Středověk a historický šerm

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Foukus
Orc Writer
Orc Writer

Příspěvek od Foukus »

Já osobně se věnuju spíš tanci, ale na takovou pořádnou šermýřskou show se velice rád podívám :) u nás ji nejčastěji zajišťují Štvanci :)
*Život je jako bahno......umí v něm chodit jenom svině*

Bejvávalo:
Gobledon [Hunters] - The Paladin
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rytir Grunwald »

Foukus píše:Já osobně se věnuju spíš tanci, ale na takovou pořádnou šermýřskou show se velice rád podívám :) u nás ji nejčastěji zajišťují Štvanci :)
Odkud jsou?? Mě ten název něco říká, ale nějak si to nemůžu vybavit ohňové show také stojí za to : )
Je lepší žít den jako lev. nežli sto let jako ovce.

Bailien ( cleric )
Templarsky Rytir ( Paladin )
Jihlavsky Kral ( Nekromancer )
William Wallace ( craft )
Prafotr Morava
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prafotr Morava »

Hele ty máš kontakty na někoho s historickými zbraněmi/brněními?
jestli má nějaké stránky s obrázky atd mohl bys pmku?
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Prafotr Morava píše:Hele ty máš kontakty na někoho s historickými zbraněmi/brněními?
jestli má nějaké stránky s obrázky atd mohl bys pmku?
Není problém co se týče zbroje tak kontakty mám dobré pošlu ti pm.

Bailien ( cleric )
Miky Mora
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Miky Mora »

No tak já mám docela oblibu v cestování po různých hradech nebo po nějakých přírodních turistických atrakcích v mojem okolí. Kdyby na nějaké takové byla ukázka šermu či fire show, tak bych se na to určitě s chutí podíval, ale sám bych do toho nešel:).
Jednou sem absolvoval jednu takovou malou mini dřevárnu ve 14 letech a jen vim, že sem se tam snad poprvé v životě zmastil z rumu a pak sem tam lítal po lese jak srnka :P . Ale zážitek dobrý no:).
Kdysi TLUPA a teď HATED 8-)
Gogo píše: Podla mna ked chcu hated pojazdovat desp nech to robia jak kovaren..
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Miky Mora píše:No tak já mám docela oblibu v cestování po různých hradech nebo po nějakých přírodních turistických atrakcích v mojem okolí. Kdyby na nějaké takové byla ukázka šermu či fire show, tak bych se na to určitě s chutí podíval, ale sám bych do toho nešel:).
Jednou sem absolvoval jednu takovou malou mini dřevárnu ve 14 letech a jen vim, že sem se tam snad poprvé v životě zmastil z rumu a pak sem tam lítal po lese jak srnka :P . Ale zážitek dobrý no:).
Tak na těch hradech je hodně akcí hlavně během prázdnin a jak na kterých hradech. No to ti rozumím ono se na takových akcích bumbá hodně :D takže je to sranda skoro pokaždé to jsou potom opravdu nezapomenutelné zážitky na které člověk rád vzpomíná.

Bailien ( cleric )
JoeMoe
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoeMoe »

ja som bol na podobnej vacsej akcii len raz, ale ako ucinkujuci sme mali pivo zdarma 8)
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

JoeMoe píše:ja som bol na podobnej vacsej akcii len raz, ale ako ucinkujuci sme mali pivo zdarma 8)
Ano ano tak to vetšinou bývá to je zase taková výhoda :D za pořádnou práci pořádná odměna

Bailien ( cleric )
Amadeus
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Rytir Grunwald píše:
Amadeus píše:Mám zálibu v chladných zbraních, hlavně japonské zbraně. Ovšem, šerm či jiné bojové sporty neprovozuji :)
To je škoda a máš nějaký kousek chladných zbraní doma?
Kromě různých nožů jsem měl lacinou čínskou katanu, ta je teď vyměněná za novou, ale také to není ono :) Momentálně sháním originální katanu/wakizashi/tanto, nebo novou kvalitní repliku :) (mám vyhlédnuté hezké wakizashi :p) -aneb pokus o inzerát-
"...a rudé budou vaše slzy..."
Mr. PeKař

18:55 Tear
i psát nespisovně je umění a má to svoji gramatiku :(
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Momentálně sháním originální katanu/wakizashi/tanto, nebo novou kvalitní repliku :) (mám vyhlédnuté hezké wakizashi :p) -aneb pokus o inzerát-
Na kolik to tak výjde? V těhlech japonských zbraní se moc nevyznám tak mě to docela zajíma.

Bailien ( cleric )
Caroline
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caroline »

Grunwalde, hele ty jezdivas i na akcicky na hrad Rostejn? Rika ti neco David Stehlik? Nebo kluci Dedkovi? Taky delaji serm v Jihlave :) ... Vsak se musis stavit v Batelove na chate...David tam ma taky chatu a o sermu basni hodne :) ....Dokonce jsem ho oddavala v rytirske zbroji, byla to druzina rytiru a dam. Pekne to meli. Jen matrikarky z nej byly na vetvi...on vystupoval jako hrdy pan a ony to nejak nemohly pochopit :lol:
Naposledy upravil(a) Caroline dne 04.03.2009 21:52:20, celkem upraveno 1 x.
Čím více zrnek písku odteklo z přesýpacích hodin našeho života, tím jasněji vidíme skrze jejich sklo...
..Jean Paul
Prafotr Morava
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prafotr Morava »

no originály tě můžou vyjít až na desítky tisíc. Repliky seženeš do 10 ale většinou 6-7.5k

jinak díky za ty stránky ty druhé jsou moc dobré, ten týpek co to vyrábí je asi mega šikovný, potěšila mě možnost koupě ručně kovaného vikingského meče.
Když jsem si projel i mimo bojové věci a výbava, nejspíš si pořídím nějaký ten dračí svícen :)
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
Bizon
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bizon »

Ahoj,

jestli do šermu počítáš i Filipinské styly - Arnis, Kali, Escrima, tak taky šermuji. 8)

Ale německou, španělskou ani italskou školu jsem nedělal.
Existují tři zásadní situace, kdy muž nevratně ztrácí svoji čest:
Když kvůli své zbabělosti nepomůže napadenému, když kvůli svému chtíči podvede svou lásku a když kvůli své pohodlnosti nesplní slib daný dítěti..!

Bizon
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Caroline píše:Grunwalde, hele ty jezdivas i na akcicky na hrad Rostejn? Rika ti neco David Stehlik? Nebo kluci Dedkovi? Taky delaji serm v Jihlave :) ... Vsak se musis stavit v Batelove na chate...David tam ma taky chatu a o sermu basni hodne :) ....Dokonce jsem ho oddavala v rytirske zbroji, byla to druzina rytiru a dam. Pekne to meli. Jen matrikarky z nej byly na vetvi...on vystupoval jako hrdy pan a ony to nejak nemohly pochopit :lol:
No nicmi to neříká možná podle vidění já jsem v Polenské skupině. No ja bych se taky rád ženil na hradě s rytířema přítelkyně s tím souhlasila. To víš my šermíři o tom rádi mluvíme :twisted: Určitě to musela být pěkná svatba. Na roštejně jsme pořádali středověké hry a musím se pochlubit vyhrál jsem pohár v boji v pilinách *cervan se*

Bailien ( cleric )
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Prafotr Morava píše:no originály tě můžou vyjít až na desítky tisíc. Repliky seženeš do 10 ale většinou 6-7.5k

jinak díky za ty stránky ty druhé jsou moc dobré, ten týpek co to vyrábí je asi mega šikovný, potěšila mě možnost koupě ručně kovaného vikingského meče.
Když jsem si projel i mimo bojové věci a výbava, nejspíš si pořídím nějaký ten dračí svícen :)
Jsem rád, že se líbí ani na těch druhých mají opravdu veliký výběr člověk by si tam dokázal vybrat cokoliv. Tak to je docela dráhe ale tak ono není divu. Jestli rád čteš fantasy tak ti mohu dát taky jednu stránku : )

Bailien ( cleric )
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Bizon píše:Ahoj,

jestli do šermu počítáš i Filipinské styly - Arnis, Kali, Escrima, tak taky šermuji. 8)

Ale německou, španělskou ani italskou školu jsem nedělal.
No však teď budem spolu trénovat německou školu takže se budem učit navzájem, už se těším na náš první trénink škoda, že to dnes nakonec nevyšlo. Tak můžeme jít trénovat o víkendu, když budeš moci.

Bailien ( cleric )
Caroline
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caroline »

Jj, byla to parada :) ...myslim z toho mam nekde i fotky... Jak ses dostal k Polenakum? Ackoli proc ne :) ...U Jihlavskych je dost mych byvalych zaku :) ... I neter s nimi jezdila obcas .. Jak jsme o tom posledne povidali tak jsem si na moc veci nevzpomnela.. :) . Ja porad snim o tom luku :)... Na chate mam dva mece co vnukum ukovali kluci ze srazu Xka z Fantazi mistnosti... Jo to byla chata jako ve stredoveku :)
Naposledy upravil(a) Caroline dne 04.03.2009 22:31:51, celkem upraveno 1 x.
Čím více zrnek písku odteklo z přesýpacích hodin našeho života, tím jasněji vidíme skrze jejich sklo...
..Jean Paul
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Také mám někde fotečky no k poleňákum jsem se dostal tak, že jeden z té skupiny bydli 20 kroků odemě takže pak už nebylo co řešit krom toho u polné mám vetšinu příbuzných a v té skupině jsou prostě super lidi. No minule jsme probírali spíše jen ultimu : ) TAK TO NA CHATCE MOHLO VYPADAT TEDY VELICE pěkne omlouvám se za caps lock. Mě se valí doma meč a sekera, ale mám objednáno další zbožíčko a jak se ta skupina jmenuje kde máš neteř?

Bailien ( cleric )
Caroline
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caroline »

Rytir Grunwald píše:Také mám někde fotečky no k poleňákum jsem se dostal tak, že jeden z té skupiny bydli 20 kroků odemě takže pak už nebylo co řešit krom toho u polné mám vetšinu příbuzných a v té skupině jsou prostě super lidi. No minule jsme probírali spíše jen ultimu : ) TAK TO NA CHATCE MOHLO VYPADAT TEDY VELICE pěkne omlouvám se za caps lock. Mě se valí doma meč a sekera, ale mám objednáno další zbožíčko a jak se ta skupina jmenuje kde máš neteř?
Covece, jmeno skupiny uz nevim...tusim jsou tam dve, zjstim :) ...Neter je ted provdana v Anglii a na partu jen vzpomina :) ... Polna je mi taky hodne blizka.. Ja tam jako mladicka bydlela 4 roky :)
..Jean Paul
Rytir Grunwald
Orc Writer
Orc Writer
Kontaktovat uživatele:

Přihodím pár odkazů tady jsme byli i ve videoklipu jedné kapely naše skupina tam děla to s těma ohněma

http://www.youtube.com/watch?v=BcltmPZa ... video.html

Video z ohňové show :

http://www.zkouknito.cz/video-historick ... a55a22083f

a tady v dalším videoklipu :

http://www.youtube.com/watch?v=DhhpfhNw ... video.html

Bailien ( cleric )
Odpovědět