Save 01:00am

Pokec o všem možném (témata neaktivní po dobu delší než jeden měsíc budou mazána)
Zamčeno
Ari
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ari »

Kód: Vybrat vše

Dark Paradise si cení Vámi dosažených herních úspěchů, pomocí zdvojených disků zrcadlí data herního světa a provádí každodenní zálohy na externí lokalitu.
Svatý bojovník bez víry
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Inkvizitor Dan: Tady jde spíše snad o to, aby to adresovaní konečně akceptovali. Že konkrétně ztráty (=výlehy) způsobené lagy/savy/aj. se nedají řešit. Nedají hlavně proto, neboť takovou situaci je nesmírně obtížné definovat - kdy už začíná "a teď jako lehla jedna výprava na nějaký_problém". Co je nějaký_problém? Když vylehne jen půlka výpravy a po odlagu si to sami podělají - ale kdyby půlka na nějakou_chybu nelehla, tak to přežili -, tak kdo určí míru vlastního zavinění a právo na refund. Co když jedna výprava tu nějakou_chybu zvládne a řekne, že se to dalo - ale druhá nezvládne a tvrdí, že se to nedalo. A tak dále, a tak dále. Rozumíš mi Ivánku, kamaráde. No a vo vo vo votom to celý právě je. Proto je třeba nemíchat sem jiné věci, kterých se to ani_tak netýká.

Ari: Krásný citát. Souvislost diskutovaného problému s větou, která nám prostě oznamuje, že "se data zálohují na externí lokalitu" mi ale uniká. Úpřímně - není to solidní stavební kámen, na kterém lze postavit argumentaci. Nedoporučuji :wink:

Sejra: O co šlo pls? edit: Koukám nahoru, ty mi to už asi neřekneš. Co už ;P
Nexios
Byotch
Undead Scriber
Undead Scriber
Kontaktovat uživatele:

Re: save 1':00 am

Příspěvek od Byotch »

Smoce píše: ale nemam rad lidi co se brani GM kdyz nastane chyba po save a hromadne porazce...tys tam nevychcipal tak nemuzes rict ze to byli lagy
Ano nebyl, ale sam sem zazil kdy sme v A3 skocili do predposledni mistnosti po novych upravach a jen co nas to rozhazelo tak save sek po nem a lehli sme pac se nedalo nic delat.

Vracel nam nekdo equip nebo sme zakladali breci topic ne. Ty furt nechapes ze jakmile tohle gm jednou udela tak to bude chtit kazdej a pokazdy a kdyz to gm neudela tak bude zas novy topic na foru o supportu a ja nevim cem vsem.
[size=75]Byotch - The Cleric
Vulcane - The Craftman
[/size]
Ari
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ari »

Hunter píše:Inkvizitor Dan: Tady jde spíše snad o to, aby to adresovaní konečně akceptovali. Že konkrétně ztráty (=výlehy) způsobené lagy/savy/aj. se nedají řešit. Nedají hlavně proto, neboť takovou situaci je nesmírně obtížné definovat - kdy už začíná "a teď jako lehla jedna výprava na nějaký_problém". Co je nějaký_problém? Když vylehne jen půlka výpravy a po odlagu si to sami podělají - ale kdyby půlka na nějakou_chybu nelehla, tak to přežili -, tak kdo určí míru vlastního zavinění a právo na refund. Co když jedna výprava tu nějakou_chybu zvládne a řekne, že se to dalo - ale druhá nezvládne a tvrdí, že se to nedalo. A tak dále, a tak dále. Rozumíš mi Ivánku, kamaráde. No a vo vo vo votom to celý právě je. Proto je třeba nemíchat sem jiné věci, kterých se to ani_tak netýká.

Ari: Krásný citát. Souvislost diskutovaného problému s větou, která nám prostě oznamuje, že "se data zálohují na externí lokalitu" mi ale uniká. Úpřímně - není to solidní stavební kámen, na kterém lze postavit argumentaci. Nedoporučuji :wink:
Safra gm uz nejsou lidi, ale konecne sme se dostali do veku kdy tuto fci vykonavaji stroje fungujici pouze v tabulkovych hodnotach? Uz sem se bal ze se tak pamatne chvile nedoziju, ale je to tady a driv nez sem cekal, slavme! Ale casem ty stroje naucime i premyslet mimo tabulkove hodnoty a to pak bude teprv zlaty vek lidtsva.

No novinka z roku 04 je uplne stejne k veci jako veta "Vazime si vasich uspechu a proto ..."
Svatý bojovník bez víry
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Ari: Áha, bude ji třeba zkopírovat a zapsat jen s jiným datem. Asi.

Jako bych to totiž viděl, to co ty tu navrhuješ - jednou to někdo poresuje podle "vlastního uvážení" a nejpozději do minutyapůl bude na foru 14 topiků o tom, "jakej to je kurňa saport ty vogo, proč jako když my jsme zhebli v 0415 na dlouhej save, tak nás jako nikdo neresnul". A tohle by se opakovalo minimálně KAŽDEJ výleh/resnutí. Je třeba se to snažit pochopit, nikoliv snažit se to nepochopit. Ale tak, každého výběr. Že.
Nexios
Ari
Book Snake
Book Snake
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ari »

Hunter píše:Ari: Áha, bude ji třeba zkopírovat a zapsat jen s jiným datem. Asi.

Jako bych to totiž viděl, to co ty tu navrhuješ - jednou to někdo poresuje podle "vlastního uvážení" a nejpozději do minutyapůl bude na foru 14 topiků o tom, "jakej to je kurňa saport ty vogo, proč jako když my jsme zhebli v 0415 na dlouhej save, tak nás jako nikdo neresnul". A tohle by se opakovalo minimálně KAŽDEJ výleh/resnutí. Je třeba se to snažit pochopit, nikoliv snažit se to nepochopit. Ale tak, každého výběr. Že.
Aháá jakoze precist si i 2 stranky back, tak tam mam 2 posty ze mi bude stacit dyz mi gm napisou neco ve smyslu (uz to pisu potreti) "ano dyz budete mit priste obdobny problem, polibte si, nejsme tu od toho abysme resili vase problemy, ktere jste si zpusobili sami lognutim na tento server". Takze jo, me osobne by to bohate stacilo a proste bych presne vedel na cem propriste sem (ja vim, sem natvrdlej a musi se mi to solo napsat).
Kecy o nejpozdeji_do_minuty_a_pul a jakoze_kotel_moc_topiku bych si nechal, ptze to se muze dit i ted (nvm kolik ctenaru tu zna novinky tak dobre a tak zpetne, aby si pamatoval i vic nez 4 roky stare). Je to jen o nastaveni, jak moc sou gm ochotni "supportit" a jak ne. Pokud by nekdo (ne prekvapive tim "nekdo" nejsi myslenej ani ty, ani neumim_cist Artuhr a ani Sejra :) ) uz vystoupil s tim co jo a co ne (zadny obecne kecy, ale konkretni priklady), nebudu urcite sam kdo to oceni.
Svatý bojovník bez víry
Hunter
thug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunter »

Ari píše:Aháá jakoze precist si i 2 stranky back, tak tam mam 2 posty ze mi bude stacit dyz mi gm napisou neco ve smyslu (uz to pisu potreti) "ano dyz budete mit priste obdobny problem, polibte si, nejsme tu od toho abysme resili vase problemy, ktere jste si zpusobili sami lognutim na tento server". Takze jo, me osobne by to bohate stacilo a proste bych presne vedel na cem propriste sem (ja vim, sem natvrdlej a musi se mi to solo napsat).
Oni to ale už napsali. Přečti si GM posty zde + klidně znovu tu novinku. Já ofc chápu, že ty (abys byl uspokojen) nutně trváš na vlastní formulaci, kterou sis dvě stránky back vytáhl z paty, ale .. lejzátko si holt musíš koupit sám. Každopádně, minimálně přesně v té chvíli, kdy jste se dozvěděli, že vás nikdo neresne (jako ani nikoho jiného v podobné situaci), jsi byl obeznámen s tím na_čem_seš. A tedy to víš. Čeho si tedy stále žádáš? (To je řečnická. I například proto, neboť ti to nikdo sólo napsat nemusí.)
Ari píše:Pokud by nekdo uz vystoupil s tim co jo a co ne (zadny obecne kecy, ale konkretni priklady), nebudu urcite sam kdo to oceni.
No. A tohle je právě přesně to, co nejde. No a tenhle topik už čeká jen na to, až si tohle konečně uvědomíš. A nejen topik.

Přeji příjemný a zábavyplný večer.
Nexios
Prafotr Morava
Death Litographer
Death Litographer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prafotr Morava »

Hunter píše:lejzátko.
to chci :shock:
[color=green][size=167]Čaj? Pickwick![/size]
[/color]
Smoce
Paper Elemental
Paper Elemental
Kontaktovat uživatele:

Re: save 1':00 am

Příspěvek od Smoce »

Byotch píše:
Smoce píše: ale nemam rad lidi co se brani GM kdyz nastane chyba po save a hromadne porazce...tys tam nevychcipal tak nemuzes rict ze to byli lagy
Ano nebyl, ale sam sem zazil kdy sme v A3 skocili do predposledni mistnosti po novych upravach a jen co nas to rozhazelo tak save sek po nem a lehli sme pac se nedalo nic delat.

Vracel nam nekdo equip nebo sme zakladali breci topic ne. Ty furt nechapes ze jakmile tohle gm jednou udela tak to bude chtit kazdej a pokazdy a kdyz to gm neudela tak bude zas novy topic na foru o supportu a ja nevim cem vsem.
Mě až tak nejde o 1 výpravu .. kdyby se to stalo nám tak čert to vem kašlu na to .. ale když se to stane 4 vypravám tak to by resnout uz molo GM...
Sofia
Dark Paradise GM

Příspěvek od Sofia »

Tak a opět už jsme si zahuntili všichni, tak to tu uzamkneme. Rádi jsme si přečetli vaše názory, zamysleli se nad situací, znovu ji přehodnotili a oznamuji, že náš názor na věc to nezměnilo. Ressovat vylehané výpravy se NEBUDE a to ani když lehnou na dlouhý či jakýkoliv save, restart, lag, či čirou škodolibost sphery či Jana Tleskače. Ne proto, že bychom nechtěli, ale protože bychom to prostě neuhlídali a jsem přesvědčena o tom, že takovéhle rozhodnutí by velmi, velmi napomohlo k pádu DP.

A speciálně pro Ariho:
Ano Ari, když budeš mít příště obdobný problém, budeme ho řešit tak jako u všech ostatních - mrkneme co ten problém způsobilo a strávíme několik nudných hodin či dní tím, že se budeme zkoušet přijít na to jak tomu příště zabránit, abychom se vyhnuli opakování takových výlehů a pak strávíme několik dalších hodin či dní vysvětlováním toho, proč musíme přistupovat ke všem stejně a proto nemůžeme ani Ariho ani nikoho jiného ressnout.
Kaj
Dark Paradise GM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kaj »

Jeeee clovek je pres vikend ponoren do Empire - Total War a unikne mu takovy skvostny hadavy topic. :(

Jasne, ze vas budeme vsechny ressovat kvuli lagum, savum, restartum a bugum sphere. Staci napsat rano preventivni page: "GM dnes mam lagy - trvani 24 hodin (v tom zase tak lhat nebudete), v pripade smrti prosim ress." Nebo ze by se v lazich automaticky zapinal fíčr autoress abychom to nemuseli obihat?

Ari: mas nejake horsi obdobi? Jednu chvili si te pamatuju jako vcelku rozumne se vyjadrujiciho, ale to zjevne preslo. Ale to vis, ja tomu tak nerozumim, nemam ten spravny "lidsky pristup".

The Mind of the Machine

Jako me vyjadreni k tematu berte prosim toto:
Hunter píše:Že konkrétně ztráty (=výlehy) způsobené lagy/savy/aj. se nedají řešit. Nedají hlavně proto, neboť takovou situaci je nesmírně obtížné definovat - kdy už začíná "a teď jako lehla jedna výprava na nějaký_problém". Co je nějaký_problém? Když vylehne jen půlka výpravy a po odlagu si to sami podělají - ale kdyby půlka na nějakou_chybu nelehla, tak to přežili -, tak kdo určí míru vlastního zavinění a právo na refund. Co když jedna výprava tu nějakou_chybu zvládne a řekne, že se to dalo - ale druhá nezvládne a tvrdí, že se to nedalo. A tak dále, a tak dále. Rozumíš mi Ivánku, kamaráde. No a vo vo vo votom to celý právě je. Proto je třeba nemíchat sem jiné věci, kterých se to ani_tak netýká.
*muj podpis*
"Pravda," řekla poštolka, "je jen střípek ledu."

http://www.panslabyrinth.com/
Zamčeno