Vy a škola X práce
Re: Vy a škola X práce
Divejte maturitu dají v dnešní době už každému kdo má v prdeli díru, takže bych se toho až tak moc fakt nebál. Pokud se umíš podepsat, máš zdravou dávku drzosti a sebevědomí (čehož dnešní děcka mají na rozdávání) tak se nemusíš ani učit jen tam napochodovat udělat pořádný tyjátr a to by bylo aby to za snahu alespoň za těch 16 nebylo........
No nevim, kdes maturoval ty, ale u nas to rozhodne vsichni nedali. A ja mel taky docela nahnanoPerseus píše:Divejte maturitu dají v dnešní době už každému kdo má v prdeli díru, takže bych se toho až tak moc fakt nebál. Pokud se umíš podepsat, máš zdravou dávku drzosti a sebevědomí (čehož dnešní děcka mají na rozdávání) tak se nemusíš ani učit jen tam napochodovat udělat pořádný tyjátr a to by bylo aby to za snahu alespoň za těch 16 nebylo........

O ten strach jde, největší páka vyučujícího před maturitouWrall Nightmare píše:No nevim, kdes maturoval ty, ale u nas to rozhodne vsichni nedali. A ja mel taky docela nahnano

Btw. dřív se na téměř všechny střední dělávaly přijímačky což mělo za efekt, že se tam nedostal každý idiot - čili ta úspěšnost se pak odrážela i v kvalitě přijatého materiálu a tedy i v úspěšnosti závěrečných maturitních zkoušek. Dnes jsou přijímačky spíše jev náhodný, tak se nemůžeš divit tomu, že se na tu školu dostane každý idiot co dokázal prolézt základku za 9 let a nepropadnul, což má za následek plné střední školy lidí, co tam nemají co dělat. Krom toho když já vylézal základku, tak v tý době kdo měl třeba trojky na vysvědčení (nebrat jako číslo prsou) tak na střední vůbec nelezl a šel na učňák bo přijímačky by ho stejně na 85% odpálily - tehdy lidi měli aspoň soudnost a nelezli tam, na co nemají. To ještě střední škola měla nějakou střední hodnotu vzdělání. V dnešní době je to nepostradatelný základ, škoda, protože zručných řemeslníků ubývá a sehnat v dnešní době šikovného zedníka/obkladače/truhláře či zámečníka je úkon zcela nadlidský ne li pomalu nemožnýO jeden post zpět: Perseus píše:... Pokud se umíš podepsat, máš zdravou dávku drzosti a sebevědomí (čehož dnešní děcka mají na rozdávání) tak se nemusíš ani učit jen tam napochodovat udělat pořádný tyjátr a to by bylo aby to za snahu alespoň za těch 16 nebylo...

Můžeš si o tomto názoru myslet co chceš, ale je to tak.....
A nyní poďte mě kamenovat současní maturanti jak nemám pravdu

- Muzzy
- Book Snake
- Kontaktovat uživatele:
matura je fraska 

-
- Paper Elemental
- Kontaktovat uživatele:
Především je to dneska jen cár papru. Snad jen do státních podniků nabírají podle maturity. A kdo by dneska chtěl bejt polda, nebo kancelářské myš někde za přepážkou... někde v Řecku? 

Retromancer píše:Především je to dneska jen cár papru. Snad jen do státních podniků nabírají podle maturity. A kdo by dneska chtěl bejt polda, nebo kancelářské myš někde za přepážkou... někde v Řecku?
No tak treba ja chci bejt polda a aby me vzali tam kam chci tak na to ted studuji vysokou.... Jinak k te mature. Je totalni kravina tam jít nepřipraven. Ale taky je zbytecny se ucit vsechno. Nejlepsi je si proste zapamatovat ty nejdulezitejsi body v te otazce a mas to. JA jsem to tak udelal a mel jsem za 7 pohoda uceni asi 4 dny ani ne. No ale co si budem povidat tak nejdulezitejsi mit stesti. Ne treba jako ja kdyz jsem si vytahnul ze zsv fenomenologii a z dejepisu architekturu... to uz je potom horsi:)
Potom musis byt drzej a rikat takove veeci jako "architektura je lidstvu znama velmi dlouho a vlastne prvni chatrce...Darkness píše:Retromancer píše:Především je to dneska jen cár papru. Snad jen do státních podniků nabírají podle maturity. A kdo by dneska chtěl bejt polda, nebo kancelářské myš někde za přepážkou... někde v Řecku?
No tak treba ja chci bejt polda a aby me vzali tam kam chci tak na to ted studuji vysokou.... Jinak k te mature. Je totalni kravina tam jít nepřipraven. Ale taky je zbytecny se ucit vsechno. Nejlepsi je si proste zapamatovat ty nejdulezitejsi body v te otazce a mas to. JA jsem to tak udelal a mel jsem za 7 pohoda uceni asi 4 dny ani ne. No ale co si budem povidat tak nejdulezitejsi mit stesti. Ne treba jako ja kdyz jsem si vytahnul ze zsv fenomenologii a z dejepisu architekturu... to uz je potom horsi:)
Vsechno si okecej a hlavne kup ucitelovi flasku. Potom se maturuje s usmevem ( neni z vlastni zkusenosti, ovsem bratranec... nereste, jeste by mu tu maturitu sebrali...

Krví podepsán Wlern; Upír hledající světlo ve své duši
Wrast Werde - " Nenaučil jsem se bojovat, abych pobil své nepřátele, ale abych ochránil své blízké"
Wheliss - S úsměvem na tváři a životem na dlani
Wrast Werde - " Nenaučil jsem se bojovat, abych pobil své nepřátele, ale abych ochránil své blízké"
Je vám málo adrenalinu a snahy udělat maturitu?? Jděte na výšku tam vám toho dopřejou 2x ročně po dobu 5 let
chytráci 

No uz aj na policajnych / vojenskych skolach je to uplne jedno. Teraz (aspon na vojenskej) mas psychotesty + fyzicke testy, a ak prejdes tak mas prijimacky z AJ + matiky. Ziadna maturita ani vysvedcenie ich nezaujima, dokladas len preto aby videli ze mas dokoncenu SS s maturitouRetromancer píše:Především je to dneska jen cár papru. Snad jen do státních podniků nabírají podle maturity. A kdo by dneska chtěl bejt polda, nebo kancelářské myš někde za přepážkou... někde v Řecku?
Snad ne taky na Lhotce....Darkness píše:Retromancer píše:Především je to dneska jen cár papru. Snad jen do státních podniků nabírají podle maturity. A kdo by dneska chtěl bejt polda, nebo kancelářské myš někde za přepážkou... někde v Řecku?
No tak treba ja chci bejt polda a aby me vzali tam kam chci tak na to ted studuji vysokou....
A abych nebyl uplne OT k tematu, tak sem dneska obhajil za 14 dni statnicuju a od kvetna nastoupil na HPP do prace. Jo a maturita teda fraska nebyla, asi fakt zalezi na skole.....Ze ZSV 90 otazek z dejaku 60 do toho cestina a anglina a tejden na nauceni, nebo flaska s ucitelem by nejspis nepomohli.
Spis je ve finale smutny ze krome par vybranejch vysokejch skol je kazdy soukromy firme uplne sumak co ma clovek vystudovany, ale maji svoje testy a prijimaci rizeni kde si uchazece dokazou proklepnout dostatecne personalisti. No a ve statnim vejku zase chteji, ale uz im je jedno jakou a cloveka stejne nezaplati.
Toto si napsal moc hezky. Je to smutné, je to tak.....Greamer píše:Spis je ve finale smutny ze krome par vybranejch vysokejch skol je kazdy soukromy firme uplne sumak co ma clovek vystudovany, ale maji svoje testy a prijimaci rizeni kde si uchazece dokazou proklepnout dostatecne personalisti. No a ve statnim vejku zase chteji, ale uz im je jedno jakou a cloveka stejne nezaplati.
Jak taky? No jo studujiGreamer píše:Snad ne taky na Lhotce....Darkness píše:Retromancer píše:Především je to dneska jen cár papru. Snad jen do státních podniků nabírají podle maturity. A kdo by dneska chtěl bejt polda, nebo kancelářské myš někde za přepážkou... někde v Řecku?
No tak treba ja chci bejt polda a aby me vzali tam kam chci tak na to ted studuji vysokou....
Což je naprosto v pořádku. Mě nezajímá jestli bude nový pracovník mít titul, ale jestli rozumí tomu co od něj potřebuji. A popravdě, kluka po škole bych vůbec nevzal, je to ruleta, kterou při nasycenosti trhu práce není potřeba hrát.Greamer píše: Spis je ve finale smutny ze krome par vybranejch vysokejch skol je kazdy soukromy firme uplne sumak co ma clovek vystudovany, ale maji svoje testy a prijimaci rizeni kde si uchazece dokazou proklepnout dostatecne personalisti. No a ve statnim vejku zase chteji, ale uz im je jedno jakou a cloveka stejne nezaplati.
Nejlépe se mi osvědčilo, využít krachujících podniků a odebrat zkušeného člověka, na kterého dostanu pozitivní referenci.
To jen, abyste měli pohled z druhé strany barikády

Sám svobody kdo hoden, svobodu zná vážiti každou.
Jojo přesně takhle to funguje. Dneska když člověk při škole nezačne pracovat aspoň jako brigádník ve firmě blízké jeho oboru. Tak po škole s 0 praxí má titul pro soukromý sektor menší hodnotu než výuční list. A může mít třeba červenej z ČVUT nebo Meidicíny. (No oni ho teda jakože naberou, ale za středoškolskej plat)Bimbac píše:Což je naprosto v pořádku. Mě nezajímá jestli bude nový pracovník mít titul, ale jestli rozumí tomu co od něj potřebuji. A popravdě, kluka po škole bych vůbec nevzal, je to ruleta, kterou při nasycenosti trhu práce není potřeba hrát.Greamer píše: Spis je ve finale smutny ze krome par vybranejch vysokejch skol je kazdy soukromy firme uplne sumak co ma clovek vystudovany, ale maji svoje testy a prijimaci rizeni kde si uchazece dokazou proklepnout dostatecne personalisti. No a ve statnim vejku zase chteji, ale uz im je jedno jakou a cloveka stejne nezaplati.
Nejlépe se mi osvědčilo, využít krachujících podniků a odebrat zkušeného člověka, na kterého dostanu pozitivní referenci.
To jen, abyste měli pohled z druhé strany barikády
No jakože já takyRetromancer píše:Jak taky? No jo studuji

- Morlith
- Pencil Master
- Kontaktovat uživatele:
jo budem ta kamenovat lebo z toho co tu pises mi to vychadza tak ze ked si vyliezol zo strednej tak to bolo este za sociku,a povedzme si uprimne stalo to za pendrek, len jedna prihlaska, nie 2. Velky doraz na znamky takze na gympel sa ti dostali jednickary, obcasne nejaka dvojka, a ak mas nejakeho znameho ktory je pedagog tak urcite vies ze uroven akzdej triedy je hodnotena inak, inymi slovami v jednej triede mas ziaka co ma 1. ale vo vedlajsej triede by mal 2/3...Perseus píše:
Btw. dřív se na téměř všechny střední dělávaly přijímačky což mělo za efekt, že se tam nedostal každý idiot - čili ta úspěšnost se pak odrážela i v kvalitě přijatého materiálu a tedy i v úspěšnosti závěrečných maturitních zkoušek. Dnes jsou přijímačky spíše jev náhodný, tak se nemůžeš divit tomu, že se na tu školu dostane každý idiot co dokázal prolézt základku za 9 let a nepropadnul, což má za následek plné střední školy lidí, co tam nemají co dělat. Krom toho když já vylézal základku, tak v tý době kdo měl třeba trojky na vysvědčení (nebrat jako číslo prsou) tak na střední vůbec nelezl a šel na učňák bo přijímačky by ho stejně na 85% odpálily - tehdy lidi měli aspoň soudnost a nelezli tam, na co nemají. To ještě střední škola měla nějakou střední hodnotu vzdělání. V dnešní době je to nepostradatelný základ, škoda, protože zručných řemeslníků ubývá a sehnat v dnešní době šikovného zedníka/obkladače/truhláře či zámečníka je úkon zcela nadlidský ne li pomalu nemožný
Můžeš si o tomto názoru myslet co chceš, ale je to tak.....
A nyní poďte mě kamenovat současní maturanti jak nemám pravdu
to ze teraz uroven upada nieje len strednymi skolami a prijimackami, uroven pada uz na ZS, to maju robit primacky i tam ?
ps.: taky som mal trojky na vysvecku jak an zakladke tak na strednej, a zatial uspesne studujem biochemiu...a za sociku by som vyliezol nejaku SPS skoncil na technike na obore co by ma mozno ani nebavil tak by som to sekol
pps.: tesne po sociku boli podmienky podobne takze je to vlastne takmer to same
ppps.: uroven proste upada, tak sa snaz robit mudre decka

to Bimbac: a potom ako maju ty ludia nabrat skusenosti... hlavne ked su dost uzko specializovany
Naposledy upravil(a) Morlith dne 14.05.2010 13:50:12, celkem upraveno 2 x.
snivaj dalej, no nepredstavuj si, ze sa vsetko splni
Slušný. Bych nečekal nikoho kdo by hral uo a jeste k tomu by byl na akade:) (mimo me tedy)Greamer píše:No jakože já takyRetromancer píše:Jak taky? No jo studuji
To máš pravdu, problém jak získat zkušenost má navíc dvě roviny. Jednak vůbec se dostat na místo kde lze zkušenosti nabrat, ale druhá věc, aby byl někdo sdílný ti ty zkušenosti předat. Chlap co má 5 roků do důchodu ti poradí tak max. kde je WC protože doba je drsná a když by museli někoho propustit, tak nikoho nezajímá, že má pár let do důchodu a bude blbě hledat práci.Morlith píše: to Bimbac: a potom ako maju ty ludia nabrat skusenosti... hlavne ked su dost uzko specializovany
Toho jsou si lidé vědomi a s ohledem na to se chovají. Přijmu nového člověka a ten chlap co tam je mu neřekne ani za nehet, protože je sice důchodce, ale ještě chce vydělávat aby měl na nákladného koníčka...
Pak je druhý model, který bývá častý. Přijde nový mladý kluk, hned si představuje plat jak lidi co tam pracují 20+ let, navíc všechno ví, všemu rozumí, rady od důchodců ignoruje, protože důchodce je středoškolák, ale on je Ing.
Navíc klín mezi generace vráží svými lobby politici.
Sám svobody kdo hoden, svobodu zná vážiti každou.
- Stich
- Paper Elemental
- Kontaktovat uživatele:
budes dopravak? ked uz si kupim tu audinku A8 tak za 50k gp by sme vybavili bezpokutovy stav ne?Darkness píše:Retromancer píše:Především je to dneska jen cár papru. Snad jen do státních podniků nabírají podle maturity. A kdo by dneska chtěl bejt polda, nebo kancelářské myš někde za přepážkou... někde v Řecku?

Mate radi ptacky?
Pod tohle bych se i podepsal, ovsem je jeste jedna moznost. Mladej posloucha duchodce a duchodce mu ma co rict, pracuji jako tym a neni duvod je vyhodit, protoze se zkombinuje XY zkusenosti a nova technologie v rukou prave mladeho Ing. , jak ty rikas. Toto je idealni model a ja vim, ze nekde i funguje, ovsem musi byt k tomu ochotni pristoupit jak mlady, tak stary a nesmi jim nejaky manazer nebo cokoliv takoveho hazet klacky pod nohy. Pote duchodce za tich 5 - 10 let odejte a mlademu zbydou zkusenosti a technologie... A tak by to fungovat melo, ale vic to nefunguje, nez funguje a lidi ne a ne to pochopit... meli by se to ucit uz na zakladce :-/Bimbac píše:To máš pravdu, problém jak získat zkušenost má navíc dvě roviny. Jednak vůbec se dostat na místo kde lze zkušenosti nabrat, ale druhá věc, aby byl někdo sdílný ti ty zkušenosti předat. Chlap co má 5 roků do důchodu ti poradí tak max. kde je WC protože doba je drsná a když by museli někoho propustit, tak nikoho nezajímá, že má pár let do důchodu a bude blbě hledat práci.Morlith píše: to Bimbac: a potom ako maju ty ludia nabrat skusenosti... hlavne ked su dost uzko specializovany
Toho jsou si lidé vědomi a s ohledem na to se chovají. Přijmu nového člověka a ten chlap co tam je mu neřekne ani za nehet, protože je sice důchodce, ale ještě chce vydělávat aby měl na nákladného koníčka...
Pak je druhý model, který bývá častý. Přijde nový mladý kluk, hned si představuje plat jak lidi co tam pracují 20+ let, navíc všechno ví, všemu rozumí, rady od důchodců ignoruje, protože důchodce je středoškolák, ale on je Ing.
Navíc klín mezi generace vráží svými lobby politici.
Krví podepsán Wlern; Upír hledající světlo ve své duši