buducnosti.
Osobne si mylsím, že toto riešenie bolo velmi neštastné, preto skúste nabudúce pouvažovať či to nenarobí viac škody ako úžitku. Tento krok poženie jazdítka prudko hore a tamovanie jazdítok sa stane najzarobkovejšou činnostou na serveri, takže sa ešte viac bude tamovať.