Newbie Dungeon

Dotazy a informace týkající se jednotlivých dungeonů
Odpovědět
Ulter-Bes
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ulter-Bes »

Byotch píše:No podivej ja hraju clera 4 roky a nikdy jsem nemel moc potrebuju hrat jina povolani. Proc by mel mit kazdy 9 postav? 1-2 postavy staci bohate. Pak to dopada akorat tak, ze si kazdej vsechno dela sam a nefunguje plne system smeny.
Já s tebou naprosto souhlasím, také jsem vždy hrával primárně jednu svou postavu, čas hry s půjčenými postavami byl u mě minimální...
Byotch píše:Aspon by si lidi tech postav vic vazily, jen by se tomu musel dat hlubsi smysl. Chodby bez dekorace, jen obcas naky spawn a sem tam barevna gate nebo cedule. Hra nabizi mnohem vetsi moznosti a variabylity, questy atd.
Mluvíme o NB dungu, hráči, co tam budou trochu déle, budou vykopnutí, tedy v tomto bych problém neviděl - nevidím důvod, proč to tam dělat "škaredé".
Byotch píše: Davat 2x equip je zbytecnost, at sekaji drevo nebo zelezo a to na nakym kamenu vymeni za penize a koupi equip. No a co se kopani v dungu tyce, to mi neprijde jako dobrej napad, zvlast kdyz to furt budou fizovat prisery.
V tomto jsou dva problémy - doteď nebylo kde si na equip vydělat (bude tedy upraveno po updatu mapy, jak nám napsal Triglav) a ten druhý - hlavní je, že mluvíme o začínajících nb, kteří nic takového netuší a pokud nebude v okolí zrovna někdo, kdo jim řekne - jdi kopat, tak nebudou vědět, co dál...

Jako ideál dolu bych viděl odbočku z dungu někde na začátku (ale nevím, jak to jde v mapě), nebo něco podobného, neříkám "kopat na stěnách vedle potvor".
http://ultra-bjes.blogspot.com - blog z uo
Miki
Undead Scriber
Undead Scriber

Příspěvek od Miki »

Tak jsem si ten dungeon "prosel". Po dojiti a vylezeni jsem se zhrozil. Mam postavu se 75skill cupem. Jsem myslel ze posledni gate mi zarovna skilli na hodnotu , jako bych prosel normalnim zpusobem. Ted jsem docela nastvany.
Sir Artuhr
Trhovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir Artuhr »

Miki píše:Tak jsem si ten dungeon "prosel". Po dojiti a vylezeni jsem se zhrozil. Mam postavu se 75skill cupem. Jsem myslel ze posledni gate mi zarovna skilli na hodnotu , jako bych prosel normalnim zpusobem. Ted jsem docela nastvany.
To je velmi smutne ze jsi nastvany, ale asi jsi nepochopil ucel dungeonu. Do tohodle dungeon clovek jde jeste pred vstupem do sveta. Tenhle dungeon je pro uplne nove hrace, aby se seznamili s uplnymi zakladz pro hraníá na dp. Trenovat musis jit do nb dungunu, ktere jsou ruzne po svete.
Byotch
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Byotch »

Sir Artuhr píše:To je velmi smutne ze jsi nastvany, ale asi jsi nepochopil ucel dungeonu.
V tom pripade jsem ho taky nepochopil, pokud ten dung ma nejaky ucel tak by z neho mel vyplivat a ne ze krom 1x dveri ho prolitnes.

Ja osobne bych si predstavoval nejake train kolo jako bylo v Medal of Honour. Proste dokud nevystrilis naboje nepusti te to za dalsi dvere.

Ono otazkou je kdo privede nove hrace? Jedine nekdo ze starych, a nezli bych nekomu rikal kopej tu5hodin a pak se di trenovat do nb dungu. Tak mu reknu di do sveta, budes mit skilly a je to vetsi zbava.
[size=75]Byotch - The Cleric
Vulcane - The Craftman
[/size]
Kelnor
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kelnor »

Vždyť je to taky uplně, ale uplně naprosto dobrovolná záležitost. Nikdo nikoho nenutí tam chodit. Ano, spousta lidí raděj vyběhne do světa, začne si v klidu makrovat a má za nevimjakdlouho postavu. Jejich svobodná volba. Spousta lidí si půjde hrát do NB dungeonu, protože je to zkrátka baví, taky jejich volba.

Btw. o zarovnávací bráně se tu už několikrát mluvilo, takže ses mohl dočíst, že žádná neexistuje ;)

A rozhodně je lepší, někoho uplně nového poslat do NB dungeonu, ať si tu hru pěkně sám osahá, než pak od něj padesátkrát denně dostávat dotazy typu: "umřel jsem, co mám dělat".
Kelnor - Člen Spolku
Ulter-Bes
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ulter-Bes »

Byotch píše:
Sir Artuhr píše:To je velmi smutne ze jsi nastvany, ale asi jsi nepochopil ucel dungeonu.
V tom pripade jsem ho taky nepochopil, pokud ten dung ma nejaky ucel tak by z neho mel vyplivat a ne ze krom 1x dveri ho prolitnes.

Ja osobne bych si predstavoval nejake train kolo jako bylo v Medal of Honour. Proste dokud nevystrilis naboje nepusti te to za dalsi dvere.

Ono otazkou je kdo privede nove hrace? Jedine nekdo ze starych, a nezli bych nekomu rikal kopej tu5hodin a pak se di trenovat do nb dungu. Tak mu reknu di do sveta, budes mit skilly a je to vetsi zbava.
Nováček, který tam přijde ho rozhodně celý "neprolítne", protože ze začátku neumí ani běhat, nevyhne se pastem, sflusne ho hell hound, chytne se do pavučin.

Nováček tam prostě chcípne, stejně tak, jako by chcípl nahoře. Až na to, že nahoře bude zoufale běhat po mapě a hledat kdo, nebo co ho oživí, zatímco tam má ideální podmínky se poučit a příště se tomu SK vyhnout...

Než to nb celé "polítne", tak si alespoň přečte tabulky a jednou chcípne, čímž dung splní strašlivě moc (znám dost lidí, kteří po vstupu na svět prostě chcípli a pak hodiny hledali kříž, přišli o tělo atd.), člověk, který už ví, že ho potvora může lehce zabít a že když neví, kde je kříž, bude na tom špatně, už by se tomuto mohl vyvarovat.

Pro vampíry je to navíc super způsob, jak se vyhnout guardům a prudičům...

Navíc si tam může hráč nabrat něco málo do začátku a už to není formou ala důl...

Tedy já bych nováčkovi, pokud s ním nejdu hrát na TS do nb dungu, poradil, ať jde nejdříve tam...

Skilly, které jsou člověku sníženy se dohání dost rychle, za nějakých 5 hodin ? cca jsem je překonal...

Pokud je to někde vysvětlené, co se stane vstupem do něj (už si přesně nepamatuji tu modrou sochu), nechal bych to tak... (snížením skillů si totiž pobyt tam prodloužíš, kvůli malé toleranci gate do sklepení - přijít tam se skillem 25, tak tam moc nepobydeš...
Kelnor píše:Vždyť je to taky uplně, ale uplně naprosto dobrovolná záležitost. Nikdo nikoho nenutí tam chodit. Ano, spousta lidí raděj vyběhne do světa, začne si v klidu makrovat a má za nevimjakdlouho postavu. Jejich svobodná volba. Spousta lidí si půjde hrát do NB dungeonu, protože je to zkrátka baví, taky jejich volba.

Btw. o zarovnávací bráně se tu už několikrát mluvilo, takže ses mohl dočíst, že žádná neexistuje ;)

A rozhodně je lepší, někoho uplně nového poslat do NB dungeonu, ať si tu hru pěkně sám osahá, než pak od něj padesátkrát denně dostávat dotazy typu: "umřel jsem, co mám dělat".
Přesně tak. :)
Triglav
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Triglav »

Je to tak jak píše Kelnor a Ulter-Bes. Skutečně jde ze srany Byotcha o nevystihnutí principu - ale to nevadí. Newbie dungeon není (a nemůže být) pro každého, stejně tak jako všechny ostatní věci na DP. Někteří lidé prostě této formě zábavy neholdují a přesně pro ně byla ponechána možnost vyrazit rovnou do světa přes zlatou sochu.
Trénovat skilly od skutečného začátku v tomu přizpůsobených prostorách má své kouzlo (navíc to skutečně netrvá dlouho a dorovnáno je za chvíli) a skutečný newbiek (které máme) se skutečně něco naučí a informace na něj jsou chrleny postupně, což je důležité.
The First
Ukončena činnost GM, nekontaktujte mne prosím ohledně žádných záležitostí. PS: Ale pořád na vás občas kouknu.
Ulter-Bes
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ulter-Bes »

Drobný bug, když člověk zůstane trčet v duchovi na kameni na 5356,1054 а kámen se "zavře", blokne ho to a musí čekat, dokud někdo další kámen neotevře, nebo použít help.
Samial
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Samial »

Co takhle přidat možnost koupě nějaké silver zbraně, třeba 1K gp za zbraň nebo tak? Ať ten nubík vidí, co to dělá... (pokud to jde někde sehnat, tak sem si toho nevšiml)
E: A třeba taky dát k healerovi cedulku, že na požádání "heal" vás vyléčí, to taky leckdo neví.
Katatonia[Hated] - Samik[Hated]
http://hejtyd.xf.cz/
Dexxter
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dexxter »

Samial píše:E: A třeba taky dát k healerovi cedulku, že na požádání "heal" vás vyléčí, to taky leckdo neví.
ja to neviem doteraz :lol:
[i]"V boji s holi sme vyrovnanymi souperi, ale jeho litajici kung-fu je lepsi nez moje"[/i]
Redd
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Redd »

Cedulek je po svete mraky a dávat ceduli ke každému, mi taky přijde zbytečné.
Kolik z vás čte upozornění jinde, než v dungeonech?
Podle mě je to zbytečnost, protože když ani trénující hráči neumí přečíst pár cedulí, tak to nemá smysl.
Samial
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Samial »

Redd píše:Cedulek je po svete mraky a dávat ceduli ke každému, mi taky přijde zbytečné.
Kolik z vás čte upozornění jinde, než v dungeonech?
Podle mě je to zbytečnost, protože když ani trénující hráči neumí přečíst pár cedulí, tak to nemá smysl.
Jasný, ale tady se jedná o jednoho healera v nb dungu a o věc, která je určená stejně jen pro nový postavy...
Katatonia[Hated] - Samik[Hated]
http://hejtyd.xf.cz/
Shadowsong
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shadowsong »

bavime sa snad o healerovi v nb dungu nie? alebo aj tam snad tie cedule nemaju vyznam? ak nie tak kde inde maju vacsi vyznam ako prave tam?

inak ta moznost ziskania silver/shadow zbrani by bola fajn
how to play gangrel:
bind greater blood to every key on keyboard
roll your face over the keyboard
...
???
profit
Redd
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Redd »

Pokud to neudělá triglav dřív, tak to večer pořešim.
Dexxter
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dexxter »

v tom nb dungu je uplne minimalna sanca na padnutie +1 zbrane, a silver/shadow je v podstate +5 na urcity druh monstra, to je uz trochu moc nie?
[i]"V boji s holi sme vyrovnanymi souperi, ale jeho litajici kung-fu je lepsi nez moje"[/i]
Shadowsong
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shadowsong »

+5 zas nie. mozno ked mas max postavu tak s tym robis dmg ako +5 ale s takou postavou to moze byt silne max ako +3ka
navyse sa tam pise o efekte tych silver zbrani ale nikto to nemoze vyskusat...
how to play gangrel:
bind greater blood to every key on keyboard
roll your face over the keyboard
...
???
profit
Xan
Lord Ancestral Grafoman
Lord Ancestral Grafoman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

Taky jsem pro možnost získání silver/shadow, nejschůdnější by bylo asi u vendora za nějakou vyšší částku, aby každej neměl za chvíli toho plnou banku. Sice je hezky, že pár silver/shadow zbraní bylo po pokladech na konci, který nemají ani hlídače, ale i když jsem si odnes jen 1 a ostatní nechal nebo vrátil, tak pochybuju, že tam kolovali delší dobu :wink:
Kaj
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kaj »

1) cedulka/ploška ohledne"heal" by asi byla žádoucí, případně (estetičtěji) tu nabídku dát healerovi do speache: např. "pokud budeš chtít vylečit stačí říci heal .."

2) silver a shadow zbraně možná z výchovného důvodu jako seznámení s různými účinky kovů na různá monstra
"Pravda," řekla poštolka, "je jen střípek ledu."

http://www.panslabyrinth.com/
Triglav
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Triglav »

Ulter-Bes píše:Drobný bug, když člověk zůstane trčet v duchovi na kameni na 5356,1054 а kámen se "zavře", blokne ho to a musí čekat, dokud někdo další kámen neotevře, nebo použít help.
Jasný, opravim.
Edit: Cedulka s "heal" také upravena.
The First
Ukončena činnost GM, nekontaktujte mne prosím ohledně žádných záležitostí. PS: Ale pořád na vás občas kouknu.
Ulter-Bes
Elder Letter
Elder Letter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ulter-Bes »

Aby nb, který dosáhne bojem hlavních skillů těsně pod 30 měl ty ostatní cca srovnatelné s tabulkou :

klerik :

+5 magery
+ 10 magic resisty

varior :

+5 taktika (tam to není tak zřetelné)
+5 parrying
+5 magery
+10 wrestling

mág :

+5 magery
+5 meditace
+5 healing
+5 alchemy

vampír :

+10 alchemy (možná to přijde jen mě, ale regů je tam podle mě málo na téměř jakýkoli makro trein jak magerky, tak alchemky)
+5 healing
+5 magery (není tak zřetelné)

Zkoušeno na Broo skupince a kamarádce, víc postav není :-)

Nevíme, kdy nás to vykopne, tak to raději píši teď, jestli to k něčemu bude, můžu to ještě jednou srovnat, až budeme na odchodu...
Odpovědět